Mellanår och Studier

Har du ett mellanår just nu eller vad gör du när du jobbar? Var jobbar du? Vad tänker du fara och studera? Kan du göra ett inlägg om det här?

Jag har under hela mitt mellanår, lite nu och då fått frågor kring vad jag egentligen jobbar med nu, vad jag läser inför och vad jag tänker mig inför framtiden, så nu ska ni få lite svar här ;)

Som svar på första frågan, Ja jag har ett mellanår. Tror jag berättat detta innan, men kom alltså in på Arcadas företagsekonomi linje i Helsingfors förra året och funderade nog en stund på att ta emot platsen, men valde sen ändå att tacka nej då jag ville satsa på att få ekonomi kandi på Hanken som från första början varit mitt första val och mellanår lät inte så dåligt heller med tanke på pengar inför studieåret.

Jag jobbade under hela sommaren och även lite in på hösten på Aktia och då mitt kontrakt där tog slut så hade jag verkligen turen att nästan med det samma få jobb på en lågstadieskola där jag alltså jobbar som bäst! Jag jobbar med två tredje klasser som handledare och älskar verkligen detta jobb! Jag har lärt känna så himla fina barn och vuxna från det jobbet och kommer definitivt vara konstigt att inte fortsätta med klasserna nästa år då man verkligen känner var och en av dem så himla bra nu efter ett år tillsammans! Minns att jag i början var lite osäker på jobbet då jag inte har någon utbildning och inte alltid var säker på vad jag skulle göra i vissa situationer, men som tur har jag haft härliga lärare som hjälpt till med den delen! Skolåret börjar nu lida mot sitt slut och under sommaren kommer jag fortsätta jobba på Aktia vilket jag är nöjd med att fortsätta på då jag endast jobbar under veckan och sen har veckosluten tid att se Jonathan och vännerna.

Jag är inte heller den personen som skulle åkt och backpackat under mitt mellanår, först och främst för att jag verkligen inte hade pengar till sånt! Jag tycker det är så sjukt coolt då bekanta till mig vågat fara till okända ställen och bara leva för var dag som kommer men själv tror jag inte alls att det skulle passa mig och valde därför att istället jobba under hela mitt mellanår!

Jag skriver även på bloggen om hur jag läser efter jobbet. Jag läser då alltså på mina inträdesprov (2st) som jag kommer skriva i Maj-Juni. Tre stycken böcker på ca 800 sidor (allt som allt) och en massa räkningar samt artiklar som ska gås igenom. Jag har en motivation som varierar från 100 till 0, men har trots det ändå kommit längre än vad jag trott med läsandet och nu börjar det kännas som att man verkligen kan och att saker fastnar då man repeterat. Intensiv preppkursen på 3 dagar som jag valt att gå på drar igång nästa vecka och sen väntar inträdesprov några veckor senare och tror rent ut sagt att jag kommer skita ner mig bara provdagen infaller, haha!

Åbo hanken är alltså dit jag söker i första hand men har även andra linjer invalda ifall jag inte kommer in på Åbo hanken. Åbo var till en början en stad som verkligen inte lockade mig alls och har typ hela mitt liv sagt att "sista platsen jag väljer att studera på är nog Åbo". Men staden växte på mig, jag hörde en massa bra om Åbo via vänner, hur bra gemenskapen är och hur studielivet verkligen är helt huippu! Har vänner som går där i skola, vänner som söker med mig och även en pojkvän som planerar att studera där, utbildningen jag vill ha går även att studera där, så i slutändan kändes det ändå typ som ett ganska så självklart val! Att få flytta hemifrån till en ny stad, lära känna massa nya människor, uppleva ett ordentligt studieliv samt börja studera mot den utbildning som jag drömt om låter ganska så bra som höstens planer ;)

Jag har såklart press på mig själv att komma in nu och satsar stenhårt på att det blir så, men ifall provet skiter sig och jag hamnar t.ex. till mitt tredje val så känns det som att det är lite "meant to be". Men nu i sommar kommer jag med spänning vänta på ett JA från skolorna jag sökt till och kommer sedan (hoppeligen) inleda hösten med ett helt nytt kapitel. Mellanåret har definitivt gått väldigt snabbt förbi och man har hunnit göra massa roligt, men nu känns det som att jag är redo att dra igång med skolan och kämpa för att få den utbildning jag vill ha!

Hoppas att detta långa inlägg klargjorde lite saker och ni får såklart fråga om något blev oklart!

Kram<3

Gillar

Kommentarer

klara ericsson
klara ericsson,
finaste du! Hoppas du har en helt fantastiskt dag! <3 http://nouw.com/klaraericsson
stylia
stylia,
Tack så mycket! Kram<3nouw.com/stylia
medicineinriga
medicineinriga,
Låter helt super, Åbo e en så kiva studiestad!☺️ Kämpa på med läsande, de e så värt de i slutändan ☺️nouw.com/medicineinriga
stylia
stylia,
Jaa så har jag förstått att det är, så tror nog jag gjort rätt val 😉 Kram<3nouw.com/stylia
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229