MÅ BRA AV SOCIALA MEDIA?

Allting nuförtiden sker på våra telefoner. Vi chattar, ringer, lägger upp bilder och skriver statusar. Vi hoppar mellan olika mediaplattformer och får intryck från alla håll och kanter, men hur bra är detta egentligen för oss?

För mig har sociala medier (som säkert för många) varit ett ämne jag varit en aning tudelad över. Jag älskar att blogga, att lägga upp fina bilder och att dela min vardag med dem jag följer. Jag har helt enkelt hittat en av mina favorithobbyer via sociala media, men å andra sidan så kan jag tycka att det är hemskt hur indragna vi är i denna sociala media bubbla och hur vi spenderar timtal varje dag på att sitta och kolla på skärmar i olika storlek. Vi kollar på telefonen då vi väntar på att grön gubbe ska dyka upp på traffikljuset, för att undvika pinsamma situationer så börjar vi scrolla genom ett flöde vi nyss skrollat igenom och då man hör telefonen vibrera så plockar man nästan direkt upp den för att inte missa det som hänt.

Jag är den som vet att jag inte mår bra när jag inte är aktiv på mina sociala medier, hur konstigt det än låter. Jag älskar att blogga, redigera bilder till instagram och lägga upp mystories, men mår jag inte bra så försvinner denna vana. Kan ta som exempel hösten nu då jag började på Universitet och även flyttade hemifrån till en helt ny stad. Jag hade det väldigt jobbigt, not going to lie. Var sjuk en hel del i början av gulisåret och saknade både familjen, pojkvännen och allt det trygga och bekanta där hemma. Jag hade inte klara rutiner och kände helt enkelt att jag inte var mig själv. Jag försökte konstant hålla upp ett gott humör och glatt ansikte utåt, fast jag nog nu när jag ser tillbaka på det inte direkt hade det så hemskt bra.

Det var under denhär tiden som jag märkte att jag minskade på ALLT. Jag bloggade typ två gånger i veckan, något som för mig som bloggar i princip varje dag är väldigt stor nerskärning. Jag lade heller inte upp en endaste en instagrambild på flera veckor och kände att jag inte hade motivation till saker som vanligtvis är det bästa och roligaste i mitt liv. Man behöver de sakerna som gör livet roligare för att orka genom vardagen och då jag väl tog tag i mitt liv och bestämde mig för att nu får det vara nog så vände allting.

Det var nog efter denna tid som jag verkligen märkte hur stor inverkan sociala medier har på mig och mitt liv. Jag mådde så mycket bättre då jag igen tog tag i allting och bloggen som alltid varit ett sätt för mig att skriva av mig blev plötsligt så mycket mer än bara en plats där jag lägger upp bilder, det var min trygghetszon, en plats som kändes som hemma. Jag kan känna sån otrolig tacksamhet till er som läser och även alla fina bloggare som jag följer. Man blir som ett litet community där man stöttar varann med fina kommentarer och likes, något jag ser hända varje dag och som verkligen sätter ett leende på mina läppar.

Jag skriver inte ofta om känslor och dylikt för jag är helt enkelt inte den som har så hemskt starka känslor. Jag är den som allt som oftast ser det positiva i allt och även vill att min blogg är ett ställe man kan komma till och känna att man kan lämna med lite mer insyn i mitt liv och hoppeligen på glatt humör. Men alltid mår man inte bra och det är helt okej. Vissa väljer att dela med sig och andra håller saker mer för sig själv (jag inkluderat).

Jag hoppas att sociala medier även för er är ett sätt att koppla av och att ni känner att det är "roligt" att öppna telefonen eller datorn och är det inte så, gör en förändring! Jag avföljde många konton för en tid sedan då jag satt och lyssnade på Mathilda och Andreas podd där de pratade om hur påverkade man blir av sociala medie profiler. Jag avföljde kort och gott folk som lägger upp innehåll som jag inte "mår bra" av att se på. Jag vill ha ett flöde där mina vänner och bekantas bilder dyker upp och där de profilerna jag följer faktiskt är folk jag ser upp till och vill följa.

Puh, kanske någon av er tog er såhär lång, haha..Kände att jag ville skriva av mig lite och även dela med mig angående lite av mina tankar kring fenomenet sociala media. Vi är alla en del av det stora nätverket, så varför inte göra det till ett ställe där vi trivs och mår bra! Vaför nöja sig med det dåliga istället för att ändra allt till det bättre!

Kram<3

Gillar

Kommentarer

emiliatallberg
emiliatallberg,
Helt super skrivet och håller så med i det du skrev !❤️
nouw.com/emiliatallberg
stylia
stylia,
Tusentack😘😘nouw.com/stylia
sjomette
sjomette,
Wow! Jätte bra skrivet, men då ska du absolut hålla på med det här då du också mår så mycket bättre av det! ❤️nouw.com/sjomette
stylia
stylia,
Tack finis❣️nouw.com/stylia
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229