Hur jag redigerar mina IG bilder

Jag har på sistone fått en obsession med Instagram och att redigera bilder! Jag kommer ihåg då jag började med instagram och följde en massa konton som hade ett snyggt "tema" och bra kvalitets bilder och tyckte det såg mycket finare ut än min egen profil. Har ärligt inte haft ork att satsa på att ha en fin instagram tills nyligen då jag märkte att jag inte alls var nöjd med hur min feed såg ut. Alla bilder man tog såg liksom inte bra ut och då det inte fanns nåt tema så blev jag helt inspirationslös! Men nu när jag hittat nåt jag gillar så har det genast blivit mycket roligare att lägga upp bilder! Jag varierar ganska mycket på vad jag lägger upp, och det jag kan säga är att om det är en bild på bara mig är den oftast tagen med kamera, men med vänner tycker jag det är lätt och behändigt att ta bara med telefonen. Meen no tar jag telefon selfies också ;)

För att fixa till mina bilder använder jag bara 1 app, VSCOcam, den BÄSTA fotoredigerings appen någonsin! Nu kan det ju låta lite konstigt då jag just sagt jag äälskar att redigera bilder och så har jag bara en app för det, men kan ärligt säga att den har allt man behöver! Vad är VSCOcam då? VSCOcam är en gratis app som kan fås via appstore för iPhone, för andra telefoner är jag inte säker. Man får 17 filter och en massa bra redigerings utrustning med appen, så man hittar nog nåt som passar just en själv! Det som jag också gillar är att man kan kolla på alla sina redigerade bilder, och så kan man kolla att de passar in i de temat man vill uppnå på t.ex. IG.

Då jag redigerar bilder med VSCOcam använder jag som filter allt som oftast HB1, eftersom den ger en ganska cool effekt till typ alla bilder jag tar! Sen hur jag redigerar med resten varierar verkligen från bild till bild. Ibland vill jag ha den väldigt ljus och då läggs det mycket ljus och kontrast på bilden och ibland vill jag ha den mörkare, och då används endast kontrast för sig själv, och kanske man lägger in lite på Fade. Nåt jag dock alltid gör är att dra upp skärpan 1-2 steg och även saturation 1-3 för att ge lite mer färg till bilden.

Efter detta så gör jag bilder till en kvadrat om jag inte tagit bilden som kvadrat, och detta igen så att den ska passa i mitt tema som ni sett i detta inlägg. Sen går jag in på Squareready och väljer den som centrerar bilden och efter att det är gjort så klickar jag på den två gånger till så att man får kanterna mindre! Och voila där var jag klar. Nu ska man bara lägga upp den på IG och sen lägga in en #hashtag och en Emoji såklart ;)

Hoppas att ni fick lite inspiration, och om ni vill se mer av mina bilder kan ni följa mig på IG under namnet jessicaaws! Kram<3

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229