#3 Pretty Little Liars


Aria, Spencer, Emily och Hanna var ett gäng tjejer som fördes samman av den väldigt maktfulla Alison. Allting var 'bra', tills Ali mystiskt försvann, och då tappar de fyra kvarstående flickorna kontakten. Ett år senare så börjar flickorna få textmeddelanden från någon som alltid signerar sina meddelanden med -A, och till en början så tror de alla att det är Allison som gör det, men då man hittar Alis kropp, fattar flickorna att det är någon annan som vet allt om dem och deras hemligheter. Sådana som endast Allison visste. Detta för nu igen samman flickorna. Vem är personen med signaturen '-A'? som verkar vara överallt och ingenstans och verkar veta de fyra flickornas allra mörkaste hemligheter? Det är frågan som flickorna lever med under seriens gång.


Lucy Hale spelar i serien Aria Montgomery, som flyttar tillbaka till Rosewood med sin mamma Ella Montgomery, pappa Byron, och yngre bror Mike, efter att ha bott ett helt år på Island. Hon vet att hennes pappa har en kärleksaffär, men håller det hemligt från sin mamma och bror. Då föräldrarna senare skiljer sig så blir hennes yngre bror våldsam och hemlighetsfull. Aria dejtar även en av lärarna på skolan, Ezra, som är olagligt, och därför vet nästan ingenting något om det, i början.


Ashley Benson spelar Hanna Marin. Hon har tagit Alisons plats som den mest populära tjejen i Rosewood High då Alisons försvann, efter att ha varit en knubbig flicka med smeknamnet "Heafty Hanna". Hon tappade vikt efter Alisons försvinnande och snattar för att få uppmärksamhet av hennes frånvarande pappa. Hon dejtar en lång tid i serien Caleb, ett adoptivbarn som är bra på att bland annat hacka datorer. Han är den första som flickorna berättar om A för, och han kommer under serien bl.a. hacka A's telefon.


Emily Fields spelas av Shay Mitchell. Hon är en tävlings simmare som blir god vän med Maya St. Germain, den nya invånaren i Allisons förra hem. Efter en massa förvirrande inser Emily att hon inte vill dejta pojkar längre, och det visar sig alltså att hon är gay. I serien kommer hon även dejta ett par flickor. Av alla flickorna skulle Emily nog beskrivas som omtänksam, söt och lojal. Emily bryr sig mycket om sina vänner och hon försöker verkligen hålla dem säkra.

Troian Bellisario spelar i serien Spencer Hastings, vars nyförlovade och nedlåtande syster Melissa flyttar in i gästhuset som Spencer hade fixat till för sig själv. Spencer är en flicka med höga betyg, och i gruppen är det ofta hon som gör de svåra besluten. Hon bor även i en väldigt rik familj. Men alla familjer har hemligheter som avslöjas en i taget under serien. Hon dejtar Toby under serien, han var under kort tid med i the A-team, men bara för att beskydda Spencer.


Serien utspelar sig i staden Rosewood, Pennsylvania, där en massa saker hela tiden händer. Serien klassas som ungdoms drama och även som thriller, och jag håller nog helt med. Det finns ju vissa avsnitt som är mer dramatiska och vissa som är mer mystiska, men varje avsnitt har ändå lite av varje. Själv tycker jag att det ända dåliga med serien är att den är lite väl lång. Tycker själv att tvåans säsong var helt onödig, och har bra kunnat hoppa över vissa avsnitt utan att missa något viktigt. Tycker att det har blivit bäst nu i fjärde säsongen som jag ser på nu, och det är nu som man märker hur allt knyts samman. Det är nu som man veta mer om Allison, A, och alla andra som varit hemlighetsfulla under seriens gång. 
Rekommenderar strångt att ni tar och checkar in serien, och jag tror inte ni kommer ångra er! På swefilmer där jag ser serien har de redan börjat släppa 4:e säsongen, så varje onsdag har man något att se fram emot! ;)
Nästa vecka blir det en serie som skapats ur serien Pretty Little Liars..Any guesses? :D


Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229