20 FRÅGOR - BARN NAMN, HUND & MIN BARNDOM

Hej fina ni!

Hälsningar från måndags-Jessy och tänkte börja med att önska er alla en riktigt rolig och härlig vappen! Själv sitter jag säkert snart på en gräsmatta någonstans med vännerna, klädda i halare och med skumppaglasen i högsta hugg. Mer om vappen som sagt får ni höra en annan dag, men tänkte det vore kul med lite frågor i dagens inlägg. Älskar själv att läsa andra personers frågeinlägg så tänkte varför inte svara på lite olika frågor åt er nu? Enjoy!

1. Vilket var ditt favoritämne i skolan?

På lågstadiet så älskade jag religion, vet inte direkt varför men hade konstant 10 på betyget så kan vara att jag därför sporrades bra haha. Mot högstadiet så började jag gilla engelska och i gymnasiet så var det geografi samt samhällslära som föll mig i smaken och valde även att skriva de ämnen i studentexamen.

2. Din favoritdryck?

Hade såå svårt att välja mellan iste, mjölk och rött vin så måste säga att de tre är alla mina favorit drycker!

3. Har du en favoritsång just nu?

Just nu så älskar jag partysånger och sånger som får mig på bra humör nu i det härliga vädret, och då är nog Closer (Lemaitre), Million Lights (Tungevaag & Raaban) och On my way (Alan Walker) mina favoriter.

4. Vad skulle du ge (eller har du redan gett) för namn till dina barn?

Detta är något som inte snurrar så mycket i min hjärna och vi inte massor pratat om med Jonathan faktiskt då det inte riktigt är aktuellt ännu. MEN har faktiskt ett flicknamn och ett pojknamn klart som båda gillar så får se om vår son/dotter någon dag kommer få dessa namn. "Korta" namn är de och är även namn som går på engelska och svenska vilket är viktigt för oss så all släkt ska kunna uttala namnen felfritt!

5. Har du varit aktiv inom någon sport?

Har under min uppväxt prövat på fotboll, friidrott och simning bland annat, men slutligen var det dansen som fångade mitt hjärta och har dansat i 6 år både show, jazz, hiphop och modern dans. Fortfarande något jag älskar att göra och hoppas någon dag kunna pick up where I left off!

6. Vilken är din favoritbok?

Jag älskade faktiskt att lyssna på Micaela Fornis bok ”Jag är inte perfekt, tyvärr” och har köpt den även i bokform så kommer nog läsa den på sommarlovet nere på landstället!

7. Vilken är din favoritfärg?

Gul är och har alltid varit min favorit färg. Det är en så himla glad färg och en färg som alltid piggar upp! En sån glädjespridare som färgen gul vill jag också vara som person.

8. Vilket är ditt favoritdjur?

Mitt favoritdjur är nog hund. Nanna har verkligen öppnat mina ögon för hur fina djur (och speciellt hundar) är så kommer nog någon vacker dag vilja ha en liten valp som springer omkring. Jag är dock en person som gärna skulle ha stor hund (Dalmatiner, Labrador eller Staffordshire Bull Terrier)så får nog vänta tills hus med bakgård finns tillgänglig med tillräckligt utrymme!

9. Vilken är din favoritparfym?

Min favoritparfym som jag gått igenom några burkar av är Hugo Boss "The scent" men har på senaste tiden funderat på att byta då jag använt denna sedan min 19 års dag då jag fick min första flaska av Jonathan. Funderat på Oscar de la Rentas nya men får se vad som sist och slutligen får komma med hem..

10. Din favorithögtid?

Jag älskar faktisk påsken. En högtid då det är massa fina färger, våren börjar visa sig utomhus och alla får en välbehövd paus i allt vårstress. Såklart julen är en ganska självklar favorithögtid också, men påsken har något speciellt som jag inte kan komma över! Dock är chokladen något som inte alls faller mig i smaken, men man kan ju alltid ersätta det med lite salt salmiak ;)

11. På en skala från 1-10 – betygsätt din barndom!

Jag hade verkligen en super barndom, polis och tjuv lekar med kvartersbarnen, familjemiddagar varje kväll där vi pratade om dagens händelser och vänner som jag fortfarande har i mitt liv och älskar mer än allt. 9,0 ger jag min barndom och är glad att jag fått växa upp som jag gjort <3

12. Har du rest mycket utanför landet?

Under mitt liv varit i (om jag räknat rätt) 11 olika länder och av dessa länder så är nog favorit destinationerna Dubai, Sverige och Frankrike.

13. Talar du några främmande språk?

Jag pratar inte direkt något "främmande" språk, kan svenska, finska, engelska och en aning spanska. MEN något som kanske är lite ”främmande” är att jag faktiskt är bra på engelska-dialekter och pratar brittiska, amerikanska och australienska väldigt lätt :)

14. Har du några syskon?

Ja det har jag, två stycken. En lillasyster på 19 år och en lillebror som fyllt 14. Älskar att ha syskon och som äldre har vår relation utvecklats och känns underbart att veta att dessa två kommer vara vid min sida livet ut <3

15. Vilken är din favoritbutik?

För kläder så är det nog ZARA eller Gina Tricot, men allmänt skulle jag nog säga att Granit är en butik jag lätt skulle kunna gå omkring i evigheter i!

16. Mac eller PC?

Mac, alla dar i veckan. Simpla, lätta att använda och väldigt snygga dessutom vilket alltid är ett plus ;) Har aldrig haft ett annat märke to be fair men håller mig nog helst till denna manick.

17. Har du en favoritrestaurang?

Min favoritrestaurang är nog Tintå här i Åbo, ett favoritställe för dess lite mindre yta, hemtrevliga och fina inredning samt mat och vin som får en att drömma om mer!!

18. Vad tyckte du om skolan?

Jag har alltid varit en person som älskat skola och trivas väldigt bra, såklart med undantag. Lågstadiet och gymnasiet har varit de "årgångar" jag trivats allra bäst på men även nu andra året på Uni känner jag att samhörigheten bland oss huvudämnes studeranden är väldigt bra! Högstadiet var inte min favoritperiod och mådde stundvis lite si som så, men man växer starkare av motgångar!

19. Har du någon favorit-youtuber?

Jag är en person som varierar mycket i vad jag kollar på YT och har på senaste tiden faktiskt inte kollat så hemskt mycket på YT. Men då jag väl kollar så är det oftast vloggar som intresserar mig mest och då nog Zoella eller Molly Rustas som spelar på vår TV. Älskar även då många som bloggar börjat vlogga och man får helt enkelt se en helt ny sida av personen som man kanske inte får ut av endast ett eller två blogginlägg i veckan.

20. Vilken är din favoritfilm?

Älskar filmer som är baserade på sanna historier och Patriots Day, American sniper och Hacksaw Ridge är filmer som faller mig helt i smaken. Actionfilmer med bra cast och fin historia helt enkelt!

Kram<3

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229