Jag är en man men jag vill också kunna prata om feminismen den spelar väl , roll för alla i samhället på ett eller annat sätt?.

Lite kort om feminismen

Feminismen går tillbaka många hundra år men det är ,de sista hundra åren som det mesta har hänt. Feminismen ÄR en ideologi vars målsättning är att kvinnor ska ha samma rättigheter, möjligheter och skyldigheter som män samt att se till att verka för kvinnors politiska, ekonomiska och sociala rättigheter i samhället Enkelt sagt det ska inte spela nån roll vad för kön man har man eller kvinna det ska vara jämställt mellan könen. Det är feminismens grund eller så det var tänk ifrån början.

Feminismen idag är inte den samma från början på 1900-talet men går den i rätt riktning ? , Finns bra saker med feminismen, finns dåliga saker med feminismen, finns logiska resonemang inom feminismen, finns skrattretande och hypokritiska resonemang inom feminismen. Man ska inte döma hela rörelsen åt det ena ELLER andra hållet. Men går det i rätt riktning ? det finns tusentals och åter tusentals svar på denna fråga skulle jag säga en sak så säger någon annan en annan sak , vad är rätt vad är fel ?

Åt rätt håll har det gått men det går sakta , när har feminismen nått sitt mål ? , jag är inte så säker på att den någonsin kommer att nå sitt mål.

Kan det bli för Jämställd ?

Sverige är nog något av de länder i världen som är mest jämställt men visst så finns det stora skillnader kvar som bla , Lön för samma yrke , att kvinnan tappar både pengar och arbetsår för att skaffa barn. Har säkert glömt något men det var det viktigaste jag kom på.

Hur skulle man kunna lösa det?.

Ge mer fördelar till kvinnor som har fött barn och är mammaledig.

Det kanske kan vara att man får ut mer pengar under sin mammaledighet ?. I de flesta fallen är man två för att skaffa barn så , måste man lära sig att hjälpa varandra.

En sak som jag faktiskt kan störa mig på en hel del och som säkert andra människor med nån form av intelligens också störa sig på är detta eviga snack om könskvotering i bolag.

1.Han eller hon som söker jobbet som bäst uppfylla de kvalifikationer som ställs ska få jobbet svårare än så är det inte.

2.Läs ett igen så funderar ni ett tag.

Feminismen

Vad tycker jag?

Alla ska ha samma rättigheter och skyldigheter i det moderna samhället.

Alla ska ha rätt till samma utbildning.

Alla ska ha rätt till den vården man behöver.

Man ska kunna nå sina mål i livet även fast man är man /kvinna.

Man ska kunna ha samma lön även fast man har ett annat kön "Finns en massa som spelar in varför det kan vara olika lön , men har man samma utbildning och lika många år i arbetslivet så ska man ha samma lön inget snack om saken"

Abort ? denna stora fråga kan inte ge något svar där då det kräver ett helt avsnitt för sig , om jag går in på svensk sjukvård så kan det komma upp där. Det enda jag kan säga är att man kan inte vara för eller emot för att svaret är betydligt svårare än så i mitt tycke.

Man får tycka olika.Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Godkväll

Idag så kommer jag skriva om kvinnor / tjejer hade jag tänkt det är inte lätt , till och med politik är lättare =)

Tänkte jag skulle ta och skriva av mig förhoppningsvis kommer någon att gilla det , eller det kanske hjälper någon .

Vår bättre halva. Kvinnor är det alltid den bättre halvan i ett förhållande ? i det flesta fallen ja kanske det. Men huvudsaken är att bägge halvorna samarbetar ihop och det är inte lätt alla gånger man blir arg , irriterad , ledsen eller sårad.. Vad jag har märkt personlig är vad bråkar man om i egentligen ? i det flesta fallen så är det inte så viktigt utan man är mest bara oense i frågan. I ett förhållande så är det mycket viktigt att kommunicera med varandra , det är A och O utan det så kan man lika gärna göra slut så är det.

Hur ska man behandla "sin kvinna /tjej ?

Man ska behandla henne exakt som man ska behandla alla andra medmänniskor men endån inte , för om hon är den rätta så kommer man vilja göra vad som helst för att se henne glad och lycklig även fast det kanske inte är så lätt alla gångerna.

Här kommer några förslag som jag själv brukar göra.

1.Ge varandra egen tid , man behöver ibland vara för sig själv. Det är inget fel med det =).

2.Vissa att ni älskar varandra , även fast ni kanske är ute på stan ,hos vänner eller något. Håll i handen , ge en kram , ge en kyss det spelar faktiskt roll Men än vad dom flesta tror och kvinnor gilla det.

3.Va romantisk det kan vara tex bjuda ut henne på restaurang , bio en resa kanske ? Det kan också vara så lätt som att gör hennes favorit maträtt , städa huset eller lägenheten. Det behöver inte kosta en massa pengar för att göra någon lycklig =)..

4.Sluta fråga , hon stör sig på det vissa att du har nån form av självkänsla och gör det bara.

SAMMANFATTNING

Respektera varandra GÄLLER BÅDA !!!!

Ha kul tillsammans

Ni är jämställda

Ha en bra och varm dialog

Ni litar på varandra

Ni blir inte arga på varandra över småsaker

Ni försöker inte ändra på varandra

Ni är ärliga mot varandra.


Missade nästan Glöm inte sex – och närhet =)Likes

Comments

Politik det ämne som endast intresserar unga människor = )

Är varken för eller emot någon av kandidaterna

Vad ska vi börja med , vad sägs om Donald Trump Usa nästa president , förvånad att han vann över Clinton?. Nej inte direkt då jag tyckte att det amerikanska folket till stor del , velat testa något annorlunda och det kanske dom får i Trumf , han går nog inte att muta med hjälp av pengar.

Men kommer Usa bli bättre land med Trump ?

Det är en svår fråga att svara på då han inte ens börjat sina fyra år som president än. Som alla andra som tjänar en massa pengar så måste man vara smart samt att vara på stupet till ekonomiskt brottsling. Betyder det att han lurat folk på pengar nja , men han har säkert skatteplanerat någon gång under sitt liv. Brottsligt är det inte men moraliskt fel ja det kan man hävda.

Vad talar för Mr Trump ?

Han verkar vara engagerad i de flesta frågor tex jobb som försvinner till Kina eller till andra länder med billigare arbetskraft. Han vill få fart på USAS ekonomi , hur det ska gå till ?

Några exempel

1. Infrastrukturpaket som gör att produktiviteten ska ökas

2.sänka skatten på företag så att dom kan återinvestera i USA

Finns säkert mer men vi nöjer oss med det för närvarande antar , att ni ? som läser detta vill kanske vill höra om dåliga Trump eller varför Clinton inte blev president.

Clinton varför blev hon inte president ? Finns inget lätt svar men ska försöka göra det så tydligt och kortfattat som möjligt.

1.Gjorde ett antal grova missar som utrikesminister , en av det värsta handlade om att en Ambassadör (Libyen) blev dödad i en attack

2.Många olika källor säger samma sak att hon tagit emot mängder med pengar för att på så sätt "hjälpa dom politiskt när hon väl blir president".

3.Dessa mejl som läckt ut hundratals ?

Av dom sakerna jag tagit upp så stämmer nog inte allt , misstag får man väl göra ?

Men får en utrikesminister göra det ?

En sak som jag tror också spelat in är att hon varit favorit i fyra år , sen vänder det helt plötsligt media och experter tas på sängen är det bara jag eller är det något som lukar lite väl illa här?

Sen är det extremt få som tagit upp det här men jag tror att det här var en av det stora anledningarna till att Trump vann.

Det har varit en form av mobbning mot Trump och framförallt mot Trumps anhängare , ifrån kändisar som säger hur man ska rösta , ifrån media hur man ska rösta och från andra politiker om hur man ska rösta. Jag kan lova folk tröttnar fort på sådant snack vi lever i en demokrati både i USA och i Sverige , då får man rösta på vad man anser är rätt för en själv eller för sitt land.

Det kan slå så fel när alla lägger sig i hur man ska rösta ,

Lägg ner med det snackat att du röstat fel eller rösta inte på han eller dom , ta reda på fakta ifrån många olika källor.

Vad är rätt vad är fel ? ,bara för att en kändis är "BUTTHURT " betyder inte att du ska rösta så som han eller hon säger .

Använd hjärnan tänk lite.

Att säga till folk du röstar fel eller du ska inte rösta på han eller dom , det är inte demokrati det är diktatur och inget annat.

Det är en extrem FARLIG väg att gå ,

Se på Sverige ingen har vågat ta debatten med SD innan dom blev "stora" det är just därför dom är stora idag inse det tack.

Innan det här inlägget blir för långt så stoppar vi här och fortsätter med Trumps dåliga sidor i nästa inlägg.

Likes

Comments

Mitt första inlägg här.

Vad fan ska det handla om ?

Kör på bara lite tankar och funderingar nu när det är nytt år typ.

2016 var helt okej år hände väl inte så mycket , inte ett skit om jag ska vara helt ärlig det enda som värt nämnas är väl att jag och en vän byggde min data , efter många om och men så lyckades vi men Netonnet vet inte vad jag ska säga om er helt ärligt kanske ........

Nu skippar vi till slutet på 2016 julen var mysig eller kan man säga det när man är 27år gammal och man ?, ja varför inte fuck vad andra tycker.

Jag gillar julen alla fall , har inte med julklappar att göra utan stämningen svårt att sätta ord på det.

Nyår är för mig en av det bästa dagarna om året då jag älskar fyrverkerier , det är ett hett ämne nu för tiden efter det som hände i Malmö där man bland sköt fyrverkerier mot andra människor.

Nu jävlar kräver alla ett förbud mot fyrverkerier och allt som har med det namnet att göra , det är tyvärr inte så enkelt då man lätt kan få tag på fyrverkerier utomlands som är betydligt värre i frågan om effekt och ljud. Kan lova att det inte är ett finger som rycker utan halva armen istället.

Då tänker väl den som läser det här jaha ?

Vad fan ska man göra då ?

1.Förbjud små skit vem använder det ? , knappast någon som är vuxen helt ärligt.

2.Säg till att fixa någon form av tillstånd för att skjuta och köpa fyrverkeri privat , det är farliga saker vi har att göra med , krävs körkort till bil så ska det finnas nån form av utbildning för den som vill skjuta fyrverkerier privat. Kan inte fatta att vem som helst över 18 får gå in köpa 1kg krut tårta och inte har nån aning om hur man ska göra det så säkert som möjligt för en själv samt för andra i närheten.

3.Låt bara ett antal ställen få sälja fyrverkerier , samt att alla som jobbar där har rätt utbildning.

4.Det får bara ,säljas fyrverkerier mellan 28 till den 30 December.

5.Höj åldersgränsen till 25 och kolla för helvete legitimation från dom som vill handla, jag vet hur det slarvas

Va lika noggranna som dom är på systemet.

Fixar ni det här regeringen så kommer jag ge er fett tumme upp , men det kommer nog inte bli någon förändringar alls.

Har glömt en sak djuren , för fan tänk lite innan ni skjuter era puckon.

Ser ni hund som är ute och går så väntar man.

kan man inte visa den respekten så kan ni lika bra slänga alla fyrverkerier i en soptunna samt ni också på samma gång = ) .

Skjut snälla inte veckor innan nyår och veckor efter nyår det räcker med en dag för allas trevnad

Peace out!

Lämna gärna en kommentar.

VACKERT MEN FARLIGT ?

Likes

Comments

Nouw Magazine