INSTAGRAMSTORY TIPS del 1

Godmorgon fina ni!

Som tidigare nämnt så har jag fastnat helt i Instagram och alla dess olika verktyg och funktioner. Jag kan sitta i timmar och bara experimentera och testa mig fram för att lära mig. Det har tagit sin tid men jag har tagit till mig och lärt mig en hel del på senaste tiden och jag tänkte att det skulle vara roligt att dela med mig av lite tips och trix. Instagram är en av de största sociala plattformarna samt att det också är en stor del att marknadsföra sin blogg etc.
Ni hittar mitt inlägg där jag tipsar om olika sökord för instagram GIF's HÄR

I detta inlägg tänkte jag inrikta mig på lite tekniker man kan använda sig av till sina instagram stories.

Tips 1

De olika typsnitten ger olika "ifyllnader" eller vad man ska kunna kalla det. Detta kan man använda sig av när om man vill ha en ruta an något slag, för att kanske klistra in ytterligare en bild och kanske göra en polaroidbild eller kanske bara göra som ett litet collage etc. Eller om man vill ha olika färger på bakgrunden tex. Möjligheterna är oändliga.
Det sätt som jag tycker är enklast är att börja skriva en punkt och sedan göra massor av mellanslag och sedan en punkt igen. Utefter det kan man själv justera storleken på denna lilla "ruta".

Här nedan ser ni hur de olika typsnitternas "ifyllnad" ser ut:

Sedan är det ju dessa punkter. De kan vara en snygg detalj i sig men det finns också ett sätt som man kan ta bort dem.
Börja med att spara ner din bild med ifyllnaden. Öppna sedan den sparade bilden och sätt färgpipetten i ifyllnadens ruta för att få rätt färg. Måla sedan över dessa med den så kallade tuschpennan.

Som ni kan se så ger "ifyllnad" nr 2 en skuggning över bilden eller motivet. Detta använder jag mycket för att skapa en cool detalj till storyn.

Tips 2

Ni vet nog om hur man väljer en färg med färgpipetten, men ibland kanske inte ens den hjälper.
För någon vecka sedan lärde jag mig att om man håller in en av de utvalda färgerna (som man kan välja till höger om pipetten) så kommer det upp en färgkarta där man kan välja mellan mycket mer färger. Om man vill ha ljusare, mörkare eller en färg i samma skal etc.

tips 3

De olika tecknen som finns inbyggt i tangentbordet kan skapa många roliga motiv. Jag brukar vanligast köra på understreck, som skapar raka och fina linjer. Här är också möjligheterna oändliga. Man kan skapa rutor, hörn eller bara massor av streck eller mer coola motiv/mönster.

Tecknet ni ser i mitten kan också sättas ihop och bilda en "vågig" linje, antingen till bakgrunden eller på självaste bilden.
(Detta är bara exempel på tecken som man kan använda sig av. Testa er fram så kommer ni se möjligeterna)


Det finns så mycket man kan göra på instagram stories och detta är bara en bråkdel. Hoppas ni fick lära er någonting nytt och kommentera gärna vad ni tycker om detta inlägg och ifall jag ska fortsätta skriva om tips och trix som jag lär mig på vägen!

Kram!


#bestofnouw #nouwinfluencer #nouw #instagram #tips

Gillar

Kommentarer