Header

Jag tänkte att jag ska dela med mig utav min instagram till er, där händer det lite mer än här just nu. Men en kort uppdatering till er så är det full fart på vår gård. Det renoveras hit och dit och vi har nyligen tagit emot våra nya vitvaror, var sak tar sin tid. Eller hur visst är det så? Vårat projekt som är igång nu är vardagsrummet, Herrejösses... ett projekt som blev större än vad vi tänkt. Men det är ju det som är charmen? Kanske inte i plånboken dock. Men jag ska se till att uppdatera er om vårt nya projekt och nya bilder på hallen uppe ska komma upp här med. Men som sagt, är ni mer nyfiken så kika in där.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Att ha ett brandsäkert hem är ju a & o. Att köpa hus är inte bara att renovera inreda och bo. Utan det bär med sig en massa andra ansvar också. Eftersom vi har 1,5 plans villa så ska vi bland annat tänka på att ha brandvarnare på varje plan. Vilket inte är något vi åtgärdat ännu eftersom vi inte bor där. Vi har tänkt iallafall att skaffa brandvarnare som är sammankopplade, att skulle det börja brinna på nedervåningen som exempel så skulle även den på övervåningen börja tjula. Vilket är en bra säkerhet speciellt eftersom vi har sovrum uppe.

Sen är det så mycket mera än brandvarnare som är viktigt. Att ha en brandsläckare kan vara bra, en brandfilt kan även vara bra att ha nära till hands i ett kök exempelvis. Men jag gillar inte direkt dom röda brandsläckarna därför är det så bra att det har börjat blivit modernare att ha brandsläckare i bas färger. Jag förstår ändå grejen med röd.. då syns den mera. Men HUR snygg är inte solstickan design? Jag är så himla kär, det är något vi ska ha i vårt hus, eller vad tycker ni? I mitt yrke så har vi fått gått brandkurs, vilket är otroligt intressant, nyttigt och roligt. Där har jag fått lära mig hur jag ska släcka en människa, hur rök utvecklar sig m.m. Verkligen super nyttigt att kunna, och hur du använder en brandsläckare. Dom är väldigt tunga, men kan rädda liv. Så du som husägare bär med dig ett ansvar att ha ett bra brandsäkert hem om något skulle hända.

Några tips att tänka på:

- Undersök din brandvarnare varje år genom att trycka in en knappt, tjular den så fungerar den. Annars byt batteri.

- Livslängden på en brandvarnare kan vara 8-10 år. Så se till att den byts ut när den bör.

- Kontrollera batterierna och rengör brandvarnaren 1 gång om år.

- Se till så dom sitter rätt enligt anvisningarna.

- En brandsläckare ska sitta centralt i huset.

- Brandsläckare ska bytas ut efter 10 år iallafall pulversläckare.

Rädda Varna Larma Släcka är 4 ord du bör komma ihåg om något händer.

Faktakälla: anticimex.com-brandsäkra ditt hem


Solstickandesign pulversläckare
solstickandesign brandfilt

Likes

Comments

Med små medel kan man verkligen förvandla ett rum, när vi köpte huset så det allra första vi började med var sovrummet. Tyvärr har jag inga efter bilder just nu på sovrummet .. så jag får ta och fota det senare. Anledningen till det är att när vi sen ska flytta in så kan vi känna att vi har ett sovrum, för det är ett viktigt rum. Prioriterar ni ert sovrum? Ett sovrum ska finnas för att det är en stressfri zon, iallafall enligt mig. Ett sovrum är även ett rum för sömn och hälsa.. ett intimt rum.

Hur som hest så är detta hallen uppe, på vår övervåning så har vi vårt sovrum, ett extra sovrum som för tillfälle kommer göras om till ett gästrum. En liten toalett med som inte fungerar riktigt just nu, men inom en snar framtid så kommer den vara fixad. Just nu är stora badrummet på nedervåningen.

Här är en bild på hallen innan.. gröna tapeter och bruna trädörrar. Vilket också i framtiden ska bytas ut då dom är dåliga och jobbiga att stänga. Men så länge låter vi dom sitta kvar. På golvet ligger det bara en skiva, förut har det suttit en heltäckningsmatta där men den var bortriven. Så vi fick en idé, som innan var att bara lägga nytt golv.. men den idén gick över till något helt annat.

Vi kollade hur det såg ut under skivan, eftersom det är ett gammalt hus så hoppades vi på att det var trägolv under. Vilket det precis var också.. ett super fint trägolv. Jippi!

Det var inte det lättaste att ta fram detta golv, för mint ett 500 tal små spik satt ju såklart i trägolvet. Så vi fick göra ett gigantiskt jobb och gå och dra upp dom. Annars hade det nog inte blivit så himla skönt att gå på golvet. Nu kom det svåra beslutet.. ni ser ju vilket fräscht golv, samt en fin färg. Dock så tog vi beslutet efter vi slipat det att måla det vitt. Allt blev mera enhetligt.

Väggar - Spackel flugger färg// Rusta inomhus vit färg 10 liter // Grundfärg träpanel colorama // golvfärg Colorama.

Tadaaa, resultatet är vitt och lugnande istället för den gröna stressade färgen. Vi har köpt nya lister upp till hallen med. Dom ska sättas upp i veckan, vi valde allmoge golvsockel. Listverk här. Vi tycker det passar bra med just allmoge lister i huset eftersom det ger en mera lyxig känsla och huset får behålla sitt gamla ursprung.

Likes

Comments

Jag tänkte presentera Resan till gården del 1 med att skriva om vilka vi är. Så ni får lära känna oss lite och få ett ansikte.

...

Vi, han & jag träffades en kväll i december år 2009. Längesen va? jösses jag kan inte själv förstå.. fast ändå känns det som igår. Pirret som var där lever ännu vidare och ännu starkare. Jag hade förlorat mig själv i honom. En sån himla fin kille på alla sett och vis, snäll..glad och otroligt genuin. Tacksam till livet samt att han har glittrande ögon, eller ska jag säga bedårande. Han är givmild och har lätt för att skratta. Ja som sagt jag skulle nog kunna skriva en hel novell om hur underbar min fästman är. Ja ni hörde rätt, den 31 December 2014 stod vi ute på en balkong i Gävle stad på det mysiga hotell rummet. En Juniorsvit självklart, som var inredd i kärlekens färg.. rött. Där stod vi på den lilla balkongen, med utsikt över älven som rann igenom staden. Stjärnklara himlen, jag var iklädd en blå klänning och skakade som ett asplöv. För jag visste vad som väntade, men han anade ingenting. Jag hade en flaska bubbel i min hand. Jag hade övat på ett tal till honom, men när jag öppnade min mun kom endast en skakande och nervöst pip... tårarna började rulla och jag kunde inte tala. Jag var förstenad, det enda jag fick ut var.. Vill du förlova dig med mig? ( & höll fram en ask med ringar ) Han började skaka, log och hans ögon började tåras. Självklart sa han ja. Även fast han inte fick höra mitt kärleks tal. Hans dröm var att en tjej skulle fria, för han tycker det är mera ovanligt. Självklart skaffade jag mig ett "stoneface" och försökte göra mig stark mentalt inför detta, för min dröm var ju som alla andra tjejers dröm att ens drömprins skulle fria. Men vaddå vad är rätt och fel egentligen. I Etiken får du själv avgöra vad som är rätt och fel. Detta göra en liten story kort, men här står vi idag, på väg utifrån vår vackra lugna lägenhet till ett ställe på landet. Till en fantastisk gård, som kanske inte är så mycket för världen idag. Men den kommer att bli. Vi satsar på att vara ute ur lägenheten någon gång kring Januari. Det är iallafall då snickaren som vi anlitat ska börja med vårt nya kök och att fixa hallen. Det jag vill med denna blogg är att ni ska få följa med på vår resa, att lära sig att pengar är inte allt. Att med kärlek och en mindre tjock plånbok så kan man skapa sitt hem.

Vi är idag 24 år gamla, eller gamla.. jag ska nog skriva 24 år unga. Som tar över min farfars gård. Där vi ska tillbringa vår framtid tillsammans. Gården bildades 1909 om jag nu inte minns helt fel.

Men detta är vi, detta är oss, detta är han och jag, detta är Linda & Emil.

Likes

Comments

Godmorgon från vårt lilla vinterland.

Nu har den första snön fallit här på marken, så med min kopp med kaffe och Thereses nya bok i handen ska jag njuta utav denna morgon. Mysigt att se när det är vitt på backen, det tycker då jag att det är iallafall. Hur känner ni?

Men nu tänker jag inte skriva och tala om dom små puder lika flingorna som fallit.. utan jag är här för att tala om min nya spännande blogg som nyss har startats. Jag vill dela med mig utav kärleken på vår gård, vår gård köpte vi den 27 september. Det är en släktgård på min sida, vi har inte flyttat in ännu eftersom det är ett litet renoveringsobjekt. Betona litet med stort.. vi har kommit en fantastisk bit på vägen. Jag kände att jag vill dela med mig utav vårat lilla projekt till er, så här kommer ni får läsa mycket om renoveringen, känslor och tankar kring det. Inredning och hur vårat liv som gårdsägare kan se ut. Spännande? Ja jag hoppas det iallafall. Men ska jag berätta lite om mig själv nu eller ta det i ett separat inlägg? Hursomhelst så häng gärna med på vår resa.. just nu är denna blogg under uppbyggnad. KramKram

Likes

Comments