Nu börjar det äntligen bli jul på gården.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

En dag på loppis är nu avklarad. Har stått och sålt med en kollega hela dagen och är nu lite trött..  men jag älskar att sälja på loppis. Tycker det är roligt att prata med människor och deala så att båda blir nöjda. Tyvärr så har jag ovanan att även gå runt och handla själv. Så detta kom jag hem med. Fyra par stickade strumpor som jag vet kommer att gå åt, två gamla skolplancher och lite annat smått och gott..

Likes

Comments

Mitt hus är alltid under ständig förändring och en av mina senaste förändringarna är just nu i köket. Köpte en tallrikshylla på loppis och en skänk från en vanlig annonssajt. Pyntade med saker jag fyndat sedan tidigare... Vet inte vad det är som gör det men jag drivs av en lust att göra om och fixa. Ibland blir det till det bättre och ibland till det sämre.. blev nöjd denna igång i alla fall..

Likes

Comments

För några år sedan såg jag en ytterdörr på annons som jag bestämde mig för att köpa. Väl framme hos säljarna så berättade säljarna att de höll på att rensa i uthuset och frågade om jag ville titta i uthuset om det var något mer jag eventuellt ville köpa.

Jag följde med säljarna in i uthuset och såg då en bordsskiva stå uppställd mot väggen som jag blev kär i. Jag frågade vad de ville ha för bordet men tänkte samtidigt att jag aldrig skulle ha råd att köpa det. Säljarna svarade att de ville ha 500 kronor för bordet. Jag tvekade först fast jag tyckte att det var ett jätte bra pris men kände att jag egentligen inte hade de pengarna just då men jag bestämde mig för att slå till i alla fall.

I somras bytte jag ut det kära bordet mot ett annat kärt bord som jag haft mer personlig koppling till och visste inte riktigt vad jag skulle göra av det andra så jag kontaktade en lokal auktionsfirma. För två veckor sedan bestämdes det att bordet skulle säljas på auktion då det stått i vägen i vardagsrummet sedan sommaren.

Auktionen var i söndags och jag var super nervös tiden innan mitt utrop. Tänkte när mitt utrop kom upp på skärmen att det kommer inte att gå vägen. Men det gjorde det och bordet klubbades för 9500 kronor så mitt köp blev en bra avkastning. Innan jag lämnade auktionshallen så sa jag hej då till bordet med lite sorg i hjärtat...

Likes

Comments

För cirka ett år sedan så ville jag ha en gammal svart tramporgel med kandelabrar men hittade ingen. Fick då iden att ringa till ett lokalt radio program där man kan efterfråga ting man behöver. Jag ringde och berättade vad jag sökte och blev totalt nerringd så fort jag hade lagt på av människor som ville bli av med sina tramporglar. Bestämde mig för att åka och titta på en i grannstaden som ett äldre par hade.

De sa att de inte hade orgeln hemma utan i en fastighet i byn bortanför som de ärvt efter fruns farföräldrar. Vi åkte dit och orgeln stod i ett uthus på en gård. Den såg fin ut så vi lastade den på släpvagnen. Paret frågade sedan om vi ville titta runt i huset för att kolla om det var något mer vi ville ha då det visade sig att de tänkte riva det stora huset då det var fallfärdigt. Vi sa förvånat ja och följde med dem in i huset. De försökte få oss att ta massor av saker och vi fick med oss hem flera ting. Vi trodde inte det var sant att de bara ville ge bort allt och vi frågade flera gånger om de verkligen inte ville ha något betalt för sakerna men de sa nej. Efter vi lastat allt så tänkte jag tacka dem ordentligt för deras generositet men han inte då de drog som en avlöning. Jag kände skuld för att jag inte han tacka ordentligt men jag undrar om dom inte tänkte " det är bäst att vi skyndar oss och åker innan de ångrar sig och inte vill ha sakerna... De var tacksamma att någon var intresserad av att ta om hand deras gamla saker och jag tacksam över att få så många gåvor... Det slutade med att jag kom hem med en orgel, kryddhylla, uppstoppad ekorre, diskställ samt ett gammalt skåp. Otroligt vilka snälla människor det finns..

Likes

Comments

Ja ha då var antagligen den sista gårdsauktionen för i år avklarad. Tycker absolut bäst om gårdsauktionerna då det är så stor variation på sakerna. Med den vetskapen så har jag hade jag lite sorg i hjärtat på vägen hem...  Det blev i alla fall en del fynd som jag är nöjd med. Det dyraste jag köpte var de gamla mjölk flaskorna i metallställningen för 200 annars köptes övriga ting in för i snitt 20 kronor.
Längtar redan till nästa sommar...

Likes

Comments

Häromdagen såg jag denna gamla våg på en vanlig annonssajt och de skulle skänka den mot annonskostnad. Har alltid tyckt om gammal butiksinredning och varit sugen på att skaffa en butiksvåg. Funderade en kort stund om jag verkligen skulle höra av mig till säljaren, vad skulle jag ha den till och vart skulle den stå???  Tänkte sedan nej jag måste kontakta säljaren så får resten lösa sig vad tiden lider. Hämtade den idag och nu står den och väntar på rengöring på köksbänken...

Likes

Comments

Den lilla pinnsoffan från Edsbyverken har nu fått sitt nya fodral. Jag gjorde den i samma stil som den förra då jag hade tyg över. Nästa gång som det säkert kommer att bli så ska jag göra en annan stil på den soffan...

Likes

Comments

Är väl lika bra att säga som det är på en gång.. I helgen på auktion hände det igen, en till soffa kom med hem. Blev en soffa från Edsbyverken med röd galon sits som tyvärr inte blev med på bilden. Ska dock inte behålla den utan tänker måla upp den i min favoritfärg svart och ge den nytt tyg på sitsen. Sen hoppas jag att den får flytta till någon annan som kommer att tycka om den. Blev även lite annat som fick följa med hem så som gamla vita broderade lakan, en skänk samt en i mitt tycke super härlig person våg som även fungerade klockrent!

Likes

Comments

Tror jag har en fetisch denna sommar på gamla trä soffor/sängar... Häromdagen visade jag mitt "soff" auktionsfynd som jag gav nytt liv och tidigare i somras köpte jag denna säng på auktion för 200 kronor. Den stod på en loge dammig och lortig men den liksom talade till mig att den skulle följa med mig hem och bli en soffa istället. Jag hade velat haft en kökssoffa i köket ett tag men jag hade liksom inte hittat den "rätta" och nu stod den där mitt framför mig. Tog med den hem, ett lock tillverkades, den fick lite färg och något mjukt att sitta på. Nu pryder den sin plats i köket. Varje gång jag är på gårdsauktioner och går runt och tittar så slår tanken mig att tänk vad mycket fina saker som bara står i lador på logar och vindar runt om i Sverige....

Likes

Comments