//En utomhusfotografering som jag gjorde på min vän Annie en regning lördag i Januari//

Den 19 Januari tog jag mig an ännu en fotografering och sminkning som jag i princip kom på dagen innan, sedan skedde allt snabbt. Tyckte det var en roligt tema att allt skulle vara i en färg och även göra något mönster, och eftersom rosa är en färg nära mitt hjärta så valde jag självklart det. Mönstret på hennes tinnar och upp på pannan har jag faktiskt gjort med hjälp av en rosa rouge, ögonskugga och ett mönster som jag fått via mitt intresse för scrapbooking faktiskt. Tycke det blev ett väldigt coolt resultat och liknande det jag hade i mitt huvud.

Denna fotografering var jag inte helt själv utan bakom kameran står faktiskt min pojkvän och fotar, jag står denna gången bredvid med ett reflexskynke och hjälper Annie mer hur jag vill hon ska se ut, väldigt roligt måste jag säga att det var.

Imorgon sker inlämning av detta arbete, men bloggen fortsätter på tänker jag så får vi se hur den utvecklas och hoppas att ni vill följa med på den resan.

ha en fin onsdag

-S

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

//Onsdagen den 18 Januari tog jag med min vän Stina in i fotostudion och jag fick äran att fylla hennes ansikte med glitter//

Här har jag först lagt ett illuminator cream från NYX istället för en foundation och över detta la jag en vanlig highlighter istället för ett vanligt puder, tyvärr var det svårt att få fram det via kameran men tycker det är lite mer skimmer än vanligt. Det ni ser på ögonlock, ögonbryn och på läppar är ett lösglitter som jag hade liggandes hemma som jag smackade på med hjälp av vanligt läppsyl. Kan även tillägga att bakom kameran har jag ställt upp lite för många och för starka lampor egentligen, men allt för att få fram glitter effekten så mycket som möjligt :)

Blev väldigt nöjd med detta måste jag säga, älskar bilden där hon blåser glittret mot kameran då det genast ser lite mer magiskt ut (golvet är även fortfarande idag glittrigt i studion efter denna dag). Bilden i mitten visar första försöket då man ser att hon verkligen blåser glittret men jag ÄLSKAR effekten så mycket så den var värd att ta med här.

Mitt arbete med detta börjar lida mot sitt slut men jag tänker att jag fortsätter lägga upp lite bilder tills dom tar slut och så får vi se vart vägen leder mig sen.

ha en fin onsdag

-S

Likes

Comments

Likes

Comments

//Vilma i kall sminkning, Alice i varm//

Vilmas fotografering gick av stapeln redan i november då jag gjorde den kalla sminkningen, eller "ice queen" som inspirationsbilden jag utgick ifrån på nätet hette. Jag valde att blanda vit ansiktsfärg och blå ögonskugga och lägga där jag normalt skulle lägga contour och sedan (som jag gjort mycket med mina sminkningar har jag märkt) har jag lagt till lite glitter och pärlor i ansiktet. Flätan i håret är lös och utbakad, fick lite frost känsla över den och det passade bra tyckte jag när det var en kall inspirerad sminkning.

Alice gjorde jag då såklart i en varm sminkning som motsats till det kalla. I denna sminkning så valde jag att jobba med orange, rosa och lite rött då jag ser dom som mest varma färger (och HUR BRA passade inte hennes hårfärg till detta!?!). Håret satte jag bara upp lite slarvigt, jag ville få illusionen att man precis dragit igenom håret med fingrarna och det tyckte jag att jag fick fram. Sedan la jag även till en stor slarvig fläta där bak samt två små som små detaljer bara. Alice sminkning ser ganska mer neutral ut än vad den kalla är men jag tyckte det skulle bli kul och se om man skulle känna skillnaden mellan varm och kallt utan samma sminkning. För övrigt tyckte jag den varma sminkningen blev riktigt snygg, något man skulle kunna ha själv till nått väl valt tillfälle ;)

ha en fin Torsdag

-S

Likes

Comments

Contains affiliate links

En novemberdag 2016 fotade jag min vän Petra. Denna gång ville jag arbeta mer med färger och utgick från en slags "peacock makeup" jag hittade när jag letade runt internet men jag tonade ner min version av det lite så som att inte använda lösögonfransar och inte lika mycket ögonskugga. Istället valde jag en skarpare eyeliner, göra en vanligare sotning av färgerna samt att lägga till lite pärlor & glitter. Jag gjorde även håret så oberoende som möjligt genom att dra det bakåt och bara ligga ner rakt och platt, tyckte det passade stilen bäst då det är ganska mycket som är igång i ansiktet.


Hoppas ni får en fin start på veckan

-S

Likes

Comments

//Första fotograferingen jag gjorde var på min vän Cornelia, detta var tidigt i höstas jag gjorde denna mest bara för att kunna komma igång//

___________

Det är en ganska enkel sminkning med en halvhög hästsvans som är lite extra. Till detta har jag valt att ha kvar hennes naturliga bas, sedan har jag lagt en ganska tjock eyeliner med små paljetter på ögonlocken (kan meddela att hon hade svårt för att hålla ögonen öppna på grund av dessa, därav de stängda ögonen). Första bilden är det slutgiltiga resultatet som jag kommer ha med i min portfolio och den andra är mest för att visa håret. Håret gjorde jag så att jag satte upp små sektioner av håret i gummiband för att sedan vika över dom över varandra och sedan sätta upp allt i en relativt låg hästsvans.

Eftersom detta var min första fotografering var jag inte alls förbered, kameran hade inget batteri och jag fick inte igång ljuset så det fick bli med min kära iPhone 6 som bilderna blev tagna med, men blev ganska nöjd med resultatet ändå :)

- S

Likes

Comments

//inspiration för nästa fotografering//

En dag drömmer jag om att jobba med att sminka, styla & klippa människor, göra det där lilla extra. Jag har en stor förkärlek till styling, både inom hår och smink och det är detta jag har tänkt att göra i framtiden. Därför är detta projektet gjort ”Style by S”, där jag tagit nära vänner att vara modeller för mig för att experimentera med kunskaper jag har redan nu men även att kunna leka och trixa lite. Även att jag fotograferar dom också, vilket även har en stor plats bland mina intressen. Jag har gjort denna även för att ha som en roligt minne att ha, visa senare i livet hur jag utvecklats samt även kunna visa upp vad jag kan nu. Intresset för trender, mode och smink har växt fram allt med tiden. Tänk att bara med lite smink och göra om håret kan göra att en människa kan se helt annorlunda ut. Det vill jag få fram med detta projekt!

Jag är en sådan människa som bara vill ha roligt när jag gör något, jag kan oftast inte göra saker när jag måste. Därför valde jag detta projekt, jag tycker om att sminka, jag tycker om att fota och jag tycker om att vara kreativ och allt detta får jag göra med detta arbete.

Jag har fokuserat mycket på ”outside the box” då jag tycker det är roligt att jobba med färger och göra saker som syns och där man inte ser ut som man brukar när jag gjort mitt jobb. Det är kul att visa det där speciella, det som gör att människor vänder ögat till så man får tänka efter och analysera bilden.

- S


Likes

Comments

Som ny i bloggvärlden har jag nu satt mig in i detta och ska försöka inspirera så många som möjligt via min kärlek till fotografering och smink.

Om vi ska allting från början är detta en del utav mitt gymnasiearbete, jag går nu slutspurten på Estet musik. Jag tycker om musik men något jag alltid tyckt om är göra i ordning människor, allt ifrån hår till smink och kläder. Det är något jag gjort så länge jag kan minnas i alla dess former :) Så här kommer jag helt enkelt lägga ut det jag gör i mitt gymnasiearbete som kort och gott är att sminka och styla mina klasskamrater och sedan fota dom för att till sist redigera dom och skriva ut dom och göra en portfolio. Tanken med denna blogg är då att nå ut till fler människor än mig själv och mina närmaste.

Vem är jag då? En glad tjej på 18 år som tycker om att hålla på med många saker på en och samma gång. Jag älskar att fota, laga mat, baka och sy (syr för tillfället både min egna bal-& studentklänning så det kanske kommer in någonstans emellan också). Jag bor i en liten by 8 mil utanför Göteborg tillsammans med min mamma & pappa men spenderar mestadels av min tid hos in pojkvän.

Följ med på denna resa och hoppas du blir inspirerad


- S

Likes

Comments