Sitter i en bil på väg till Norrköping. Det är lördag eftermiddag och jag känner mig utvilad. Det är mulet ute men på vissa ställen lyckas solen tränga sig fram genom sprickor i molnen.

Min väninna Annika kör bilen. Hon är glad över att få åka med på en gratis fylla på landet. Jag ska vara gästbartender på en nattklubb.

Vi kommer fram och på hotellet träffar vi några kändisar som också ska jobba på nattklubben. En sångerska ska vara värdinna tillsammans med "Sveriges man". En sångare ska mingla omkring och skåla.

Sångaren är en väldigt speciell person. Han var känd långt innan jag började med syslöjd i skolan. Jag är nästan lite förvånad över att han tar den här sortens jobb. Men det är bra pengar och inget som bara ”Robinson-Robban” och ”Baren-Anna” tackar ja till.

En man som jobbar på nattklubben kommer och möter upp oss i hotellobbyn. Klockan har blivit sju och han hämtar oss för att bjuda på middag.  Vi promenerar bort till stället som inte ligger långt ifrån hotellet.

Nattklubben är ganska stor. Tomt på folk. Bara personal som springer omkring och städar och förbereder. Vi blir visade till ett uppdukat bord.  Vanligtvis på den här sortens jobb brukar det komma ut en kock och bjuda på en köttbit med pommes.

Men idag bjuds vi på finare middag. Först kommer det silltallrikar med nubbar till. Sångaren börjar sjunga på en snapsvisa, ” När kukarna står som hammarskaft, och fittorna rinner som hallonsaft, ja då är det vår! SKÅL!” Vi andra börjar skratta. Den snapsvisan hade jag inte hört sedan jag var 12.

”En gång till! En gång till! En gång till!”, vrålar vi runt bordet. Sångaren ler, höjer glaset och sjunger visan igen. Vi skrattar så att vi viker oss. När de här orden kommer ut från den välvårdade och stiliga sångarens mun så är det som att höra Madicken sjunga visan. Så fel men så roligt.

Några sillbitar och snapsar senare har vi redan börjat bli lite runda om fötterna. "Sveriges man" har med sin en kompis som är helt galen. Han ställer sig upp på stolen och vrålar, ”Nu kör vi! Och när vi kör, då kör vi tills vi dör!”. Vi skrattar och vi skrattar ännu mer när vi inser att han vrålar detta helt seriöst.

Varmrätten kommer in. Mera somrig mat i form av fisk med tillbehör. Vi beställer in två flaskor vitt vin. Klockan är knappt halv nio och vi är redan i högform.

Vi äter, skålar, berättar dumma historier och vid 22.00 slår portarna till klubben upp.

Vi har ett VIP-bord som väntar på oss på en upphöjd ”hylla” vid dansgolvet. Jag går och ställer mig i baren där jag ska hänga ett tag. Kvällen flyter på bra och vid 02.00 stänger klubben.

”Klockan är ju bara två!” ropar jag. Ingen av oss vill gå hem men det finns inte så mycket mer att göra än att packa ihop och gå tillbaka till hotellet. Sångaren har redan lämnat klubben visar det sig då vi inte hittar honom.

"Sveriges man" föreslår efterfest då han har en del öl i bilen. ”Vi går hem till mig!” säger jag och tänker inte på att det kan vara en dum idé i fall att jag blir trött.

Några minuter senare kommer vi fram till hotellet där entrédörren är låst. Det tar flera minuter innan det kommer en sur tjej och öppnar åt oss. Vi hinner knappt gå in genom entrédörren innan hon säger, ”Inget jävla liv nu, hotellet är fullt av folk som vill sova!” Hon är sur och otrevlig och min väninna svarar, ”Och vem är du? Den elaka styvmodern Gunlög?”

”Gunlög var inte så sur nu!” säger "Sveriges man" och alla skrattar. När vi kommer upp till mitt rum så möts vi av en märklig överraskning. I en av sängarna sitter sångaren i kalsonger, röker och kollar på porrfilm.

”Vad gör du? Hur fan kom du in här?” frågar jag. ”Jag vill kolla lite på porrfilm men vill inte göra det i mitt rum då jag inte vill att receptionen ska se vad jag kollat på.” svarar sångaren.

”Men hur kom du in?” frågar jag. ”Det var bara att gå ner till receptionen och säga att vi är tillsammans och jag ville överraska dig.” svarar han.

”VA!” vrålar jag. ”Bra hotell!” fortsätter jag. ”Ja nu skiter vi i det. Vem vill ha en cigarill?” frågar sångaren. Jag stänger av porrfilmen och sätter på MTV istället. Ingen fest utan musik.

Efter en liten stund går sångaren går in i badrummet. ”Hallå hör ni mig? Nu kan ni komma!” ropar han efter någon minut. Vi går fram till dörren och får se sångaren stå och duscha i ett par svarta string. Våra ögon blir stora och vi börjar skratta.

”Vad är det? Kom in och duscha nu!” säger sångaren. Men han får inget napp. När vi går tillbaka och sätter oss i rummet igen blir sångaren sur. Han kliver ur duschen, plockar upp sina kläder och lämnar rummet. För att visa att han är väldigt sur så smäller han igen dörren.

Vi skrattar och undrar om det vi just skådat var på riktigt. Någon minut senare knackar det på dörren. Min väninna öppnar. Där står sångaren i string och säger, ”Ursäkta att jag stör men jag glömde mina boots här inne.”

Vi skrattar ännu mera, det är helt sjukt. Någon timma senare är festen slut och alla går till sitt för att sova.

Jag vaknar av att min väninna skrattar och säger, ”Alltså allvarligt Anna, jag har hamnat i en skrattpsykos. Jag kan inte sluta skratta. Han knackade på här och skulle hämta sina boots.” Jag börjar också skratta.

Vi går ner till frukosten där de övriga i gänget redan är. Sångaren springer runt buffén och ropar, ”Anna Dabrowski anti sexorgie! Anna Dabrowski anti sexorgie! Anna Dabrowski anti sexorgie!” Jag skrattar så jag viker mig liksom de övriga i gänget.

Stackars övriga hotellgäster som tänkt njuta av en stilla frukost kollar på oss som om vi vore psykfall. Det får oss att skratta ännu mera.

Vid 12 är det dags att checka ut och jag får en räkning på 87 kr för betalfilm. ”Det tänker inte jag betala.” säger jag till receptionisten som svarar, ”Någon måste betala detta!” Det kan väl den göra som släppte in honom i mitt rum igår.” svarar jag och pekar på sångaren.

”Jag har inte varit någonstans!” säger sångaren. Det blir lite ordkrig med receptionisten som till slut inser att det bara är att ge upp. Vi sätter oss i bilarna och lämnar Norrköping med ett stort leende på läpparna.

Likes

Comments

Inne på ”Köket” sitter mina vänner och födelsedagsgrisen vid två bord. Det är glädje, skumpa, sång och dans. Lina har bjudit in en tjejkompis från Skåne som är i Stockholm och hälsar på. Jag går ut till entrén och ber vakten släppa in henne.

Malin heter hon. En glad och mullig tjej som låter sin urringning bjuda på synen av bröst. Hennes hår är halvlångt och lockat kvällen till ära. Vi går tillbaka till bordet och hinner knappt sätta oss ner innan en killkompis kastar sig över mig och skriker, ”Anna jag vill ligga med din kompis!”

”Lina?” frågar jag. ”Nej hon där!” svarar han och pekar på Malin. Han är en väldigt speciell kille. Klädd i kostym. Första gången jag träffade honom var på Stureplan. Han kom fram till mig, lyfte upp mig över axeln och sa, ”Perfekt, nu går vi hem!” Vi gick inte hem men vi skrattade ordentligt. Han är en väldigt nära vän till en av mina bästa vänner och lillebror till programledaren Peter Magnusson.

”Lina! Magnusson vill ligga med din kompis!” säger jag. Lina får stora ögon och svarar, ”Det måste hon göra, hemma hos mig!”

”Hemma hos dig?” frågar jag. ”Ja, jag är kär i Peter. Så om Malin ligger med honom i min säng så kan jag sno numret till Peter från hans telefon under tiden.” svarar Lina upphetsat.

”Malin, har du träffat Magnusson. Han gillar dig. Sätt dig här bredvid honom nu.” säger Lina till Malin.

Malin säger inte emot utan sätter sig ner bredvid den söta killen i kostym. Festen fortsätter och inte ens en timma senare sitter Malin och hånglar med Magnusson. Magnusson tror att han är i himlen men då har han ingen aning om att Lina svävar på ännu högre moln.

Plötsligt har klockan blivit 04 och Lina säger, ”Nu åker vi hem till mig på efterfest! Malin ta med dig Magnusson!”

Vi fyra ranglar ut från ”Köket” och hoppar in i en taxi. Chauffören är på bra humör och sätter på musik som dånar ut ur högtalarna. ”Nu måste ni ligga med varandra!” skriker Lina till Malin. Magnusson sitter och nickar med ett stort leende på läpparna.

Några minuter senare är vi hemma hos Lina som häller upp vitt vin i dricksglas åt alla. Vi sitter i vardagsrummet. Lina sätter på musik. Malin sitter i Magnussons knä och jag tänker på vad som komma skall.

Det tar inte många minuter innan Malin och Magnusson försvinner in i sovrummet. ”Nu väntar vi lite och sedan går vi in, okej!” säger Lina. ”Men vad ska vi göra där inne?” frågar jag. ”Jag ska ta hans mobil och ringa till Peter!”

Efter några minuter går Lina in. ”Men gå ut!” säger Magnusson. ”Men bry dig inte om mig, jag letar bara efter en grej.” svarar Lina. Det är mörkt i rummet och plötsligt hörs ett dunk. ”Men vad gör du? Gå ut!” ropar Magnusson irriterat.

Lina kommer tillbaka till vardagsrummet skrattandes. Hennes skratt smittar av sig på mig. Vi skrattar och jag frågar, ”Vad hände?”

”Jag kröp runt på golvet och slog i huvudet i sänggaveln.” svarar Lina. ”Har du mobilen?” frågar jag. ”Nej, jag hittar ju fan inte brallorna, han måste ju ha mobilen i brallorna.”

Jag går in till sovrummet och ser i mörkret att paret har sina kläder på. ”Men har ni kläderna på er? Ska ni inte klä av er?” frågar jag. Magnusson blir upprörd och ropar, ”Nej nu får ni sluta, gå ut!” Jag drar lite i hans byxor varpå han hoppar upp och kastar ut mig ur rummet.

Lina ligger på golvet och skrattar. ”Vi väntar lite.” säger Lina. Vi går in i köket. ”Anna, vi måste laga lite mat.” säger Lina och tar fram spagetti och bacon.

Jag sätter på två plattor på gasspisen. Lina häller vatten i en kastrull och jag börjar steka bacon. ”Ska vi kolla igen?” frågar Lina. ”Ja men vi måste smyga in. Krypa på golvet.” svarar jag.

Vi går till vardagsrummet och kryper in till sovrummet på varsin sida av sängen. Det tar inte många sekunder innan vi hör, ”MEN VAD FAN! GÅ UT!” Vi springer ut till köket. Lina är överlycklig och viftar med byxorna.

Baconet i stekpannan börjar lukta bränt. Jag rör om lite. Lina har hittat mobilen och numret till Peter. Hon ringer. Peter svarar. Han tror att det är hans bror som ringer.

”Hej Peter! Hej… Jo det är så att jag har fest hemma och din bror är här. Han mår lite dåligt så jag tror att du måste komma och hämta honom.” säger Lina samtidigt som hon försöker lägga i spagettin i kastrullen.

Spagettin hamnar i gaslågan och börjar brinna. Baconet är svart, det luktar bränt och osar i hela köket. Brandlarmet går. Jag skrattar så att jag gråter.

”Du Peter, det började precis brinna här. Jag ringer dig om en stund!” säger Lina och lägger på. Hon kollar på mig och skrattar så att hon faller ner på golvet.

Brandlarmet tjuter. Jag lyckas stänga av det. Plötsligt kommer Magnusson in i köket i kalsonger. ”Vad gör ni? Var är mina byxor?” frågar han. Plötsligt ringer hans telefon som ligger på köksbordet. ”Är det min?” frågar han argt och fortsätter ”Vänta jag måste svara. Det är min bror.”

”Nej jag mår inte dåligt” säger han och tittar på Lina. Han lägger på och säger, ”Har du ringt till min bror din jävla idiot!

”Ja men jag vill ju bara träffa honom… Så jag tänkte…” svarar Lina och blir avbruten. ”Var är mina byxor?” frågar han argt igen.

Jag känner att jag inte vill bli ovän med Magnusson och berättar för honom om Lina och hennes plan med Peter. Han lugnar ner sig och svarar, ”Anna jag gillar dig som fan men din kompis är helt dum i huvudet!”

”Jag förstår att du tycker det.” svarar jag. Malin har varit kvar i sovrummet hela tiden. Vi hittar byxorna. Han klär på sig och går hem.

Lina tittar glatt på mig och viftar med en lapp... Med numret till Peter…

Likes

Comments

Det är lördag. Klockan är 13. Det regnar ute men det är inget kallt regn utan det luktar sommar om dropparna som landar på marken. Lina har precis kommit hem till mig och sitter i min lilla fåtölj i guldsammet. Det står ett blött paraply i min hall och droppar ner mitt hallgolv. Lina är torr från huvudet ner till knäna. Hennes strumpor hänger och torkar på mitt element.

”Hur mår du?”, frågar jag. ”Det är bra, jag har inte blivit utslängd hemifrån och David gav mig en ros innan han åkte till London i morse.” svarar hon. Jag tittar glatt på henne med hopp om att hon ska lugna ner sig när det gäller andra killar. ”Men det låter ju fantastiskt trots allt som hänt. Ska du vara snäll mot honom nu?”

”Men Anna, jag är väl alltid snäll?”, säger Lina och skrattar. ”Du en killkompis till mig har bjudit oss på fest ikväll. Hans lillebror fyller 18 så det blir fest för honom på ”Köket”. Vill du gå?”, frågar jag.

”Men jag tänkte att vi skulle äta middag hemma hos mig först med två killar som jag har bjudit hem.”, svarar hon. ”Vad, vilka då?", frågar jag . ”Det är en kille som jag gillar lite. Jag tänkte att du kan du vara lite snäll mot hans kompis. Alltså inte som en dejt utan du kan prata lite med honom.” svarar Lina.

”Men ska du ha en dejt hemma hos din sambo?” frågar jag. ”Ja, det gör väl ingenting. Jag har redan förberett och gömt alla Davids skor från hallen, jackor och grejer från badrummet.” svarar Lina stolt.

”Ja, okej jag är med om vi går till "Köket" sedan.” svarar jag som ändå inte har något bättre för mig. Jag tar på mig ett par jeans och en tunika. Jag vill se lite alldaglig ut så att inte den andra killen får för sig något om jag äter middag i en klänning med urringning.

Lina och jag slappar i min säng och ser på TV. Klockan blir 17 och vi promenerar hem till Lina. ”Kan du ta en titt i lägenheten så att inte Davids strumpor eller annat ligger någonstans.” säger Lina. Det känns märkligt att ”städa ut” en person från sitt eget hem. ”Du är verkligen galen!” säger jag med en höjd röst och skrattar.

Lina står i badrummet och sminkar sig. Hon har på sig gråa jeans och en glittrig party topp i guld som är genomskinlig. ”Måste jag ha bh? Eller kan jag gå så här?” frågar hon samtidigt som hon drar händerna genom sitt hår.

Hon har små bröst men borde nog ha bh på sig ändå tänker jag och svarar, ”Nej, det behöver du inte.” Vi går in i köket. Lina lagar risotto. ”Snart kommer dem!” säger hon och häller upp två glas vitt vin. ”Skål!” säger jag och vi skrattar.

Plötsligt ringer dörrklockan. Klockan är 18.30. Gästerna är i exakt tid. Lina som träffat de båda killarna innan presenterar dem för mig. Daniel och Henrik heter dem. De är båda ca 30 år. De har båda brunt kortklippt hår. Daniel har en rosa skjorta på sig, Henrik en vit. ”Ja här bor jag, välkomna!” säger Lina glatt och leder in oss i vardagsrummet.

Detta är inte sant tänker jag men det är det. Linas dejt Daniel följer med Lina ut i köket. ”Jaha Anna så trevligt att träffa dig!” säger Henrik som sitter en meter ifrån mig i soffan. Jag sveper en stor klunk vin och svarar, ”Ja tack, detsamma!”

”Spelar Lina golf?” frågar Henrik som fått syn på några golfpokaler som han går fram till. Lina spelar inte golf tänker jag och svarar, ”Ja hon är väldigt duktig!” ”1:a pris Fader och Songolfen - Lars och David Lindqvist?” frågar Henrik lite undrande som tagit upp en stor pokal i händerna.

”Just den har hon inte vunnit. Den har hon ärvt från sin farfar och pappa.” svarar jag snabbt. ”Ärvt? Kolla datumet den är ju från förra året.” svarar Henrik. ”Ja men fått den vad vet jag.” svarar jag och ropar, ”Lina de här golfpokalerna, hade du inte ärvt dem från din farfar?”

Lina kommer snabbt ut från köket och inser att det är Davids pokaler som Henrik har hittat. ”Nej Anna, lägg av nu, de där pokalerna är ju Davids, du vet han i skolan. Han förlorade en tävling som vi hade på fyllan så nu ska jag ha pokalerna i ett år. Ja nu pratar vi inte mer om det.” säger Lina och ber alla gå in i köket.

Vi äter, dricker vin och tiden rinner iväg. Henrik börjar försöka göra närmanden mot mig men jag är inte intresserad. Han har under middagen visat att han är en besserwisser utan humor. Inget för min smak.

”Jösses, klockan är 23!” säger jag. ”Vi måste dra!” säger Lina. ”Vi åker till Blue Moon Bar!” säger Henrik. ”Nej, men vi ska till Köket på födelsedagsfest!” svarar jag. ”Nej, det ska ni inte, nu ska ni åka med oss!” svarar Henrik lite surt. ”Men driver du med oss?” frågar jag. ”Nej, ni är med oss ikväll och vi ska till Blue Moon Bar!”

Vi står påklädda i hallen. Jag kollar på Henrik och inser att det är något fel i huvudet på honom. ”Menar du allvar?” frågar jag. ”Ja det gör jag. Ni är med oss så vi bestämmer.” svarar han. ”Du är ju psykiskt sjuk!” svarar jag och känner att jag börjar bli upprörd. Vi tar hissen ner till gatan. Det är mörkt ute, det har slutat regna och det är lite kyligt.

Taxin som vi har beställt kommer men vi hinner inte gå in i den innan det blir bråk med Henrik. ”Lina, hoppa in i taxin nu!” ropar jag och öppnar dörren. Henrik försöker gå in men jag knuffar bort honom. ”Kliver du in så ringer jag polisen!” ropar jag.

”Är det något problem?” frågar chauffören. ”Ja det är det. Vi känner inte de här killarna och de försöker tvinga oss att åka med dem till ett ställe.” Chauffören kliver ur taxin och ber dem sticka. Daniel tar tag i Henrik och lugnar ner honom. Lina och chauffören hoppar in i bilen och vi åker iväg.

”Anna för fan, vad hände?” frågar Lina. ”Jag vet fan inte, jag pallar inte med den jävla idioten!” svarar jag. Plötsligt börjar vi båda skratta som att en chock lämnat våra berusade kroppar. Några minuter senare är vi framme på Stureplan och glider in på ”Köket”…

Likes

Comments

Jag sätter mig ner vid bordet igen där Lina sitter och skriker, ”Men vadå Kalle! Är du inte kär i mig längre?” ”Kalle är snefull.” säger Sandra. ”Nej det är jag inte!” svarar Kalle. ”Men vad är det som händer?” frågar jag.

”Jag orkar inte med det här mer.” svarar Kalle upprört. ”Vilket?” frågar Lina. ”Dig, jag orkar inte med dig. Du har ju för fan en sambo!” svarar Kalle med en arg röst och ställer sig upp. Jag sitter tyst då jag känner att detta är ingenting som jag ska lägga mig i.

”Men Kalle kan du inte sätta dig ner?” säger Sandra. Kalle svarar inte utan drar. Han lämnar oss och försvinner ut i natten. ”Ska du bara låta honom gå? Han börjar väl inte slåss eller så?” frågar jag. Lina häller upp mer vin och svarar, ”Han nej, han åker väl hem till mamma nu.”

Linas telefon piper till. ”Det är ett sms från Kalle.” säger Lina och läser tyst för sig själv. ”VA!” utbrister hon. ”Han har gjort slut med mig!” fortsätter hon.

”Men vad håller ni på med? Var ni tillsammans?” frågar jag.

”Ja Kalle var min pojkvän.” svarar Lina och börjar hyperventilera. ”Lugna ner dig nu.” svarar jag. ”Anna har du något lugnande?” frågar hon. ”Jag har några örtpiller hemma som man blir lugn av.” svarar jag.

Vi är fulla, gapiga och alla kanske bara borde åka hem till sitt. ”Vi åker hem till dig Anna!” säger Lina. Jag skrattar och vi går ut mot taxibilarna vid svampen.

”Sandra ska du med?” frågar jag. Sandra är som vanligt sugen på manlig närkontakt, ”Nej jag går till Sture… Några killar jag känner är där.” svarar hon.

Lina och jag hoppar in i en taxi. Lina börjar som vanligt bråka med taxichauffören som inte vill köra svart. Hon vill alltid betala svart. Några minuter senare är vi framme hos mig.

Jag öppnar en flaska vin men vi hinner knappt sätta oss ner innan vi somnar med kläderna på i sängen.

Min mun är uttorkad och väcker mig vid 07. Jag går ut till köket för att dricka och där ligger Lina på golvet.

”Anna jag mår så dåligt. Jag fattat inte att han har gjort slut med mig.” ”Lina allvarligt du har en sambo och så ligger du här och gråter för att din kille har gjort slut med dig.”

Jag börjar skratta, ”Du är ju fan inte klok!” Jag skrattar ännu mera och drar i Linas armar. Hon börjar också skratta, ”Ge mig något lugnande!” gapar hon.

Jag ger henne två örtpiller. ”Å tack nu kommer jag att må mycket bättre!” svarar hon. Jag stoppar ner handen i min väska för att plocka upp mobilen. ”Helvete!” säger jag som fått syn på bilnyckeln som jag tog från den där lilla killen igår.

”Lina! Jag har ju för fan snott en bilnyckel från en människa som jag inte vet vem det är!” ”VA? Vad säger du?” frågar Lina och jag berättar om killen jag mötte i baren igår.

”Du är ju fan sjuk du med!” svarar Lina och skrattar. ”Vad ska jag göra?” säger jag. ”HAHA jag vet inte men nu mår jag mycket bättre!” svarar Lina som ligger kvar på golvet.

Lina vill inte gå till skolan. ”Kan jag stanna här?” frågar hon. ”Klart du kan!” svarar jag. En stund senare är jag nyduschad och påklädd igen. Jag går till skolan som börjar 09.

I skolan berättar jag för några vänner om killen i baren och nyckeln. De skrattar åt mig.

Vid 12-tiden ringer min telefon. Det är en killkompis från Karlstad som är i Stockholm på lite möten. ”Du Anna, det är väldigt märkligt… Jag fikade precis med en kille från Karlstad som jag känner.” säger Fredrik. ”Jaha?” undrar jag.

”Alltså han har precis satt sig på ett tåg till Karlstad för han sa att Anna Dabrowski har tagit hans bilnyckel.” säger han och skrattar.

”Skojar du med mig?” frågar jag. ”Nej det är helt sant, Niklas heter han, träffade du honom eller?” frågar Fredrik.

”Ja men detta är ju helt sjukt! Visste han att du känner mig eller?” svarar jag. ”Nej, det är det som är så galet. Han berättade att han träffat dig, att du tog nyckeln och att bilen INTE är hans!”

”VA! Vems är bilen?” frågar jag. ”Hans chefs som bor i Karlstad.” svarar Fredrik. ”Han har en extranyckel som Niklas är på väg att hämta nu. Han är verkligen jätteglad på Niklas.” fortsätter han.

Jag kan inte hålla mig för skratt, jag skrattar så jag gråter. ”Niklas var helt förstörd, han har ringt till Strix Television och massa andra ställen hundra gånger och frågat efter ditt nummer som alla vägrade ge honom.” säger Fredrik och skrattar.

”Ja för dem får inte ge ut mitt nummer. Han kan ju vara en stalker!” svarar jag. Fredrik ger mig Niklas hemadress och ber mig skicka dit nyckeln. Vi avlutar samtalet.

”Detta är ju helt sjukt!” skriker jag till mina vänner och berättar för dem om samtalet.

”Du är ju fan inte sann, sådant här händer bara dig!” vrålar en kille och alla skrattar.

Jag tar ett enormt papper från en pappers whiteboard på ca 1*1,5 kvm och skriver;

”Hej Niklas! Förlåt för att jag tog din nyckel!

Jag hoppas att du lärt dig något av detta. Nästa gång säger du hur gammal du är! Men du verkar vara en fin kille så jag tänkte ge dig lite presenter som du kan använda när du bjuder hem en tjej.

En trasa att städa med. Några värmeljus att göra det romantiskt med och en Varma Koppen att bjuda på.

Här är mitt nummer om du behöver mera råd eller tips eller tacksamt om du kan tala om att nyckeln har kommit fram 07XX-XXXXXX

Kram Anna Dabrowski”

Jag går ner till 7-Eleven vid skolan och köper en stor låda som jag skickar allt i…. 

Likes

Comments

Jag sitter och äter frukost på ett café vid mitt hem i Vasastan. Det är torsdag, klockan är 07.45, himlen är blå, fåglarna kvittrar och det doftar sommar ute.

”God morgon god morgon!” säger Sandra som äntligen dyker upp 30 minuter sent. ”Hej din gamla slampa!” svarar jag och vi skrattar lite.

”Vart var du igår?” undrar Sandra. ”Hemma, jag orkade verkligen ingenting och somnade vid 19. Vad gjorde ni?” svarar jag.

”Det var helt sjukt. Kalles föräldrar är på semester så vi hade fest hemma hos honom. Han bor verkligen där i sitt pojkrum. Han har ett eget badrum där Lina har en tandborste.”

Vi fnissar. ”Då måste hon ju vara där en hel del.” säger jag. ”Ja ibland undrar jag hur David kan tycka att det är okej att hon är borta på nätterna hela tiden.” svarar Sandra.

”Men han tycker ju inte att det är okej. Han är jättearg på mig för hon säger till honom att hon sover över hos mig. Så han tror att det är jag som vill att hon ska leva singelliv. Enligt David så är det efterfester hemma hos mig hela tiden. Jag tycker faktiskt att det är väldigt störande, ja att David tycker illa om mig bara för att Lina ljuger.” svarar jag.

Sandra hämtar mera kaffe till oss båda. Jag ser att hon har nya jeans som är försmå som vanligt. Jag orkar inte säga något för vad ska jag säga. Snygga jeans, säljs de på korvstoppningsfabriken?

Hon sätter sig ner igen. ”Det var som en gymnasiefest. Halva skolan var där.  Folk tog sprit från barskåpet, grisade i köket och Nelly och Henrik hånglade.”

”Vilken Henrik?” frågar jag. ”Han i animeringsklassen.” svarar Sandra och vi börjar skratta.

Nelly är en liten tjej som aldrig säger ett pip. Vore det inte för hennes indiska klädstil så hade jag inte lagt märke till att hon fanns. Henrik är en kille som alltid kommer till skolan i en perfekt struken skjorta. Han är trots sin ålder på 25 väldigt lillgammal.

”Men det är ju helt sjukt!” utbrister jag och skrattar. ”Ja och sedan berättade tysken i vår klass att han är med på flera dejtingsajter. Han vill träffa en svensk tjej att flytta ihop med. Han har ju en tjej från tyskland, hon är här i Sverige med honom.” säger Sandra och vi börjar skratta.

”Men gud, vad är det för sjuka människor vi pluggar med.” säger jag. ”Och du då? Vem hånglade du med?” frågar jag.

”Alltså den där jävla Andreas. Han vet att jag är svag för honom och utnyttjar det. Jag vet att han bara kommer till mig när han inte hittar någon annan att ligga med och ändå ligger jag med honom.” svarar Sandra.

”Men det är väl ändå ganska bra för dig? Ja att ligga med samma några gånger. Bättre än nya hela tiden. Eller?” frågar jag. Sandra kollar på mig och svarar, ”Jo kanske det.”

Klockan har blivit 08.45 och det är dags att gå ner till skolan. Föreläsningen börjar 09. Lina är inte i skolan och inte Nelly heller. Vi äter lunch i skolan klockan 12. Min telefon ringer, det är Lina, ”Hej! Å herregud som det ser ut hemma hos Kalle. Du vi tänkte så här att vi städar lite här och sedan åker vi in till Grodan och dricker vin. Kommer du och möter upp oss sen efter skolan?”

”Du är helt störd! Ja det är klart att jag kommer. Jag tar med Sandra.” svarar jag. ”David har inte varit i skolan va?” frågar Lina. ”Ska han komma hit eller vadå?” svarar jag.

”Nej men jag tänkte att om han skulle komma så säg att jag är på inspelning!” svarar hon. ”Hej då vi ses sen! säger jag och lägger på.

Klockan har blivit 16 och skolan slutar. Vädret är fantastiskt och Sandra och jag skuttar fram på gatan när vi promenerar till Stureplan.

Vi kommer fram till Grodan och där sitter ”brottslingarna” med en flaska vitt vin på bordet. ”Hej! Sätt er ner här nu och ta lite vin.” säger Lina glatt. Hon ser pigg och ren ut. Värre med Kalle som ser trött och bekymrad ut.

”När kommer dina föräldrar?” frågar jag. ”På söndag.” svarar Kalle. ”Ser det för jävligt ut eller?” undrar jag.

”Men det är rätt lugnt så, värre att jag måste tvätta lakan, köpa sprit, vädra, städa och… Alltså var Nelly tvungen att ligga med Henrik i mina föräldrars säng?” svarar Kalle.

”Låg de med varandra?” frågar Sandra. ”Ja, ja, ja och de sov över. Åkte hem vid 13.” svarar Lina. Vi dricker vin, skvallrar, äter, skrattar och plötsligt har klockan blivit 20. Vi går vidare till Utecompagniet vid ”Svampen”.

Jag står i baren och ska beställa vin. Det kommer fram en kille och säger, ”Hej Anna! Niklas heter jag. Jag tycker att du är väldigt söt.” Jag tittar på honom, han är ca 20 år, kan vara 18, ser välvårdad och stilig ut.

”Hej Niklas! Tack så mycket!” svarar jag. ”Kan vi inte ses någon dag?” frågar han. ”Det är trevligt av dig att fråga men jag är alldeles för gammal för dig.” svarar jag.

”A men några år hit eller dit spelar väl ingen roll?” svarar han. ”Hur gammal är du?” frågar jag. ”Det spelar väl ingen roll?” svarar han.

”Ja då måste jag gå nu!” svarar jag. ”Men kom igen nu Anna! Vi kan väl ta en fika bara?” fortsätter han.

”Visa mig ditt leg!” säger jag. Han vägrar. Jag stoppar ner handen i hans byxficka för att få upp en plånbok men jag får istället tag på en bilnyckel.

”Du får tillbaka nyckeln när jag har fått se ditt leg!” säger jag. Han vägrar så jag går iväg utan att tänka på att jag har kvar nyckeln... 

Likes

Comments

Klockan närmar sig 02.00. ”Ska vi dra vidare till The Lab?” frågar Johan. ”Klart vi ska!” svarar jag. Per har knappt druckit ett halvt glas champagne och säger, ”Jag har bilen här ute, vi tar den, jag måste åka och hämta en grej i Vasastan först, alltså innan ”Labbet”. Följer ni med? Det går fort.”

”Klart vi följer med!” svarar jag och vi går ut till bilen. Några minuter senare är vi framme. Per stannar bilen utanför ett bostadshus vid en återvändsgränd. ”Ska vi stanna i bilen?” frågar jag. ”Nej följ med nu! Anna hit får inga tjejer komma så vi säger att du är transvestit för annars så får du inte komma in.” svarar Per.

Han går fram till en plåtdörr som ser ut att leda in till ett cykelrum. Han öppnar dörren och vi kliver in.

Innanför dörren möts vi av en trevlig man som står bakom en bardisk. ”Hej! Jag är transvestit.” säger jag. ”Ja, jag ser det!” svarar mannen och skrattar. Mannen är ganska kraftigt byggd, medelålders och flintskallig. Han har på sig ett vitt linne och jeans.

”Vänta här i några minuter så kommer jag strax tillbaka!” säger Per och kliver ner för en trappa. Johan och jag sätter oss på varsin barstol. ”Vill ni ha något att dricka?” frågar mannen bakom disken som visar sig vara ägaren.

Johan och jag beställer varsitt glas vin. ”Var fan har vi hamnat?” frågar Johan med ett skratt. ”Jag har ingen aning, jag fattar ingenting!” svarar jag och tror att jag ser i syne när jag får syn på en monitor som visar bögporr. ”VA! Kolla Johan!” vrålar jag och pekar. Johan skrattar och säger, ”Du och dina bögpolare!”

Ägaren märker att mina ögon inte är vana vid denna syn och säger, ”Japp sådant visar vi här! Vi säljer även roliga grejer.” Han tar fram en svart dildo som kan vara världens största. Han daskar den i sin hand och frågar, ”Något som du vill köpa?” ”Å nej, hjälp, verkligen inte!” svarar jag med ett stort chockat leende.

”Jag skojar bara lite med dig Anna. Jag vet vem du är faktiskt. Kul att du kom hit!” säger han och tar bort dildon. Han fortsätter, ”Om ni vill så kan jag visa er runt för ni har väl aldrig varit där nere?” ”Nej för fan!”, svarar Johan. ”Jag vågar inte heller.” svarar jag.

Tiden går och våra vinglas fylls på. Vi pratar strunt med ägaren som berättar om olika kändisar som brukar komma hit. Jag känner vissa av dem som han pratar om men jag säger inte det.

Jag kollar på klockan som visar 02.45. ”Men allvarligt, vad gör Per?” frågar jag. ”Jag kan gå med dig ner och hämta honom om du vill?” frågar ägaren. ”Ja okej!” svarar jag som är sugen på att dra.

Ägaren går före mig ner för trappan som leder till en stor undervåning. Han pekar på en stor säng som står på golvet nedanför trappan och säger, ”Här kan man lägga sig om man vill ha sex. Så kan den som vill komma och sätta på den som ligger där.”

Jag känner att ägaren har förstått sedan jag klev in genom dörren att jag inte är en person som går på sådana här ställen. Han verkar tycka att det är lite kul att ”retas” med mig.

Vi kliver in i ett rum som visar porr på storbild. Där får jag syn på Per som sitter med brallorna neddragna och ena handen dragandes i snoppen. Jag blir så chockad att jag springer in i ett annat rum efter rummet som Per sitter i.

Ägaren kommer efter mig och säger, ”Bry dig inte om det bara, vi kan gå upp så kan jag hämta upp honom sedan.” Det vill jag men jag vågar inte gå tillbaka. ”Finns det ingen annan väg upp?” frågar jag. ”Nej den enda vägen tillbaka är den förbi Per.” Jag tar ett djupt andetag och börjar gå.

Per får syn på mig liksom några andra män som sitter där och drar i sina trumpeter. ”Nämen hej Anna Dabrowski! Så kul att du kunde komma hit!” vrålar Per.

Jag vill försvinna under jordens yta, detta kan inte vara sant. ”Anna Dabrowski är du här?” säger en snubbe. Jag springer upp för trappan som om jag mött ett spöke som skrämt livet ur mig.

”Vad fan är det nu?” frågar Johan och skrattar så att han inte kan andas. Han ser på mig att det har hänt något väldigt sjukt. Jag berättar om Per och sängen och porrfilmen och trumpeterna. Johan skrattar, jag skrattar, vi skrattar så vi gråter. Per kommer upp. ”Vad är det?” frågar han som om inget har hänt. ”Ska vi åka?” frågar han och vi lämnar lokalen…

Likes

Comments

När vi kommer in på ”Vickan” står min vän Per och vinkar glatt till oss från ett bord framför scenen. Han har på sig strassmycken som blänker i discomörkret, döskallar, ugglor och kedjor.

Johan och jag går fram till Per som välkomnar oss till bordet. Vi sätter oss ner och Per börjar genast skvallra om låtsasjournalisten Johan. ”Johan vägrar flytta! Han säger att vänner hjälper varandra men jag orkar inte mera. Jag vågar inte be honom packa för då kanske han får ett anfall och slår ihjäl mig.”

”Jag kan hjälpa honom att packa!” säger min vän Johan. ”Ja, jag behöver hjälp!” svarar Per och fortsätter, ”Johan är psykiskt sjuk, jag har verkligen förstått det. När jag kommer hem så ligger det använda kondomer i askfatet, det är tallrikar med amfetamin på bordet och det är bögporrfilm på TV. Jag orkar inte mera!”

En servitör kommer fram till oss, ”Anna vi ska få lite speciella gäster, jag tänkte, är det okej om jag sätter dem här vid dig? Jag tänkte att du är ju social och glad.” Jag funderar inte ens utan svarar bara, ”Det är väl klart att du kan göra det!”

Schlagershowen börjar, efter några minuter står publiken på alla stolar och sjunger med. Jag hoppar upp på en stol och känner hur min ena klack plötsligt åker genom stolstyget. Fan, jag har gjort hål i stolen tänker jag och visar Per. ”Det gör ingenting, sådant händer hela tiden!” säger han och vi fortsätter att dansa och skåla i champagne.

Plötsligt kommer det in fyra killar som ser lite vilsna ut. De ser rätt slitna och pluffsiga ut. De är ganska korta, en av dem är brunhårig och väldigt kort. De har T-shirtar ner till knäna.

En servitör visar dem fram till mitt bord. Det kommer in två flaskor champagne och vi börjar prata lite med killarna som visar sig vara från USA. ”Vi fick höra att det här är det enda stället i Stockholm som det är drag på en måndag så vi åkte hit.” säger den kortaste killen.

Killarna ställer sig inte upp på stolarna utan sätter sig ner. Dricker lite bubbel, pratar lite, pillar på sina mobiler.” Jag märker snabbt att de svenska schlagerlåtarna som gästerna vrålar till inte uppskattas av deras öron. ”Vad är det för något?” frågar en av killarna som är blond och lite rund.

”Det är svensk musik, svenskar älskar det, det är lite som svensk country.” svarar jag. ”Hur kan man gilla sådant här?” frågar han. ”Jag förstår dig, man får se det lite som humor, det är på skoj kan man säga.” svarar jag.

”Så det är inte på riktigt?” frågar han. Jag vill inte att han ska tro att svenskar är knäppa så jag svarar, ”Nej, det är inte på riktigt.” Jag ser hur han genast blir lite mer intresserad av showen. Han t.o.m. ler lite.

En av killarna går ut. Efter några minuter kommer han in igen. ”Vi drar!” säger han till de övriga killarna. Verkar som att killarna hade förväntat sig något annat och de verkar trötta.

15 minuter senare lämnar de oss och försvinner ut i natten. ”Vad var det här för sjukt?” säger jag. ”Vad menar du? svarar Per. ”De var ju trevliga men såg ju fan ut som luffare!” svarar jag.

Per kollar på mig och skrattar. Vet du inte vilka det var?” frågar han. ”Nej?” svarar jag. ”Men kära lilla Anna det var ju Backstreet Boys!” vrålar Per. ”Va! Var det!” svarar jag och vi skrattar.

”Men de såg ju ut som luffare.” säger jag igen. ”Ja jag vet det.” svarar Per. ”Jag såg inte heller att det var dem.” säger Johan och fortsätter, ”Per varför la du inte in en stöt?” ”Men jag gjorde ju det! Det var därför dem drog!” svarar Per och vi skrattar ännu mera.

”Anna var inte du ihop med snubben som skriver deras låtar?” frågar Johan och börjar sjunga, ”O Mandy and I need you today, o Mandy.” ”Det är ju Westlife.” svarar jag.

Vi skålar i Backstreet Boys champagne och finner hela situationen väldigt unik och rolig. ”Det roliga är att alla de fulla gästerna som är här och vrålar inte vet om att Backstreet Boys var har. Tur var väl det för då fick dem vara i fred från alla kåta kärringar!” säger Per.

”Ja men dig kom de inte undan.” svarar jag och blinkar med mitt högra öga. Per blinkar tillbaka.

”Nej nu får vi dricka lite shots!” säger Johan och går till baren. Några minuter senare kommer han tillbaka med tio sambuca shots. ”Jag dricker inte sprit för då blir jag full som en apa och klär av mig naken och lägger mig på golvet i fosterställning och skriker.” säger Per…

Likes

Comments

Johan ringer när jag är på väg hem från skolan. ”Tjenare tjejen, hur är läget?” säger han. ”Det är bra du, hur mår du?” svarar jag. ”Jag började bråka med tjejen i fredags, jag pallar fan inte mer så jag gjorde slut och åkte hem till morsan över helgen. När jag kom hem igår så hade den jävla bruden rensat hela lägenheten!”

”Skojar du med mig?” frågar jag förvånat. ”Kom hit, har du tid eller?” svarar han. Johan bor inte så långt från mig så jag vänder om och promenerar tillbaka längst med Odengatan.

Jag kliver in i Johans fina lägenhet som har förvandlats till en kal ungkarlslya. Gardinerna i köket, vardagsrummet, sovrummet och kontoret är borta. Blommorna är borta, köksprylarna är borta, dukarna är borta och golvet är rensat på mattor.

Hon har t.o.m. dragit ner en hylla från väggen som kostar 99 kr på IKEA. Hyllan har lämnat stora hål efter sig. ”Var det hennes prylar?” frågar jag chockad över hur det ser ut. ”Nej för fan! Allt fanns ju här när hon flyttade in.”

Den vita soffan står kvar liksom TV:n. Jag sätter mig ner, ser mig omkring och säger, ”Det ser ju för fan ut som en knarkarkvart här nu!” Johan ser lite deppig och besviken ut. Jag kollar på honom och tänker på horan som slog honom i ansiktet med flaskan förra veckan. Stygnen döljs av några dagars mustasch.

”Det syns ju inte att du har sytt? Har du odlat stubb?” frågar jag och skrattar. ”Ja, jag ville inte att morsan skulle märka något.” svarar han och drar handen över mustaschen. 

”Hur mår du?” frågar jag. ”Det är okej, jävla idiotbrudar! Först den jävla horan och sedan Pauline, fatta att jag var ihop med henne i 2,5 år. Men det är bra, nu kan vi umgås och jag kan göra vad fan jag vill!”

Klockan är bara 17. Jag öppnar balkongdörren som släpper in solljuset på det kala golvet. ”Ska vi åka till IKEA? Såhär kan du inte ha det.” frågar jag och fortsätter, ”Tänk om du skulle träffa någon tjej på krogen och så ser det ut såhär, det går ju inte.”

”Nej, det här går inte, jag mår illa när jag ser hur det ser ut.” svarar han. Vi går ner till hans svarta nya bil och åker iväg. Jag älskar att köra bil så jag kör och Johan sitter bredvid och mumlar, ”Fatta att hon drog ner den där hyllan från väggen. Den kostar 100 spänn!”

Johans telefon ringer, det är Pauline. Han svarar inte, ”Jag pallar inte prata med den idioten!” säger han och låter signalerna gå. Telefonen tystnar, någon minut senare piper den till.

Hon har lämnat ett meddelande, han lyssnar. Jag hör att hon gråter när han håller telefonen en bit från sitt öra. Johan ser förvirrad ut, han stänger av telefonen och säger, ”Men allvarligt vad är det för fel på henne. Nu ringer hon och säger förlåt och vill att vi ska bli ihop igen!”

”Hon är ju psyko!” svarar jag. ”Det är det minsta hon är!” säger han och sätter på telefonen igen. ”Ska vi supa sen?” frågar han och jag känner att det inte är läge att säga nej. Det är måndag, schlagerkväll på ”Vickan”. ”Klart vi ska!” svarar jag.

Vi är framme. Vi går in och handlar allt som behövs för att göra lägenheten fin och trevlig igen.

Klockan 20.00 är vi tillbaka i Johans lägenhet. Vi packar upp en del prylar. ”Jag kan hjälpa dig att få upp allt i morgon om du vill?” frågar jag. ”Ja det vill jag!” svarar han och tar fram en flaska rom, coca cola och rött vin.

Vi super och snackar skit. Johan lägger märke till en halvdöd blomma i fönstret. Han drar lite i bladen som faller av, ”Kunde hon inte ta med den här skiten också!”

Klockan närmar sig 22. Vi går ut för att ta en taxi. Det är mörkt ute, lite kyligt men inte kallt. En utländsk man kommer ut från ett fik på gatan. Han är klädd i Taxi Stockholm-kläder. ”Kan du köra oss till ”Vickan”?” frågar jag. ”Jag kan köra dig i röven!” svarar han.

”Vad fan säger du?” frågar Johan. Taxichauffören kollar på oss och svarar, ”Jag kan köra henne i röven! Vad fan är det, köra till ”Vickan”?” Jag ser att Johan tänder till, ”Skit i honom!” säger jag. ”Du tror att alla vita tjejer är horor va? Som man knullar i röven!” frågar jag chaffisen och vi hoppar in i en annan Taxi Stockholm.

Jag berättar för chauffören om vårt möte med den utländska chauffören. Han blir helt chockad och ber mig berätta om det som hänt för en person som han ringer upp på bolaget.

Några minuter senare är vi framme i Kungsträdgården där vi kliver in i dimman…

Likes

Comments

Johan skrattar till, kollar på oss vid bordet, vänder sig om och säger, ”Men lägg av nu!” Kvinnan går inte utan säger, ”Det kostar 500 spänn!”

”Vad?” frågar Johan. ”Massagen.” svarar kvinnan. ”Men nu få du ju lägga av!” svarar Johan och ignorerar henne.

Kvinnan tar ölflaskan hon har i handen och slår till Johan i ansiktet med den. Alla kollar på Johan chockade. Det rinner blod från hans ansikte, han är chockad och verkar inte förstå vad som har hänt. Johans bror och en vakt tar tag i kvinnan.

”Du måste åka till sjukhuset!” vrålar jag. Jag ser att hans överläpp är skuren rätt igenom. ”Nej det är ingen fara.” svarar han.

Det kommer fram en man, han är 50 år, har en vit skjorta på sig och hans bruna hår är välkammat.

”Hej, jag är läkare, din kompis måste åka till sjukhuset och sy nu! Annars blir det försent. Det kommer se ut som att han har harmynt!” säger han.

”Men han vägrar ju.” svarar jag. ”Ta med honom in på toaletten och visa honom!” svarar läkaren.

Jag tar med Johan in på toaletten. ”Kolla Johan, vill du ha harmynt?” frågar jag.  Johan ser blodet som rinner ner från överläppen, det är ett hål och han förstår att det är allvar.

Polisen kommer, de tar ut kvinnan ut på gatan. Johan, jag och några andra går också ut. Det kommer en ambulans och hämtar Johan. Efter ett tag släpper polisen kvinnan.

”Ska ni inte arrestera henne?” frågar jag. ”Hon är ju prostituerad och livsfarlig!” fortsätter jag.

Det är två poliser, en manlig och en kvinnlig. ”Gå in igen!” säger den kvinnliga polisen till mig. ”

Men ska ni bara låta henne gå? Hon har ju skurit upp ansiktet på min vän!”

”Du ska inte tala om för oss hur vi ska sköta vårt jobb!” svarar kvinnan.

Jag upplever den kvinnliga polisen som aggressiv, jag vill inte hamna i trubbel och går in igen.

Den glada stämningen vid vårt bord är helt död. Det känns tråkigt att Johan hämtats i en ambulans samtidigt som kvinnan som misshandlade honom är ute på staden.

Jag förstår inte hur polisen tänker ibland. Vem som helst förstår ju att även om hon inte får komma in på Undici igen, så har hon garanterat gått till något annat ställe.

Jag känner mig nedstämd, svårt att ha kul efter en sådan händelse. Sandra är chockad men vill inte gå hem. Jag lämnar stället och tar en taxi hem.

Jag känner mig trött, orkar inte tänka på någonting, poliskvinnan snurrar i mitt huvud. Hur fan kunde hon inte arrestera den galna kvinnan. Jag somnar.

Vaknar av att solljuset tittar in genom mina fönster. Jag sätter på TV:n där något tråkig program dyker upp. Jag ligger i sängen och tänker på Johan, horan och flaskan. Jag tar upp min mobil från golvet och ser att Johan har ring under natten.

Han har lämnat in ett meddelande vi 05.30. Jag måste ha somnat vid 01. ”Tittuuuuut! Jag vill fan inte ha något harmynt! Nu har de sytt mig så då får jag väl inte harmynt?” Läkarens hot om harmynt måste verkligen ha skrämt Johan.

Klockan är 10.45. Jag ringer Johan men han svarar inte. Han ligger antagligen hemma och sover nu.

Jag ringer Sandra. ”God morgon Anna!” svarar hon glatt. Hon verkar rätt oberörd och frågar inte ens efter Johan. ”Jag är hemma hos en kille som heter Hugo, du känner honom” säger hon och skrattar.

”Hugo? Hugo från Kommendörsgatan?” frågar jag.

”Ja han och jag träffades på ”Köket” igår” svarar hon. ”Har du legat med honom?” frågar jag. ”Ja tre gånger!” svarar hon och skrattar.

”Ja han verkar vara populär bland mina väninnor, du är inte den första.” svarar jag. ”Vad! Vi får prata det sedan.” svarar hon.

”Du, han min vän Johan, han måste ha varit på sjukhuset hela natten för han ringde vid 05.30 och sa att han hade sytts och inte ville ha harmynt. Fan vad sjukt det där var?” säger jag.

”Ja det var helt sjukt!” svarar hon och vi avslutar samtalet.

Jag är trött. Jag bäddar ner mig i sängen igen och somnar om… 

Likes

Comments