Växter

Bild: privat

Bild: Tradera

Jag tror att jag börjar förvandlas till en hoarder av växter. När jag ändå var iväg och skulle köpa kattsand så svängde jag förbi Butiksloppis igen för att se om det kaaanske skulle finnas en ny Monstera variegata, och minsann, där stod det en! På exakt samma ställe som den jag köpte tidigare, så jag antar att säljaren antingen har en monster-monstera eller flera stycken! Jag är lycklig över mina två iaf 😍
När jag kom hem så intalade jag mig själv att jag inte ska skaffa fler växter innan flytten. Det gick ju sådär. Pling, så får jag en notis om att det bara är några minuter kvar av en auktion på Tradera som jag valt att följa. Det var en häftig Rexbegonia hybrid som jag - såklart! - bara var tvungen att buda på. Jag chansade när nedräkningen var nere på 1 sekund och vann. Den är så läcker med de mörka bladen och de rosa/lila fläckarna! NU SKA JAG försöka hålla mig från att köpa fler. Det är bara en månad kvar till flytten, så det borde jag väl klara? 😏

Finns det fler växthoarders där ute, eller är det bara jag? 😂

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Allmänt

Snart dags för en ny vecka. Jag skulle behöva plugga inför seminariet imorgon men jag är inte alls sugen på det om jag ska vara ärlig. Jag borde inte ha Netflix, jag sitter klistrad framför diverse serier dagarna i ända haha. Men idag har jag ätit lunch och catchat up med en gammal bekant från Uppsala, vilket var supertrevligt! Gamla minnen väcktes till liv.

Så nu kan jag ägna lite tid åt Netflix och mina linschips innan jag tar tag i lite läsning inför imorgon 😉

Likes

Comments

Allmänt

Idag är jag trött. Jag skyller alltid på årstiden, men är nog lika trött oavsett årstid haha. Går det någonsin över egentligen?

Jag längtar tills jag får flytta in i studentlägenheten. 38 dagar kvar, meen vem håller räkningen? 😏 Även om det blir en liten skokartong till boende så ska det bli kul att få inreda lite och bara rå om mig själv. Det blir första gången jag bor ensam (läs: ensam människa) då jag tidigare flyttat in hos dåvarande pojkvänner och sedan fått mellanlanda hos mina föräldrar när det tagit slut och jag inte har haft någonstans att ta vägen. Fördelen var väl att jag alltid hade lätt packning, fyllde några soppåsar med mina kläder i princip. När jag tänker efter så kände jag mig aldrig riktigt hemma där jag bott tidigare, även om jag verkligen tyckte om lägenheten i Uppsala och även staden. Men möbler och diverse inredning fanns ju redan. De tillhörde dåvarande pojkvännen. Jag minns att jag inte ens vågade svara i hemtelefonen när det ringde, trots att jag var skriven där och hade bott där i över 1 år.
Nu ska den här lägenheten spegla min personlighet och jag ska bestämma själv!

Det var -14 här i helgen, gå försiktigt och klä er varmt! 💜

Likes

Comments

Allmänt, Studier

Idag tänkte jag ta upp ett av mina största vardagliga bekymmer som påverkar min vardag rätt mycket i perioder. Jag har alltid haft en del magproblem, första gången var vid ungefär 6-7 års ålder då jag blev sjuk och slutade i princip att äta och dricka. Jag fick åka in akut flertalet gånger för uttorkning. Efter det har jag haft lite magont då och då. För några år sedan fick jag magkatarr med smärta och illamående. Dessutom lider jag av emetofobi (kräkfobi), vilket inte gjorde det lättare. Jag kände mig väldigt begränsad. Jag arbetade då som personlig assistent och kände att jag inte kunde utföra mitt jobb ordentligt eller vara till hjälp för min brukare när jag mådde så illa att jag inte ville röra på mig. Tids nog blev det ändå bättre, även om jag då och då hade ont i maggropen och kände ett lätt illamående. Men. I somras drabbades jag av magsjuka. Min första i vuxen ålder och efter det har hela min mage kaosat och det är värre än någonsin.

Magproblem är vanligt, men de som inte besväras av det inser nog inte hur jobbigt det faktiskt kan vara. Jag vet själv att innan jag blev dålig så tänkte jag att t.ex. IBS bara betydde att man var lite extra känslig och bara behövde ändra om kosten lite, och att magkatarr berodde på stress och att det bara vara att lära sig chilla lite mer i vardagen. Helt fel.
Vissa har turen att ha lättare besvär men för det mesta så påverkar besvären vardagen och psyket. Det är otroligt tröttsamt. Jag försöker att inte låta mig påverkas så mycket och att inte låta mig begränsas men det är svårt. Jag vågar inte alltid göra allt eller åka var som helst. "Tänk om jag blir sådär sjukt illamående? Tänk om jag kräks inför folk? Var finns det toaletter? Kommer det att vara mycket folk och därmed kö till toaletterna?". Emetofobin ger mig bara ytterligare ångest.

Jag vet att jag inte är ensam, och jag vill vara öppen om detta då jag vet att vissa skäms över sina besvär. Det finns sjukdomar av alla möjliga slag och man ska aldrig skämmas över dem, man mår bara ännu sämre då.

Det har hittills fungerat ganska bra under studierna. Jag har fått åka hem/stanna hemma några gånger men jag har bara fått ta igen det jag missat och sen rullar det på som vanligt. Det som däremot bekymrar mig lite är inför kommande VFU (verksamhetsförlagd utbildning) och framtidens yrkesliv. Då jag är blivande lärare så ska jag klara av att stå inför hela klasser hela dagarna. När jag väl har mina perioder så oroar jag mig rätt mycket över detta, men jag vet att det inte tjänar något till att oroa sig. Det gör bara magen skada mer än nytta. Jag får ta det som det kommer och göra mitt bästa så får framtiden visa hur det ter sig.

Hur som helst, till er andra med magbesvär - ni är lååångt ifrån ensamma. Kämpa på!
Stor kram!
/N

Likes

Comments

Allmänt

Hej! Och gott nytt år sisådär 2 veckor efter. Ja, jag vet, jag är inte världens bästa bloggare men jag hoppas kunna vända på det nu. Senaste tiden har jag inte mått sådär superbra, jag brukar få en svacka på hösten men denna gång höll det i sig. Stress och övriga motgångar gjorde det nog inte bättre. Men nu väljer jag att fokusera på det positiva! Jag har äntligen fått en studentlägenhet och flyttar i mars, yay! Igår var jag till Butiksloppis för att kika på om de hade några intressanta möbler men gick därifrån med en planta hahah! Men det är inte vilken planta som helst, utan en Monstera variegata som jag suktat efter ett tag nu. Jag har inte sett någon sådan IRL tidigare men sett att de sålt sticklingar på Tradera och har en bekant på Facebook som just börjat sälja sticklingar så hade först tänkt köpa en av henne om någon månad men nu snubblade jag ju över denna. På loppis av alla ställen när den annars är svår att få tag på. Valter som jag döpt den till, är lite ledsen men jag hoppas att han piggnar till och växer till sig!

Efter min lilla svacka så känner jag mig nu lite mer taggad. De två senaste kurserna gick inte bra alls, men jag tar nya tag nu när nästa kurs börjar nästa vecka. Livet är en berg-och-dalbana, men det hör till. Hoppas att ni haft en bra start på detta år och att ni får en ännu bättre fortsättning!

Likes

Comments

"Du har iaf inga barn som kräver uppmärksamhet så du kan lägga ner mer tid och fokusera på studierna"
Mm, jo tjena... 👆 Får jag kliva upp 4 på morgonen och mata? Ja. Har jag någon som prompt ska sitta i knät på en när man pluggar? Ja. Har jag någon som också vill knappa på tangentbordet eller till och med lägga sig tvärsöver det? Ja. Har jag någon som försöker sno min penna medan jag skriver? Ja. Har jag någon som rullar över papper och häften? Ja.
Jag tror ni fattar poängen 😂 Men jag skulle aldrig byta ut honom för allt i världen ❤

Likes

Comments

Studier, Tentor
Long time no see! Förutom plugg så har mitt liv bestått av diverse ups & downs som ju hör livet till. Men nu är jag här och vad har hänt sedan sist? Vi fick resultatet från första tentan i helgen och dra ballarna i gruset, jag blev godkänd! Jag var helt säker på att jag skulle få komplettera en av uppgifterna då det kändes som att jag inte hade förstått den riktigt. Men det gick bra och nu väntar jag på att få veta hur det gick med andra tentan samtidigt som jag förbereder mig för den tredje - salstentan i grammatik. Jippie. Är redan inställd på att få göra om den haha 😓

Men! Ej att förglömma - det handlar inte om liv eller död, det värsta som kan hända är att man får göra en omtenta. Jag förstår ångesten och stressen som byggs upp inför en tenta men man måste komma ihåg att andas och även spendera tid till att ha kul för att ladda upp energin.

Trevlig helg på er! ❤

Likes

Comments

Allmänt, Studier

Mina 2 första veckor på högskolan är nu avklarade! Så vad tycker jag än så länge?
Ska jag vara ärlig så har det mest känts som tomtegröt i huvudet efter så mycket ny info att ta in, alla saker att hålla koll på, förvirringen som uppstår typ 50 ggr/dag. Vi har även fått vår första hemtenta och nu börjar jag väl undra vad jag har gett mig in på egentligen. Jag har läst 2 kapitel i en av böckerna och har väl kanske förstått 10% av det jag läst - om ens det. Jag har börjat undra på riktigt om jag kanske är efterbliven. "Vad står det egentligen?! Vad betyder alla dessa svåra ord? Vänta, vad var det jag just läste?" Det börjar bra, va? Haha! (Snälla, säg att jag inte är den enda som känner sig vilsen 😂)

Men! Jag har ändå kul, har skaffat mig nya vänner och än så länge är motivationen på topp, och det är ju huvudsaken. Allt annat löser sig på vägen! 💪 Tjohej!

Likes

Comments