Här är det fullt upp och lite till. Just nu är det två omtentor och c-uppsatsen som pockar på uppmärksamhet. Jag skulle behöva klona mig till typ 4 st för att fixa det här. Men det är bara att bita ihop och se glad ut.Som krydda på moset kan vi lägga till en magkatarr från helvetet.

Men om en månad är det förhoppningsvis slut på stressen och jag kan ta det lugnt med bara jobbet att tänka på.

För er som inte vet så har jag fått sommarjobb på Hinseberg. Troligtvis det mest kända kvinnofängelset i Sverige. Det ska bli superspännande.

Nu får det vara nog med rast, nu hoppar vi ner i metodologiska termer.

Puss, kram och nyp i stjärten.

Var rädda om varandra.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Jaha snart är det dags att åka till Klockarbergsskolan och ha återkoppling med skolans personal. Som bonus har jag borstat av det gamla hederliga humöret från min kära fars sida. Det finns kanske en och annan som råkat ut för någon Hervard på mindre bra humör och brukar inte vara possitivt. Jag hoppads verkligen att jag slipper använda det men jag tvekar inte om det behövs. Lilla E ska ha hjälp i skolan för att nå målen. Det är skolans skyldighet att stötta med resurser och det ska de få göra. De har två vägar att välja: de gör rätt från början eller att jag ser till att de gör om och gör rätt.

Den som lever får se hur det går ;)

Puss på er och ha en trevlig alla hjärtans dag och ta hand om nära och kära.

Likes

Comments


Nu börjar det hända grejer. Lilla E har ju fått sin Aspergersdiagnos och vi har tjatat på skolan att de ska sätta igång att anpassa skolan till lilla E. På fredag ska vi äntligen på återrapportering till skolan. Hoppas att det löser sig till det bättre. Lilla E har en underbar fröken som gör sitt yttersta för att hjälpa E så att det ska gå bra i skolan men hon kan inte göra allt utan stödet från rektor och specialpedagoger.

Ikväll ska jag på föredrag som föreningen Attenttion anordnar om Specialpedagogiska Skolmyndigheten för att höra vad de kan hjälpa till med när det gäller lilla E och hans skolgång. Ska verkligen bli intressant.

Likes

Comments

Här händer det inte mycket. Har ingen bra ursäkt heller.

Nu är det som vanligt full fart på livet. Skolan har börjat och jag ska skriva C-uppsats i vår. Jag tror att jag har kommit på vad jag ska skriva om, nämligen polisers sätt att förhöra misstänkta, vittnen och barn. Om det är någon skillnad på de som är utbildade förhörsledare och de som inte är utbildade. Och även om de tar hänsyn till eventuella diagnoser.

Några av "ledtrådarna" som poliser har till att en person ljuger är bland annat att de undviker ögonkontakt och inte kan sitta stilla. En individ med Aspergers har svårt att ta ögonkontakt med okända människor och en individ som har ADHD kan inte sitta stilla mer än ca 15 minuter sen börjar det krypa i kroppen och de behöver röra på sig. Med tanke på att ca 85-90 % av alla intagna på 'Sveriges anstalter har någon form av diagnos kan det nog bli ganska intressant.

Annat som händer här är att Stora E har sökt program till gymnasiet. Vård och omsorg blev det. I helgen och nästa vecka står öppet hus i olika skolor på schemat. Spännande.

Ta hand om varandra och krama varandra för idag är det kramens dag !!

Likes

Comments

Sommarjobbet är slut, men har börjat som timvikarie istället och hunnit jobba två pass.

Idag har jag registrerat mig på rättspsykologi 1 på HKR. En kurs som är på distans. Har också lämnat studie försäkran till CSN för Beteendevetarprogrammet. Det är sista året nu sen börjar allvaret. ; D

Och dessutom ska jag göra introduktion på Allmänpsyk i Västerås den här veckan som timvikarie. Det ska bli spännande och se hur det är utan tvång.

Dessutom ska vi till syon med stora E och gå igenom hennes val till gymnasiet. Undra sa flundra vad det kan bli av henne när hon blir stor.

Bildresultat för fullt upp

Likes

Comments

Igår och idag är jag ledig och sysselsätter mig med att tvätta. Det måste ju också göras. Tråkigt men ett måste.

Och till helgen jobbar jag. Ett väldigt trevligt jobb. Och spännande. Man vet aldrig hur dagen blir när man kommer till jobbet. Patienternas historier gör att jag får utmana mina värderingar och funderingar över oss människor. Många funderingar blir det.

Något som är helt underbart är att mina älskade barn är hos mig hela veckor nu under sommarlovet när det är mammaveckor. Det är så skönt att veta att de finns hemma när jag kommer från jobbet.


Likes

Comments

HEJ !

Länge sen jag skrev nåt här men jag har

fullt upp. Två inlämningar som ska

kompletteras och en b-uppsats som inte

skriver sig själv.

Skriver om hot och våld

inom rättspsykiatrisk vård.

Väldigt spännande.

Och till helgen ska Stora E

konfirmeras !

Undrar vart tiden tar vägen.

Sköt om er !

Likes

Comments

Efter att ha varit däckad i värsta

förkylningen på väldigt länge

känns det som om jag är på gång igen.

Missade en tenta i fredags på grund av snor

i hela huvudet. Inte kul.

Just nu tittar jag på hockey och jag

håller på att krypa ur skinnet.

Leksand spelar mot Malmö om en plats

i SHL.

Så nu mina söta, snälla goa vänner håller

vi alla tummar och tår för att det går vägen.
Bildresultat för leksands if

Likes

Comments

Det att har slagit mig att jag är på väg mot det jag har velat i hela mitt liv. Mot en framtid full av ny kunskap och nya erfarenheter.

Jag har alltid varit intresserad av hur människor tänker och varför de gör som de gör. Ett av mina första minnen är när Baader-Meinhof härjade i Tyskland och dödade Haans Martin Schleyer i oktober 1977. Jag funderade varför de gjorde som de gjorde. Vad fick en människa att döda en annan människa. Som trafiklärare har jag sett både det ena och det andra och undrat hur tänkte de nu?

Nu är jag snart där och kan få reda på sådana saker och stilla min nyfikenhet och förhoppningsvis göra någon nytta.

Jag har två underbara barn som jag är så otroligt glad att jag har i mitt liv. Jag har en underbar make som stöttar mig på min resa. Och jag har vänner som alltid finns där.

Vad mer kan jag begära? Absolut ingenting.
Bildresultat för thankful

Likes

Comments

Då var sportlovet slut. Barnen är hos sin pappa igen. Saknar dom redan! Sitter på den andra föreläsningen för idag. Just nu är det syrveyundersökningar. Hela veckan går i vetenskapliga metoders tecken. Nu är det allvarligt plugg som gäller.

Likes

Comments