Samhällskritik. Som jag brukar kalla det, den enda vettiga nyheten. Vi läser och hör säkerligen för mycket på internet, i tidningar och på tv som inte är ordentliga nyheter.

Våra skallar fylls av galla, propaganda och all möjlig skit. Alldeles för mycket jidder, för lite fakta.

Och den fakta som presenteras, nekas av viktiga personer.

Jag tyckte det var en katastrof när Stefan Löfven blev statsminister i Sverige. En annan uppstoppad politiker som vinner folkets röster med vallöften som aldrig kommer hållas. Jag vill vara tydlig med att detta baseras på Stefan Löfvens löften och inte på Socialdemokraternas politik i stort.

Min ilska som uppstod när Donald Trump blev president för U.S.A gick ens inte att pricka ut på samma karta som när Löfven blev statsminister.

Det är helt sjukt att en av världens viktiga personer representerar allt jag hatar. Han påminner väldigt mycket om en person som aldrig riktigt växt upp. En person som aldrig har sett världen, och då snackar jag om den riktiga världen. En person som är så självgod och tror att gud står sida vid sida med honom. Men jag kan bekräfta en sak, om helvetet nu finns, så har Trump garanterat en parkettplats där.

Man skulle också kunna se det som vi alla redan har en plats i helvetet, och det är just där vi befinner oss nu. Vem skulle då Djävulen vara? Givetvis Donald Trump.

Vänner, Jag presenterar nu, 3 av många anledningar till att jag hatar Donald Trump.

  1. Jorden som vi befinner oss på ser jag lite som en dagisklass. Det finns alla möjliga typer, smarta, taskiga, snälla och de som inte fattar någonting (jag ingick i denna kategori),

och ni vet den där ungen på dagis. Som alla föräldrar inte vill att sina ungar ska umgås med. Den där personen som slåss, mobbas och skapar en stor röra i klassen, det är Donald Trump som är mobbaren på denna planets dagis. Det jag säger alltså är att Trump är en taskig dagisunge.

2. Ett av jordens största problem är givetvis miljökatastrofen, det vill säga den globala uppvärmningen. I och med att vi människor förbrukar allt på jorden, så blir det utan svår matematik ett av mänskligheten största problem. Men jag tror dessvärre att Trump inte förstått detta. Därmed undrar jag om någon av mina förskolelärare skulle kunna kontakta U.S.A.s president för att ge honom en undervisning i just detta ämne. Det känns som han behöver det!

3. Trump är också ett praktexempel på en så kallas “mansgris”. Jag vet säkerligen att han inte tror på någon jämställdhet eller jämlikhet. Jag tror han ser en sak in sin lilla hjärna och det är givetvis sigsjälv. Så länge Trump (den vita mannen i hushållet) har det bra så har alla det bra. När Trump blev president så kastades U.S.A bakåt i tiden till 1700-talet istället för framåt i tiden (där Sverige befinner sig).

På återseende!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Ibland får jag en känsla. Jag kan faktiskt sätta fingret på den, och jag är inte rädd för att tala om den. Den känslan tror jag alla har inom sig, och den gör entré då och då. Senast jag mötte den var under en konversation med en av mina närmsta kompisar, Olle. Han berättade om en teori han läst om på internet, och han förklarade allting ganska bra. Teorin gick ut på att en människa får feber, för att ta kål på det onda viruset i kroppen. Jorden (det vill säga Tellus) gör just nu exakt samma sak enligt teorin. Kanske är det så att vi människor är jordens virus, och den globala uppvärmning är ett försök på att ta kål på oss.

Vi människor fungerar ganska simpelt. Vi löser problem kortsiktigt men funderar sällan på de långsiktiga konsekvenserna. Krig är ett utmärkt exempel. Alltför ofta hör jag att krig inte löser några problem. Men det stämmer inte. Krig löser problem, men det skapar även nya konflikter långsiktigt. Man kan debattera om den globala uppvärmningen på samma sätt. Vi löste och fortsätter att lösa våra nuvarande transport problem med fossila bränslen men vi reflekterade inte över vad detta skulle resultera till förrän det har blivit ett problem.

Det känns lite som vi gräver våra egna gravar. För varje dag som går gräver vi djupare och djupare och till slut kommer vi aldrig komma upp.

Det känns som vi alla sitter och kollar på en serie framför tv:n och känner oss värdelösa. Det är dags för oss att kliva in i tv-rutan och ändra på saker. Det är inte vår planet, vi äger inte det runda klotet vi alla står på. Vi tillhör det.

Sist men inte minst vill jag uppmuntra er till att göra något för miljön varje dag, innan problemet väcker oss med en bytta vatten mitt under natten. För då kommer ni att ångra er och då kan man inte spola tillbaka som man kan på Netflix. För då är det försent.

PS: Som man bäddar får man ligga.

Likes

Comments

Världen är en fin plats, havet svamlar, fåglarna kvittrar, barnen skrattar medan de skvätter vatten på varandra en varm sommardag. Samtidigt sitter Per och avnjuter en god kopp kaffe till morgonsolen. Han blickar ut mot barnen som badar tvärs över vattnet. Per, eller Pelle som han föredrar att kallas ler och tacksamt tackar sin fru som lagat en riktig höjdar-frukost. Svenskt bacon tillsammans med svenska ägg. Pelle är allt glad att han bor i Sverige under 2000-talet.

Kära vänner, kära familj. Sverige är ett av dem bästa landen, ett av det finaste landen i världen. Majoriteten av oss svenskar är godhjärtade, vi vänder kinden mot den ondskefulla motståndaren som står framför oss med en revolver. Vi ser gott i folk, vi försöker hjälpa folk som kommit fel in i samhället att komma in på rätt spår. Vi följer inte bibelns eller koranens budord. Utan vi följer de regler vi själva satt upp och anser är bra.

Jag tycker vi svenskar fungerar på ett fint sätt. Vi är till största del goda människor. Men vi måste öppna ögonen och se att vi fungerar på ett sätt och världen på ett annat. Det kan man lätt förstå genom att se hur Europa har fungerat de senaste åren. Sverige tar ett stort och fint initiativ genom att välkomna flyktingar. Vi har tänkt att om vi tar detta initiativ, så kommer andra nationer också göra det så småningom. Men ingen har förändrat någonting förutom Tyskland, som mer eller mindre vill betala sin skuld från andra-världskriget. Vi är så få, men ändå gör vi allt för att livet på jorden skall bli så behagligt som möjligt för alla.

Av våra goda gärningar så anser jag att vi borde få allt serverat på ett silverfat. Men efter den tragiska händelsen i fredags så kändes det som att någon pissade mig och oss rätt in i ansiktet. Jag tycker självklart att vi inte ska låta en persons gärningar gå över en hel folkgrupp. Så därmed kommer jag inte att lägga någon värdering i det. Men det är dags för Sverige att rusta sig, visa håret på bröstkorgen och besvara denna ilska. Jag tycker att det är bättre med ett tvåsidigt krig, än ett ensidigt. Det som håller på och sker i nuläget är fruktansvärt (krisen i världen och terrordåden). Vi måste försvara våra värderingar, och helt ärligt tackla tillbaka på något sätt. Hur? Vet jag inte, men vi kan inte vända kinden mot ondska och förtrycket längre. Det funkar inte. Vi ska inte vara rädda för att vandra på våra gator, våra vägar, vårt Stockholm.

Jag kommer att göra mitt yttersta för att skydda mina och våra värderingar. Inte bara genom att skriva denna text, utan genom att göra mitt yttersta för att ta del av upprustningen (värnplikten) som sker just nu i Sverige. För nu när ondskan kommer och knackar på dörren vill jag allt vara redo.

Jag vill samtidigt tacka alla underbara svenskar som gjort sitt yttersta för att förmedla kärlek i dessa hårda tider. För kärlek är det enda som kan ta oss ut ur detta helvete.

Sist men inte minst så vill jag förmedla min sorg med hela mitt hjärta för offren i fredagens fruktansvärda terrordåd och deras familjer. Detsamma gäller de personer som var i närheten, och hela Sverige.

Jag hoppas att ni får en bra påsk trots omständigheterna. Gör mig och hela Sverige en tjänst, hedra våra stupade hjältar som lämnat jordelivet.

Puss och hej.


Likes

Comments

Det finns många sätt man kan beskriva livet på. Som en brasa, den brinner inte alltid lika mycket. Som vädret, ibland jättebra och ibland stormigt som in i helvete. Eller kanske som en godispåse, alla bitar är helt enkelt inte lika goda.

Vi alla befinner oss hela tiden i olika delar i livet.

Vissa dansar på rosor och andra försöker ivrigt få tag i en taxi på nyårsafton med bara det pissiga vädret som sällskap.

Vissa är i sina bästa år medans andra sitter ensamma på 70-årsdagen med sin enda vän, alkoholen.

En del lever lyckligt med kärleken, andra gråter sig till sömns för att de är ensamma på alla hjärtans dag.

Det är egentligen ganska enkelt. Man kan inte spola igenom de dåliga stunderna som man ibland gör när man kollar film. Ingen kan garantera dig ett långt och lyckligt liv. Vi alla föds och dör på olika ställen och under olika förutsättningar. Det är inte guds plan, det finns inget övernaturligt som bestämmer om du ska ha det bra eller dåligt.

Jag kan berätta för dig, om gud nu hade funnits. Vad han han/hon nu varit för person?

Oskyldiga dör medans onda svin vandrar runt på jorden som om dom äger den. Folk runt om i världen bråkar om mark, olja, religion och om all möjlig skit som egentligen inte spelar någon som helst roll. Varför får folk inte det dom förtjänar?

Så låt oss nu säga att gud finns. Vore det inte så att han eller hon skulle hata oss jävligt mycket. Så mycket att denne gud, som vi står nu står på knäna för, skulle avsky oss så innerligt att den vill göra allt liv på jorden olyckligt. Kära vänner, lev inte i förnekelse. Öppna era ögon.

Livet är inte rättvist. Allting serveras inte på ett silverfat. Folk föds in i ett väl fungerande samhälle som i Sverige och folk föds in i diktaturer som i Nordkorea. Folk föds med sjukdomar och folk föds friska. Man har helt enkelt tur eller otur.

Detta är ett sätt jag länge resonerat på, men det känns ganska bittert. Eftersom att jag lyssnar på en del countrymusik så hör jag ofta låtar om guds plan. Jag skulle inte säga att jag tror på något övernaturligt men häromdan fick jag höra en låt som fick mig att tänka efter.

Låten var “Unanswered Prayers” som från början är skriven av Garth Brooks. Denna låt gav mig en glimt av hopp i det mörker som mänskligheten nu befinner sig i. Kanske är det så att gud inte besvarar alla dessa böner för att han/hon har en tanke i det stora hela.

Jag skulle fortfarande inte säga att jag är troende, men det kändes skönt att hitta någon form av litteratur som faktiskt hade en del logik i sig och handlade om gud. För med all skit som religion medför (krig t ex) så måste det vara så att något positivt gräver sig fram i slutändan?

Rekommenderar att lyssna på låten!Likes

Comments

Imorse när jag satte mig i köket med en härlig kopp kaffe vecklade jag upp tidningen för första gången på några dagar. Jag förväntade mig att läsa något givande. Kanske en artikel på 300 ord som skulle upplysa mig om något viktigt. Kanske om den politiska situationen i Sverige, eller om hur Obama hade avlyssnat Trump inför det Amerikanska valet.

Istället så slutar det med att jag frustrerat börjar bläddra i tidningen för att hitta en ordentlig artikel eller krönika. När jag väl hade rotat igenom den förbannade tidningen ett antal gånger bestämmer jag mig för att läsa vilken liten text som helst.

Det slutar med att jag, mot min egen vilja, börjar läsa en ganska lång artikel om låt oss säga Lasse. Han hade tydligen gått igenom den värsta veckan i sitt liv då han var tvungen att jobba övertid i onsdags. Lasse behövde alltså jobba ett par timmar extra för att någon på hans arbetsplats låg hemma med feber. Kan ni tänka er? Lasse behövde jobba extra! Är det ens lagligt i det här landet? Det är ju ett under att han inte svimmade eller ännu värre, hamnade i någon form av koma för att han överansträngt sig.

Om jag ska vara helt ärlig. Vad gråter Lasse om? Folk riskerar sina liv för att få en smakbit av hans välmående. Folk kämpar dagar och nätter för ett bättre liv och han har mage att klaga över att Ullared, hans favoritprogram gick under hans arbetspass i onsdags.

Nu råkar det vara så att jag inte läst någon artikel om Lasse, men jag kunde mycket väl ha gjort det. Ta tex programmet “Ung och bortskämd” eller “Paradise Hotel” som är utmärkta exempel på att folk hellre vill tjäna pengar eller bli kända än att faktiskt bidra till något vettigt.

Jag har en uppfattning att majoriteten av svenskar är lata. Jag är kanske en av dem och du är mycket möjligen också det. Kan vi inte ta och dra oss i kragen och jobba hårt som fan för att få ett flyt i Sveriges ekonomi. Kan vi inte resa oss upp från de bekväma tv-fåtöljerna och bidra till samhället. Men va bara försiktiga, för akta er satt ni inte sträcker er eller skadar ryggen under momentet ni reser er. Då kanske ni behöver vara sjukskrivna ett bra tag.

Sist och minst vill jag uppmuntra er alla till att vara tacksamma över det ni har. Oavsett om det är ett tak över huvudet eller en säng att sova i. För det finns alltid folk som har det värre, det finns alltid folk som kämpar för det ni har.Likes

Comments

Vad är det som gör någon manlig? Vad betyder egentligen manlighet till att börja med?

Handlar det om man trycker i sig en 5 kilos biff med bearnaise på en fredag kväll? Eller kanske har det att göra med om man har en rejäl skäggväxt och en kagge som skriker-“Jag dricker en jävla massa bira på min fritid”

Jag vet faktiskt inte. Om det är skäggväxten så kan jag säga direkt att jag ligger jävligt risigt till. Vad fan, jag glider ju runt med moppe-fjunet som egentligen bekräftar för min omgivning att jag fortfarande är en pojke.

Min uppfattning om manlighet har inte bara med detta att göra. Det är ju en ganska stor skillnad på att vara en man, och ett svin.

Alltför ofta hör jag att manlighet främst sitter i hur många tjejer man har. Ytterligare en gång tänker jag för mig själv-“fan, jag ligger ju inte bra till”. Men egentligen så tycker jag inte att det handlar om att vara skolans snygging eller kung att göra.

Manlighet sitter i personligheten. Är du en sådan som utnyttjar svaga, det vill säga mobba, trycka ner folk, m.m så är du inte manlig. Du är svag. Du är en sådan som gör nästan vad som helst för att få dig att känna dig en gnutta bättre än din omgivning. Du blir rättare sagt den exakta motsatsen till manlig.

Jag vet detta, eftersom att jag brukade vara precis en sådan person. Jag stod inte upp för mina kompisar, utan jag snackade helt enkelt skit om dem så fort jag befann mig med “populärare personer”. Personer som jag visste hade ett bra rykte. Jag gjorde med andra ord nästan vad som helst för att se ut som en cool kille i denna omgivning.

Det är tur att alla växer upp förr eller senare, för annars vet jag inte vad jag blivit för person. Jag kanske hade blivit Sveriges Donald Trump, en typisk mobbare. Vem vet? Inte gud i alla fall.

Jag vill uppmuntra alla till den klyschigaste repliken “stå upp för varandra”. Jag citerar “Jag håller inte med om vad du säger, men jag är beredd att gå i döden för din rätt att säga det”-Evelyn Beatrice Hall (enligt WIkipedia sade hon det, men rätta mig om jag har fel).

Sist men inte minst vill jag förmedla att, killar våga visa era känslor, och tjejer våga visa aggressivitet och en bestämd vilja.

Likes

Comments

Alltför ofta vaknar jag upp på natten och kan inte somna om. Det känns lite som min hjärna är inställd på att aldrig slappna av, att den hela tiden försöker analysera dagens problem och leta fram saker som inte kommer få mig att må bättre. Det är en ond spiral, om jag inte har några konkreta problem så kommer jag att rota fram några långt ner i väskan som jag för nuvarande kallar “dagens händelser”.

Inatt vaknade jag runt omkring 2 av en mardröm. Inte en sådan som innehåller monster eller sagoliknande figurer. Utan en sådan dröm som man egentligen inte kan sätta fingret på. Dessa drömmar förekommer ganska ofta för mig, och att försöka somna om efter dem är näst intill omöjligt. Det handlar alltid om personer jag bryr mig om, och om personer som jag önskar att jag behandlat bättre i mitt förflutna. Det känns ofta som att jag gör mitt bästa för att få någon att må bra, men sällan lyckas. Vore det inte lättare om man kunde vrida tillbaka tiden och bara stanna kvar under de stunder då man upplever sig vara lycklig.

Att såra någon eller att bli sårad är något man inte kan undvika. Det går att försöka, men förr eller senare kommer tiden ikapp och då blir du allt tillrättavisad. Antingen blir man korsfäst tillsammans med sin egna, inre, bittra halva eller så blir någon annan det. Du måste helt enkelt prioritera, dig själv, eller någon annan? Det är bland annat dessa situationer som avgör om du är en bra eller dålig person. Kan man stanna tåget innan det kraschar eller kommer det vara försent när man väl försöker?

Avslutningsvis vill jag säga att det finns två typer av personer när tåget väl har kraschat. De personer som lägger sig ner och gräver sin egna grav, och de som istället bygger upp trapporna till himlen.

Vet du vilken person du är? Jag vet dessvärre inte vilken jag är, så du kanske kan hjälpa mig med att visa vägen!


På återseende!

Likes

Comments

Ja, vad ska man säga.

En dröm. En bra jävla dröm. Varför skulle jag behöva vakna upp. Allt var ju så jäkla behagligt i den. Jag svävade i himlen bland fåglar, jag vandrade på moln. Jag mådde som jag mådde. Inget spelade egentligen någon roll. Jag kände mig levande, befintlig och framför allt, lycklig.

Istället vaknade jag upp i den riktiga världen. Världen där alla utbyter nästan vad som helst för ett leende. Världen där en kaffe i solen är den dagliga dos av välmående man får för att ta sig igenom den krävande arbetsdagen. Världen där du beställer en svart kaffe, men likförbannat skall du få en med mjölk i. Jag skulle kunna fortsätta i all evighet. Men tyvärr har jag inte det, jag har dryga 80 år på mig, eller med tanke på den globala uppvärmningen som Donald Trump förnekar och min livstil så ger jag mig max 40 år. Kan ni tänka er? Max 40 år.

På tal om Donald Trump är det klart att en av världens viktigaste ledare också skall vara världens största svin.

Låt mig förklara det som en maträtt. Surströmming är ett utmärkt exempel. Okej så mänskligheten är som surströmming. Den luktar illa, den är jävligt äcklig och främst, så gillar ingen surströmmingen. Men det är inte nog med det. Nu har världen (surströmmingen) blandats med ketchup (Donald Trump) fyfan vad äckligt. Varför göra något som redan är dåligt, ännu sämre. Vi skulle istället behöva någon som tar bort den sura smaken från den vidriga maträtten.

Iallafall, Au revoir!


Likes

Comments

Välkommen!

Jag förväntar mig inte att åstadkomma något stort med denna blogg. Jag ser egentligen mig själv som ett sandkorn på sandstranden, eller en flinga i flingpaketet. Men jag känner ändå att en liten del av mig vill yttra sig, och flyga i den ljusblå himlen, eller sjunka som en sten i det stora mörka havet.

Eftersom att detta är mitt första inlägg, så tänkte jag introducera mig själv.

Jag är en helt vanlig kille i tonåren som tror att jag kommer åstadkomma något stort. Men egentligen är jag en av många, som tänker likadant.

Jag har en tendens att sitta hemma och käka glass och dricka kaffe, istället för att festa, då jag inte är så jätte förtjust i folkmassor. Men ibland lämnar jag min lilla håla för att gå ut på äventyr, och besöka den stora världen som vi människor sakta men säkert förstör.

Jag försöker också att se mig själv som en charmör, men ofta så förekommer en smäll på käften istället för en på stjärten. Och det summerar allting man behöver veta om mig.

Ha ett bra, så återkommer jag inom kort!

Likes

Comments