Vi har fått ett arbete i skolan som vi skall skriva om frivillighetsorganisationer. Det vi diskuterade dock i skolan igår hade gjort sig så mycket bättre som ett arbete att fördjupa sig i när man pratar om förändringar, trots att dem flesta är omöjliga för fotfolket, men man får ju lov att drömma. Sätta sig in kanske i lite politik kring äldreomsorgen. Men nej... Vi skriver att om frivillighetsorganisationer. Det hade vi kunnat diskutera lite löst istället under en halvtimme, istället för sådant som faktiskt hade kunnat ge kött på benen när det gäller orättvisor och helt befängda idéer, eller kanske snarare brist på idéer, när det kommer till äldreomsorgen. Det hela känns oplanerat och som helt enkelt onödig utfyllnad. Men jag kanske tänker för mycket för mitt eget bästa? Men det är redan allmänt känt faktum att skolan är inte till för den individuella personen, du skall krossas, formas och ledas in på ett spår så det passar. Trodde dock inte den mentaliteten skulle följa med till Komvux. Men den som lever får se en hel del saker. Annars undrar jag vad jag skall göra åt min enorma trötthet? Har druckit mängder med kaffe, sovit helt underbart inatt. Men hade kunnat somna på skrivbordet om jag bara vilade mitt huvud en liten stund. Men tröttheten ger väl med sig. Här har ni en bild på Rykte som slickar sin nos i en ryggsäck ifrån 2007.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

När vaknade du imorse? Klockan ringde halv sex. Vaknade? Tja, det kan man kanske beskriva det som.   Vad var det första du tänkte när du vaknade? Undrade mest vad det var för oljud och hade sen problem med att stänga av klockan. Har inte lärt mig det där med att trycka eller dra över skärmen för snooze eller avstägning. Så får titta varenda gång...   Har du ringt nån imorse, vem och vad sa ni? Inte en själ. Vem ska jag ringa till halv sex på morgonen? Vem hatar jag tillräckligt för att ringa och väcka dem?   Vilket humör är du på? Det är ganska blandat. Samtidigt som det är helt okej, så anar jag att dagen kommer bli illa, och så förbannad för att det är en minimal fluga som cirkulerar runt min kaffekopp så jag har fått använda ett provisoriskt lock.   Vad har du på dig just nu? Skitiga mjukisbyxor som jag alltid har en tendens att trampa på och ett linne. Och tjocka strumpor! Mys!   Har du ont någonstans? Nja... Ont och ont. Vet inte om jag har fått något i ögat, för det vänstra är lite irriterat på mig. Om du fick välja vad som helst att äta just nu, vad är du då sugen på? Jag är inte direkt sugen på föda. Det är alldeles för tidigt och har varit vaken för kort tid. Vad köpte du när du drog ditt kort senast? Matvaror på urusla Coop i "centrum" här i Ystad. Vilken var den första hemsidan du gick in på på internet idag? Dåligt minne... Antingen Facebook eller Egoinas. Eller båda samtidigt i olika flikar.   Vad ska du göra idag och ikväll? Jag ska försöka mysa så mycket med Connie! Krypa under hennes hud och bosätta mig där. Kanske ägna några tankegångar åt skolan när jag väl är där. Sen skall jag tvätta lite ikväll. Vilken är den första låten du sätter på idag? Den första jag satte på och verkligen lyssnade på var Status Quo - Slow Train.   Vad gjorde du för exakt en vecka sedan, den här tidpunkten? Då befann jag mig nog i exakt likadan sittandes position, med en kopp kaffe och hade ungefärliga mål för dagen som idag. Förutom tvättningen.   Tror du att du kommer få en komplimang idag, för vad? Njaaaa. kanske? Kanske för min välsvarvade hjärna och hur fantastiska argument jag lägger fram. När jag vaknat...   När fotade du något senast, och vad? Fotade en selfie för detta blogginlägget, med telefonen. Med min excellenta kamera fotograferade jag Truls igår.   Kommer du göra av med pengar idag, på vad? Det kommer jag nog göra... Får ju köpa med något gott till skolan. Om du sträcker ut ditt ben rakt ut, vad snuddar du vid då? Kabelgömman, heter det så, som sitter under skrivbordet. Vad tror du att klockan är? Tio över sju? Nej, den var tjugo över sju...   Vad borde du göra idag? Vakna till liv och engagera mig? Se till att jag inte hamnar i en djup dvala i skolan. Vad ska du ha på dig idag? Något nytt, något blått, något gammalt och något lånat. Vet inte. Det som luktar renast?

Likes

Comments

Skolan börjar göra sig påmind. Dem har på skolsidan nu skickat ut mängder med information som dem tycker är viktigt att ha med sig till den analkande terminen. Viktigaste är väl dock att caféterian är stängd. Vill inte behöva se mig skrikandes, bankandes och gråtande på golvet nedanför disken för att dem inte har svindyra torra mackor med ost till försäljning till en ångestdrypande studerande på hennes första dag tillbaka. Det vore ju alldeles förargligt. Dock så vill dem ju att man ska förbereda sig inför den första dagen genom att läsa några kapitel i boken. Vilken bok?
Vilken författare? Vad hände med en mjukstart efter en lång sommar?
Varför ska jag behöva läsa i skolböcker på min vecka ledigt denna sommaren? Var ställer man sig upp för strejk? Lär väl komma helt oförberedd med mitt pennskrinn och bara säga "Fuck it! I'll wing it and swing it!". Vad det helt skall betyda är jag inte direkt medveten om, men jag är en jäkel på att improvisera med min allmänbildning.
I värsta fall får jag väl förbereda några rökbomber och slänga ut så jag kan fly i förvirringen.
Men det löser sig nog alltid. Värsta som kan hända är väl att jag blir utskälld. Eller att jag tar död på någon med en av mina rökbomber. Men man får väl helt enkelt se vad som sker och händer.

Likes

Comments

I mitt förra inlägg skrev jag att det var på fredag, alltså idag, som jag tänkte påbörja rivandet i hallen. Men saken är den att när jag väl blir inspirerad så har jag svårt för att hålla fingrarna i styr, så i tisdags började jag att riva. Idag är jag klar med första momentet med att få bort allt man kan med sina händer och en spackel. Nästa moment blir till att ånga/sandpappra/slipa ner flagnor och diverse så man får en bättre yta att spackla på.
Men struntsamma i hallen nu. Igår var det sista arbetsdagen på schemat. Fadern och Bodil kom ner till Ystad och mötte mig vid jobb när jag slutade. Vi åt på Bäckahästen, har aldrig ätit där innan trots att jag snart bott här i tre år. Underbart god mat och man rulla fram efteråt, och det är alltid ett bra betyg. Och mest mös vi, tog igen missade samtal och dem fick lov att skämma bort mig i några affärer.

Likes

Comments

Den här sommaren har gått i ett kick, jag hade kunnat visa genom att knäppa med fingrarna för att illustrera detta. Men alla är nog med på noterna trots avsaknaden av visuella effekter. Insåg idag när jag kom hem och tänkte på min lediga dag imorgon efter en väldigt lång helg och vecka, att jag har ju faktiskt bara två dagar kvar på mitt semestervikariat. Det känns.... Bitterljuvt. Det har varit väldigt roligt att jobba, trivs ju väldigt bra tillsammans med 99% av personalen, jag trivs med brukarna och man får verkligen kött på benen. Så det blir tråkigt att sluta, samtidigt som det blir kul att gå tillbaka till skolan för att ta det sista krafttaget på denna omgången av studier. Samtidigt som starten av skolan innebär att ångesten kring vad som händer därefter växer sig allt starkare. Men med min erfarenhet nu efter tre somrar på Hemtjänsten tillsammans med att jag faktiskt har varit på motsatt sida där man som anhörig har fått vara i kontakt med hemtjänst och vården hemma, så kommer jag att äga mitt val i fördjupningen nu till hösten som är äldres hälsa, vård inom demens och palliativt. Men innan skolan börjar och efter jobbet är klart, så skall jag ha en veckas semester. Känner mig visserligen taggad inför den. För jag skall börja renovera hallen här hemma. Och är sugen på att börja redan nu. Men blir för mycket att göra allt samtidigt, och på fredag kan jag börja. Skall riva ner tapet. Är väl nästan det jag ser fram emot mest, för det är hysteriskt roligt. Blir sugen nu.

Likes

Comments