Header
  • Snapchat
  • Youtube
  • Spotify
  • Instagram
  • Blogkeen
  • Nouw

Det har varit tyst här ett bra tag igen, tyvärr på grund av tråkigheter.

Tyvärr är det inte alla som kan hantera eller sköta offentliga inlägg, därav har bloggen varit stängd ett tag. Nu skiter jag rent ut sagt i det och tänker inte låta detta hindra mig från att skriva.

Jag ger inga löften eller förhoppningar om att det kommer skrivas regelbundet. Kommer helt enkelt skriva när det faller mig in. Dock hoppas jag att kunna använda bloggen som en dagbok och dokumentation av min kost och träning, så att min coach kan följa min process. Är dock så gammalmodig av mig att jag har svårt att gå i från penna och papper!

/På återseende, Fröken Torsk

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

I veckan som gått har allt fokus legat på is!

Ja det kan man väl bokstavligen säga, haha! Mina söner som spelar hockey både för Vännäs J18 Elit och J20 Elit, har gått till slutspel i SM för J18! Så i torsdags åkte jag ner till Vännäs för att se dom och laget spela match mot Timrå. Kul att få se grabbarna möta sina gamla lagkompisar. De vann matchen och i lördags spelades nästa match nere i Timrå. Tyvärr kunde jag inte vara på plats då men följde dom via livesändning och tänka sig att de vann andra matchen med!

Detta innebär att grabbarna är vidare i åttondelsfinal och får där möta serievinnarna i norra allsvenskan nämligen Brynäs. Det kommer bli tufft motstånd men grabbarna hat inget att förlora. Vännäs har aldrig tagit sig till slutspel så de är redan historiska. De är riktigt taggade så nog tror jag det kan bli spännande matcher. På torsdag är det dags för match på hemmaplan och denna hockeymamma har tagit semester för att kunna köra ner och stötta dom i sin jakt mot en SM-medalj.

/stolt mamma Torsk

Likes

Comments

Jag har valt henne med omsorg, jag har valt henne med hjärtat. Det hon bidrar med i mitt liv, bidrar till att jag är på väg att bli den jag vill vara.

Kvinnan som har väldigt stor betydelse i mitt liv är min PT. Jenny är en fantastisk inspirerande tjej som sprudlar av glädje och energi. Jag började följa henne på Instagram efter att ha sett henne träna i en box nere i Skåne. När jag sedan såg att hon var på väg på sin livs resa ner till Bali för att utbilda sig till personlig tränare, var jag fast!

Jenny är en skånetös på snart 30 år. Hon är utbildad personlig tränare och Eleiko Strength Coach Level 1. Hon brinner för träning och framför allt crossfit. Hon älskar känslan av att vara modig nog att försöka, misslyckas och att lyckas.

Hon har nyligen startat sin egen verksamhet -TRO PÅ DIG SJÄLV- Ett företag som andas rörelseglädje och välbefinnande. Hennes ambition är att hjälpa andra finna den styrka som de inte trodde fanns, att hjälpa andra klara av nya utmaningar. Hon vill visa att kroppen är skapt för att hållas i rörelse och att oavsett ålder, kön eller målsättning ska vi lyckas och ha kul tillsammans. Alla förtjänar att må bra!

Ett tag innan jul tog jag kontakt med Jenny för att se om vi skulle passa för varandra gällande min kost och träning, samt att då hon bor i Skåne, så skulle jag kunna slå två flugor i en smäll och hälsa på min familj samtidigt. Jag kan bara säga att jag är så grymt jäkla nöjd med Jenny! Både min träning och min kost passar mig som handen i handsken! Hon är empatisk och tar hänsyn till allt från arbete, hälsa och förutsättningar. Hon är hård! Hård på ett bra pushande sätt. Och är det något hon verkligen gläds över så är det sina kunders framgångar, så väl stora som små. Hennes motto är TRO PÅ DIG SJÄLV! Hennes hemsida är under uppbyggnad men vill du få kontakt med henne så maila Jenny Tufvesson på tropadigsjalv@outlook.com och följ henne gärna på Instagram under @jenny.tufvesson

/välsignad Fröken Torsk

Likes

Comments

Just nu leder motgångarna vs framgångarna med 10-1!

Vet inte riktigt var jag ska börja då det gått nästan tre månader sedan jag skrev sist. Har varit sjuk, rejält sjuk och länge. Kanske av den anledningen som inläggen på bloggen lyst med sin frånvaro. Motivationen är om inte i botten så jävligt nära. Vägen framåt och mot en bra hälsa och välmående kropp känns extremt lång och tung.

Allt är inte bara motgångar som tyr är även om de känns många. En stor framgång är att jag inte känner av någon som helst smärta i min buk efter min operation! Jag kan till och med hitta åt mina djupa magmuskler och hålla kontraktionen och andas/prata samtidigt! Det är en jävligt stor framgång för mig!

Nu gäller det bara för mig att hitta motivation och ta fram min tjurighet och verkligen följa mitt kostschema och träningsschema som jag fått av en fantastisk personlig tränare! Berättar mer om henne i mitt nästa inlägg.

/Fröken Torsk

Likes

Comments

Ja det är banne mig inte bara bara att komma tillbaka efter allt.

Har nu gått snart åtta veckor sedan min operation och jag mår toppen! Såret har läkt jätte bra och jag har överhuvudtaget inte ont alls. Det som känns jobbigt är att min mage har blivit jätte känslig för mat så jag får spring på toa så fort jag typ ätit och att jag fortfarande är väldigt trött. Har liksom inte fått tillbaka min ork men den kommer förhoppningsvis efter som.

Jag har återgått till mitt jobb vilken är en stor glädje. Har börjat jobba natt och peppar peppar så funkar det riktigt bra. Har även börjat träna så smått. Fokus ligger på rehabilitering, mobilisering och kondition för att förhoppningsvis starta upp ordentligt med min crossfit efter nyår. Har en del nytt på gång som jag tror kommer kännas riktigt bra.

Nu ska jag försöka komma i lite julstämning och få upp lite advent i hemmet i alla fall. Lussebaket struntar jag i, skulle bara äta upp allt själv och jag behöver definitivt inte lägga på mig utan fokus ligger på bra och hälsosam mat så det blir matlådefix istället.

Om du vill öka din mobilitet och få bra stretching så kan jag varmt rekommendera Romwod!

Likes

Comments

Trodde väl aldrig att något så simpelt skulle kännas så underbart.

Men underbart beskriver precis känslan som jag fick idag av att orka gå en promenad på 14 minuter! Utan smärta någonstans i kroppen och med lungorna och sinnena fyllda med härligt doftande höstluft kändes det helt magiskt. Har man inte kunnat röra sig utan smärta på drygt fyra månader så känns en sådan här så självklar sak som en välsignelse så jag njuter av stunden och känslan och ser fram emot en ny dag.

/harmonisk Fröken Torsk

Likes

Comments

Ja det blev lite av en överraskning idag då förbandet togs av. Vill bara varna de som är känsliga att bild finns i slutet av inlägget.

Nog för att jag vet hur ett operationssår ser ut och hur ett bikinisnitt ser ut men va väl inte riktigt beredd på att det skulle vara så långt snitt (drygt 20 cm)och så pass högt upp på magen. Det gör mig absolut ingenting för såret läker fint och jag är så fin med allt gult, grönt och blått på magen! Hahaha har blåmärken runt hela såret, men det är precis som det ska vara och det har inte geggat något alls. Jag har även blivit lite mer rörlig och humöret är också betydligt bättre om än inte riktigt på topp.

Fortfarande uppsvälld och öm men det det himla bra ut ur sjukvårdsperspektiv så jag är jätte glad!

/färgglad Fröken Torsk

Likes

Comments

Gårdagens strapatser tog ut din rätt och dagen idag har spenderats i soffan.

Igår var mina grabbar på besök i Piteå för att spela hockeymatch och självklart vill jag som mamma se mina älsklingar så mycket jag bara kan. Orkade inte se hela matchen tyvärr men glad att jag fick krama om dom .

Tyvärr har det sitt pris. Hade mer än gärna farit till Boden idag för att se deras match där också men kroppen sa ifrån och dagen har spenderats i soffan. Nu har det inte gått någon som helst nöd på mig då jag suttit och inspireras av dokumentären om Rich Froning på Netflix.

Hans prestationer och målmedvetenhet är ju i en klass för sig och verkar samtidigt vara så otroligt ödmjuk. Jag kan sitta och titta på alla inspelningar om crossfit hur många gånger som helst! Jag längtar så efter att få besöka boxen igen och komma igång med min träning igen. Tillsvidare får jag drömma mig bort framför TVn i väntan på att kroppen läker. Vilket i och för sig inte är så dumt då man har så här mumsigt att smaska på!

Helt klart en ny favorit!

/ganska taggad Fröken Torsk

Likes

Comments

Just nu så florerar det väldigt mycket skitsnack här.

Som nyopererad så kan jag informera om att man får ett helt annat perspektiv på livet och vad som är viktigt och hur stor glädje små vardagliga ting som att kunna skita innebär!

Konversation mellan mig och sambon tidigare idag:

Jag: Gobiten vill du veta en sak?
Sambon: Ja, vad då?
Jag: Jag har skitit!
Sambon: Men så bra! Gick det bra då?
Jag: Ja det gick jätte bra. Det gjorde inte alls ont!
Sambon: Men hur går det att kissa då?
Jag: Det gör ont som fan. Men jag kan skita!

Höjden av lycka för en nyopererad!

Höjden av lycka är även att få njuta av den mest gudomliga glass som finns! Ibland måste man få götta sig lite.

Men den största glädjen var ändå att bli väckt att att dottern ringer och säger att hon fixat biljetter till Coldplay! Så i juni reser vi till Göteborg för att få ytterligare en oförglömlig kväll med vårt älskade band! ♥

/lycklig Fröken Torsk

Likes

Comments

Då ligger jag här med upsvälld och uppsprättad buk. Livet blev verkligen inte som tänkt.

2016 skulle bli det år då jag verkligen skulle satsa på mig själv och min crossfit. Tanken var att till våren delta i min första tävling, men ödet ville något annat. Jag är van motgångar och brukar kunna fighta mig tillbaka men denna våren och sommaren blev för mycket.

Djävulen har satt sina klor i min kropp. Redan i våras började mina besvär med vad jag misstänkte va endometrios bli värre. Skoven av smärtor kom oftare, var mer intensiva och varade längre. Jag började så smått tappa mig själv redan då. Mitt humör och tålamod va inte som vanligt och värre skulle det bli. Hela sommaren har jag gått sjukskriven och tyvärr kom dagen som många väntat på men som ingen ville skulle komma. Vår älskade vän gick bort i cancer. Jag sjönk djupare ner i mitt svarta hål.

Här i mitt svarta hål har jag befunnit mig fram till nu. I tisdags lade jag mig äntligen på operationsbordet. De lade ett nytt snitt cirka fem centimeter ovanför mina andra tre snitt. De har plockat bort de cystor de kunde och de har plockat bort min äggstock som hade vandrat iväg. Det visade sig att den vuxit fast i urinblåsan vilket förklarar de konstanta smärtor jag haft. Jag hade inte många cystor däremot väldigt mycket sammanväxningar till följd av min endometrios. 

Nu är jag hemma (kom hem redan dagen efter operationen)och jag har börjat min resa ur min depression, för den kom som ett brev på posten, och försöker klura ut hur jag ska ta mig upp ur sängen och soffan på bästa sätt! Haha!!! Jag kan säga dig att det är ingen lek då du inte har något bukmuskulatur och man ser ju ut som "hej kom och hjälp mig".

Vill bara förmedla att jag så sakta börjar komma på banan igen och vill tacka fram för allt min älskade sambo som har stått ut! Samt mina underbara trogna vänner som förstått min situation och som trots allt fortfarande står vid min sida. Ni är guld värda!

Känns som då jag födde tvillingarna. Uppsvälld och jävlig. Nu finns det bara en väg och det är framåt och uppåt.

/trasig Fröken Torsk

Likes

Comments