Hola, Maja här!

Jobbet fortsätter som vanligt varje dag med samma aktiviteter vilket fortfarande är roligt. Jag kan då bara tala för mig själv, men jag tror vi alla har lärt oss enormt mycket och verkligen växt som person. Jag vet att jag har. Att vara utan sin familj en sån här lång tid lär mig sig ett och annat. Nu har de flesta också fått besök av föräldrar och släktingar vilket är superkul, även för mig. Mina föräldrar kommer tyvärr inte hit så jag tar ut det på alla andras och myser med dom!

Jobbet har ni fått läst mycket om, men kanske inte så mycket av vad jag gör på fritiden. Några av oss har samma lediga dagar vilket är roligt. Vi brukar hitta på massor med olika saker att göra som att snorkla och bada i La Caleta, åka till siam mall och shoppa kläder och kanske ta en fika eller äter en lunch. Vi brukar ofta ta oss till någon underbar strand i närheten och njuta av värmen och svalka oss i havet. Det finns mycket man kan göra här och mycket som vi inte har gjort än. T.ex på torsdag ska jag och Hanna till Santa cruz ( huvudstaden ) med Hannas föräldrar. Ser väldigt mycket fram emot att åka dit. Kommer ta mycket bilder så jag ska försöka göra ett till inlägg när jag kommer hem!

Nu måste jag börja fixa mig till kvällens show ''Rolling rock'' som är ikväll. Wish me luck.

Hasta luego!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Nu har vi jobbat på hotellet i ca en månads tid, och vi har verkligen kommit in i våra dagliga rutiner. Alla oerhört trevliga gäster som vi får träffa dagligen. Gäster kommer, gäster går men Maja och Hanna kvarstår.


Som ni ser på våran rubrik så är det halloween här på Teneriffa. Klockan ställdes på 9.00 när den vanligtvis ställs på 10.30. Detta var just för att vi skulle förberedda alla aktiviteter med ett halloween tema. Det blev väldigt lyckat och gästerna tyckte om det. Hanna var med när gästerna skar pumpor med massa olika ansikten. Maja var med på "zombie carabina" vilket då innebär att man skulle skjuta ner olika targets med massa hinder framför.


Både Maja och Hanna var utklädda och läskigt sminkade som resten av gänget i animationen. Nu ligger vi och väntar inför kvällens festligheter då det kommer ett live band som ska spela sin musik.. Vi hoppas på en väldigt rolig och mystisk kväll. Efter jobbet blir det att träffa våra vänner och fira halloween på vårt sätt.. ;)

Trick or treat / M & H

Likes

Comments

Ja! Förutom jobbet i restaurangen och animationen finns det också ( tack gode gud ) vår kära fritid. Det är inte lätt att planera något mycket i förväg där alla ska vara med och ha det roligt, men vi försöker så gott det går. Schemat för visa är nästan likadan men till exempel för mig som jobbar i restaurangen, skiftar lediga dagar hela tiden. Men när vi då har lyckats göra något var det bland annat att gå till Siam Park som verkligen är super häftig. Jag kan erkänna att så mycket kul har vi inte haft på länge. Parken är otroligt stort, har jättemånga asroliga attraktioner som är anpassade för både äventyr sugna och de som bara vill slappna av. Vi har besökt Parken innan vi har börjat jobba för att verkligen alla kunde följa med.

Förutom detta har vi gått på en massa promenader, snorklat i Atlanten och andra har till och med tagit bilder med delfiner! Segelbåten var också en attraktion för visa. Vi har försökt promenera runt på området så mycket som det gick för att lära känna området, och upptäcka nya platser samt restauranger och så vidare... Snart kommer vi också ha ett möte med Marivi men platsen är inte bestämt ännu. FÖR ER SOM VILL PRAKTISERA HÄR NÄSTA ÅR. Lev gott med Marivi, Så varm, välkomnande och öppen människa har man jättesvårt att hitta. Hon har hjälpt oss så mycket att det är svårt att beskriva med ord. Hon är även en super rolig tjej, som tar väl hand om oss. / Bartek

Likes

Comments

Är Namnet på vårat hotell som vi kommer spendera dom närmaste 2 månaderna på! Vi har nu stadgat oss väl och vi trivs verkligen jätte bra. Hotellet är 4 stjärnigt och ligger på ett väldigt bra läge nära stranden. Vi alla 3 bor i separata rum, vilket är väldigt skönt, då du kan få vara ifred och göra din självständiga sysslor.

Hanna och Maja är på den avdelningen som kallas Animationen och går mycket ut på din relation till gästerna. Uppgiften vi har är att skapa bra stämning i dina aktiviteter som du håller dagligen. Aktiviteterna kan vara allt ifrån beach volley, pingis, vattengympa, minigolf, yoga och mycket mer. Efter dagens aktiviteter har vi fritid i 4-5 timmar då vi kan gå till stranden eller gå och kolla i olika affärer. Efter det så jobbar vi på kvällen då vi har olika shower för gästerna som är väldigt kul. Det är dans, musik, spel osv.

Bartek jobbar på restaurang- avdelningen. Där är hans uppgift är att servera goda drycker, då det är ett all incluvse hotell där det varje dag bjuds på en härligt buffe. Han kommer så småningom också få lära sig hur det är att stå i baren och lära sig massa olika drinkar.

Ni kommer snart få veta mera om hur vi har det här i Teneriffa.

Mvh H,M & B

Likes

Comments

Nu är vi äntligen framme på ön Teneriffa! Den vackra vulkanön med dess fina stränder och det vackra ljusblåa havet.

Vi landade på flygplasten kl 11.00 på kvällen, och vi fick verkligen känna på den enorma klimatförändringen. Det bjöds på 28 grader och ett stort och härligt välkomnande.

Första veckan bor vi i lägenheter, som vi är ca. 6 personer i varje lägenhet. Denna vecka har vi bara spanska kurser som vi kommer ha till helgen! I övrigt är det bara sol och bad hela dagarna, vi ser också väldigt fram emot att få jobba på vårat hotell Hovima costa adeje som börjar i slutet utav helgen. Man känner verkligen att tack vare en annan miljö och omgivning kommer vi alla varandra närmare, och det märks en hel del. Vi kan alltid vända oss till varandra om någonting skulle gå fel, och bara det blir en enorm trygghet. Vi är här för att utvecklas och få ta del av mer lärdomar! Vi kan alla här erkänna att vi ännu inte riktigt fått den flingan att vi ska stanna här i 3 månader, för oss känns det mest nu som en solsemester på två veckor.

Hoppas ni kommer att fortsätta läsa denna blogg för fler inlägg kommer inom kort! Detta kommer att bli otroligt kul att vi ska får kunna dela med oss av våran resa här tillsammans med er läsare.

Med vänliga hälsningar / H M & B.

Likes

Comments