Header

Har alldeles för mycket att göra och alldeles för lite tid på mig. Cetania har fått vila hela helgen i och med att hon gick rätt tufft förra veckan (hoppning två dagar och "konditionsträning" två dagar), nu ska vi igång igen. Kände att hon förtjänade lite vila i och med att hon gått så himla, himla bra under veckan som var, får se hur pigg och glad hon är idag!

Utöver att hon vilat har jag kört mamma till Arlanda tidigt i lördags morse, jobbat eftermiddag samt kvällsfodrat båda stalldelarna i lördags kväll följt av Eurovision Song Contest-mys ihop med (nästan alla) mina favoriter. Har ingen direkt åsikt om låtarna då det inte var någon alls som satte sig i mitt huvud, minns inte ens hur vinnarlåten gick haha 😳

Gårdagen bestod mest av att samla vuxenpoäng haha. Körde tre tvättmaskiner, städade rummet och började åter igen beta av min jättehög med uppgifter som ska vara klara innan studenten. Skickade in två stycken igår och ska sätta mig med ännu fler nu efter lunch, sakta men säkert krymper högen. Två uppsatser, två redovisningar, en komplettering, ett omprov, ett prov och ett omdöme har jag kvar - så vitt jag vet just nu i alla fall. Förhoppningsvis är det allt och det borde jag hinna klart med den här veckan, eller ja, redovisningarna är om en respektive två veckor. Tror jag skulle få en till uppgift jag missade i onsdags också, har mejlat läraren men inte fått svar än så väntar fortfarande på det.

I eftermiddag ska Cetania trimmas i ridhuset tack vare det tråkiga vädret, sen ska jag försöka ta mig iväg till gymmet igen i och med att jag inte är tokförkyld längre. Ska bli så skönt att svettas lite!

Såhär fin var prinsessan i onsdags.
Foto: Veronica Bäverstig

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

​Hovis var som nämnt ute i tisdags och räddade upp katastrofhoven, alltså vilket jävla toppenjobb han gör, vill aldrig behöva byta hovslagare igen! Igår hoppade hästen a million bucks, så att säga. Vi började med att rida småhinder med relaterade avstånd, allt för lydnadens skull. Hoppade upp grållan lite efter det och hjälp vilka språng och vilket självförtroende, hon var så magisk verkligen! Hade det jättestressigt efteråt då jag skulle göra provet för tappskoexamen och sådär, men det löste sig fint. Idag har jag ridit lite markarbete på en ridskolehäst och pluggat tills jag gråtit av frustration. Ska vila en stund nu och sen rulla mot min kära häst, hon ska ut på tur idag, tjoho!

Likes

Comments

Hovis kommer imorgon och försöker rädda den fula hoven, hur fantastiskt? Älskar att ha en hovslagare som både bor nära och inte är upptagen 24/7.

Nu har vi äntligen ätit lunch (tidig middag?) med tillhörande fika på altanen, vi funderar även på om vi ska ner och bada men än har vi inte bestämt oss! Ska smörja mina utslag också, uhu. Allergitabletter tack 😪

Likes

Comments

Vet inte hur hon lyckas, men när vi lastade ur satt tåkappan i hoven vilket den inte gjorde innan vi åkte. Av med skon, kläm igenom hoven, på med skon igen och så hoppträning. Hästi är lite öm i hoven men har skött sig galant, hovis är kontaktad så jag hoppas han kan komma innan onsdag. Annars åker framskorna av och barfotabootsen på - om vi inte drar på oss en hovböld nu vill säga. Hoppas på det bästa och ska ge hovarna supermycket kärlek när vi kommer hem igen, måste verkligen få ordning på dem nu.

Likes

Comments

Styr snart bilen mot stallet för att plocka upp min kära häst, först ska jag och Jennifer bara göra oss klara. Är skitnervös inför att köra henne själv men hur svårt kan det vara? Är supertaggad på Arnold-träning men ifrågasätter hur ridläraren tänkt - det är lika många ponnyer som storhästar men ändå är det blandade grupper. Jaja, får bromsa min häst ordentligt så kan hon nog gå på samma avstånd som c-ponnyerna - not. Men det löser sig!

Bilden känns hemskt passande idag 😂

Likes

Comments

Stallet är färdigt sen länge, hästen har fått konditionsträna med efterföljande dusch, släpet är packat och ja, jag känner mig redo inför imorgon.

Nu sitter jag med bestie och kollar på fotbollsmatch, men egentligen kliar jag mest sönder min hud. Gräsallergi suger verkligen big time.

Likes

Comments

Det är alldeles för tidigt för att min hjärna ska funka ordentligt och jag har morgonpasset i gamla stalldelen där jag har koll på typ tre hästar, detta känns spännande. Men det blir nog tiptop, hästarna är matade och ska få komma ut så fort de ätit upp. Så fort det är klart ägnar jag mig åt min häst, hon ska ridas och allt runt henne ska fixas, läder ska putsas och släpet ska packas. Carro skrittar ut henne i eftermiddag och duschar henne, blir perfekt! Detta blir nog en hemskt bra dag fastän jag är väldigt trött.

Likes

Comments

Totto är finare än någonsin just nu, åh. Innan vi åkte på vetcheck i vintras ville hon inte göra skolor i galopp, idag flöt hon runt i fina galoppslutor åt båda hållen, fina fina. Lätt för skänkeln, mjukt stöd på bettet och med egen motor - något jag saknat i långa perioder. Börjar jag lära mig rida så det släpper nu eller? Återstår att se vad Arnold säger på måndag, han har ju sett oss förr. Weho!

Likes

Comments

Har idag hämtat ett splitter nytt Böckmann Duo R, på måndag får C premiäråka i det. Skolan står för träning för Arnold Assarsson och jag ska köra häst för första gången i mitt liv då, samma visa på onsdag 😁
Släpet matchar bilen perfekt haha. Den tvättade jag och Jennifer för hand igår också så den är jättefin än så länge, snart lär den dock vara smutsig igen. Får tvätta oftare helt enkelt 💪🏻

Men hur fint är inte släpet?

Likes

Comments

Har legat hemma tokförkyld i snart en vecka, började få känningar i onsdags och har varit hemma sen i torsdags. Är nog hemma imorgon också då jag måste orka med tappskokursen kommande tre onsdagar, lika bra att faktiskt vila för en gångs skull. Ju äldre jag blir, ju mer lyssnar jag när kroppen säger ifrån. Längtar dock efter att rida runt på min fina vita igen, snart är jag tillräckligt fräsch för det! Carro har ridit henne några dagar och idag får hon nog springa över bommar på lina, borde bli lagom ansträngande för mig också.

Ikväll börjar btw Game of Thrones igen, eller egentligen igår. Är för snål för HBO Nordic bara haha, C More Series sänder det ikväll vid 21, så pepp! Världens bästa serie typ. Vem är er favoritkaraktär? Själv gillar jag faktiskt Ramsay, även om jag verkar rätt ensam om det 🙄

Likes

Comments