2016

vad gör man när barnen är hos moster?
jo, man slänger av sig kläderna & hoppar ner i ett varmt bubbelbad med ansiktsmask. tycker så synd om mitt hår, min hud & naglar. har inte haft ork för peeling, hårinpackning eller nagelvård. men nu jäklar ska det få sig en makeover. men att raka benen skiter jag i, det är ändå ingen jävel ska se dom hahahaha. hårigt värre. VÅGA HÅR! skämt o sido, benen ska få sig vaxning dom sent kommer glömma.

det är då min lördag.
barnen kommer väl om ca 2h.
Ha det bra

Likes

Comments

känslor

Det bästa jag läst på länge.

En person på internetforumet Reddit hade precis förlorat en nära vän och var i stort behov av hjälp att hantera sin sorg. En tråd skapades med denna hjärtskärande vädjan:

”Min vän gick precis bort. Jag vet inte vad jag ska ta mig till.”

Många medmänniskor kommenterade och gjorde sitt bästa för att ge personen hjälpsamma tips, men det var en kommentar som stod ut från mängden och som hyllades av tusentals på forumet.

Hans kloka kommentar kan vara bland det bästa vi har läst när det gäller sorg och hur man hanterar den, och texten förtjänar verkligen att läsas av fler!

”Okej, här kommer det. Jag är gammal. Vad det innebär är att jag har har överlevt (så här långt) och att många människor jag har känt och älskat har inte gjort det.

Jag har förlorat vänner, bästa vänner, bekanta, kollegor, mor- och farföräldrar, mamma, släktingar, lärare, mentorer, elever, grannar och massor av andra människor.

Jag har inga barn själv och kan inte ens föreställa mig smärtan det måste innebära att förlora ett barn. Med det sagt, här kommer min syn på det.

Jag önskar att jag kunde säga att man vänjer sig vid att människor dör. Det har inte jag gjort. Och det vill jag inte heller. Det river upp ett hål i mig varje gång någon jag älskar dör, oavsett under vilka omständigheter det sker.

Men jag vill inte att det inte ska ”spela någon roll”. Jag vill inte att det ska vara något som bara passerar obemärkt förbi. Mina ärr är ett bevis på den kärlek och det förhållande jag hade med och till den personen.

Om ärret är djupt så var även kärleken det. Så är det.

Ärr är ett bevis på livet. Ärr är ett bevis på att jag kan älska djupt och leva djupt, bli nedbruten och totalt urholkad, men att jag ändå kan läka och fortsätta leva. Fortsätta älska.

Och ärrvävnaden är starkare än vad den ursprungliga huden någonsin var. Ärr är ett bevis på livet. Ärr är bara fula för människor som inte kan förstå det.

När det gäller sorgen så kommer du märka att den kommer i vågor. När skeppet först havererar så dränks du, med vrakdelar överallt omkring dig. Allt som flyter runtom dig påminner dig om den skönhet och prakt från skeppet som var, men som inte längre är.

Allt du kan försöka göra är att hålla dig flytande. Du hittar någon del från vraket och klamrar dig fast ett tag. Kanske är det ett fysiskt objekt. Kanske är det ett lyckligt minne eller ett fotografi. Kanske är det en person som, likt dig, också flyter omkring.

Under en period är allt du kan göra att hålla dig flytande. Hålla dig vid liv.

I början är vågorna 30 meter höga och kraschar över dig utan nåd. De kommer med 10 sekunders mellanrum och ger dig inte ens chansen att hämta andan. Allt du kan göra är att klamra dig fast och hålla dig flytande.

En tid därefter, kanske veckor, kanske månader, så upptäcker du att vågorna fortfarande är 30 meter höga, men de kommer inte lika ofta. Men när de väl kommer så störtar de över dig och utplånar dig. Däremellan kan du dock andas, du kan fungera.

Du vet aldrig vad som utlöser sorgen. Det kan vara en sång, en bild, en vägkorsning, lukten av en kopp kaffe. Det kan vara nästan vad som helst… och vågarna kommer störtande. Men mellan vågorna, där är liv.

Någonstans längs vägen, när det inträffar är olika för alla människor, kommer du att märka att vågorna bara är 25 meter höga. Eller 15 meter. De kommer fortfarande, men de kommer alltmer sällan. Du kan se dem komma. En årsdag, en födelsedag, under julen eller när du landar på flygplatsen efter semestern.

Du kan se vågorna komma och, för det mesta, förbereda dig själv. När de sköljer över dig så vet du att du på något sätt, återigen, kommer att komma ut hel på andra sidan. Genomblöt och fortfarande fastklamrad vid en vrakdel, men du kommer att komma ut.

Lyssna på en gammal man. Vågorna kommer aldrig att sluta komma och på något vis vill du inte att de ska försvinna. Men du lär dig och du kommer överleva dem. Andra vågor kommer också att komma och du kommer överleva dem också.

Om du har tur så kommer du ha mängder av ärr från mängder av kärlekar. Och mängder av skeppsvrak.”

 

Likes

Comments

2016

God förmiddag allihopa!
barnen mina är på dagis & röjer medan jag själv är inne på 7 maskinen tvättande, & 1 återstår. det är ett mirakel ifall man kan tvätta en gång i veckan i denna skit tvättstuga, det är 3 maskiner på 56 hushåll & med andra ord rent omöjligt att få tid. inte nog med det, folk har inge respekt, dom kan dra ut din tvätt för att tvätta sin egen på DIN tid. det finns inge lås på dörren så vem som helst kan gå in i tvättstugan. Fynda gratis kläder, skynda skynda. annars idag händer det inte så mycket förutom att tvätta ( lånat granens tvättnyckel så har dubbelpass ) & sen hämta barnen. vad hittar ni på idag?

Likes

Comments

2016

godkväll! i tisdags morse insjuknade jag i den här jävla influensan som går. så hela tisdagen & onsdagen sov jag, så min mamma & moster var barnvakt åt varsitt av mina barn. sovit hos mamma från onsdag till idag, fredag. känner mig lite bättre förutom att jag har hostan från helvetet & har tappat rösten. tog mig hem idag, otroligt stolt över mig själv. har bytt sängkläder på alla sängar & vikt kläderna från lördagens tvättpass. den lilla har fått sig ett bad, klippt naglar & fått en fläta. det tog inte ens 5 min efter jag la henne att somna. nu ligger jag i ett efterlängtat varmt skumbad & njuter av fulla drag. min andra lilla är hos en kompis, kommer hem ca 21 tiden.

Ha en fortsatt trevlig fredag.
kram

Likes

Comments

2016

goddag alla! jag lyckades somna ordentligt runt kl 05 i morse men upp kl 09 då det var nyvakna små som ville ha frukost, mindre pigg mor. ringde upp en väninna, vi kom överens att jag & barnen skulle komma över till henne. yes box! bädda sängarna, städa upp efter barnen & diskade upp, klädde på barnen & sen gick vi dom där 3 minuterna till väninnan. kl var då 12, vi är här än & umgås. hon är just nu nere på Ica & handlar lite sen lunch, hon tog med sig min lilla eftersom den stora leker med väninnans lillebror. jag myser i soffan med deras hund, för att inte somna innan så hjälpte jag henne med disken & lite annat här hemma. vet inte vilken tid vi drar hem, har väldigt trevligt. imorgon blir det nog dagis för barnen eftersom ingen utav dom har feber & den stora har varken hostat eller nyst något så kanske bara var något igår som irriterade luftvägarna. längtar till den 8 feb, då får jag veta om Ams godkänner min praktikplats, då slipper man socialen. hoppas hoppas 👌 ska kolla vidare på tv nu & invänta väninnan.
kram

Likes

Comments

känslor

Varför kan man inte få vilja att ens barn lär sig svenska först INNAN andra människor talar ett språk som inte ens är relevant för sitt barn utan att kallas rasist?
Herregud vad arg jag blir!! Mina barn kommer vara tvåspråkiga eftersom deras pappa kommer ifrån X. Jag vill att de lär sig svenska och x INNAN någon utomstående tar sig friheten att prata ett annat språk med dem, utan min tillåtelse och innan de ens kan prata svenska eller x, för att denne utomstående inte behagar prata svenska. Nu är vi i sverige och då tycker jag att man pratar svenska med barn i förskola & skola, eftersom det är en svensk skola & förskola. Sedan när det gäller hemspråk tycker jag det är en självklarhet att barn med annat språk än svenska som modersmål skall få utveckla sitt modersmål med extraresurser, som hemspråkslärare och dyl. Men att som personal på förskola/skola tycker jag man skall fråga föräldrarna om det är ok att man pratar sitt eget språk med barnen innan man börjar & om det inte är okej, ja då får man se till att prata svenska med alla.

Likes

Comments

2016

jag kan inte sova, jag kan inte somna men ögon går riktigt i kors på mig. ett av barnen vaknade utav sin förbannade hosta, så upp & rota i det överfulla medicinskåpet efter astmamedicinen. det har lugnat sig nu men det uppskattades att man fick sova kvar på soffan (inte jag alltså) nära & bra. imorgon blir det hemmamys för hela slanten, båda barnen är sjuka. tummen upp 👍 ska kolla läget om moster har lust att komma över imorgon & umgås. ingen idé att ens fråga min kära mor, får bara till svars "jag är sån hemmabög. kom ner ni" latmask kallar jag det för. 16% batteri, jaha ja. vart kan man ha förlagt laddaren tro?
sov sött allihopa

Likes

Comments