Header

Burr, så grått & kallt det är utanför fönstret idag. I morse kl.6 då jag gick till träningen var det isgata ute, men vid frukosten trodde jag att solen skulle komma fram. Detta väder som iallafall jag kan fastna i, önska annorlunda & längta till. Jag har just suttit & drömt mig bort bland foton från Tulum, vilket paradis det ser ut att vara.

Varje månad tar jag foton för "Månadens Doft" för butik Spiti, & dessa bilder är på Februaridoften. Jag tycker det är fint då butiker tar egna (hyr in någon) för att ta inspirationsbilder. Det blir mer personligt & passar butikens egna stil på hemsidor, webshop & sociala medier bättre.

Jag älskar att fota & kan fixa & dona i en evighet med kompositioner & ljuset i en evighet. Jag fotar bara i naturligt ljus, vilket kan vara en utmaning i detta land. Men det finns något väldigt vackert över det bleka vinterljuset. Allt ser lite skört ut, färgerna bleks & stämningen blir som på fotona ovan.

I morgon är det som ingen missat, antar jag, Alla Hjärtans Dag. Hur firar du, firar du alls, är det viktigt för dig? Jag är som alltid väldigt kluven till dagar där man alla skall fira något gemensamt såsom detta, morsdag, farsdag mm. Samtidigt som jag tycker det är fin att uppmärksamma kärlek & vänskap så ofta det går.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Måndag är ledig dag för mig, så denna dag började med en frukost som kanske ser ut som helgfrukostarna gör hos andra. Det blev bananpannkakor med färska blåbär & en stor kopp kaffe. Efter det gymmet med 30min på löpbandet, sedan ben, rumpa & magträning.

Efter träningen mixades frusna bananbitar ( ha altid några i frysen) med proteinpulver, bcaa pulver, berry boost & lite vatten. Det blir som en krämig mjukglass. På toppen, färsk mango, blåbär & museiprov som jag fick igår av More Musli på Yoga games. En riktigt hit till mellanmål kan jag lova.

Efter duschen var det fikadags, så så fortsatte jag mixa ihop goda saker i köket i form av Raw bollar.

15st dadlar, 1,5dl fiberhavregryn, 1msk kokosolja, 2msk kaffe, 3msk kakao & alltid lite flingsalt.

Rulla i kokos & in en stund i kylen en stund.

Snart dags för hundpromenad i busvädret.

Likes

Comments

Imorse bestämde jag & julia oss för att gå på Yinyoga på yoga games. Det var första gången hon provade yin, & för mig har det bivit en yogaform som jag lägger in oftare & oftare då den är utmanade i sin totala avslappning. Jinder de 5 minuterna man är i varje position så kommer man åt bindväven. Efteråt kan det vara som att ha gått igenom en djup massage.

Yoga games är på Munchen bryggeriet vår & höst. Det är för alla, både om du är en van yogi, eller om du är sugen på att ta steget & prova på en eller flera yogaformer.

Jag log då jag kom till lokalen för den underbara energin som var där fast det var så många människor i samma lokal som alla skulle på olika pass, eller lyssna på en föreläsning, fika, äta eller strosa runt bland de utställare av kläder, smycken mm som var på plats. Ingen stress, alla var i en skön & lugn stämning där det hasades runt i tights med bara fötter.

Du kan prova meditation & har du inte gjort det förut så kan jag rekommendera det också. Du kan hitta meditationer uppe i min meny, leta upp andra på Spotify eller youtube. Ge flera stycken en chans om du inte fastnar för den första du provar.

Efter att ha spenderat några timmar där så strosade vi hem mot mig. Köpte tulpaner på torget. Åt lite falafel, köpte frukt & bär till mellanmål. Jag gjorde en overnight oates (den behöver inte stå över natten, utan någon timme räcker). Jag använde min gurkmeja från Better You, havregryn, chiafrön, kardemumma & rostad kokos.

En jättemysig söndag där jag nu landat o soffan & ska se på en film.

Likes

Comments

Detta var en text jag skrev för två år sedan, men senaste tiden har den kommit upp i mina tankar om & om igenv. Jag förstår precis varför den gör det, men nu vill jag dela den med dig igen då den kanske ger dig något du behöver.

Jag var uppe tidigt och gav mig själv en stund på yogamattan med lång meditation efteråt. Där kom tankarna tillbaka till något jag och Malin pratat mycket om under hösten.

The law of Detachment

Jag gick in och läste mycket om detta hos Deepak efter att vi pratat och bland annat skriver han:

”Inom den vediska traditionen så är vägen till frihet och lycka att släppa kontrollen över
utkomsten och resultatet. Detta betyder inte att du behöver avstå från dina önskningar eller leva livet som en asket, men var inte beroende av resultatet. Var medveten om vad du vill ha, gör det du vill göra
men släpp kontrollen över det.

Ögonblicket då vi riktar vår uppmärksamhet mot vår intention och släpper taget om vår egna bild om hur utkomsten ska se ut så skapas utrymmer för våra drömmar att slå in.”

Sökandet efter trygghet är Attachment till det välkända och igenkännande , och det enda som är
välkänt är ditt förflutna. Det du känner och vet som det kända, trygga och igenkännande är det som begränsar dig pga. av dina tidigare erfarenheter. Det okända, det du har framför dig är en
grogrund av ren kreativiteten och frihet.

Jag ger mig själv och de runt omkring mig friheten att vara sig själva , utan att döma om rätt och fel.

Släppa taget om mönster, beteenden, förutfattade meningar, ja, allt som inte tillhör oss längre eller kanske aldrig tillhört oss utan lagts på oss av andra och vi valt att bära detta för att vi tidigare inte sett att det inte har med oss att göra.

I utrymmet som uppstår då vi släpper något finns skapas möjligheten för universum att släppa in det som verkligen ska in i ditt liv.

Många av oss pratar om sin Soulmate. & önskar att finna sin soulmate eller lyckan över att ha funnit den. Då vi pratade om Detachment så läste jag ett ord någonstans som hette Wholemate och tyckte så mycket om det då det beskriver precis vad jag pratar om att det finns plats för i utrymmet som kan frigöras. En soulmate är något vackert, en själ vi delat så mycket med i alla de liv vi levt, men att hitta sin wholemate är som att hitta pusselbiten som passar in i utrymmet som skapats för detta syfte. Ännu vackrare, att få vara en wholemate, den saknade pusselbiten.

I och med detachment- att göra sig fri från att kontrollera utkomsten så skapas ett utrymme, och i det utrymmet finns det utrymme för The Wholemate. En plats där vi efter energihöjningen vi går igenom då vi vågar släppa det som inte tillhör oss möts och då är The whole för varandra. Det vi strävar efter att vara för andra och önskar att andra ska vara för oss- Wholemates i våra liv.

Likes

Comments