Få MER för dina semesterpengar

Ni som är trogna följare vet att vi i vår familj älskar Polen och att vi har ännu en resa dit planerad i sommar.

Varför Polen då? Jo det är ett helt underbart land, det ligger nära, det är barnvänligt har allt en bra semester ska innehålla. Räkna vad en heldag på Kolmården/Liseberg eller Skara sommarland kostar och jämför det med vad du kan få för pengarna i Polen.

Vi är frälsta i Gdansk/Sopot. Här är mina bästa tips;

Fajne Baby- ett pyttelitet men helt UNDERBART cupcakescafe ( kolla instagram @fajne_baby). Det ligger nära saluhalen i Gdansk. Vi köpte helt sagolika minicupkakes där sist.

Saluhallen- Köp billiga jordgubbar i korg, körsbär i stora lass eller blåbär. Priserna är löjligt billiga och det är en upplevelse bara att ströva runt och ta in atmosfären och dofterna. Missa inte den ursöta rosa toaletten inne i Saluhallen.

Karmellfabriken i gamla stan i Gdansk är väl värd ett besök. Underbara små karameller i alla dess färger och smaker. Perfekta presenter och riktigt bra priser.

För oss vuxna är microbryggeriet på Hotell Gdansk en mysig upplevelse. Kika in och ta en god och billig öl och bara njut av atmosfären.

I Gdansk har vi bott på underbara Hilton med bästa takterassen som gjord för en kall dryck och fantastisk ostbricka. De har pool och spa på taket också. Utsikten är helt otrolig!

Vi har även bott mitt i gamla stan på Radisson. Ett jättefint hotell med toppenläge.

Sopot måste man ju besöka. Där finns den långa piren som kostar några kronor i inträde, men som är väl värd en promenad, gärna med en god polsk glass somm sällskap. Stranden är luvlig och det är både solstolar och flottare daybeds att välja på. En öl mitt på strandserveringen kostar max 30 kr. Det finns bra aktivititeter för barnen och många rena fina toaletter.

I sopot ligger Mera Spa. Där har jag ännu inte varit, men ska besöka i sommar. Deras spa ska vara FANTASTISKT både för vuxna och barn. Min man och jag ska på parspa och barnen ska på chokladspa. Takvåningen har en pool med utsikt över havet. Hela takvåningen går att hyra för fest och maken och jag håller på att räkna på vad det skulle kosta att ha vår kommande 40-årsfest där.Vi har rest dit med flyg Wizz air ( från 39 kr till ca 400 kr enkel resa).

En gång har vi tagit färjan från Karlskrona med Stena line. Då hade vi barnen med oss. Båten var jättefin och vi fick 2 st 4-bäddshytter intill varandra. Hytterna hade dusch och toalett och sängarna var bäddade med härlig hotellsatin. Vi åkte på kvällen och hann ta en tur bland de enarmade banditerna och i spelrummet och baren innan vi kröp till kojs. Sen vaknade vi utvilade i Polen. Ett smidigt och enkelt sätt att resa. Billigt dessutom. Vi betalade 100 kr pp för 2 nätter i hytt och 1 heldag i Polen.

Här kommer ett erbjudande för båtresan.

Erbjudande: 25% rabatt på Prova på Polen, t/r Karlskrona - Gdynia inkl del i hytt. Stanna upp till 3 nätter iland. Uppge erbjudandekod BLOGGPOLEN för att erhålla rabatten. Rabatten avser inte miljötillägg. Boka i perioden 24/4-30/06 och res i perioderna 24/4-30/06 samt 1/9-6/12. Mer info HÄR'

​​Läs mer om Polen HÄR

​Med detta inlägg är jag med och tävlar om att få delta i bloggbussen 2015

Gillar

Kommentarer

fru.p
fru.p,
Vilka fina bilder! Vi får nog börja fundera på om Polen kan vara målet för höstens weekendresa! Kramfrupblog.wordpress.com
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229