tankar

vecka 23

Jag tänkte skriva att sommarlovet fortsätter som vanligt. Men det stämmer inte helt, eftersom jag officiellt påbörjade kursen Reklamens retorik idag. Det känns mysigt att plugga igen, alltså då mer akademiskt och analyserande än det praktiska jag vanligtvis sysslar med. Ett tag under mina universitetsår funderade jag faktiskt på om jag skulle kunna doktorera inom reklam. Dels för att det vore fett att ha en titel, dels för att det vore intressant att forska. Men det blir nog aldrig av. Kanske gör jag det i ett alternativt universum.

Min pappa kollar gamla avsnitt av Lost om kvällarna och förklarar för mig att man även får följa karaktärerna i en parallell verklighet. En verklighet där flygkraschen aldrig sker. Och det får mig att undra vem jag är i andra världar. Jag undrar om jag noterar nya fräknar varje gång jag kollar mig själv i spegeln, om jag tycker om pistageglass och skriver tre frågetecken i alla mina sms som jag gör nu. Eller om jag är helt annorlunda.

I en annan värld kanske jag är bassist i ett indieband och spelar på sunkiga barer i East London. Där spenderar jag halva min inkomst på pints medan resten går till en ockerhyra fastän jag sover på en obekväm soffa i ett trångt rum. Kanske svär jag i varannan mening och tatuerar mig på fyllan. Stryker över initialer som förevigats för flera glas sedan. Kysser killar vars namn jag aldrig frågat om. Dom bryr jag mig inte om. För bandet jag spelar i ska ändå turnera i Japan i höst.

Eller så är jag kvar i Gävle. Kanske blev jag tillsammans med killen jag tyckte var så söt när jag gick i åttan precis efter studenten. Och så råkar jag bli gravid, men bestämmer mig för att behålla det ändå. Så då lägger vi ett bud på ett hus i utkanten av stan, skålar i alkoholfri cava när vi vinner budgivningen och spenderar resten av helgerna på K-Rauta för att köpa spackel och fogmassa.

Men i den här verkligheten är klockan 00:41 och jag är i mitt gamla flickrum. Jag funderar på andra versioner av mig själv men blir avbruten av mina föräldrars katt som hoppar upp i sängen och lägger sig tätt intill. Tänker först att jag borde sova. Tänker sedan vilken tur det är att jag lever i det universum som jag faktiskt gör.

  • tankar

Gillar

Kommentarer

jore,

Men vad fint skrivet Nina!!! Gillar att tänka på alla de alternativa verkligheter som kunde ha blivit, alla verkligheter man inte fått en chans att uppleva eller har valt bort.

www.jdfoto.home.blog
stonefox
stonefox,

åh tack!! tänker verkligen ofta på det. tänk om man fick en smygtitt på alla andra verkligheter. hade varit kul, kanske ångestframkallande iofs

nouw.com/stonefox
ineees
ineees,

Men!!! Det här var så fint Nina <3

nouw.com/ineees
stonefox
stonefox,