dagbok

september eller praktikansökan, öl och kattgos

Men hej, var det inte tusen år sedan sist vi hördes? Det känns som att bloggen är döende men trots det vägrar jag släppa taget om den här platsen, åtminstone för nu. September var en lång månad och stundtals skitjobbig om jag ska vara helt ärlig. Men det har funnits glimtar då livet varit rätt mysigt ändå och det bör dokumenteras nånstans, typ här.

Avslutade augusti med att vaccinera mig. Det förevigades efteråt i en fotoautomat, dels för att det är ett historiskt tillfälle men också för att jag och Shilan behövde bilder ihop.

Det är nämligen så att vi sökt praktik ihop inför december. Så vi har hängt, ätit sushi, knåpat ihop ansökan till en reklambyrå och hållit tummarna ungefär hela månaden. Spelat lite Mario Kart har vi också hunnit med. I alla fall så var vi på intervju och för typ en vecka sedan fick vi praktikplatsen. Himla kul. Och skönt att det stressmomentet inte längre hänger över oss!!!

Men tillbaka till en någorlunda kronologisk ordning. Första helgen i september åt jag brunch på Urban Deli och gick på loppis tillsammans med Alicia, Beckis och Mira. JAPP. Några av mina favoritmänniskor från uni och Norrköping har flyttat upp till Stockholm. <3

En vardagskväll åkte jag hem till Yosef, Emma och hennes katt. Jag hade typ bjudit in mig själv för att jag ville 1) äta riktig mat 2) spela Twelve Minutes och 3) hänga med min bästis. Okej, sa han, bjöd över mig officiellt och fixade mina önskemål. Full pott på hänget.

Helgen därpå kom hela min familj till Stockholm, inklusive min bror, hans tjej och deras gulliga unge från Norge som inte varit i Sverige på nästan två år. Jag köpte massa roliga presenter och godis för att försäkra min roll som best auntie ever.

På fredagen åt vi först middag ihop och sedan, innan vi sa hejdå för kvällen, fikade vi på Gretas då mina syskon bodde på Haymarket.

Dagen efter var vi på Skansen, klappade getter och åt husmanskost. Och jag gick på styltor!!!

På kvällen vankandes det ölprovning och middag på Nya Carnegiebryggeriet. Mysigt ställe, dra dit vetja.

Mina föräldrar hade med sig växter till min lägenhet, så jag planterade om på min lilla balkong efter att de hade åkt hem. Joy hjälpte mig bör tilläggas och sen påbörjade vi vår första tävling ihop.

Samma dag hade vi köpt varsin tidning respektive bok på Papercut. Och lämnat in en engångskamera.

Då åt vi också blomkåls- och broccoliburgare med picklad rödlök och mina nya favoritchips som tillbehör. Brynt smör och havssalt mmmm.

Inlägget blir lite hoppigt, som det kan bli när man har mycket man vill berätta om. Men en annan dag åt jag sushi med Mira innan vi gick på bio. Älskar att vi äntligen bor i samma stad igen. Allt annat borde vara olagligt egentligen.

Och så kom sista helgen i september. Jag var bland annat på klassfest, men det har jag inga bilder från. Kanske för att det är skönt att bara vara ibland tbh. Och så bodde jag hos Joy och var kattvakt. Inte så jobbigt om man får gosa hela dagarna.

Joy var nämligen på Åland. Jag bad snällt ”ta med något gott finskt godis till mig” och fick en hel goodiebag samt någon slags bredbar laktosfri smältost. Är mycket pepp på att testa allt.

Men mest har september handlat om skolan.

Och jag vet inte riktigt när, men nån gång ställde sig världen om till höst också, sådär på riktigt. That's all Folks!

Gillar

Kommentarer