Förra tisdagen åkte jag och Lovisa med buss och tåg till Lund, för att förlägne vår lilla weekend ytterligare. Vi tillbringade dagen med att se lite av Lund, samt världens mysigaste café, innan vi tog tåget till Malmö för shopping. Att shoppa en vardag mitt på dagen kan vara det bästa sättet att tillbringa en dag! Inga stressade människor och inga köer till varken provrum eller kassa. Helt underbart! Jag köpte en blus och Lovisa fick med sig en helt ny garderob. Lite kontrast, men vi båda blev supernöjda! Väl hemma i hennes mammas fantastiskt fina lägenhet lagade vi (okej, mest Lovisa) Risotto och till det delade vi på en flaska vin. En riktigt mysig dag och kväll med en fin vän! 

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Under min frånvaro här ifrån bloggen har jag hunnit samla på en en drös med bilder, men som fortfarande ligger inne på min kamera. Dessa ska komma upp här, men det blir efter denna fullspäckade vecka! Alla modeintresserade där ute har förmodligen koll på att detta är Modets vecka, med start i Stockholm idag! På onsdag är det dags för Köpenhamn att anordna Fashion Week och jag kommer då att befinna mig just där! Väskan ligger framme, nästan färdigpackad, och ska få en lite extra påfyllning under kvällen innan jag är klar för avfärd.

Denna morgon spenderades i vanlig ordning framför Nyhetsmorgon följt av ett gympass. Har hittills hunnit med (ytterst lite) pluggande, men ska strax göra mig klar för dagens enda lektion. Ha en fin start på veckan allesammans!


Likes

Comments

Att uppdatera här är inte min starka sida har jag upptäkt, men jag är en periodare när det kommer till det här med att ha blogg. Jag kan tycka att det är kul att ha som minne, skönt att skriva av sig och emellanåt vet jag inte varför jag ens startade denna lilla "minnesdagbok". Men efter att ha sett att det ändå är en del som hittat hit och dessutom börjat fråga saker, så ska jag försöka ta tag i detta - en sista gång!

Jag fick en fråga för ett tag sedan om jag kunde berätta lite hur det är att studera på Textilhögskolan och läsa till Textilekonom. Lite konstigt nog känns det som att jag själv skulle kunna ställa den frågan till någon som läst längre än mig, då jag själv fortfarande kan känna mig osäker på vad allt detta faktiskt handlar om. Men i korta drag kan jag ta det såhär..

Blandad undervisning

.. och med det menar jag att det är blandad praktiskt och teoretisk undervisning, åtminstone när det kommer till dem textila kurserna. Hittills har vi läst Väveri- och Trikåteknik, då det ingått både teoretiska lektioner (som examinerats med en tentamen) men också laborationer då vi fått sticka och virka våra egna tygprover. Det har varit enormt lärorikt och gjort undervisningen roligare. När det kommer till Ekonomikurserna (ex. redovisning, marknadsföring) är det både föreläsningar, lektioner och marknadsanalyser som förekommit. Vi har själva fått besöka butiker för att göra undersökningar, och just nu håller vi på med en enkät som vi ska samla in datamaterial genom och använda genom två av våra nuvarande kurser. Så, ganska blandad typ av undervisning.

Internationellt

Att studera på Textils Fashion Center förbereder en för att arbeta och studera utomlands, om man så vill. En del undervisning kommer att vara på Engelska lite längre fram, och konstant kopplas svenska begrepp till engelska, då textila begrepp ofta är densamma över hela världen. Och som tidigare nämnt finns det möjlighet till en utbytestermin i år 2 på utbildningen, vilket kommer att göra utbildningen ännu bredare och ger möjligheten att själv kunna "skräddarsy" sina kurser på ett friare sätt.

Bred utbildning

Jag var själv inte helt hundra på om jag valt rätt utbildning till en början, då jag själv är väldigt intresserad av inredning framför de textila. Men att studera till just Textilekonom ger en bred utbildning, i och med att man får en kandidatexamen i Företagsekonomi samt en spetskompetens i Textil. Alltså, är man intresserad av textil, mode och design men ändå vill ha en stabil grund i sin utbildning, är detta det perfekta! Det bästa av två världar, helt enkelt.


Jag vet inte om jag besvarat de frågor som fanns, men här är en liten summering av mina första intryck efter en termin på skolan. När det gäller boende, staden och att flytta iväg för att studera på annan ort, är det ett inlägg för sig. Hoppas ni som undrade fått lite mer klarhet i vad det kan innebära att studera på Textilhögskolan!

Likes

Comments

Nu har jag varit i Borås i en vecka, dock fullspäckade dagar från start. Mormor, Lasse och jag tog bilen hit förra fredagen och hade en helg av fix i lägenheten, middag på Oliven och en massa shopping. Det var verkligen så uppskattat och hjälpsamt att ha dem här, vilket gjorde att det kändes ganska tomt när dom åkte i tisdags. Den dagen skrev jag tenta i Trikåteknik och jag håller alla tummar jag har att det gick vägen! I Torsdags var jag i skolan ifrån 11-21, dock helt utan lektioner. Dagen bestod utav köande för att lyckas få biljetter till Fashion Week i Köpenhamn och vi lyckades!! Så den 3e februari bär det av och jag är så troligt glad och peppad! 

Igår var det en ledig fredag så jag och Felicia tog oss ner på "stan" för att kika rean och vi båda hittade riktiga kap! Jag köpte dessutom en kabinväska som kommer att vara perfekt till vår weekend. Satt sen hos Felicia och drack bubbel innan det var dags att gå till Vinci för att möta upp några fler ifrån klassen för att äta middag. Ett nyss favoritställe, speciellt då menyn innehöll ​mamor, mässing och kött! 

​Idag är planen att sälja lite kursböcker, träna och slappa tills kvällen, som förmodligen bjuder på drinkar och utgång. Det märks att man kommit tillbaka till sin lilla vin-stad i alla fall..

Likes

Comments

​Snart bär det av! På fredag sitter jag i bilen påväg tillbaka väster ut, efter det blir det en nystart här på bloggen. Ha det bäst! 

Likes

Comments

​Välkommen 2016

​Jag ser 2015 som året då allt som behövde hända hände, och 2016 blir året då jag gör något bra utav allt som hänt. Lite så. Jag har haft ett behövligt uppehåll ifrån allt vad skola, måsten och Borås heter och enbart ägnat mig åt familj, vänner och en massa firanden. Jul har det firats gånger flera, nyår blev tillsammans med pojkvän och nära vänner följt av en resa till Åre där det bjöds på skoter, lite skidor och en massa kyla. Snart bär det tillbaka till verkligheten, men denna gång ska jag göra allt lite annorlunda och lite bättre. Jag har satt upp ​mål ​istället för ​löften ​inför det nya året som jag ska hålla mig till för att må som bäst! 

Bland dessa mål ingår min lilla blogg som jag SKA ägna mer tid åt. Dessutom ska jag svara på de frågor som jag fått i bloggen om bla. hur min utbildning är. Men det hålls på ett tag till. Nu ska jag njuta av Stockholm in i det sista! Puss o Kram

Likes

Comments

Hej Boråsare och Stockholmare (och alla där emellan)!

Att jag nu sitter, med alldeles för mycket packning, på tåget påväg mot en månads ledighet är helt oförståeligt! Att det redan har gått en hel termin, min första på högskolan, är galet i sig! Sitter och dricker min andra kopp kaffe, äter choklad och lyssnar på Hannah och Amandas podavsnitt Ditt inre party och är så sugen på att verkligen fira allt jag åstadkommit detta halvår (var till och med nära på att köpa en flaska champagne här på tåget.. men höll mig..). Det kommer ifatt mig nu att jag faktiskt har flyttat HEMIFRÅN i år, skaffat mig en utbildning, nytt jobb och nya, helt underbara, vänner! Det har gått så snabbt och skett på samma gång så jag har inte än hunnit tänka över allt jag har varit med om. Men summan av allt är att jag är otroligt nöjd och glad över allt som hänt, som jag varit med om och fått uppleva. Dock ska det bli så otroligt skönt att få komma hem till familj och vänner, ens "vanliga" säng och äta mat som inte jag har lagat. Fram tills dess ska jag njuta av härlig musik i öronen och mitt inre party!

Bara två timmar kvar tills jag är i mitt älskade Stockholm!

​Ses nästa år Textile Fashion Center! 

Likes

Comments

​Hej fina ni! 

Senast jag skrev var det lördag och jag drack ett glas vin framför trikåplugg. Lördagen blev en lyckad kväll och jag kom i säng runt 4 på morgonen. Söndagen, Lucia, spenderades på gymmet, hos Felicia och Chris med glögg och lussebullar, Tugg för hamburgare och avslutade dagen med luciatåg i kyrkan. Mysig dag och en toppenhelg! Idag är det redan tisdag och det vankas julbord med klassen som en liten avslutning. Vi har fått tag i en studentkorridor som vi ska duka upp med en knytis-middag, vilket jag verkligen ser fram emot! Det blir mitt första julbord för i år dessutom! Imorgon är planen att plugga järnet och packa klart väskan, för på torsdag bär det av till mitt älskade Stockholm för jul, nyår och ledighet! Jag längtar så att jag spricker <3

Likes

Comments

Det finns två saker jag gör som bäst när jag är i Borås - pluggar och dricker vin. Så varför inte göra en kombo?

Här sitter jag nu denna lördag och laddar upp inför en kväll ute med ett gäng tjejer ifrån klassen, och jag känner mig för en gångs skull riktigt taggad på att gå ut! Har tillbringat mina senaste dagar med plugg och träning, och gårdagen spenderades framför favoritjulfilmen Tomten är far till alla barnen, så ikväll är jag sugen på dans och drinkar!

Imorgon är det söndag, tredje advent och dessutom lucia, så jag ska ta vara på den dagen och se till att få lite julstämning! Men något jag känner i kroppen nu är hemlängtan och jag har redan börjat plocka fram kläder som jag ska packa väskan full med i veckan. 5 dagar kvar tills jag blir hemma i Stockholm i en hel MÅNAD! Ska blir så härligt att få vara omringad av familjen och alla vänner där hemma. Men fram tills dess ska jag ta vara på tiden här i världens mysigaste lägenhet! Min lilla pärla!

Likes

Comments

​Usel uppdatering ifrån min sida, samtidigt som att jag inte känner att jag har så mycket att säga. Min kropp och min hjärna har redan checkat ut ifrån livet och gått på julledigt. Allt jag gör om dagarna är att försöka motivera mig själv till skolan, avsluta mina arbeten och inlämningar så att jag så snabbt som möjligt kan åka hem till Stockholm. Men jag har förstått att inget blir bra av att stressa fram det. Så jag ska låta det ske i sin egen takt. Julen kommer, min ledighet kommer och lika så skolan på nytt. Så, jag ska på något sätt försöka ta till mig den lycka jag känner i kroppen just nu över att snart få vara hemma hos nära och kära. Jag längtar så mycket! 

Men den tiden som varit sedan jag sist skrev har varit händelserik och kärleksfull! Viktor kom hit för en vecka sedan och vi tillbringade hela helgen tillsammans, inregnade i lägenheten med lussebak, filmtittande och pussande. Sedan har veckan rullat på med träning, plugg och lite jobb, och nu sitter jag på min standardplats (i bäddsoffan) och ser fram emot en lång natts sömn! Imorgon ska jag ta en dag ledigt ifrån lektioner, sova ut och ta dagen som den kommer - i min egna takt! På söndag är det även lucia vilket ska spenderas med luciafirande = luciatåg. Mer om det i helgen! Men tills dess, ha en fin torsdagkväll! 

Likes

Comments