Med tro och längtan så går det

Min vardag, Att leva med Aspergers Syndrom och ADD!, Berättelsen om Rorion!, Hur Jag Inreder Mitt Hem

Jag trivs i min lägenhet riktigt bra! Jag har bott här i nästan 5 månader och det har varit mycket att vänja sig vid. Nu är köket renoverat och det blev jättefint. Nu är det hallen som är på g. Jag fick se ett färgprov som Thore fixat. Men det känns som om det var för ljust. Jag vill att det ska va lite mörkare i alla fall. Jag har inte lyckats att gå till träffpunkten i stan än. Det känns lite visset. Men jag tänker göra mitt bästa att gå i nästa vecka. Min fanfiction som jag började skriva på i Eksjö går framåt. Jag har döpt om den till: Within The Heart Of A Dragon. Jag finns förövrigt på wattpad. I går åkte jag och mamma till Tenhults möbler och tittade på sängar. De var helt fantastiska men lite för dyra för min plånbok. Så jag ska föreslå att vi åker till Ikea i stället. Nu ska jag försöka hålla mig vaken resten av dagen. Och göra alla sysslor som jag inte fick gjort igår.

A Note From Anna

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Min vardag, Att leva med Aspergers Syndrom och ADD!

jag har ju haft otroligt svårt att spara mina pengar. Vare sig det gäller långsiktiga mål eller om jag vill köpa något till mig själv. Jag tänker alltid ut mål som Jag vill nå. Men som jag aldrig når. De senaste veckorna har jag faktiskt lyckats vända trenden lite grand. Jag har som mål att spara ihop till ett gymkort. Det kostar 200 kronor. Mamma har lovat att hjälpa mig att lägga undan pengarna jag sparar i ett kuvert som ligger hemma hos mamma och Thore. Och nu har jag lyckats spara 170 kronor. Denna veckan kommer jag alltså att nå mitt mål att kunna köpa ett gymkort. Dessutom beställde jag en bok på Akademibokhandeln när jag och mamma var i Jönköping i förra veckan. Jag har ju köpt och läst alla böcker i serien om Septimus Heap av Angie Sage. Och jag har suktat efter fortsättningen som handlar om Todd Hunter Moon. Den nya magikerlärlingen. Och den kostar 99 kronor och jag ska hämta den någon gång denna veckan. Det känns faktiskt bra att äntligen kunna köpa något annat än onyttigheter.

A Note From Anna

Likes

Comments

Min vardag, Att leva med Aspergers Syndrom och ADD!

Jag har sovit ända sedan torsdags kväll och nästan hela tiden fram till i förmiddags idag. Och min lägenhet ser precis ut som jag känner mig. kan jag ju lugnt säga. Mamma och Thore var justa och bjöd mig på middag idag. De kom hem till mig efter att de varit i kyrkan. Och hämtade mig. Så bjöd de på pepparrotskött och potatis och sås och grönsaker. OCh så bär till efterrätt. Sedan följde de mig lite mer än halva vägen hem för jag orkade inte fixa det själv. Jag gick till ICA och handlade lite och fick bra rabatter på ICA kortet som vanligt. Men jag handlade inte för hela nästa vecka. Utan bara en del. Nu sitter jag här och pustar ut. Men om en stund måste jag ta tag i disken för det ser ut som sjutton i köket. Så jag ska plocka ur den rena disken och ställa in den smutsiga. Det är alldeles för sent att starta en disk nu så jag får vänta med det till i morgon!

A Note From Anna

Likes

Comments

Att leva med Aspergers Syndrom och ADD!, Min vardag

Det har varit fullspäckat i dag, på morgonen följde mamma med mig till kvinnovården. Fick göra en sådan där otrevlig cellprovtagning. Huh! Efter det handlade jag mat på ICA. Fick väldigt många bra rabatter på ICA kortet. Sen har jag mamma och Thore fikat hos en äldre dam som bor tvärs över gården där jag bor. Hon är över 80 men ser ut att vara yngre och hon var grymt trevlig. Plus att hennes granne också vart bjuden. Det var riktigt trevligt att sitta och småprata. Sen hjälpte mamma mig att starta 2 tvättar nere i tvättstugan den här gången. Min tvättmaskin här uppe i lägenheten är toppmatad och har inte tillräckligt stor trummar för lakan och handdukar. Sen gick vi upp till mig igen och vi fixade lite. Thore mätte garderoben för han ska hjälpa mig att köpa nya hyllor till den. Där jag kan ha mina tröjor och dylikt. På eftermiddagen kom Ida från boendestöd. Vi har städat i tvättstugan och hängt lakanen i torkskåpet och lagt handdukarna i torktumlaren. Och sopat i sovrummet och plockat i ordning på sängen. Det har varit överfullt med saker överallt sen jag flyttade in. Men nu börjar det arta sig i alla fall. Och så gick vi en sväng till ICA för min del andra gången i dag, innan Ida skulle iväg igen. Nu är det dags för mig att gå ner och hämta tvätten. Jag måste dessutom plocka ut luddet ur torktumlaren och det vet jag inte hur man gör! Hjälp!

A Note From Anna

Likes

Comments

Min vardag

De här korten tog jag i lördags när jag och mamma var ute på vår runda som numera har blivit lite av en tradition. Det var så härligt att få gå en promenad i höstlandskapet. Och vi tog en paus vid sjön också.A Note From Anna

Likes

Comments

Att leva med Aspergers Syndrom och ADD!, Min vardag
I dag har jag varit trött och sovit bort halva dagen. Suck. Men jag har i alla fall varit vaken sedan 12:00 tiden. Men mest har jag tagit det lugnt. Jag har pratat med mamma på telefon och så har han som har hand om köksrenoveringen varit här. Jo jag har startat en tvätt också och gått en liten kort promenad runt kvarteret.

A Note From Anna

Likes

Comments

Att leva med Aspergers Syndrom och ADD!, Min vardag

I dag har jag ätit lax och grönsaker till middag, det var gott. Något som var ändå godare var sockerkakan jag bakade som jag smakade på till efterrätt. Jag har aldrig bakat tidigare och sockerkaka har jag hört är lätt att lära sig att baka. Så jag har försökt mig på att baka sockerkaka 2 gånger nu. Första gången gick det väl si så där. Jag hade inte tillräckligt hög värme på ugnen och gjorde en del andra missar. I dag smakade den här kakan helt okej (obs jag har inte ätit upp allt på en gång. Bara en liten bit) Men hälften fastnade i formen så jag fick ta kort på den lyckade delen!

För att vara en nybörjare är den väl hyfsad i alla fall!A Note From Anna

Likes

Comments

Att leva med Aspergers Syndrom och ADD!, Min vardag
Jag har börjat följa flylady så smått igen och den här gången har jag försökt att verkligen förstå vad det är hon vill lära oss. Flylady säger att ett hushåll är som ett företag. Och att vi är chefer för vårat företag. Om vi inte gör det som måste göras så går företaget i konkurs. Det var det som hände mig, jag mådde så dåligt att inte bara mitt hushåll utan jag själv gick i konkurs. Nu kämpar jag för att bli en chef över mitt liv och mitt hushåll för första gången i mitt liv. Jag har mycket att lära mig. Men har ändå kommit långt enligt mig själv i alla fall. Jag försöker tänka som en chef inom alla områden i mitt liv. Men ibland blir jag trött och då orkar jag inte. Då är det bara att att acceptera att jag inte orkar chefa den dagen och försöka igen nästa dag. Ibland orkar jag vara chef över en sak men inte en annan. I bland orkar jag vara chef över hela företaget. I går klarade jag av att gå en promenad på morgonen och åka in till Jönköping och anmäla mig till Nordic Wellness för en veckas gratis träning. Jag klarade inte av att sköta hushållet så värst bra utan det har jag gjort idag istället. Jag spenderade halva kvällen på akuten eftersom jag ramlade på dagen och jag hade såpass ont i höger fot hela dagen. Så jag hann inte göra så mycket hemma. I dag är det mycket bättre så jag har gjort ganska mycket nu under förmiddagen och eftermiddagen. Bland annat starta en tvätt i min nya tvättmaskin.

A Note From Anna

Likes

Comments

I går hände det ganska mycket, i alla fall på eftermiddagen. Så jag orkade inte blogga då. Jag handlade på ICA och fick hem en hel del nyttigt. Mamma och Thore är hemma från sin Afrikaresa och det ska bli så spännande att få höra dem berätta om den och se korten de tagit. Thore hjälpte mig med min nya tvättmaskin och nu funkar den äntligen. Så i dag ska här tvättas kläder som bara den. Sen handlade jag en del till, jag har köpt ingredienserna till en drink som ska va supernyttig. Den innehåller ingefära, kanel, citron, (i receptet stod det vinäger men jag köpte äppelcidervinäger i stället) och vatten. Jag hoppas den hjälper så att jag blir hälsosammare. För den smakar inte särskilt gott. Så följde jag med mamma och Thore hem till deras och fick lite nya intryck. Det är tråkigt att vara själv en hel helg och inte träffa en själ! :(

Jag gick hem och senare på kvällen försökte jag göra min kvällsrutin.

A Note From Anna

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Och nu är min hjärna speedad till max, men jag vågar inte göra särskilt mycket eftersom jag kan störa grannarna. Suck. Jag tror att jag gjorde för mycket på dagen och då fortsätter min hjärna att tänka ut saker att göra. Svårt att slappna av liksom. Dessutom blev jag hungrig så jag har ätit lite. Men jag ska försöka att sova i alla fall. Nu till kudden igen.

A Note From Anna

Likes

Comments

Mitt mål är alltså att bara ha godman. Det är lång väg kvar dit. jag vet. Men jag kommer att klara det. Det vet jag. I kväll har jag dessutom lyckats plocka i ordning en hel del här hemma. Det har sett ut som hej kom och hjälp mig över allt. Men i Torsdags så flyttade jag och boendestöd på en hel del prylar och på min byrå och cross trainer. Så nu ser det acceptabelt ut i mitt sovrum. Och idag har jag gjort i ordning på diskbänken, köksbordet och skrivbordet och soffbordet. Det är inte helt perfekt någonstans men det börjar arta sig. Både köksbordet och diskbänken såg ut som kaos. Nu ser åtminstone köksbordet okej ut. Dessutom har jag sedan innan jag flyttat lyckats ta bort kort på monitorn och i telefonen regelbundet. Också en stor grej för mig!


A Note From Anna

Likes

Comments

Något som jag är sjukt stolt över som kan verka löjligt enkelt för någon som inte är i min situation. Är att efter att jag flyttat har lyckats att sortera mina kvitton varenda gång jag köpt något och skrivit in vad jag köpt i min kassaboksapp. Jag har dessutom sorterat och slängt papper. Jag har fyllt i en enkät från mina förra boendestödjare och det kuvertet ska jag lägga på lådan i morgon. Jag har hittat ett kuvert från mitt gamla radhus som är viktigt även för den nya ägaren. Som på något sätt kommit med i flytten. Jag sorterade ut papper som var mina och ska nu ge detta kuvert till min förvaltare som får ge det till nya ägaren. Jag har lyckats hålla ordning i min handväska och i kväll har jag för första gången sen jag fick förvaltare satt in två viktiga papper i min gamla räkningspärm där jag satte in betalda räkningar. Och ställt tillbaka pärmen på sin rätta plats! Det var så klart inte räkningar men ändå. Jag har börjat min långa vandring mot att bli självständig och ta ansvar för saker i mitt liv som jag inte har tagit ansvar för på många år. Det är stort.A Note From Anna

Likes

Comments

J0 jag var ju hos frisören i måndags och frisyren blev grymt bra. Dessutom så funkar min kamera igen!

De här hemmaodlade tomaterna fick jag av mamma och Thore. Dessutom köpte jag rosen på ica när jag veckohandlade i dag. Jag har varit väldigt slarvig så länge nu och köpt bara godis för mina fickpengar. Men nu har jag lyckats att köpa något annat för 50 kronor. (Rosen) och det ska jag fortsätta med.

A Note From Anna

Likes

Comments

Som jag tagit vid olika tillfällen! På vissa kort ser det ut som om jag inte har någon arm men så är inte fallet! Jag har mina två armar helt i behåll!A Note From Anna

Likes

Comments

I dag sov jag bort halva dagen, det ringde på dörren och det var några killar som skulle fixa elementen. Eftersom värmen har varit avstängd i flera dagar. Jo de öppnar dörren själva om man inte öppnar. Panik liksom. Jag försöker hitta kläder. Men de öppnar dörren och jag säger! Vänta vänta lite. De säger.

Det är okej vi kommer tillbaka om en liten stund.

Pust.

Jag klär på mig och försöker göra mig i ordning åtminstone lite grand.

Sen ringer det på dörren igen och jag öppnar. Ber om ursäkt över röran och berättar så klart att jag har flyttat in för inte så länge sen. Så sätter jag mig ner vid datorn för att verka oberörd. När de är klara och gått drar jag en lättnadens suck. Så tittar jag mig omkring och suckar av frustration. Vad var det för lådor jag tänkt tackla idag? Att flytta från 96,5 kvadratmeter till 61 kvadratmeter är inte det lättaste!

A Note From Anna

Likes

Comments

i 2 dagar har jag varit helt slut. I går sov jag som en stock hela dagen. Och jag orkade inte ha boendestöd. Utan jag ringde och avbokade. I dag trodde jag att jag hade boendestöd klockan 11:00 men det var klockan 10:00. Så jag hoppade in i duschen klockan 10:45. Så boendestödet idag fick vänta i några minuter innan jag blev klar. Och jag såg att hon hade ringt. Vi gick en promenad och som tur är verkar hon riktigt trevlig. Sen har jag plockat in lite saker i vitrinskåpet. Gardiner och dukar och sånt där. Jag har dessutom lagat mat.

Nu funkar internet äntligen men min kamera på mobilen har pajat. Men jag hoppas att jag ska få köpa en ny digitalkamera. Med betoning på hoppas.

A Note From Anna

Likes

Comments