Header

Nu har vi skjutsat upp Sten till Stockholm.... Det känns väldigt tomt och sorgligt. Han är den underbaraste hästen som finns och hade inte jag varit för stor och lillsyrran för liten hade vi köpt honom.

Idag har vi bäddat om i hans skjul och mockat bort den sista gödselhögen i hagen efter honom. Våra andra hästar saknar honom också. Hidalgo står och väntar och spanar på den plats Sten och han brukar träffas och gosa över tråden.

Att sälja min förra ponny Krasse var jättejobbigt och vi hade haft honom i 7år. Sten har bara bott hos oss i 9månader men det känns ändå sorgligare än med Krasse. Han fick en ny jätteduktig ryttarinna och kom till ett bra nytt hem. Men Sten vet vi ju inte vad som kommer hända med eller var han hamnar. Jag hoppas att någon vill köpa honom fort så de hinner rida ihop sig till 5-års Championatet. Jag har ju kvalat in honom till det så jag skulle bli lite besviken om han inte får visa upp sig där och ta revansch efter SM'et.  

Det här blir mitt sista inlägg på den här bloggen eftersom Sten och min tid tillsammans är slut. Tack Iida för jag fick låna honom, det har varit underbart roligt och jag har lärt mig massor. Och Sten har lärt sig massor han med och han har fått komma ut och tävla lite vilket var det som var mitt uppdag. Mitt mål att lyckas kvala in till 5-års Championat och Ungponny SM är nått och att rida championatet missar jag men istället fick jag vara med om det högsta han kan uppnå på ungponny : rida finalen på SM !  

Sista ritten på SM var också min allra sista på ponny. Nu är min ponnykarrriär över och det känns verkligen tungt och svårt att fatta. Har tjatat mig till att få rida syrrans fina häst Kurant nu när hon har sin unghäst. Kurre är också en av mina favorithästar så nu är det bara att ladda om och satsa på storhäst i stället. Jag hoppas hinna komma ut och tävla lite på honom redan i höst. 

Hej då för den här gången!  

Kommer kanske tillbaka och bloggar igen om jag hittar nåt nytt att blogga om ...Det största tävlingsminnet av dem alla: Hammarö och Ungponny SM !

Roligaste tävlingsminnet : Rappestad, placering på hemmaplan !!!  (Fotograf Mi Ritzén)

Ett annat favoritminne från tävling är Boxholm, första utomhustävlingen också med placering! (Fotograf Mi Ritzén)

Lillsyrran gosar med Sten en sista gång och säger hej då. 

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Vi tog en sista tur på fältet igår och det var en underbar sommarkväll precis som i måndags. Sten gillar verkligen att rida på öppna ytor och han blir mer framåt då. Vi red först ända ner till E4:an som uppvärmning och sen körde vi ett riktigt ordentligt dressyr- pass för allra sista gången. Det gick superbra ! Allt stämde ! Traven av super, galoppen var underbar och skritt med ordentligt övertramp precis som det ska va. Sten var avslappnad och mjuk och hade lagom tryck i sig och lyssnade fint på mig. Fantastiskt var det och det är såna här upplevelser man inte kan förklara för en som inte rider. 

De som var där och titta på oss sa att det finns ingen snyggare häst och att vi är som gjorda för varann. Det kändes roligt att höra och jag vet att det såg bra ut för det kände jag.

Underbart att få ett sånt sista rid- minne av Sten !! 

 "Min" älskade sista ponny, nu är det slut...   

Sista gången in i vårt stall efter ridningen.

Sista avsadling och ompyssling av mig.

Ut i hagen för kvällsmat och sista natten i Mantorp....

Likes

Comments

Det blev en superkväll igår!

Bonden har inte plöjt upp ett av fälten än så vi passade på och red på stubbåkern. Det var gudomligt kul och i klass med vår månskensritt i vintras som var magisk. Sten och jag njöt av att få raca loss på det stora öppna fältet och det gick undan som jag trodde det skulle också. Han tog i ordentligt och jobbade på jättebra och lydigt. Han var verkligen med mig och det var en underbar känsla att allt stämde.

Hur ska jag kunna klara mig utan dig, Sten?

Likes

Comments

Nu börjar det närma sig slutet på Sten och min tid tillsammans.... Det känns väldigt sorgligt och det kommer bli tomt efter honom. Underbarare häst finns inte, på alla vis har han varit fantastisk !! Och bäst och snyggast. Vi har haft så mycket kul tillsammans och att avsluta min ponny- tid på honom känns som ett bra slut. Det vi har lyckats uppnå på denna korta tid är mer än vad jag vågade hoppas på när vi tog hem honom i vintras.

Nu ska vi ut och raca lite på fältet. Idag kommer det nog gå undan för han har varit helt spralligt glad och lycklig sen vi kom hem...

 

Likes

Comments

Nu är vi hemma igen efter 3 underbara dagar på Hammarö. Sten rusade ut i hagen av lycka igår kväll. Han nosade på de andra hästarna och rullade sig länge två gånger. Sen var det gräset som gällde.  

Vi gjorde oss klara att åka hem igår direkt efter jag ridit men då fick vi veta att det var stor avslutning för alla Ungponny- deltagare i samband med prisutdelningen kl.1700. Det kunde jag ju inte skippa så det blev en senare hemresa än vi tänkt oss. Men det var bara kul får då kunde jag ju se fler rida som jag känner. Och avslutningen var värd att vänta på! Den var jätte- pampig och vi fick tåga in på led bakom vinnarna. Jag fick gå sist men det gjorde inget. Mamma sa innan vi bestämde att åka på SM att jag nästan med säkerhet skulle komma sist så jag var beredd och hade inte trott nåt annat faktiskt. Nån måste ju komma sist och nu har jag gjort det också.

Jag hade önskat att vi ridit bättre bara, så alla kunde sett hur fin Sten är när han går som bäst. Då hade vi fått mycket högre poäng, men det hade inte gjort nån skillnad i den här konkurrensen, men det hade känts bättre om vi hade lyckats göra en bättre uppvisning andra dan. Den ritten var nämligen en pinsam katastrof så den försöker jag glömma nu. Sten och jag tog oss ju till SM och det är en "vinst" för mig. Jag kommer leva länge på alla glada minnen från denna tävling!

Här kommer lite bilder :

En första promenad på tävlingsområdet. 

Sen letade vi upp boxen...

Stens "hotellrum" med bästa möjliga läge.

Ut och känna på framridning och tävlingbana...

Framridnings- banan nere vid sjön var fantastisk !!!! 

Storslagen invigning av Ponny SM & Junior SM och Ungponnyfinaler 4, 5 & 6-åringar 2013.

På väg till framridning...

Några framridnings- bilder...Några tävlingsbilder ...

Avskrittning tillbaka till stallbacken.... 

Mäktig prisutdelning och avslutning av Ungponny- finalen SM 2013 !

Till sist - urmockning av boxen.


En sista promenad på området, allt klart för hemfärd.

Likes

Comments

Idag blev ingen bra dag ... Jag var super- taggad och tyckte Sten hade lite mer fart i sig när vi red fram men han var okoncentrerad och svår att få dit jag ville och verkade lite less. Det går inte att jämföra med hur han var då vi kom i torsdags, det var synd att det inte var tävling då. Jättetråkigt blev det i alla fall idag och jag har aldrig varit så besviken på mig själv eller Sten tidigare. Jag kan ju och han kan ju och jag ville så mycket mer men så blev det skit istället... Deppade ihop totalt efter ritten. Visst har jag blivit ledsen och besviken förr men inte så här mycket. Det hade varit så roligt att få till en riktigt skön ritt nu när det var vår sista tävling tillsammans. Och ännu mer sorgligt så var det här också min allra sista tävling på ponny ! 

När vi hade skrittat tillbaka till stallet hade jag i alla fall lyckats skaka av mig det värsta av misslyckandet och besvikelsen. Vi presterade ju helt OK igår och allt annat med den här tävlingen har ju funkat superbra och varit helt fantastiskt att få vara med om. Nu ser jag fram emot några sista timmar på plats i den här "tävlingsdrömmen" !

Likes

Comments

Då är första deltävlingen i ungponny - finalen avklarad och det gick som förväntat. Vi hade inte mycket att komma med jämfört med de andra superfina 5-åringarna. Känns OK ändå faktist men lite tråkigt när Sten kan så mycket mycket mer. Tyvärr ville han inte visa det idag. Han var inte särskilt på hugget utan segade ihop inne på banan, strulade lite i ena galoppen och var spänd i skritten. Skritten är jag lite besviken på för den har han verkligen varit skitduktig på den sista tiden. Resten blir ju inte bättre om han är seg så jag är nöjd med de poäng vi fick på det. "Utvecklingsbar ponny med mycket utstrålning" tyckte domarna på allmänt intryck så det var roligt att de såg det trots allt. Hoppas, hoppas han är piggare imorgon för då får han ett helt annat steg. Han är lite svår just nu för han är stark men ändå seg (hur man nu kan vara det =?) Driver jag mer blir han ännu starkare och tar jag mer i honom är jag rädd att han bryter av eller stannar. Han har skött sig väldigt bra annars och rör sig lugnt bland de andra och står snällt i sin box som en riktigt rutinerad tävlingshäst! Han bry sig inte om de skrikande hästarna heller längre, det är skönt. Nu ska vi till hotellet och ta ett dopp i poolen innan det är natti natti.


 

 

Likes

Comments

Resan hit gick superbra och snabbt tycker jag, ca 3,5 timme. Sten stod helt stilla hela resan så mamma har varit orolig i onödan. Equality Lines anläggning här på Hammarö är helt fantastisk med jättefint läge precis vid Vänern. Stora ytor och väldigt välordnat. Sten bor i en hörnbox i ett av tältstallarna. Jättebra nära vatten och gödselstack och Sten har bra utsikt och trevliga grannar. Han var rätt stressad i början och det är inte likt honom men det var ju så mycket nytt och tälttaket fladdrade ibland och hästar gick förbi bakom boxen som han inte kunde se. Sen skrek hästar i ett kör och det vet vi stressar upp honom. Vi tog ut honom ganska snabb och då lugnade han ner sig när vi gick för att kolla in framridning och tävlingsbanan. Gud, va många tjusiga hästar !! Och duktiga !! Vad gör vi här kan man undra ....? Jo då , tjusig är Sten så visst platsar han i det här gänget men sen har vi nog inte mycket att komma med i den här tävlingen tyvärr. Men det gör inget, det ska bli så underbart kul att rida i morgon och jag tror fortfarande inte att det är sant att jag är här. Det här är verkligen en dröm jag upplever just nu! Här kommer några bilder från dagen:


 

Likes

Comments

Lagom till SM har jag fått en sponsor till som heter K9 Competition Horse och är ett hårvårdsmedel för päls, man o svans. Fick kontakt med dem på Falsterbo Horseshow och jag har använt deras trassel- spray, pälsglans och shampo ett tag nu och det är super- bra !!

Läs mer om deras produkter på hemsidan : http://www.k9horse.com/?lang=se 

Till Stens man och svans krävs verkligen något med lite styrka i och som sitter i ett tag för den behöver hållas lättkammat och mjukt. Har testat lite olika märken men många gör taglet torrt och då ser det tunnt och stripigt ut fast det är så tjockt. K9 Horse gör att manen och svansen ser mjuk och fluffig ut!

Likes

Comments

I förmiddags var vi iväg till Rappestad för en sista "hårdträning" innan SM. Lotta tyckte vi hade gjord vår hemläxa bra sen sist för Sten var mer framåt och lyhört för skänkeln. Fick t.o.m till ett par bra längningar i traven idag och det är vi inte bortskämda med. Kul! Både Sten och jag blev svettiga så det var skönt att skritta av ute i det fina sommarvädret tyckte vi båda två.

Två nöjda herrar efter dagens träning!

Sten har verkligen varit fin och positiv de senaste dagarna så det känns jättebra inför helgen. Jag längtar riktigt dit! Jag kommer vara nöjd hur det än går på tävlingen. Det viktigaste för mig är att Sten kommer tycka det är roligt för då är han superkul att rida. Han brukar vara väldigt stark då och inte så lätt att styra eller få att koncentrera sig helt på mig, men hellre det än en uttråkad "segpropp". Vill visa upp honom från hans allra bästa sida och är han på humör blir det show även om det tekniskt eller gångarts- mässigt eg inte är så lysande. Tänk bara hur fin han kommer vara om några år när han kommer vara duktig också och ha rutin på att tävla. Det är skit att jag är så lång för jag hade mer än gärna haft Sten kvar mina sista ponny-år. Det hade väl funkat kanske för jag ser ju inte ut som en jätte på honom, men jag känner mig som det och kan inte sitta i korrekt dressyrsits om jag ska komma åt honom ordentligt. Det är bättre för Sten att få en mindre, lättare ryttare och för mig en större häst så jag inte förstör min ridstil. Imorgon ska vi ta det lugnt och bara slappa båda två...

Likes

Comments