Header

Skrevet i : USA

Hei!

Nå er det lenge siden jeg har blogget, og i løpet av året jeg var i Santa Barbara blogget jeg også alt for lite.. Beklager det!

Jeg vet ikke hvorfor det er slik, men det virker som at jo eldre jeg blir, jo fortere går tiden. Mye har skjedd siden sist innlegg, så jeg får ta en liten oppsummering.

Mitt siste innlegg var før familien min kom i midten av mai - MAI - nå er det snart oktober 😱 Jaja, så familien min kom og vi hadde noen fine dager i Santa Barbara før min Graduation. Så til selve dagen: det var superfint vær, ikke en sky på himmelen og ikke et vindpust hele dagen 😓 Man kan vel tenke seg hvor varmt det blir i den sorte, lange kappa i solsteiken. Og ikke nok med det, hele "seremonien" varte jo i flere timer, og vi sto i kø i kanskje 1,5 time før vi kom inn til scenen. Så det var totalt ca. 4-5 timer, give or take. Men Gud! For en opplevelse! Det er desidert et av de viktigste og største øyeblikkene i mitt liv!

Meg med min diplom (eller dvs. diplomholder uten selve diplomet).

Meg og to av mine onkler: Thor Magne som bor i Seattle og Ole som bor på Birkeland.

Etter Graduation var det en ny "graduation lunch" med IBS/STS. Der fikk vi en rose og en diplom fra sjefen for de internasjonale studentene på skolen, og to representanter fra IBS; Jenny og Rosy 😊 Det ble litt sentimentalt den dagen, var så mange å si hade til, jeg er så dårlig med å ta farvel med folk 😢

Kvelden før Graduation hadde vi farvel-middag med Jenny og Sara ❤ Det var utrolig koselig, og ganske trist samtidig! Gud som jeg savner de to jentene! Men vi sees vel snart igjen, håper jeg 😊

Etter avslutningen med IBS dro vi rett i bilen på vei mot San Francisco. Vi kjørte et godt stykke den dagen, og neste dag dro vi til Monterey og 17 mile drive. Og dagen etter der vi inn til San Francisco, å for en vakker by det er! 😍 Etter vi hadde vært i SF dro vi videre til Napa Valley, hvor det egentlig bare var fullt av vingårder overalt, men veldig fint! Så etter det, dro vi videre til Las Vegas, som desidert var turens høydepunkt: konsert med selveste Celine Dion 😍 ❤

Etter min aller beste 17. mai så langt, dro vi videre mot LA. Der var vi innom en cowboy-by og kjørte litt på Route 66. Da vi kom til LA var vi mest med bassenget på hotellet, og bare en dag inne i Hollywood sentrum. Jeg er egentlig ikke så fan av LA, skal jeg være ærlig 😜

Så kom tiden for å si hade til onkel Thor Magne, som skulle fly til Seattle fra San Diego. Der opplevde vi noe veldig spesielt, for vi hadde en såkalt keyless car, altså at man kjører uten å koble til nøkkelen, man må bare ha den i nærheten. Onkel Thor Magne som er amerikaner og bor i USA fikk ansvaret for å kjøre hele turen, og da han gikk av på flyplassen var det mamma sin tur til å kjøre. Vi kjørte så til et parkeringshus nede ved havna i San Diego, også ringte plutselig telefonen; det var onkel, som hadde nøkkelen i lomma! 😂 Skal si vi kom oss fort til flyplassen, for å si det sånn!

Jeg, mamma, pappa, Far, Onkel Ole og tante Britt hadde sightseeing i San Diego, og jeg forelsket meg totalt i den byen, og da vi kom tilbake på hotellet i LA søkte jeg allerede etter skoler jeg kan gå på i San Diego! 😁 Etter vi hadde vært i SD var det å tilbake til hotellet, for så å dra hjem til Norge 😭

Og da jeg kom tilbake til Norge, begynte jeg rett å jobbe på Møglestu i to uker, så begynte jeg å jobbe på National Oilwell Varco helt frem til slutten av august. Så dro jeg og mamma på en ukes ferie til Tyrkia, også begynte jeg å jobbe på Møglestu igjen, og der jobber jeg fortsatt; og stortrives! 😃

I tillegg til å jobbe, studerer jeg sisteåret av min bachelorgrad i nordisk på UiA. Og som jeg gleder meg til å bli ferdig! 😃 Men hva som skjer etter det, vet jeg faktisk ikke! Enten så blir det vel å ta PPU for å bli lærer, eller så blir det vel å studere master i USA. Det er vanskelig å bestemme seg, men dersom jeg reiser igjen, kommer jeg nok ikke hjem igjen med det første... Men en ting er sikkert: jeg har aldri hatt et så bra og gøy år i hele mitt liv!

Btw: Her er videoen fra Gratuation - spol fram til 1 time og 10 min ca. så kan dere se når jeg fikk min diplom! (Jeg går på høyre side av skjermen).

Jeg har en del flere bilder fra turen, jeg kommer til å lage et innlegg til med flere bilder, da dette innlegget ble utrolig langt!


Best,

Stine

Design bloggen din - velg mellom mange ferdige maler på Nouw, eller lag din egen – pek og klikk - Klikk her

Likes

Comments

Skrevet i : SKOLE, USA

Hej alla!

Nå begynner slutten å nærme seg noe så voldsomt, at jeg kjenner at jeg får vondt i magen. Nå har jeg nøyaktig 2 vanlige skoledager igjen før neste ukes eksamener. Det er helt skremmende!

Dette året har flydd forbi og det føles som jeg har vært her i en måned, og ikke ti. Jeg drar hjem med en klump i halsen, og håper at jeg snart kommer tilbake hit, for det er dette jeg vil kalle mitt hjem nå.


Uff, dette ble veldig sentementalt. Jeg har i hvert fall hatt det beste året i mitt liv noensinne her i California og har vokst mye og lært masse nytt som jeg vil ta med meg hjem. Jeg har for første gang i mitt liv faktisk synes at det er gøy å studere selv om det er mye arbeid også.


Nå kommer min familie til mandag og jeg har graduation neste fredag. Og etter det er det graduation lunch med ibs på lørdag også kjører vi til San Francisco, Las Vegas, Grand Canyon, San Diego og til slutt LA. Det skal bli veldig koselig med roadtrip med familien, og ekstra gøy at vi blir så mange!


Jeg har virkelig fått opplevd utrolig mye dette året, og om jeg kunne hadde jeg blitt værende her lenger, for jeg er virkelig IKKE klar til å reise hjem. Men nå skal jeg hjem å fullføre min bachelorgrad og deretter blir det vel master. Beklager at jeg ikke har blogget så mye, men jeg har vært så opptatt med å leve livet og jeg har brukt sinnsykt mye tid på lekser.


På skolefronten har det vært et veldig tøft semester, men jeg har gjort mitt aller beste, og det får være godt nok! Jeg får nok de fleste karakterene mine mens vi er på tur. Er veldig spent på mine karakterer dette semesteret!


Her i Santa Barbara er det deilig og varmt nå så det er perfekt vær til å dra på stranden i helgene! En vittig sak som jeg merker er at jeg begynner å miste norske ord nå, så det vil bli litt rart når jeg reiser hjem igjen til Norge. Vi får se hvordan jeg tar det å flytte hjem igjen, det kan jo være jeg flytter tilbake til USA etter jeg er ferdig med min bachelor og blir værende her, who knows?


Slenger ved noen bilder fra de siste månedene her i California.

Likes

Comments

Skrevet i : SKOLE

Halla folkens!

Her i Santa Barbara flyr ukene, og jeg er allerede fem uker ute i semester 2. Hvor ble tiden av??!

Det er sinnsykt hektisk her og jeg gjør nesten ikke annet enn lekser, så jeg gleder meg til dette semesteret er over, og min familie kommer på besøk :)


Jeg fikk en utrolig opptur tidligere i uka, da jeg fikk en email fra skolens administrasjon. Jeg har blitt invitert til President's Honor Roll utdeling! Dette er veldig stort for meg, og noe som jeg har siktet etter for å få til siden dag en her på skolen. Utdelingen vil skje i slutten av April og da får vi en diplom. Det er bare de studentene som får et snitt (GPA) over 3.5 (det høyeste man kan få er 4.0=A 3.0 =B).


Endelig får jeg betaling for alt det harde arbeidet forrige semester, og dette semesteret!


Jeg har også vært på Knapp's Castle med Sara, skal lage et blogginnlegg senere med bilder fra den turen :)


- Stine :)

Likes

Comments

Skrevet i : SKOLE

HejHej Hallå!


Da har skolen virkelig kommet i gang her i Santa Barbara, og jeg merker på hele kroppen at dette halvåret kommer ikke til å bli noen dans på roser, for å si det sånn. Siden jeg har kommet har jeg bare gjort lekser hver dag og hver helg. Det er til å spy av!


Men jeg har nå prioritert skole og lekser framfor å sole meg og nyte været. Jeg håper virkelig at det er det beste, i the long run, for det var virkelig ikke dette jeg så for meg da jeg skulle begynne å studere i California.


Det er spesielt ett fag som er så vanskelig, at det er som om jeg skulle ha studert gresk. Det er Entrepreneurship Law, helt forferdelig, og læreren har ingen forståelse i det hele tatt. Leksene teller 40% av karakteren, så jeg må bare bite i det sure eplet og komme meg i gjennom...


De andre fagene er greie nok, selv om de ikke er særlig interessante, så er de i hvert fall ikke så vanskelig som jussen.


Så jeg har hatt en veldig dårlig uke, så håper det bedrer seg. Vi har nemmelig fått maur i leiligheten våres, både på badet og på mitt rom, så det har blitt ekstremt lite søvn også. Men nå har eierene vært å spraya, så nå ser vi bare et par stykker igjen på badet.


Uff, dette ble et utrolig negativt innlegg, men i går var jeg ute og spiste pasta og var på kino og så La La Land med ei vennine, så det var veldig koselig :) Også skal vi mest sannsynlig opp til et slott på søndag (Knapp's Castle)


Jeg har også prata en del med mamma og de, og nå har vi bestemt oss for å på Celine Dion konsert 17. mai i Vegas!! Jeg er så sinnsykt taggad!!!


Jaja, det var nok for denne gang, jeg får fortsette med leksene :P- Stine :)

Likes

Comments

Hei vakre mennesker!


Da var jeg tilbake i vakre Santa Barbara, og jeg har hatt en og en halv uke på skolen allerede! Tiden flyr virkelig her nede! Dette semesteret har jeg litt vanskeligere fag enn forrige semester, så jeg regner ikke med å få like høyt snitt, men jeg gjør så godt jeg kan :)


Jeg har nå hatt alle fagene mine, og det vanskeligste by far er Entrepreneurship Law, altså juss. Jeg skjønner kanskje 70 % av det vi leser og snakker om i timene, fordi de bruker så mange ord og uttrykk som er helt ukjent for meg, men som jeg sikkert kan på norsk :P Læreren er ganske streng, og hun har en doktorgrad, så det er veldig viktig at vi kaller henne for Doctor istedenfor Professor. Høffeligheten lenge leve!


Her har det vært ganske dårlig vær de siste ukene, med en del regn, men i dag skinner sola. Det er egentlig veldig kaldt her når sola ikke skinner, og på kveldene går det ned mot 0*. Men jeg ser på værvarselet at det vil bli varmere mot helga og da ser det ut som at varmen kommer til å bli en stund :)


Siden jeg har så mye vanskeligere fag dette semesteret, så bruker jeg mye mer tid på lekser, så det blir nok lite reising, men mamma, pappa, far, onkel Thor Magne (kanskje Pam), tante og onkel Ole kommer på besøk i mai til min graduation, så vi får reise litt da :)


Ønsker dere alle en fin uke videre :)


- Stine

Likes

Comments

Skrevet i : SKOLE

Da var denne juleferien på vei mot slutten. Herreli som tida har flydd, kan ikke tro at jeg har vært hjemme i nesten 5 uker, det føles egentlig ikke sånn. Samtidig skal det bli godt å reise tilbake til California og litt varme, og fullføre dette året på college.


Jeg har jo sett at jo mer tid som går, jo vanskeligere har jeg med å ta meg tid til å blogge, det er rett og slett en hektisk hverdag i Santa Barbara.


Det har vært sinnsykt deilig å slappe av hjemme med familie og venner og koble helt av. Selv om jeg har vært ganske døgnvill mesteparten av tida, men sånn er det. Det var skikkelig godt å se alle hjemme igjen og ikke minst lille pys, åh, jeg savner henne allerede!

Dette semesteret skal jeg ha noen vanskelige fag, og noen som er helt ok, regner jeg med. De fagene jeg skal ta (kan være jeg bytter, det vil jo tiden vise) er følgende:

ENT 203 - Marketing Plan Development - Hvordan man markedsfører og hvordan man lager en plan for markedsføringen i en bedrift.

ENT 205 - Financial Management Startups - Finans for bedrifter

ENT 207 - Entrepreneurship Law - Juss for bedrifter

MKT 200A - Social Media and Self Branding - Man lærer om å markedsføre på sosiale medier

MKT 205 - Consumer Selling Strategies - Forskjellige strategier å markedsføre til konsumenter/kunder

PE 216 - Competition, Motivation and Athlet - Treningskurs med vekt på konkurranse og motivasjon


Dette semesteret skal jeg ta 16 units, og forrige tok jeg 15, så det vil nok bli ganske mye til tider. Jeg skal nok ikke satse på like godt snitt som dette halvåret, hvor jeg fikk A i snitt, er superfornøyd med det!

Som dere ser så står det A- på et fag, men læreren skal endre det til en ren A, da jeg fikk feil karakter!Det var det for min del, nå sitter jeg på Gardermoen, og venter på at tiden skal gå. Hadde opprinnelig 6 timer ventetid her, er nede i ca. 4 og en halv nå. Flyet går kl. fem i ettermiddag.- Stine

Likes

Comments

Skrevet i : USA

Hallo alle sammen!

Det har vært en stund siden jeg blogget sist, det har bare vært så sinnsykt mye som har skjedd i det siste, så jeg har rett og slett ikke prioritert bloggen.


Siden sist jeg blogga, har jeg fått en ny roomie, som desverre ikke kunne sove med meg, så derfor flyttet jeg til en annen leilighet i samme komplex (Buena Vista Apartments), så i denne leiligheten skal jeg bo hele neste semester, så det tror jeg blir veldig bra!


Av andre nyheter så var jeg på besøk hos onkel Thor Magne i Seattle til Thankgsgiving og jeg var der i nesten en uke, noe som var sinnsykt deilig midt i alle prøver og innleveringer. Jeg ble selvfølgelig syk rett før jeg dro, så ble mye hosting hos onkel, så det var nå ikke så kult.


På torsdag den 24. november har de det som kalles Thanksgiving her i USA, hvor familier samles til et utrolig stort måltid og tilbringer tid med hverandre. Jeg og onkel ble invitert til Pam og hennes familie, og vi var til sammen 15 personer, skikkelig hyggelig! Til mat fikk vi servert masse forskjellig, men hovedretten var jo turkey, som er en av mine favoritter. Av annen mat, hadde de roastbeef, skinke, stuffing (det var ikke godt!), potetmos og et slags brød (det var veldig godt). Til dessert tror jeg det var 5 forskjellige typer paier, eplepaien var veldig god, men jeg likte ikke pumpkin pai. Bildet på toppen er av meg og onkel på Thanksgiving.


I seattle var det litt kaldt, men brukbar temperatur. Blir nok verre når jeg reiser hjem til Norge. Vi fikk gjort litt sightseeing i Seattle, vi var på Pike Place Market og så når de heiv fisk hver gang noen kjøpte noe, vi var rundt ellers downtown og bare kikka, dro til Space Needle'n, men det var over 2 timer kø i regnvær, så vi dro ikke opp siden det da hadde vært både mørkt og tåkete så vi hadde ikke fått noe særlig utsikt anyway, litt synd, men jeg fikk i hvert fall et gjensyn med the Space Needle.


Istedenfor gikk vi på noe rett ved siden av, som heter Chihuly Garden and Glass, som var veldig stilig. En mann har laget alt sammen, og det var laget av glass, men formet som blomster og andre figurer. Etter det dro vi til der hvor mamma vokste opp, Ballard så jeg så huset de bodde i. Også dro vi innom en skandinavisk butikk så onkel fikk kjøpt litt norsk mat til jul.


En annen dag dro vi til Snoqualmie Falls, som var ikke så langt ifra der Pam bor. Det var en veldig stor foss, hvor man kunne ta bilder med fossen i bakgrunnen, noe som vi selvfølgelig gjorde!

Jeg har også prøvd å gamble på et kasino, og jeg vant faktisk 100 $ på onkel freespins, så vi tjente litt på det. Annet vi har gjort er å gå i forskjellige butikker, alle de store kjente: Walmart, Target, Best Buy osv. Så det var gøy å kikke, jeg elsker jo sånne butikker!


Og ellers så slappa bare jeg og onkel av hjemme, med TV. Onkel sovna selfølgelig hver kveld på sofaen, haha!


Men jeg hadde i hvert fall en utrolig fin og koselig tur, og det var godt å se onkel igjen, vi sees jo ikke så veldig ofte.

Jeg kommer med et til innlegg om ikke så lenge, hvor jeg forteller om hvordan det har gått den siste måneden på skolen. Også legger jeg ved alle bildene fra Seattle under her.


- Stine :)

Likes

Comments

Skrevet i : USA

Hallo alle sammen! Da kommer blogginnlegget om vår tur til LA som jeg lovet. (Det er ennå helg!)


Denne turen var relativt spontan for min del, jeg bestemte meg for å reise noen dager før vi faktisk skulle reise, spontaniteten lenge leve!


Så jeg, Ella, Bea, Mathilda og Martin leide oss en bil og dro avgårde tidlig fredag morgen. Vi kjørte først til IKEA i Burbank (del av LA, tror jeg, litt på utsiden). Der hadde vi sett fram til å kjøpe Marabou sjokolade (svensk sjokolade), der hadde de selvfølgelig bare i rull med daim, men det var godt anyway! Så kjøpte vi bare noen smågreier til leiligheten.

Her ser dere inngangen til IKEA. Med Snapchat's filter fra Burbank.


Når vi kom til sentrum av LA ble jeg sluppet av i Hollywood, for der skulle jeg bo på hotell med Sanna, Amanda og Lovisa. Så kom jeg til hotellet, la fra meg kofferten og dro på jakt etter å finne de andre. Jeg ringte de og fikk posisjonen deres, men plutselig fant min mobil ut at den skulle streike, så jeg fikk litt lettere panikk siden jeg plutselig var helt alene i en storby uten å ha mulighet til å kontakte noen. Jeg fikk heldigvis liv i mobilen igjen relativt fort, og fant resten av gjengen på et kjøpesenter rett ved Walk of fame. (Tok bilde av Hollywoodskiltet fra det kjøpesenteret).

Og selvfølgelig: jeg fant mitt største forbilde blant stjernene, så da måtte det jo noen bilder til! CELINE DION FOR LIFE! ❤ Da ble min opplevelse av LA og Walk of fame komplett! 😃

Senere på fredagen dro vi til Santa Monica, og der var det utrolig fint! Så nå har jeg begynt å angre meg på at jeg valgte å studere i Santa Barbara og ikke i Santa Monica! Men nå vet jeg i hvert fall hvor jeg skal bo neste gang jeg drar til LA! (Legger ut flere bilder lenger nede).


Så på lørdagen dro vi først til en stor skobutikk som selger sko billigere enn andre, men det er ekte merker. Den lå 4 min fra vårt hotell, så det var awesome! Her er et bilde som sier litt om størrelsen på butikken, den var huge, det kan jeg i alle fall si! 😂 (Bilde tatt fra Google)

Senere på lørdagen dro vi og spiste på IHOP, og da hadde vi typisk american breakfast med egg, bacon, potato hash og selvfølgelig, american pancakes! Jeg bestilte en med jordbær og banan, utrolig godt! 😍

Så ikke det godt ut, så vet ikke jeg! Ble i alle fall sinnsykt mett!


Senere dro vi til Universal Studios og jeg ble egentlig litt skuffet, for jeg trodde det skulle være mye gøyere, men nå kan jeg i alle fall si at jeg har vært der. (Og det var helt sinnsykt mye folk, så vi sto jo mestedelen av tida i kø, så ikke så kult) 😝 Men så kommer vel kanskje hoveddelen av hele helga mi, og det var ikke noe som skulle skje, men sånn ble det... Jeg skulle ikke være med på kvelden inne på Universal (siden Halloween var nærme, så har de åpent på kveldene og natta noe som heter Halloween Horror Nights, og det visste jeg at jeg var ALT FOR REDD for å gå på.) Så det skulle begynne kl. 7 på kvelden, og jeg skulle egentlig gå ut alene, men Amanda følte seg ikke så bra, så hun bestemte seg for å dra med meg (heldigvis).


Vi rakk ikke ut i tide!!! Så da vi nærmet oss utgangen så vi mange ekle folk med masker som hadde motorsager og andre slags våpen. (inspirasjon fra filmene "the purge", hvis noen har sett de. Så siden jeg var så sinnsykt redd, så fant jo disse folka ut at de skulle plage meg. Så de kom bak meg og Amanda med motorsag, og jeg ble så redd at jeg bare sprang fra Amanda. (Jeg løp forresten så fort at han med motorsaga ikke orket å løpe etter meg lenger, Amanda sa at jeg løp fortere enn Bolt! Kanskje en overdrivelse, men anyway, det føltes godt og jeg kjente at jeg var fri fra dette helvete (beklager ordbruken, men var det jeg følte.)) Til min store fortvilelse, så var det så sinnsykt mange av disse folkene med motorsag, så det tok ikke mange sekundene før jeg ble jaget på ny. Så på slutten løp jeg i ring (noe jeg ikke husker selv, men har blitt fortalt, fordi jeg så bare svart... Var så redd at jeg la ikke merke til noen ting). Jeg skrek "AMANDA, AMANDA, HVOR ER DU????" hele tiden, og til slutt fant jeg henne og vi gikk i skjul på en restaurant (de har ikke lov til å gå inn der).


På et magisk vis kom vi oss nå ut til slutt, men vi brukte utrolig lang tid og jeg har aldri vært så redd i hele mitt liv. Jeg trodde jeg skulle dø, er det verste jeg noen gang har vært med på! Så i dagene som fulgte fikk jeg ikke sove og jeg var skikkelig hes og hadde nesten ikke stemme igjen fordi jeg hadde skreket så mye. Jeg legger ved en video, så dere kan få et clue om hvordan det var... Selv om det føltes mye verre enn det ser ut som for de, men de løpte ikke så de ble ikke plaget like mye som det jeg gjorde..

Så jeg vil ende dette innlegget med noen bilder fra helga mi i LA!

Walk of fame, Amanda: the new Hollywood star, Biltur og utsikt fra bilturen

Diverse bilder fra Santa Monica!

Universal studios!

Mer fra Universal Studios: Harry Potter land, Universal Plaza, Minions og fontene ved inngangen til parken.

Enda mer Universal, her fra forskjellige scener, den siste er haisommer!

Det var det for min del nå, håper dere likte bildene!


- Stine!

Likes

Comments

Skrevet i : SKOLE, USA

Heyhey hallå!


Nå har jeg vært i gjennom helvetesuka, bokstavelig talt :P Neida, men 4 store prøver på tre dager er ganske tøft på kroppen... Så den verste av alle var på tirsdag, heldigvis var den ille for alle jeg har pratet med i alle fall :P Og til min overeaskelse: jeg fikk fader meg A! 😄 Har ikke vært så happy over en karakter i hele mitt liv, tror jeg!


Så var det en fremføring på onsdag, den gikk sånn tålig bra, ble en A der også! Og på torsdag hadde jeg en skriftlig først, som jeg gjorde det veldig bra på, som jeg fikk resultatet på i går, som også ble A, men det ble en feil med rettinga, så tror jeg fikk lavere score enn jeg skulle egentlig ha. Også sist på torsdag kveld hadde jeg en liten fremføring alene, den gikk også veldig greit, så det ble full pott der også! 😊


Sånn her ser et eksempel ut fra ett av mine fag. Hvis man får mellom 90-100% får man A, 80-89% B osv. Så jeg ligger veldig godt an!

går hadde jeg enda en midterm, denne gangen i idea to business. Den var litt mer vanskelig enn den forrige prøven vi hadde i det faget, men jeg fikk nå 46/50 poeng, som igjen tilsvarer en A! 😃


Jeg har i alle fall aldri gjort det så bra på skolen i hele mitt liv som nå, men jeg jobber drithardt for det! Hver uke bruker jeg sinnsykt mange timer med lekser, også tar jeg det litt roligere i helgene, men som oftest blir det at jeg jobber litt med skolearbeid da også. Men det er i hvert fall godt at alt strevet gir resultater!


Jeg kommer til å poste et nytt innlegg til helga fra forrige helg, da vi var i LA, so stay tuned! 🇺🇸

- Stine 😊

Likes

Comments

Skrevet i : SKOLE, USA

Tiden går så innmari fort her i California! Jeg har allerede vært her i snart 2 måneder, det er helt sykt! Snart er det vel ikke lenge til jeg sitter på flyet tilbake til Norge til jul, det gleder jeg meg veldig til! 😊


Det har skjedd litt siden mitt siste innlegg her på bloggen, og bildet over gir et hint om det største som har skjedd. Ja, det er the Golden Gate Bridge i San Francisco! 😍


Dette var for litt over en uke siden, jeg sendte melding til Charlotte (min kollega fra Møglestu) og lurte på når hun skulle til San Francisco. Fikk svar at hun skulle reise dit allerede dagen etter, så jeg booket fly fra Santa Barbara til San Francisco samme dagen. Spontaniteten lenge leve! 😃 På lørdagen hadde vi sightseeing med en city buss, altså dobbeldekker uten tak. Så vi fikk se de mest kjente stedene i San Francisco og vi gikk av på Fisherman's Warf og spiste og koste oss. Senere ble dagen benyttet til en del shopping (jeg handlet ikke noe særlig, da 😜).


På søndagen dro vi til China Town, og der var det ganske mye rart å se også gikk vi kjapt på shoppingsenteret igjen før vi sa hade til hverandre, for Charlotte skulle videre med de fra UiA for å studere på Berkeley den uka. Så byttet jeg hotell og gikk bare å kikka på folk og byen, også spiste jeg bare middag på Subway. Det var ganske skummelt å gå alene i gatene på kvelden, så jeg unngikk det.


Men jeg hadde en super tur og angrer ikke et sekund på det! Er jo veldig gøy å se mer av dette fine landet! Så flere reiser blir det garantert i løpet av dette året! Det var veldig gøy å treffe på "kjentfolk" også og endelig snakke litt mer norsk igjen!


Den helga jeg var i San Francisco var det sinnsykt varmt her hjemme i Santa Barbara, og det var det i ca. en uke før det begynte å bli litt mer kjølig igjen. Temperaturen på dagen var nærmere 40*C og ca 30*C på natta, så dere kan jo tenke dere hvor varmt det var, helt uutholdelig! 😓


Jeg fikk tilbake resultatet på min aller første prøve her, og jeg slo til med en A med en gang, så nå er standarden virkelig satt, så nå må det bare fortsette 😜 Jeg må jo si at jeg er litt stolt av meg selv, samtidig som det gir en skikkelig selvtillitsboost! 😃 Så nå har jeg virkelig begynt å vurdere å ta master her i USA! Hvem vet? Kanskje jeg blir her for alltid! 😍


Jeg har også fått resultatene mine for learning disabilities og det var akkurat som jeg trodde: jeg sliter med leseforståelsen, som jeg har sagt flere ganger i Norge, men som ikke ble tatt seriøst, men her får jeg masse hjelp! Jeg scoret ganske høyt på kunnskap, da, så det var vittig, siden hun sa at jeg kom til å få dårligere score på den delen fordi jeg ikke var amerikansk 😂


Neste uke kommer til å bli veldig intens, da har vi noe som kalles "Midterms" altså en veldig stor prøve midt i semesteret. Jeg har to midterms på tirsdagen neste uke (med bare 15 min mellomrom!) og en stor fremføring på onsdagen, så akkurat nå er det veldig mye skolearbeid på skjemaet! Jeg har også fått meg en norsk roommate, så nå er vi 4 i leiligheten 😊 Og jeg har avtalt hvem jeg vil bo med neste semester 😊


Jeg avslutter med å legge ved noen bilder som jeg har tatt 😊

Dette er en office building, altså kontorer. Alle kontorene har en utsikt her, og eieren av denne bygningen er ingen andre enn.... The guy on the left! 😂

Meg og Charlotte på the Golden Gate Bridge! Nydelige på håret ❤

Forskjellige bilder av The Golden Gate Bridge og Alcatraz prison!

Noen kule bygninger i sentrum av San Francisco og Fireman's Parade nede ved Fisherman's Warf.

Og sist, men ikke minst: Cable cars, shoppingsenteret og China Town! 😃


Vi hörs sen!

- Stine 😘

Likes

Comments