"Den sjette kontrollen"

Graviditet

I går var jeg hos jordmor igjen, som i dag lå forran skjema og jeg kom inn før tiden til og med. Blodtrykk, vekt, SF-mål, hjertelyd og leie ble sjekket i dag, jeg glemte urinprøve og hadde ikke noe tiss på lager til en liten prøve.
Blodtrykket hadde gått opp en del og var høyere enn hva jeg normalt sett har, altså før svangerskapet, jeg har jo slitt med jevnt lav trykk, men nå var det altså steget. Dette er noe som er helt normalt, men noe man også skal være obs på om man for eksempel opplever hodeverk, da gjerne i fremre del av hode, panneområdet. Vekten var samme som sist, eller 100g mer, men det er ingenting og hun var ikke bekymret. SF-målet hadde gjort et lite hopp ut av kurven sin, men ikke noe voldsomme greier som dere kan se på bildet under. Hjertelyden var fin som vanlig og frøkna responderer med fine bevegelser når jordmor ber om det og terger hun opp. Hodeleie er fortsatt et faktum og i dag kunne hun fortelle meg at hodet var festet, så nå er egentlig alt klart og vi kan bare gå å vente på når frøkna velger å melde sin ankomst, det kan skje om noen dager og det trenger ikke skjer noe før jeg er 12 dager på overtid og blir satt i gang, spennende med andre ord.

Ny time ble avtalt om nøyaktig to uker, så da skal jeg inn igjen den 19.09, som blir en av de siste om ikke den siste kontrollen før snuppa er her! Vi snakket litt om dette samvalgs verktøyet som KK tilbyr gravide fra uke 37, hvor man kan komme opp å få snakke med en jordmor der oppe som går igjennom de forskjellige smertelindringene de tilbyr, både positive og negative sider ved dem, hvorfor folk ofte velger det og slike ting. Jordmoren min hadde bare fått positive tilbakemeldinger om dette, så hun var naturligvis veldig positiv til det. Dette er noe jeg selv må bestille og jeg lurer dermed på om jeg skal ta meg en telefon opp å høre om de har tid til meg i løpet av neste uke.
Tenk at nå er det bare 4 uker igjen, maks 6 visst jeg blir gående på overtid, det er helt rart å tenke på at det hele straks er over og at vi har prinsessen vår her med oss om ikke altfor lang tid.

#gravid #graviditet #gravid2018 #oktober2018 #oppdatering #gravidoppdatering #svangerskap #svangerskapskontroll #svangerskapsblogg #momtobe

- Stine-Mari

Follow me on: Instagram

Liker

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229