"Den fjerde kontrollen"

Graviditet

Time hos jordmor sto på planen i dag, kl 8.30 på morgenen. Vi møtte opp når vi skulle, det var akkurat da helsestasjonen åpnet, så vi kom så godt som rett inn. Blodtrykk, vekt, urin, SF-mål, hjertelyd og blodprosenten ble sjekket, hun spurte om det fortsatt var bra med bevegelse og vi fikk ordnet med termin bekreftelse.

Blodtrykket var bedre enn sist gang, men fortsatt litt lavt. Jeg sliter fortsatt med litt blodtrykksfall fra tid til annen, men det er ikke like gale som det har vært tidligere. Vekten var som forventet gått opp litt og jeg er nå +13kg fra startvekt, +6kg fra sist kontroll. Tenk om jeg bikker 90kg da? Da får jeg nok litt hetta ja. Urinen var fin. Hjerteslagene var fine, lå på ca 142, litt høyere enn på 3D UL, men hun var våken i dag noe hun ikke var på ultralyden. Siden vannet i anklene har forsvunnet igjen, så ble vi enige om at jeg fortsatt skal stå med 0 der. SF-målet fulgte kurven sin slik det skulle og ligger rett over den røde streken. Blodprosent/verdien var litt lav når hun stakk i fingen, så vi tok en prøve fra armen for å være sikker, men den var lav der også. Vi ble dermed enige om at jeg skal begynne å ta noe jerntilskudd også sjekker vi på nytt ved neste time.

Hun var veldig fornøyd med prøvesvarene fra glukosebelastningen og sa at hun hadde heller ikke egentlig trodd noe annet, men at man kan jo aldri være helt sikker.

Ny time hos jordmor ble avtalt til 08.08, den dagen har jeg også ny time til 3D ultralyd i håp om at frøkna er mer våken og samarbeidsvillig. Jeg er da 32+3 og da nærmer det seg jo også permisjon med stormskritt.

Jeg fikk også hentet ut babypakkene fra Rema1000 og Kiwi, så det vil komme et eget innlegg en av de neste dagene, om de forskjellige babypakkene jeg har hentet ut.

#gravid #graviditet #gravid2018 #oktober2018 #oppdatering #gravidoppdatering #svangerskap #svangerskapskontroll #svangerskapsblogg #momtobe

- Stine-Mari

Follow me on: Instagram

Liker

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229