"Den femte kontrollen"

Graviditet

Ny time hos jordmor i dag, kl 14.00 møtte vi opp, men de var litt etter skjema, så kom ikke inn før en kvarter seinere. Som vanlig så ble blodtrykk, vekt, urin, SF-mål, hjertelyd, blodprosent og leie sjekket. I dag hadde jeg jo også vært på 3D-ultralyd tidligere på dagen, så jeg kunne jo i utgangspunktet bare fortalt hun hva jeg fikk vite der, men hun liker å sjekke selv, og hun gjør det nøye. Hun fortalte meg faktisk nesten akkurat det samme som jeg fikk vite på 3D, bare at hun ikke hadde ultralyd apparatet til hjelp.

Blodtrykket var gått ned igjen, noe som kan forklare hvorfor jeg er så mye svimmel for tiden. Syns egentlig bare det blir verre og verre, har tatt det opp med jordmor, så vi skal følge det opp. Ja, folkens, etter sist kontroll skrev jeg at "tenk vist jeg bikker 90kg da?" Vekten i dag viste nøyaktig 90kg, heh, ehm, ja. 4kg opp fra sist kontroll og totalt 17kg opp fra startvekt. Urinen var fin. Hjerteslagene lå på 145, litt lavere enn 3D UL, men det er snakk om bagateller, 3D UL sa 148. Pga at jeg plages med vann i anklene nå, så står det 0-1 på den. SF-målet ligger 9-10% over gjennomsnittet sa hun, men følger kurven sin perfekt, samme som baby, hun er ca 8,6% over, men følger egen kurve akkurat slik den skal. Blodprosent var 9,9, litt høyre enn sist(9,7 da), men det var ikke nye så vi ble enige om at jeg øker dosen jern.

Ellers var hun godt fornøyd med responsen fra den lille, hun ligger også med hode godt ned i bekkenet, noe jeg allerede visste, men jeg syns det er fascinerende at hun kan kjenne det fra utsiden.

Ny time ble avtalt til den 05.09, eller så snakket vi om fødselsforberedende kurs og ammeforberedende kurs, og jeg ble satt opp med gruppene som skal nå 15.08(fødselsforb.) og 27.08(ammeforb.) så det blir jo spennende å være med på.

Vi snakket litt om den vonde ryggen min og at jeg alt er sykemeldt, noe hun mente jeg burde være helt til permisjons start, men jeg måtte naturligvis kjenne litt på det selv og rådføre meg med legen. Men hennes anbefaling for at jeg skulle ha det best mulig den siste tiden, var uten tvil sykemelding resten. Så vi får se, jeg gleder meg til neste kontroll, for det betyr jo bare at vi er enda nærmere målet og å få møte prinsessen!

#gravid #graviditet #gravid2018 #oktober2018 #oppdatering #gravidoppdatering #svangerskap #svangerskapskontroll #svangerskapsblogg #momtobe

- Stine-Mari

Follow me on: Instagram

Liker

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229