Bjørneparken og Hunderfossen

Da er vi hjemme igjen, faktisk kom vi hjem kl 00.15 i natt. Både store og små var slitne, så dagen idag har gått til avslapping og til å hente oss litt inn igjen. En fin tur er over og vi sitter igjen med fine opplevelser.

Fredag var vi jo i Bjørneparken, noe som var utrolig gøy, hvem det var mest gøy for er ikke lett å si da jeg vet at både jeg og min søster blir litt i overkant fascinerte av dyr, hahah. For barna var det nok også fascinerende med dyrene, men det er ingen tvil om at lekeplassene var deres fokus. Vi fikk se bjørn, elg, hjort og ulv på ganske nært hold, noe man ikke får sett så mye av ute i naturen, jeg glemte jo selvfølgelig å ta bilde av ulven da jeg sto der helt paralysert og så den! Ellers fikk vi sett både rev, ullgriser, minigriser, lama, krokodiller, slanger og skilpadder, litt skuff at gaupene gjemte seg så godt at vi ikke fikk sett dem, men vi fikk jo sett mye annet kjekt. Det begynte å regne ganske kraftig rund kl. 14.00, noe som resulterte at vi trakk inn i hoved bygget hvor de har et mini lekeland som ungene var litt i, samt at vi tok en ekstra runde for å se på reptilene inne før vi satte oss i bilen og kjørte mot Hunderfossen.
Lørdag sto vi opp, spiste frokost og pakket tingene våres før vi skulle gå opp i parken. Vi bodde på en av hyttene som tilhører området, så vi hadde bare en liten spasertur opp i utgangspunktet, men siden vi skulle dra rett etterpå så kjørte vi bilen opp der slik at vi bare kunne sette oss inn og kjøre når vi var klar.

I Hunderfossen er det jo litt forskjellige aktiviteter for store og små, både karuseller, gokart, bilkjøring for barn, rafting, klatring og bilkjøring for de minste, de har også et lite "badeland" og et lek og lær hus hvor msn lærte mer om forskjellige typer energi og hvordan de kan brukes. Amalie og Arian kjørte bil og fikk førerkort, Amalie kjørte også lastebil så hun fikk også førerkort på det, Arian testet også ut gokart noe som falt i smak der. Vi var alle ute i raftingtur, som er en rund båt med plass til seks personer som kjører i en vannbane, Bengt, Hanne og Arian kjørte en berg og dalbane, også var alle man inne i lek og lær huset. Vi måtte til slutt ha noe mat og bestilte oss pizza i en av parkes mange spisesteder, etter dette tok Hanne og Arian trollfallet som er en fritt fall karusell, men det vet man ikke før man er kommet inn der og den slipper deg, for det er nenemig mørkt der og man vet heller ikke hvor langt man blir løftet. For meg som gravid var det kjekker i bjørneparken da det er lite gravide kan gjøre av karuseller og lignende, samt at det var en sinnsyk varme og lite vind så hovnet jeg voldsomt opp i beina, noe som gjorde at jeg noen ganger bare satt meg ned litt i skyggen å slappet av mens de andre fartet rundt. Vi kan si det sånn at jeg var litt glad da vi rundet av og skulle dra. Men alt i alt hadde vi en kjempe fin dag her også med fine opplevelser for alle sammen.

Vi satt oss i bilen og satte snuten mot Bergen, ingen lange stopp utenom tissepauser på vei hjem og vi parkerte utenfor huset rett over midnatt, en hel time før vi selv hadde beregnet da vi hadde flere og lengre stopp i beregnet.

Selv om vi har hatt noen fine dager var det deilig å komme hjem også, uansett hvor kort eller lenge jeg er vekke, er jeg alltid glad for å komme hjem igjen. Tror samtlige av oss var sovnet før vi traff putene. Neste ferie tur vi skal på blir med enda en liten en, nå er det jo bare 11 uker igjen til termin og til vi forhåpentligvis får møte prinsessen!

#ferie #ferietur #ferietid #familieferie #familietur #familietid #bilferie #biltur #bjørneparken #dyrepark #hjort #bjørn #elg #krokodille #ullgris #hunderfossen #eventyrpark #familiepark

- Stine-Mari

Follow me on: Instagram

Liker

Kommentarer