O jul med din glede - eller?

Måneden som gikk

God morgen folkens, lenge siden nå. Jeg har brukt julen i lag med familie og venner, uten for mye telefon bruk og "henging" på sosiale medier. Men nå er jeg klar igjen. Det er under et døgn igjen til vi går inn i det nye året, og jeg har utrolig mange spennende prosjekter for året som kommer, jeg har mål som skal være nådd i løpet av året og virkelig mye å se frem i mot i det kommende året. Nå sitter jeg her med Sofie å spiser frokost og ser Mikkes Klubbhus, eller det vil si at Sofie spiser og ser på Mikke, jeg er ferdig å spise og blogger, Bengt er på jobb og Arian sover. I dag har vi ikke så mye planer, vi skal spise med min mor og de seinere, men kvelden blir rolig for vår del. Arian skal gå nyttårsbukk i lag med noen venner, Bengt skal være med ut med rakettene, jeg skal bare være inne å se på film, Sofie legger seg jo og da må noen være igjen inne å passe på her om hun skulle våkne, jeg er uansett redd for raketter så det passer meg fint å være inne. Mulig jeg tar meg en tur på graven til farmor nå i formiddag, men uten om det, er det ikke de store planene som dere ser.

Ja, dette innlegget kommer jo fordi vi nå går inn i en ny måned og vi skal ta en liten "titt" på hvordan denne måneden har vært. Desember har vært preget av mye forskjellig, både oppturer og nedturer, saken vår er fortsatt oppe å går og vi jobber videre med det vi kan. Det har vært stress på jobb, med å få handlet julegaver, jeg har begynt med Forever Living, spilt kamper, spist mye god mat, sett koselige julefilmer og mye mer. Desember har vært en måned med mye forskjellig innhold.

MÅNEDENS OPPTUR

Jeg kommer ikke på noe stor opptur i Desember faktisk, det har vært som jeg nevnte innledningsvis mye forskjellig. Julaften var en suksess, folk er veldig positive til Forever, men jeg tror faktisk at jeg må velge en personlig opptur. Jeg har nådd vekstmålet mitt med glans og litt til, samtidig så ser jeg så utrolig god fremgang av treningen!

MÅNEDENS NEDTUR

Det kan ikke kalles en nedtur egentlig, men vi har en i familien som har gått bort. Uten å gå for mye inn på det, så kan jeg likevel si at det ikke var noe dramatisk over det, det var alderdom som gjorde det og h*n sovnet stille inn.

MÅNEDENS FLAUSE

Tror ikke jeg har noe spesiell flause denne måneden, jeg er jo egentlig ganske vimsete og en skikkelig klossmajor, men jeg klarer stort sett å ha kontroll. Men noe jeg synst var flaut selv, som jo ingen andre har fått med seg var at jeg fikk uka når jeg var på jente julebordet og måtte raide badet til venninnen min etter tamponger eller bind. Jeg kunne jo ikke sitte på badet å hyle inn på stuen heller.

MÅNEDENS INNKJØP

Jeg har kjøpt meg Xbox one... Ikke spør meg hvorfor, jeg vet ikke selv hva jeg skal med den, men jeg har no kjøpt den. De hadde tilbud på den på Elkjøp nå i romjulen og jeg klarer jo ikke stå i mot et tilbud.. Jeg skulle gjerne sagt at det er greit å ha, for da kan jo ungene bruke den, men sannheten er jo den at jeg har kjøpt TO. En til ungene, som var planlagt, men så fikk jeg for meg at tenk om jeg ville bruke den en kveld når ungene bruke den? Så i et lite svakt øyeblikk overbeviste jeg meg selv om at det var praktisk med to.. Fy flate er det mulig..

MÅNEDENS INNLEGG

Vell, jeg har ikke hatt noen "viktige" innlegg denne måneden, jeg har rett og slett vært litt rævva med hele bloggingen, noe som jeg skal skjerpe meg med. Jeg hadde dog ett innlegg med et lite budskap, og det er dette "Nyttårsforsett, gull eller bull?", det handlet litt om å ikke hele tiden komme med unnskyldninger for å ikke starte å jobbe mot et mål før en viss tid. Dette gjelder jo like mye for de som sier de begynner 1 januar, som de som sier de starter etter ferien(uavhengig av hvilke ferie) eller neste uke. Hvorfor ikke bare starte med en gang?

MÅNEDENS OUTFIT

hahaha, min verste fiende. Jeg klarer jo ALDRI å fiske opp et outfit bilde til bloggen i ukens-innleggene, så jeg har dessverre lite å by på, Meen, som jeg alltid sier, jeg skal bli bedre. Gidder ikke si jeg lover, for to be honest, så veit jeg veldig godt selv at det aldri kommer til å skje! haha

MÅNEDENS FORBEDRINGSPOTENSIALE

Jeg har merket godt i Desember at jeg absolutt burde bli flinkere til å planlegge, jeg var utrolig flink til det tidligere, men det har sklidd helt ut. Det skal gjøres noe med til neste måned.

MÅNEDENS SPILLELISTE

Dance Monkey - Tones and I

Stjernesludd - Kurt Nilsen

Himmel På Jord - Kurt Nilsen

Håper Nissen Har Råd - TIX

Juletragedien - Erik Follestad og Linni Meister

Det Lyser i Stille Grender - Hekla Stålstrenga

MÅNEDENS MEST LESTE INNLEGG

MÅLET I DESEMBER

Målet i Desember var noe så enkelt som at jeg skulle bli tidlig ferdig med julegavene, jeg var vell så teit å si jeg skulle være ferdig til den 17. da jeg aldri begynner før etter det. Det klarte jeg ikke, MEN jeg ble tidligere ferdig en de siste 3-4 årene hvor jeg har løpt rundt på lillejulaften og på julaften å stresset med å få kjøpt det siste. I år kjørte jeg ut 21. Desember og handlet ALLE julegavene på 4 timer, så var jeg ferdig. Var litt deilig å få alt unna på en dag, så det tror jeg jeg skal prøve å få til neste år også, men da mye tidligere i måneden!

MÅL FOR JANUAR

Målet i januar er absolutt å få på plass igjen den gode treningsrutinen jeg hadde før jul, etter vi hadde spilt siste kampen vår i Desember tok både hode og kropp ferie og jeg har vært på trening EN gang siden det. I januar er det på an igjen med håndball på tirsdager, intervaller på fredager og 1-2 økter uten om det + kamp de ukene vi har det.

Hvordan har Desember vært for deg? Hva har du opplevd? Fikk du noe fint til jul og hva gjorde dei julen? Hva er dine mål og forventninger for Januar?

- Stine-Mari

Follow me on: Instagram

Liker

Kommentarer

UKEN SOM GIKK- UKE 51

Uken som gikk

God morgen alle sammen, tenk at det er lille julaften da! tenkte bare å slenge ut innlegget her til dere før jeg drar på jobb, siden barnehagen åpner en halvtime seinere nå de få dagene de har åpen fra nå og til nyttår, så drar vi litt senere hjemme fra og jeg har dermed tid til litt blogging på morgenkvisten i dag. Her var vi oppe allerede klokken 05.45. For selv om barnehagen åpner seinere, våkner Sofie tidlig hver dag.

AKKURAT NÅ: Sitter i sofaen å slapper av litt før jeg skal ta med meg småen å kjøre hun i barnehagen før jeg tar fatt på min dag på jobb, det kommer til å blir KAOS!

UKENS OPPTUR: Altså julebordet var døds gøy, det er alltid drit kjekt å samle jentene å kose oss! Siden dette ble litt sånn på sparket ble maten bare at vi bestilte pizza, men vi hadde det så utrolig kjekt, AS ALWAYS! Vi spilte litt spill og dro på byen seinere på kvelden.

UKENS NEDTUR: Uten tvil å se at BÅDE meg og B var satt opp til å jobbe på julaften. Vi har jo selvfølgelig Sofie, men vi har også Amalie og Arian denne julaften, hvordan i alle dager skulle vi fått det til liksom. Hvem kan være barnevakt for 3 stk gira kids frem til klokken 4 på julaften? For ja, Rema holder åpent til 4!! Gods know why... Vi fikk heldigvis ordnet det etter litt diskusjon og B får fri på julaften, jeg må fortsatt jobbe til 12, men det er bedre enn til klokken 4. Vi skal spise tidlig også da vi skal ha med to små som legger seg tidlig, så alt skal skje på de minste barnas premisser.

UKENS TANKE: Det med å jobbe julaften fikk meg virkelig til å tenke, hvorfor i alle dager er ikke julaften en helligdag? Hvorfor holder ikke butikkene stengt? OG why the hell skal Rema absolutt ha åpent til klokken 4. Altså visst folk IKKE har fått kjøpt alt de trenger til den store dagen og de to påfølgende, nei da får de jaggu vente spør du meg. Jeg syns butikkene strekker seg LITT for langt for å tilfredsstille forbrukerene, folk burde kunne lære seg å planlegge slik at de slipper å bruke noe av dagen på å gå på butikken. Og hvorfor er det bare butikker som skal være åpent? Hvor mange som jobber på kontor eller anlegg er på jobb til klokken 1 på julaften? Ikke mange.. Jeg skjønner ikke poenget med det, å syns hele greien er skikkelig tullete.

UKENS FAVORITT-PLAGG: Det må bli dette fra lørdagens julebord.

UKENS TIPS: Til alle som går rundt og stresser nå før jul, alle dere som går på butikken enten for mat eller for gaver fordi dere vet dere MÅ. Dere MÅ ikke gå AKKURAT da, det kan vente litt. Du har tid til å sette deg ned hjemme å gå over hva du/dere trenger og mangler av både mat og julegaver, skriv en liste og gjør to separate handleturer. Det er mye lettere å holde kontrollen om man bare skal fokusere på en av tingene, det blir så mye mindre stress, og ikke minst mye mindre kaos. Har du en ferdig liste med hva du trenger, slipper du å gå rundt å tenke på hva du mangler eller om du har glemt noe, da har du hele tiden kontroll på hva du har kjøpt og hva du fortsatt mangler.

UKENS IRRITASJONSMOMENT: Visst det ikke var tydlig tidligere i innlegget, uten tvil åpent på julaften og å måtte jobbe.

UKENS MATRETT: Fredagens hjemmelagde pizza, vet ikke hva vi gjorde, men det var sinnsykt godt denne gangen.

UKENS CRAVING: Skive med smør, leverpostei og rødbeter. Og ja, jeg bruker smør under smørepålegg, jeg må alltid ha smør på skiven, med mindre jeg spiser majones, jeg liker ikke majones og smør sammen.

UKENS FAVORITT BILDE: Det må bli dette av bålene etter fakkeltoget.

UKENS MEST LESTE INNLEGG:

1. Ukens planer

2. Uken som gikk - uke 50

3. Å holde fokus

UKENS MÅL: Var å bli ferdig med julegavene, og det klarte jeg med et nødskrik. Jeg har til og med vært ute å levert fra meg de julegavene som må leveres.

NESTE UKES MÅL: Vell, hvilke mål skal man ha i romjulen da, en tid hvor man ikke egentlig gjør så utrolig mye. Jeg tror jeg går for å få til 3 treningsøkter denne uken, to styrke og en intervall økt.

Hvordan har din uke vært?

- Stine-Mari

Follow me on: Instagram

Liker

Kommentarer

DENNE UKENS PLANER

Ukens planer

Den kommende uken er jo romjulen, men det betyr ikke at jeg skal sitte på sofaen hele uken. Her er det selvfølgelig planer as usual. Det blir naturligvis ikke så mye jobbing, men litt planer utenom.

MANDAG

Jobb til klokken 4, hente Sofie i barnehagen også hente Amalie hos mammaen sin. Når vi kommer hjem blir det middag, lek og stelling før det er leggetid. På kvelden skal de siste gavene pakkes inn og vi skal gjøre klart alt vi skal ha med oss inn til svigermor til julaften. Fylle juleserømpene til ungene og lage litt gøy som de kan kose seg med på morgenen.

TIRSDAG

Julaften, jeg får ikke mye tid sammen med gjengen på morgenen før jeg må på jobb, jobber til 12 og det kommer uten til til å bli de 4,5 lengste timene i mitt liv. Tenk at jeg ikke får være med lillegull på den første julemorgenen og formiddagen hvor hun faktisk forstår litt. Etter jobb er det rett hjem å dusje før vi skal kose oss med julegrøt hos mamma og de. En tur på graven før vi drar hjem, steller oss og gjør oss klar for å feire jul hos svigermor. Vi vet enda ikke helt hvordan vi skal gjøre det, de to minste legger seg jo mellom klokken 6 og 7 på kvelden. Vi tenker å være ferdig med deres gaver til det hvert fall, så får vi voksne og de største barna åpne litt mer etter de minste er lagt. Når vi er ferdig med alt skal Bengt, Amalie og Arian overnatte hos svigermor, jeg tar med meg Sofie hjem, hun skal overnatte hos min mor og jeg skal være hjemme alene. Jeg er litt sånn at det er best å komme seg hjem når julaften feiringen er over, finne roen og bare bli ferdig med det.

ONSDAG

Dette blir nok den dagen denne uken hvor jeg skal prøve å få til e treningsøkt. Ellers er det lite som skjer, jeg må gjøre klar litt ting til andre juledag.

TORSDAG

Denne dagen skal jeg og Sofie i barnedåp til mine bestevenninne sin datter. Jeg er så heldig å får være fadder for det nydelige lille nurket! Hele dagen går med til dette, så ingen andre planer

FREDAG

Jeg har fri fra jobb denne dagen og Sofie har fri fra barnehagen. Jeg tenkte å ta henne med meg å finne på noe, hva avhenger litt av vær og vind. Ellers blir det som alltid på ettermiddagen når B kommer hjem med middag, lek, stelling og legging. Etter Sofie har lagt seg tenker jeg å stikke en tur å få løpt fredags intervallene mine før jeg skal sette meg godt til rette i sofaen å jobbe med Forever.

LØRDAG

Jobb fra 12:45 til 18:00, rett fra jobb og på familie fest. En super hyggelig tradisjon vi har med min stefars søster og hennes mann. Vi samles, Mamma og min stefar pluss deres barn og kjærester(oss), og min stefars søster og hennes mann, med deres barn og kjærester. Jeg gleder meg skikkelig, vi samles å spiser god mat, har pakkeleken og koser oss med noe godt i glasset og prater ut i de sene nattes timer.

SØNDAG

Som småbarns foreldre er det ikke slik at vi kan ligge hjemme å syntes synd på oss selv, Sofie krever sitt å vi planlegger å ta oss en tur på fløyen å nyte fridagen.

- Stine-Mari

Follow me on: Instagram

Liker

Kommentarer