Jungeldyr

Herregud. Denne gravidverden er en jævla jungel - jeg vet ikke lengre hvem jeg skal forholde meg til og jeg skjønner ikke en dritt av svarene på blodprøvene mine. Jeg har fått innkalling til ultralyd i uke 21 og i uke 24, på to forskjellige steder. Det er utenom den private vi har bestilt til fredag. Noen ganger skulle jeg ønske at jeg var hjemme i Narvik. Der er det bare to tre mennesker å forholde seg til.

Og hver gang jeg googler noe eller spør venner om hjelp, så får jeg 4-5 forskjellige svar og en mengde unødvendige fakta om noe jeg ikke har spurt om, eller bryr meg om. Er det rart man blir sprø?

Jeg skjønner ikke om vognposen jeg ønsker meg passer i bagdelen på vogna og fram til i går viste jeg ikke en gang hvor jeg skulle gjøre av vogna. Jeg er så jævla glad for at T er en avbalansert type. Hva trenger jeg egentlig og hva er undøvendig å ha i hus? Kan jeg spise dette? Må disse koke lengre om jeg skal spise dem? Må du snorke så jevlig? - Kødda ikke med den siste. De siste ukene har T fått pappasnorkesyndromet og det kom i hus rett før jeg fikk mage. Nå får ikke mamma sove og lille i magen kan ikke ha noe godt av det, eller?

Vi skal heldigvis kjøpe ny sofa - jeg kan love dere at den skal prøvesoves før jeg tar den med meg hjem. Jeg sov på sofaen i natt - det var helt jævlig. #voksenlivet

Livet er ikke så'å ille, jeg bare hater å ikke få sove når mennesket ved siden av meg snorker og nyter livet. Jeg skal oppdra babyen til å gråte T rett inn i øret. Det blir gøy. Vet faktisk ikke helt om jeg tuller med det altså, men jeg hører at det hjelper med yoga, så jeg må nok bare få fingeren ut av ræva. Tipper yoga er godt for andre ting enn søvn, også.

I løpet av de neste ukene skal jeg også ha møte med I-A, men må bare gå en siste runde med meg selv å være helt sikker på at jeg vil føde i Olso. Det hadde gjort seg med en doula i Oslo, men jeg skulle ønske jeg kunne ta henne med meg hjem. Jeg veier for og imot. Jeg lurer på hvor jeg skal, men jeg vet også at I-A er alt jeg trenger og hun kan senke skuldrene mine gankse mye. Jeg får prøve å sove på det, eller noe. Det er alt for mye å tenke på for ett hode alene og jeg skjønner hvorfor dette pågår i ni måneder og at det er best å være to om det.

Er det noen her som har erfaring med bruk av doula?

  • 127 visninger

Liker

Kommentarer