Jeg vil ikke være en del av dette samfunnet.

Hver eneste dag leser vi en tragisk sak i avisene om at en jente hat tatt sitt eget liv, eller at en gutt har sluttet på skolen, at noen med en annen bakgrunn enn flertallet i Norge har sluttet å spille hockey eller at en mor ikke vil la barna gå til skolen alene. - Alt dette grunnet mobbing. Så vil vi alle gå fremst i hvert eneste jævla fakkeltog å rope drithøyt at mobbing ikke er ok - for mobbing er faktsik ikke ok. 

Så går vi hjem å skriver på Facebook at vi har gått i tog i dag for nå skal vi fakke alle mobberne, sammen, som en stor, kjærlig nasjon. Vi skriver fint om hvilke verdier vi vil lære våre barn og vi snakker om at dette må få konsekvenser. Så får vi kjempemange likes på statusen vår, feirer det med en kopp kaffe og blir varm i trøya. 

Det er når vi har blitt varm i trøya og høy på oss selv at vi klikker oss inn på bloggen til Carolige Berg Eriksen (Fotballfrue) og kommenterer at retusjering ikke er ok, for det skalper feil fokus. ​Vi mente det godt først, men når den enes settningen der var skrevet, så skadet det ikk med en til. "Du skal bare retusjere så mye du vil. Du er stygg og feit og dum  uansettt du." (Legg merke til at jeg skrev hele settningen feil). For vi kan vel skrive det vi vil på bloggen til en offentlig person, kan vi ikke? 

Shit. Nå føler vi oss tøffe her vi sitter. Vi skriver en beskjed på Facebook-siden til Caroline når vi først er i gang. "ÅÅh. himmeloghav. Du er et sykt dårlig forbilde. Håper aldri mine barn ser opp til deg. Falsk OG feit. Bra combo." 
Ååh, her får vi kjempemasse likes. Det er vist flere som ikke liker Caroline. (Hun har noen fans, men det er bare ungjenter.)

Nå sitter vi bare å surfer på nettet litt, mens vi venter på flere likes. Vi har forresten også startet en heftig duskusjon nå, for alle disse dumme småjentene som ser opp til Caroline er tydeligvis ikke eni med oss. Og mens vi sitter her, så kommer vi over er bilde av en dame som tydeligvis fikk en baby for noen dagen siden. (Jeg vet at alle har sett dette bildet, så noe navn trenger vi ikke, men vil bare understreke at jeg ikke har noe vondt å si om denne kvinnekroppen som vi alle har sett på Facebook de siste ukene.) 

I teksten til bildet står det noe om at en kropp etter en fødsel skal være valkete og lørvete. (For å være ærlig, så leste jeg ikke teksten ordentlig, for jeg fakket budskapet tidlig og ble litt flau.) Poenget med hele bildet var vist å vise at den ene puppen skal henge utenfor amme-bhen fire dager etter fødsel og at man ikke treninger å shave bikinilinja bare fordi man  har  fått barn. Og at alle mødre som ikke trener er bedre mødre enn de som gjør det. Og på dette innlegget, i liket med alle innlegg som ble delt for litt over ett år siden - like etter at Caroline fikk baby, så skulle vi får lese at Caroline var en dårlig mor, en dårlig kone, en dårlig blogger, et dårlig forbilde, falsk, feit og usunn. 

Og dette var helt greit og skrive, for det var tross alt en ærlig mening fra en mor ute i Norge.
Jeg vil bare si en liten ting. Dere trenger faen meg ikke å like hverken Caroline som person, valgene hun tar, eller kroppen hennes, men dere er voksne mennesker og dere burde være smarte nok til å aldri, aldri slenge dritt om noen, uansett hvem de er, eller hvordan dere velger å formidle driten. Dere bør i alle fall holde kjeft, når dere for ti minutter siden delte et bilde av dere selv, dere dere ledet det falske fakkeltoget mot mobbing. Og jeg håper forresteb ikke at deres barn noen ganger i hele sitt liv ser driten dere foreldre sprer om dere på nett, for dere foreldre er faen meg de værste. Og dere er jævla dårlige fobilder. 

For det at barn blir mobbet på skolen, eller på fritiden er skjeldent barnest feil, hverken mobberen eller mobbeofferet. Noen barn skiller seg ut, men baren med en velfungerende oppdragelse vil ikke legge merke til om medelever skjeler, halter, er mørk i huden, har smale øyne, bruker feil farge i forhold til kjønn eller ikke liker fotball. Mobbing dyrkes hjemme rundt kjøkkenbordet når familien Olsen snakker høyt om at de er så sykt mye bedre enn familien Hansen. Olsen har større hus, Olsen reiser mer på ferie. Hansen har forresten en baby med en annen hudfarge, Det må diskuteres høyt under middage, for det er tross alt jævlig rart. Ja (!) vi må snakke om de stykke, men samtidig smarte og kule kommentarene vi har spydd utover hele jævla internetten.  I hele jævla dag. 

Jeg personlig elsker mennesker med meninger, men jeg blir flau når trangsynte voksne mobber andre mennesker på denne måten. Det er flaut  å være nordmann som snart er gammel nok til å bli mor. For når jeg ser hvordan vi fostrer opp barna til å bli mobbere, så vet jeg ikke om jeg vil være en del at dette samfunnet. Liker

Kommentarer