Posted i: THOUGHTS & DEBATES

Kære læsere. Jeg har forsøgt i et par indlæg, at forklare, hvorfor jeg blogger om billig mode - og ikke om dyr mode - men jeg føler egentlig ikke, at jeg har fået forklaret det ordenligt til jer. Kender I det, når man føler, at man ikke er helt tilfreds sin opgave, som man allerede har sendt ind? Sådan har jeg det lige nu. Jeg bliver ved med, at komme med nye forklaringer, sætninger og ord opppe i mit hovede, og nu har jeg altså valgt, at skrive et indlæg, som skal forklare jer ordentlig hvorfor jeg har valgt #fashonlowcash.

Først og fremmest er det vigtigt for mig, at I ved, at jeg elsker high fashion - og at denne blog ikke skal være en nedgørelse af termet - men derimod en blog, der med inspirerende outfits og collager skal opstille en række billigere alternativer, som skal vise, at man sagtens kan følge modetendenserne og klæde sig fashionabelt, selvsikkert og udtryksfuldt iført low fashion. Kernen til, at gennemføre et stærkt look, er, at kunne style nogle items, som skildrer den gældende trend, og som vigtigst af alt giver et udtryk for, hvem du er - og det kan man sagtens gøre med items, som ikke nødvendigvis koster det hvide ud af øjnene! Kunsten er, at lege med farver, former, mønstre og accesories!

Næst er der en samfundsfaglig- personlig grund til hvorfor jeg har valgt, at skrive om billig mode. Åh, hvor jeg inderligt håber, at jeg ikke er alene omkring denne følelse og observation - men det har jeg utroligt svært ved at forstille mig, at jeg er. Jeg har været på de sociale medier, herunder Instagram, siden jeg var en ung teenager. Da jeg var omkring de femten år gammel, begyndte mit liv at tage en uventet drejning imod en stræbelse om, at opnå det perfekte liv - og det perfekte liv indebar, at jeg skulle eje en masse, masse penge, så jeg kunne have råd til, at købe alt det designertøj (og alle de tasker!), som jeg gang efter gang så piger på min egen alder (og ældre selvfølgelig) flashe på de sociale medier. Derudover scrollede jeg forbi det ene bikini-billede efter det andet, og jeg så mig selvfølgelig misundelig på deres brune tan, faste bagdel- og lår, spinkle ryg- og skuldre og markerede mavemuskler. Til sidst var der dé billeder, som skildrede essensen af et luksusliv - og det var typisk billeder af mad fra restauranter med høje prisklasser, venindebilleder fra byture inde på fancy'e natklubber og insider-interiørbilleder af dyre herskabsvillaer. Som tiden gik, så jeg mig mere og mere misundelig på det perfekte liv, som jeg blev præsenteret for på de sociale medier, at jeg helt glemte at værdsætte den tilværelse, som jeg var i. Dét, at jeg var så opsat på, at skulle være én af de piger på Instagram, gjorde, at jeg mistede mit selvværd. Jeg vidste ikke længere, hvem jeg var, hvad jeg var god til og hvilket tøj jeg selv kunne lide, at gå i. Jeg mistede mig selv. Er det ikke tragisk, at en ung teenager, som egentlig bare burde leve sit liv uden bekymringer, ikke kunne se skoven for bare træer?

I 3.g. fik jeg for første gang en øjenåbner for det afsnit, som I lige har læst. I løbet af det sidste år i gymnasiet, havde jeg bidt særligt mærke i nogle artikler, som vi havde analyseret i samfundsfag - og de handlede selvfølgelig om unges brug af de sociale medier - og om konsekvenserne heraf. Jeg kunne mærke, at artiklerne påvirkede mig, fordi jeg kunne relatere til dem - og samtidig fordi jeg fandt emnet utroligt spændende. Da SRP'en nærmede sig, tog jeg beslutningen om, at skrive omkring unges selvopfattelse på de sociale medier - og forhelvede hvor det gav mig en åbenbaring. Men det var som om, at jeg glemte den åbenbaring jeg fik, da jeg efter to ugers hårdt slid havde afleveret opgaven, for jeg levede absolut ikke efter den. Den lå i mit baghovede, men jeg befandt mig bare i et miljø, hvor jeg ikke var stærk nok til, at tage mig af den. Gymnasiet, pigegrupper, dramaer, forventninger, afspejlninger ... Ned I say more? Det var først efter dimissionen, hvor jeg fik et fuldtidsarbejde i MESSAGE inde i København, og lige pludselig befandt mig i et helt andet miljø, som jeg selv havde valgt, at jeg kunne begynde at fokusere på dét, der var vigtigt ... Mig. Mit væsen. Min personlighed. Mine egenskaber- og værdier. Mennesker i mit liv, som var værd, at holde fast i. Hvem er Stine? Jeg ville finde hende pigen, der gemte sig bag mannequindukken - og det gjorde jeg takket være min fantastiske familie-, svigerfamilie-, kæreste-, kolleger- og veninder. Men også takket være mig selv. Jeg har skabt et univers for mig selv, hvor jeg føler mig tryg nok til, at kunne være mig selv - og hvor jeg har nogle mennesker i mit liv, der bringer den bedste side frem i mig. Jeg er nemlig god nok, som jeg er - og det kan ingen tage fra mig.

Men jeg har også skabt et bloggingunivers. Et bloggingunivers, hvor der er plads til, at jeg kan være mig selv - og hvor jeg kan inspirere andre mennesker til, at være det samme. Men hvordan skaber man et univers, som afspejler én selv? Jo. Men starter med, at være ærlig overfor sig selv - og overfor den situation, som både andre og én selv befinder sig i. Lad os vende situationen 180 grader. Hvad nu, hvis en pige som jeg selv, så min Instagramprofil for tre år siden? Så ville hun også kun se forsøg på, at skildre det perfekte liv. Hvis jeg var heldig at få sushi, så skulle der da selvfølgelig ligges et billede op! Hvad hun ikke vidste var, at jeg bevidst brugte halvdelen af mine lommepenge på, at tage ind til København på Sticks & Sushi for, at kunne tage et rigtigt blærerøvsbillede! Sad, right? Men hun var selvfølgelig overbevist om (eftersom flere af mine billeder på min Instagramprofil skildrede et liv i luksus), at jeg levede det perfekte liv! Hun så jo ikke bagsiden af medaljen! Så, hvis man vender den om, så var jeg rent faktisk én af de piger, som jeg selv så op til på Instagram. Det var jeg jo! Jeg gjorde det samme imod dem, som de gjorde imod mig - ubevidst. Men hvorfor er det, at man er så fokuseret på, at dét, at have massere af penge, og at dét, at eje dyre materielle ting, er lykken? Hvor skildrer dét, det perfekte liv? Hvorfor kan vi ikke bare sætte pris på dét, vi har?

Jeg ved, at det er en tendens, der gør unge piger ulykkelige - ligesom jeg selv blev - og som stadig gør mig ulykkelig. Men jeg tror stærkt på, at det første skridt til, at sætte en stopper for den her tendens, er, at være ærlige overfor hinanden. Som sociologen, Birthe Linddal Jeppesen, siger omkring tendensen: "Det er meget få, der kan være med. Det er en reduceret virkelighed (...) En perfektion, der nødvendigvis må komme en modreaktion på. For hverken unge eller ældre generationer kan holde til al den selvdyrkelse." Læs artiklen HER. Bid mærke i ordene: "Det er meget få, der kan være med." Det kan jo ikke være rigtigt, at vores tendens til, at stræbe efter det perfekte liv, skal medføre, at vi alle føler os ensomme? Især når vi i virkeligheden slet ikke er det! Selv følte jeg mig enormt ensom, da jeg var yngre, fordi jeg følte, at de sociale medier skabte urimelige krav, som jeg bare ikke kunne opfylde! Jeg følte ærligt talt ikke, at jeg kunne blive accepteret i det samfund, jeg levede i - og det er intet mindre end forfærdeligt, hvis man tænker over det faktum, at det rent faktisk kun er fåtallet i Danmark, der lever et liv i sus og dus! Jeg siger ikke, at man ikke skal stræbe efter, at have millioner stående på kontoen, hvis det ér det, man ønsker - jeg siger bare, at man ikke skal lade dét forskruede billede af samfundet, som de sociale medier har tegnet, ødelægge dit selvværd! Lev i nuet. Sæt pris på dét liv, du lever nu.

Så, hvorfor skriver jeg om billig mode? Det startede med, at jeg havde brug for, at være ærlig overfor mig selv - og derved være ærlig overfor jer, og for det samfund, som vi befinder os i. Jeg har ikke råd til, at købe dyre designeritems. Jeg har ikke råd til, at give 3000 DKK for en strik - eller 35.000 DKK for en taske. Det kan godt være, at jeg gjorde dét, hvis jeg havde flere penge - udelukkende for at ære de legendariske high fashion designere - man det kan jeg ikke, fordi jeg simpelthen ikke har en pengepung, der rækker til det. That's it. Simpel as that. Men det skal da ikke begrænse mine muligheder for, at være fashionabel og føle mig selvsikker i mine outfits? Jeg ved godt, at de sociale medier siger, at man kun er god nok, hvis man ejer en taske fra Chanel (okay, tag dén sætning med et gran salt, ikke?), men the truth is: Det er bare de færreste, der har råd til det - og det skal vel ikke være de færreste, der ikke føler sig god nok? Vi er alle lige mennesker. Det er ikke materielle ting, der afgører, om vi er gode mennesker eller ej - det er udelukkende vores personlighed og gode gerninger. Dét, at jeg har været ærlig overfor jeg selv og min situation, har gjort, at jeg har skabt dette bloggingunivers, som jeg så inderligt håber på, kan inspirere andre unge piger (og generelt mennesker) til at gøre det samme - cause God knows this society needs it.

Stræb ikke efter dét, du ikke har, men stræb efter, at få det bedste ud af dét, du har.

XX Den uperfekte modeblogger

Likes

Comments

Posted i: FASHION

1: H&M TIL 499 DKK // 2: IVYREVEL TIL 419 DKK // 3: H&M TIL 349 DKK // 4: MANGO TIL 199 DKK // 5: MANGO TIL 299 DKK // 6: RITA HANSEN ACCESORIES x SUI AVA TIL 150 DKK // 7: MANGO TIL 299 DKK // 8: GINA TRICOT TIL 199 DKK // 9: BECK SONDERGAARD TIL 499 DKK // 10: TOPSHOP TIL 328 DKK

God formiddag ladies! Jeg håber, at I har haft en skøn weekend, som har budt på lige dét, I har haft brug for. Hvad har I lavet? Jeg havde fuld fart på i sidste uge! Onsdag havde jeg en fantastisk Valentines Day med Nick, hvor vi tog ud og spiste på vores yndlingsrestaurant, Flammen, hvor vi spiste til vi var ved at kaste op! Vi er begge to store kødelskere og har et lidt stramt budget inden turen går til New Zealand og Australien d. 1. Marts, så Flammen var et oplagt valg. Jeg havde lavet en virkelig cheesy gave til Nick - og fik også en virkelig cheesy gave retur ;) Selvom vi til maj har været kærester i 3 år, så var det vores første Valentines Day sammen, da Nick har været ude at rejse de to forrige år, så denne gang gik vi selvfølgelig ALL IN. Jeg havde købt en lille læderbog med blanke, hvide sider, hvori jeg for hver ny side oplistede forskellige ting, som jeg var taknemmelig for ved ham og vores forhold. På første side skrev jeg: "Tak fordi, du ..." og så kan jeg ellers love for, at bogen blev godt fyldt op! Han blev SÅ glad for den. Det er så vigtigt, at lade de personer man elsker vide, hvor meget man sætter pris på dem - og vigtigst at alt hvorfor man sætter pris på dem. Så, hvis du står og mangler en sød gaveidé til din kæreste, mand, kone, søster, forælder ... Så værsågod! Derudover fik han også en ny skjorte til samlingen ... Jeg kan aldrig dy mig, når først jeg er på gaveindkøb! Selv fik jeg det fineste armbånd af Nick - og det søde er, at han er det samme armbånd! Mit armbånd er med hvide marmorperler med én sort perle i midten, og hans armbånd er med sorte marmorperle med én hvid perle i midten. Tanken er, at vi skal bære dem hver dag på vores rejse - og at det selvfølgelig er gave, der skal symbolisere vores sammenhold- og kærlighed! How did I get so lucky with this guy?! Torsdagen tilbragte jeg i selskab med mine piger! Min veninde, Sissal, var på besøg i Danmark i sidste uge, så pigerne og jeg tog i byen på "the-good-old-times-manér" og fejrede det. Jeg elsker når hele pigeslænget er samlet - det kan kun gå galt ;) Sissal flyttede til Færøerne for 7 måneder siden, så det var fantastisk at se hende igen! Desværre måtte vi igen tage afsked med hende i lufthavnen lørdag aften ... Puha, det var fandme lige så hårdt, som da vi skulle sige "farvel" til hende sidste gang. Som I måske kan regne ud, så havde jeg tømmerbasser hele fredagen, og jeg tilbragte derfor dagen i min seng med Modern Family på skærmen - og selvfølgelig med en pizza på skødet. What else? Senere på aftenen om lørdagen fik jeg besøg af min veninde, Maria, og vi fortsatte mit Modern Family maraton til langt ud på natten - gotta love sleepovers! Jeg tilbragte min søndag i selskab med min veninde, Karoline, og Mr. & Mrs. Grey. Jeg er normalt ikke den typiske girlfan af Fifty Shades, men det er jeg nu! Jeg så to'eren her forleden (jeg havde kun set et'eren), da jeg vidste, at jeg nok ikke kunne komme udenom, at skulle se tre'eren i biografen, og jeg må indrømme ... Jeg blev sgu fanget af dem. Handlingen i tre'eren er for vild - og her mener jeg altså ikke kun sexytime-scenenerne, ha! Ellers har jeg brugt dagene inde i butikken! Tænk, at det er min sidste arbejdsdag i butikken på fredag. Årh altså, i mit lille hjertebarn ... Tanken er som en kæmpe mavepuster indimellem ... But, good things are to come! Jeg rejser afsted i 2 og en halv måned om 10 dage! Can you believe it?! Jeg glæder mig så ubeskriveligt meget.

Moving on ... Velkommen til en ny episode af min forårsserie! Hvad syntes I om den indtil videre? Er det brugbart for jer? Teamet for denne omgang er: LILLA. Du kan ikke gå galt i byen med lilla - både i mørke og lyse nuancer! Som I nok har spottet, så er jeg ret så vild med H&M's nye lillae print! Printet laves også i en slå-om-nederdel og i en skjorte! Hvis vi skal gå igennem de forskellige styles, så er store, bamsede strik, plastik-hårspænder, blomsterprint og tynde tørklæder altså også en sikker vinder i 2018! Jeg er selv en heldig ejer af hårspændet fra Rita Hansen og strikken fra Gina Tricot i ... LYSERØD. Jeg er altså ret så vild med Barbie-trenden. Glæd jer til at se dem i aktion ;)

Ha' en fantastisk uge! #girlpower.

XX Stine

Likes

Comments

Posted i: FASHION

1: MANGO TIL 129 DKK // 2: H&M TIL 499 DKK // 3: MANGO TIL 299 DKK // 4: MANGO TIL 699 DKK // 5: MANGO TIL 299 DKK // 6: MANGO TIL 699 DKK // 7: MICHAEL KORS TIL 1.339 DKK // 8: MANGO TIL 449 DKK // 9: ZARA TIL 79 DKK // 10: MANGO TIL 299 DKK // 11: H&M TIL 399 DKK // 12: VINCE CAMUTO TIL 799 DKK // 13: DOCKERS TIL 349 DKK // 14: MANGO TIL 449 DKK // 15: MANGO TIL 269 DKK // 16: MANGO TIL 169 DKK // 17: EVEN & ODD TIL 89 DKK // 18: MANGO TIL 149 DKK // 19: ZARA TIL 199 DKK // 20: ADIDAS TIL 799 DKK // 21: MANGO TIL 64 DKK // 22: MANGO TIL 449 DKK // 23: ZARA TIL 299 DKK // 24: MANGO TIL 449 DKK // 25: MANGO TIL 799 DKK // 26: ZARA TIL 149 DKK // 27: ZARA TIL 299 DKK // 28: MANGO TIL 149 DKK // 29: MANGO TIL 129 DKK

Godmorgen kære læsere! Jeg håber, at I har haft en god uge, og at I nyder jeres weekend - og at I måske er kommet oven på weekendens strabadser? Denne uge har som sædvanlig stået på arbejde - men derudover havde jeg en skøn fredag i selskab med Nicholas og vores fælles vennepar! Jeg blev hentet af Nick efter arbejde kl. 19:15, hvorefter vi mødtes med Mathias og Agnete (vennetparret), spiste en fantastisk middag på Bistro Royal ved Kgs. Nytorv og tog videre på pubcrawl på Gothersgade. Mini Bar er en sikker vinder hver gang, så der endte vi med at være stort set hele aftenen! Om lørdagen (da vi var kommet os over tømmermændene) tog vi til min fars fødselsdag - og jeg siger jer ... Hans mad nedlægger Bistro Royal! Til forret fik vi tapas med røget dådyr- og fasanbryst - og til stor begejstring og overraskelse fik vi sushi til hovedret! Min far havde haft et smørret smil på hele aftenen indtil han afslørede, at han havde bestilt sushi til et helt kongerige! Man, hvor blev der gået amok! Ikke nogen dårlig tømmermændsmad, vel? Ha! Lige nu befinder jeg mig hos Nick - og vi skal bare råhygge og slappe af hele dagen indtil han (ikke mig heldigvis!) skal på arbejde kl. 16. Hvad har I lavet i weekenden?

Moving on ... Velkommen til en fornyet version af min forårsserie! Teamet for dette afsnit er: DENIM. Denim er én af de store modetendenser i 2018 - især her til forår og sommer. Du går derfor ikke galt i byen med det fine denimmateriale - eller noget denim-look-a-like! Jeg var også iført en smuk, lang denimkjole i mit forrige blogindlæg. Klik HER for at se outfittet. Som I kan se, så har jeg piftet forårsserien lidt op, ved at lave endnu en collage, hvor jeg viser, hvordan man kan style den pågældende modetendens. Et er at vide, hvad der er på mode, noget andet er at vide, hvordan man kan style den mode! Hvad siger I til det?

XX Stine

Likes

Comments

Posted i: FASHION

KJOLE: MbyM TIL 900 DKK // ØRERINGE: SUI AVA TIL 300 DKK // STØVLER: BIANCO TIL 1000 DKK

Godmorgen kære læsere! Jeg håber, at I har nydt jeres weekend, og at I har fundet energien frem til en ny uge! Mandag er som regel bare en dag, der skal klares og overstås, så man kan komme hjem under dynen igen - men jeg har fundet et citat fra bogen, "Lev Mere Tænk Mindre", af Pia Callesen, som jeg læser lidt i øjeblikket, og der står lidt om dét, at kunne handle uden motivation - og dét må man jo sige, at vi oftest forsøger at gøre på en mandag ;) "Den bedste strategi er at være afkoblet fra tankerne, at holde fokus på planen om at stå op, tage et skridt ad gangen og ignorere den manglende lyst og motivation. Når vi holder fokus på planen og dermed ikke kæmper på baggrundsmusikken af manglende lyst og motivation, vil baggrundsmusikken stille og roligt fortone sig. Jo mere vi holder fast i planen og gør ting uden at tage os sammen eller peptalke os selv til et motiveret mindset, vil vi erfare, at vi kan handle uanset tanker og følelser (...) Vi lærer at adskille tanker og handling." (Kapitel 5 - side 129). Det giver jo rent faktisk god mening, ikke? Jeg ved ikke, om I kan genkende det, men nogengange kan ens eget forsøg på, at motivere sig selv med små diskussioner oppe i hovedet, have den fuldstændig modsatte effekt! Til sidst tænker man egentlig bare: "Årh, jeg gider ikke det her mere. Fuck det." Det kan ende med, at være enormt umotiverende at overtænke handlinger - og man bliver egentlig bare enormt irriteret og træt i hovedet. I stedet skal bare bare fokusere på den ene handling, som man jo ved man skal igennem (som f.eks. at stå op når vækkeuret ringer), leve i nuet og få det bedste ud af handlingen. Som min mor plejer at sige: "Der er aldrig noget, der er så skidt, at det ikke medfører noget godt." Her tænker jeg tit, at der venter en dejlig, varm, opfriskende kop kaffe, når jeg har taget mig sammen til, at stå op! Det er vigtigt, at belønne sig selv - store som små! Det er igen dét med, at værdsætte livets små glæder :) SÅ fik I lige en ordentlig omgang mandagsmotivation! Jeg er igang med, at læse bogen, fordi den med fokus på metakognitiv terapi skal hjælpe mig med ikke at overtænke og overanalysere enhver situation, som jeg betragter som værende utryg i min dagligdag - for det er netop i situationer som disse, at mit selvværd ryger den forkerte vej, og det har jeg besluttet mig for, at sætte en stopper for! Som sensitiv pige vil jeg for mit eget velværes skyld leve mere og tænke mindre. I kan læse om og købe bogen HER.

Moving on ... Jeg lovede jo, at der snart ville komme endnu et outfitindlæg - og yderligere lovede jeg, at jeg ville være iført et outfit, som tog mig ud af min comfortzone - og dét må man sige, at denne denimkjole har gjort! Men jeg blev simpelthen bare forelsket i den ved første øjekast, da jeg stod og pakkede den ud i butikken. Jeg går normalt aldrig i denim og lange kjoler, men det kan jeg love for, at jeg gør fra nu af! Jeg syntes virkelig, at det er en smuk kjole, og jeg kan lige forstille mig rende rundt i den på en australsk farm, som vi skal besøge under vores kommende rejse til New Zealand og Australien her d. 1. Marts! Puha, jeg har tusindvis af sommerfugle i maven i øjeblikket. Derudover er denim og inspiration fra 80'erne jo virkelig en stor modetendens her i 2018 - og jeg er ret vild med det. Hvad syntes I?

// English translation: Good morning girls! I hope you've enjoyed your weekend - and that you've found strength and energy to nail a new week! #girlpower. If you're feeling unmotivated: Just remember to stay focused on your daily doings and reward yourself for doing them! Actions and motivation doesn't necessarily come hand in hand. Some actions are just plain daily doings and then there are the actions that you chose! You just have to stop overthinking the action that you're unmotivated to do and stay focused on that fact that you have to do it. For example: Almost no one wants to wake up when the alarm rings - but it's just an action that you have to to - it's a daily doing - so stop trying to motivate yourself with the little pep talks going on in your head - cause that's just gonna make you even more tired and irritated - and just stay focused on the acton itself and the fact that it's just something you have to do - and then reward yourself with a big, warm and refreshing cup of coffee ;) So stay focused, girl - cause no one is gonna do it for you! The more you stick to the plan without the little discussions in you head - the more you learn to do actions unmotivated :) I read this in a danish book called: "Lev Mere Tænk Mindre" by Pia Callesen - which means: Live more and think less. It's dedicated to people like me who's sensitive and loose self-esteem by overthinking every daily situation that seems unsafe - and to people battling stress, anxiety or depression. This book teaches you to stop overanalysing everything and to live more freely! You can read about the book and buy it HERE. Cheers to monday motivation!

Moving on ... Here's the outfit post that I promised you guys! And look ... I'm wearing colours! Are you proud?! I usually never wear long dresses and denim - but this time I moved out of my comfort zone - and I absolutely love it! Besides, denim and inspiration from the 80's are huge fashion trends this year! I just fell completely in love with the dress as I unpacked it in the store. It's just such a beautiful dress and I can't wait to stroll around in it in Australia! Ugh, there's butterflies everywhere in my belly these days. I actually don't know if I've written in English that I'm going to New Zealand and Australia the 1st of march? I'm travelling with my boyfriend, Nicholas, and where going to stay there in two and a half month! It's gonna be such an amazing adventure. I can't wait. What do you guys think of the outfit?

XX Stine

Likes

Comments