I går, da jeg stod i Holstebro med en veninde, fik jeg en mail, som startede sådan ud. Jeg blev så glad, at jeg hoppede op og ned, og gav hende et kæmpe kram. (hun blev vist lidt forskrækket, hihi)

Jeg havde ventet på denne mail i næsten to måneder, og mig og mine forældre var ved at være godt utålmodige af at vente efter et svar på, om jeg snart var godkendt - også kom det endelig!

Det betyder jo så, at processen med at finde en værtsfamilie til mig, nu kan begynde. Yayyy!

Blog på mobilen - Blog via mobilen - Nouw har en af markedets bedste blogging apps - Klik her

Likes

Comments

Hejjj.


Wow, så skrev vi pludselig 2018! 2017 er gået så sindsygt stærkt! Det har været et vildt godt år, og det er rart at kan se tilbage på så mange gode oplevelser.

Jeg oplevede så mange fede ting! Var I Italien med min familie, på studietur med min gamle klasse - en tur jeg sent vil glemme! + en masse andre fede ting!

Halvdelen af mit efterskoleår er så småt ved at være gået - det er lidt weird. Nu venter det sidste halve år, som er tæt pakket med alverdens fede ting. Om godt en måned er vi på vej til Østrig på skiferie, og det bliver så fedt! Vores første opvisning venter også lige rundt om hjørnet, så der er meget at se til for at få opvisningen helt i skabet :) Derudover har havde vi galla i går - en utroligt fed oplevelse! Der var pyntet op, alle kom i fine kjoler og skjorter, der blev taget billeder, og så var der lækker mad.

Der er også studietur til København med resten af 9. Klasserne på efterskolen, vinterferie, jeg har snart fødselsdag (Wuhu!), også ser jeg frem til at få det bedste ud af det sidste halve år!

Om kun et halvt år er skoleåret 17/18 gået. Mit udvekslingsår ligger lige pludselig ikke så fjernt. I marts måned skal vi til 2. Get Ready møde i Vejle, og i maj er der Pre-Departure meeting. Alting føles lidt tættere på nu.

D. 2 januar var jeg inde og få min anden Twinrix vaccination, så nu går der et halvt år før jeg skal have den næste :)


Knus Stine

Likes

Comments

Yayyyyy! Min ansøgning er blevet godkendt!

Jeg tog i weekenden min ELTiS-test. Jeg syntes egentlig ikke at den var særlig svær. Den bestod af en lytte- og en læsedel, hvor der var multiple choice svar til. Hele testen tog omkring 1 1/2 time. Derefter scannede jeg svararket ind, og sendte det til Pia, min kontaktperson. Jeg var samtidig blevet færdig med rettelserne af min ansøgning, så den havde jeg også submittet igen. I løbet af i går eftermiddags fik jeg en mail fra Pia, hvori der stod at jeg havde bestået min ELTiS-test, og at jeg var kommet fint omkring rettelserne i min ansøgning. Til sidst skrev hun, at min ansøgning nu var sendt til deres partnerorganisation, CETUSA, i USA, så nu venter de på godkendelse fra dem!

IIIhhh, det er så vildt at tænke på! Min ansøgning er lige nu på den anden side af jorden. Nu venter jeg spændt på at høre fra dem!


Knusss Stine.

Likes

Comments

​Halløj!


Jeg fik i dag min ansøgning tilbage, og der er heldigvis ikke særlig meget der skal rettes! Jeg skal bare have udfyldt  min Immunization Record med datoer på alle de vacciner jeg har fået. Jeg havde på en eller anden måde glemt at vedhæfte filen med mine karakterer for 8. og 9. klasse, så den skal jeg også lige have sat ind. Og det sidste jeg mangler er at tage min ELTiS-test.

Det er en multiple-choice test, som man får tilsendt. Jeg skal printe nogle svar ark ud. Første del af prøven er en lytteprøve, hvor man har 25 minutter til at hører nogle lydfiler, og svare undervejs. Derefter har man 45 minutter til anden del af testen, som er en læse del, hvor man også sætter svar undervejs. Denne test skal man tage hurtigst muligt, men jeg bliver nok nødt til at vente med at tage den til i weekenden, da jeg jo er på efterskole. Og her har jeg ikke så meget tid eller ro til det :)

Knus Stine.

Likes

Comments

Hejjj.


Så blev det første december. Wow, det har jeg glædet mig til! Jeg elsker jul, det er virkelig en af de bedste højtider, der findes. Også måtte man åbne første låge i sin julekalender, og det første afsnit af julekalenderne blev sendt i TV. Nu mangler vi bare lidt sne, så kunne det simpelthen ikke blive bedre :)

Jeg har i dag fået skrevet min ansøgning 100% færdig. Wuhu! Jeg tjekkede den lige igennem et par gange for fejl og mangler, også submittede jeg den. Så nu bliver det spændende at se, om de kan finde nogle fejl eller ting, jeg mangler at få flettet ind - jeg håber ikke, der er alt for meget.


Derudover var jeg i går inde og få mine Hepatitis A+B vacciner + en stivkrampevaccination. Den vaccine jeg skulle have hed "Twinrix". Den hedder "twin" fordi den indeholder både Hep. A+B. Det er vildt smart, for så behøver man ikke at skal stikkes så mange gange. Vi havde samtidig 3 papirer min læge skulle udfylde om alt muligt sundheds-halløj. Det tog 50 min! Wow, det føltes som en evighed at sidde derinde :) Selve vaccinerne gjorde faktisk ikke særlig ondt. Det var først i dag, jeg kunne mærke det. Der er sådan et lille blåt mærke, der hvor jeg er blevet stukket, også gør det lidt ondt, når man kører hånden over det. Men det var egentlig meget smertefrit - heldigvis :)

Da min mor og jeg så kom hjem, ringede min læge og sagde, at han havde glemt at udfylde noget. Han ville hurtigt printe et nyt papir og få det gjort, så min mor kunne hente det i dag. Hun fik det hentet, og scannede det derefter ind, så jeg kunne sætte det ind som det sidste i min ansøgning.

Så nu er ansøgningen sendt afsted, og jeg venter spændt på en respons. :)

Knus Stine


Likes

Comments

Jeg er currently i fuld gang med min ansøgning, og wow der er meget der skal udfyldes!

Jeg er lige blevet færdig med mit Letter From You, hvilket er det sværeste punkt i ansøgningen, synes jeg. I brevet skal jeg fortælle alt, hvad jeg tænker er nødvendigt for en værtsfamilie at vide om mig, på 1 SIDE! Brevet skal skrives i hånden, så det har også krævet mange forsøg at få det helt perfekt :) Det er vildt svært at finde ud af hvad man skal skrive i sådan et brev, for hvad er vigtigt at vide om mig?

Jeg har næsten udfyldt alle punkter i min ansøgning, heriblandt Questionnaire 1+2, Your Interests og Student Information. Derudover har min efterskole udfyldt nogle papirer med karakterer, hvordan jeg er som elev, og sådan noget. Nu mangler jeg faktisk kun papirerne fra min læge. 

Jeg har haft 1 måned til at udfylde min ansøgning, men siden jeg går på efterskole, har jeg ikke rigtigt haft tid til at skrive på den i hverdagen. Jeg har derfor kun haft 3 weekender at udfylde den i, så der er blevet arbejdet på højtryk i weekenderne :) Men nu er jeg så også næsten færdig.

Jeg skal senere i dag ind og have mine Hepatitis A+B vacciner, som er mod leverbetændelse. Jeg har ikke rigtigt noget imod nåle, så det skal nok gå fint. Man skal inden man rejser, stikkes 3 gange. De første vacciner skal man have inden ansøgningen skal sendes afsted, den næste skal man have 1 måned efter, og den sidste kan man vente et halvt år med at få.

Wish me luck :)

Knus Stine

(På billedet herunder kan man se hvilke punkter ansøgningen indeholder)Likes

Comments

Hej igen!


Jeg tænkte, at jeg lige ville fortælle lidt om, hvordan processen indtil videre har set ud for mig.

Første gang jeg hørte om udveksling var gennem en ven, hvis storesøster har været afsted, og hun var absolutely in love. Jeg valgte at nærstudere hvad alt det her udvekslingshalløj var for noget. Jeg læste en MASSE blogs fra tidligere udvekslingsstudenter, og fik sat mig rigtig godt ind i, hvad det hele gik ud på. Efter en del tanker og snakken frem og tilbage, blev jeg enig med mig selv og min familie om, at jeg skulle afsted.

Jeg havde hørt en del godt om en organisation kaldet Explorius, så jeg researchede lidt på dem og fandt ud af hvilke krav de havde, hvordan de fungerede som organisation, osv. Mine forældre og jeg besluttede os derefter for at bestille et af deres uforpligtende interviews. En medarbejder kom hjem til os, og vi snakkede i et par timer om alt hvad der har med udveksling at gøre. Efter interviewet besluttede vi os for, at det var dem, jeg skulle rejse med!

Et par dage senere fik jeg en mail, hvori der stod, at jeg var godkendt. Det eneste jeg så skulle gøre, var at tilmelde mig endeligt til programmet indenfor 14 dage, men da jeg stod og skulle på efterskole, og stadig ikke vidste om jeg skulle være 2. års elev, så fik jeg lov at rykke fristen til efter efterårsferien.

Vi valgte, for lige at få det sidste info med, at tage til et af deres åbne infomøder. Her kom en tideligere udvekslingstudent ud og fortalte om hendes oplevelser og erfaringer i USA, hvilket jeg syntes var rigtig spændede. Da mødet var færdigt, forlod jeg lokalet med et smil på læben og en fantastisk følelse indeni. Jeg kiggede på min forældre og sagde "Det her SKAL jeg bare!"

Vi tog derefter hjem, og fik mig endeligt tilmeldt - og da vi udfyldte formularen og trykkede "send", vidste jeg bare, at det var den rigtige beslutning.

Jeg har fået tildelt underorganisationen CETUSA, som vil være min støtte i USA under mit ophold. Det er dem der er med til at placere mig hos min værtsfamilie. De vil sende alt informationen om mig ud til værtsfamilierne, og sørger for at finde en familie som passer perfekt til mig. Jeg vil få tildelt en områdesrepræsentant, som vil være med til at hjælpe mig igennem de eventuelle svære situationer, der kunne opstå.

Jeg fik i går tilsendt en mail med den lange ansøgning, der skal udfyldes. Noget skal udfyldes af skolen, andet af lægen, og noget helt tredje af mig selv og mine forældre. Så der bliver en del arbejde, da det hele skal printes ud og underskrives, og derefter scannes ind igen. Jeg har 3 uger til at udfylde ansøgningen, hvorefter Explorius gennemgår den for fejl og mangler - så det er bare med at komme igang :)


Knus Stine.

Likes

Comments

Hej og velkommen til!

Mit navn er Stine, og jeg går i øjeblikket i 9. klasse på efterskole. Til sommer forlader jeg lille, trygge Danmark, for at tage på mit livs eventyr! Jeg rejser i skoleåret 18/19 til USA som udvekslingsstudent med Explorius, og jeg er indtil videre fuldt ud tilfreds med dem!

Jeg har oprettet denne blog så familie og venner kan følge med i mine oplevelser, men selvfølgelig også til andre som synes det kunne være spændende at følge med.

Knus Stine

Likes

Comments