Jeg har tenkt en god stund på å skrive blogg, men noe har liksom holdt meg tilbake. Hovedgrunnen til at jeg starter denne bloggen nå er for min egen del. Men hvis jeg kan hjelpe en eneste person, som kanskje har det vanskelig, med og få det lettere eller ikke føle seg så alene, med at jeg er åpen om min sykdom og mine utfordringer, så gjør det meg ekstremt glad.

Jeg har en autoimmun sykdom kalt ulcerøs kolitt, forkortet UC. Personer med autoimmune sykdommer lider ofte i det skjulte. "Men du sminker deg jo, og går med kjole i dag?" Sier mange ofte til meg, og virker skikkelig overrassket. "Ja?" svarer jeg da. Helt ærlig så syns jeg vi burde vært kommet lenger enn dette. Man skal ikke dømme en bok ut i fra omslaget, har dere kanskje hørt. Selv om jeg sminker meg som alle andre, og tar på meg klær jeg syns er fine, kan jeg vel føle meg crap på innsiden, dessverre. Jeg er så lei av å føle at jeg må forsvare at jeg er syk. Jeg har mer enn nok med å kjempe en daglig indre kamp mentalt, og fysisk med symptomer på en kropp som virkelig ikke fungerer optimalt. Det er en evig balanse; det og ikke la sykdommen få for mye fokus og styring i mitt liv. Personer med autoimmune sykdommer; ingen, eller svært få ser dem i deres smerte, ofte kun de aller nærmeste. Det kan jeg skrive under på. Man blir flink til å spille skuespill. Jeg spiller stort sett frisk, hvertfall langt friskere enn jeg er. Litt ironisk siden mottoet mitt er: vær deg selv, og du er god nok akkurat som du er. Men ingen liker vel å være syk, og erkjenne at man er begrenset av noe man selv ikke kan kontrollere. Nå er jeg lei. Jeg er så sliten av å hele tiden spille noe jeg ikke er, dessuten er jeg en elendig skuespiller, bortsett fra å spille frisk, for det kan jeg faktisk. Ikke misforstå nå, for jeg har nemlig stor forståelse for at andre utenforstående ikke kan se at jeg er alvorlig syk siden jeg er en så "god" skuespiller. Men vær så snill og ikke dømme før du kjenner meg, og ikke uttale deg om noe du ikke har peiling på. Jeg vil absolutt ikke at dette skal være en klageblogg, men litt klaging og frustrasjon kan forekomme.

Jeg elsker blanet annet å reise, så håper at jeg får kommet meg ut av huset, og reist litt, sånn at dette forhåpentligvis blir en personlig/hverdags/reiseblogg. Skal reise til Australia og besøke en venninne om 3 uker, så stay tuned. Er forresten inne i den dårligste sykdomsperioden min hittil, men etter litt tilpasninger og avtaler med diverse leger, har jeg bestemt meg for å reise. Håper kanskje at noen av dere som leser finner bloggen min interessant, og vil følge med meg videre. 

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - Klikk her

Likes

Comments