.. Hvor blir tiden av? Det føles ut som vi pakket bagen og tok med frøkna hjem fra sykehuset igår. Plutselig er hun godt over 2 mnd og 3 mnd kontrollen nærmer seg. Vi nyter virkelig dagene sammen med henne, og det er derfor jeg har valgt å nedprioritere å skrive noe her. Man vil jo bare nyte denne babytiden når den går så fort.. Lille babyen min, som nå smiler, "skravler" og begynner å få sin egen personlighet. Vi er så forelsket!

Flytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - Klikk her

Likes

Comments

Mamma

Mandag 1 Mai, klokken 02:07 kom endelig Lilly til verden. Det var mange tøffe dager med igangsetting, og en lang fødsel. Fødselen ble fort dramatisk mot slutten for oss begge og jeg ble sengeliggende i flere dager. Nå er vi endelig hjemme å jeg begynner å kjenne at formen kommer smått tilbake. Egentlig ville jeg skrive ned å dele min fødsels-historie, men det kommer til å ta en stund før jeg klarer å legge denne litt bak meg. Jeg sitter fremdeles med mange spørsmål, og er ikke helt klar for å lete tilbake i hukommelsen på alt som skjedde.

Når det er sagt så storkoser vi oss hjemme. Frøkna er så snill, og bare fornøyd hele tiden. Det å bli mamma er virkelig livets gave!

Likes

Comments

Gravid

Termin: 6 Mai 2017

Hvor langt på vei: 39+0 (96,5 prosent av svangerskapet er overstått.)

Dager igjen av svangerskapet: 10 dager igjen.

Liv i magen: Masse liv. Nyter de siste dagene(ukene) med spark.

Hodet festet: Nå har hun endelig festet hodet, og jeg har senket skuldrene :-)

Ukens cravings: Sjokolade! Har hamstret inn lilla påskeegg etter påsken, haha..

Innkjøp: Ingen nye innkjøp denne uken. Vi får se hva vi eventuelt mangler når hun har kommet.

Kjønn: Jente

Baby's størrelse: Ca. 51 cm lang, og veier ca. 3,39 kg i starten og 3,56 kg i slutten av uken.

Fødsels-forventninger: Vi gleder oss! Tenk at vi snart skal bli foreldre.. Helt uvirkelig!

Humør: Egentlig helt greit, er ikke sånn "veldig utålmodig" enda. Men litt lei høyt blodtrykk og masse vann i kroppen.

Vektøkning: Totalt 17 kg hittil i svangerskapet. + masse vann.

Neste Kontroll: I morgen 26 April på sykehuset.

// Er du gravid, og i hvilken uke? ♡

Likes

Comments

Gravid

Termin: 6 Mai 2017

Hvor langt på vei: 38+2 (95 prosent av svangerskapet er overstått.)

Dager igjen av svangerskapet: 15 dager igjen.

Liv i magen: Masse liv hver eneste dag gjennom hele dagen. Gjerne mer nå enn noen gang. Merkes godt på ribbeina at hun er aktiv natten igjennom..

Hodet festet: Hun ligger med hodet ned, og jordmor mente det så å si var festet nå :-)

Ukens cravings: Kaffe og iskaffe. Helt utrolig ettersom jeg hatet dette før jeg ble gravid.

Innkjøp: Nå er alt på plass. Vi har ikke handlet noe mer den siste uken, og tror heller ikke vi kommer til å gjøre det før hun nå kommer å vi eventuelt ser hva vi mangler. Jeg har handlet inn noe garn, så jeg kan strikke litt mer til lillemor mens jeg ruger, hehe!

Kjønn: Jente

Baby's størrelse: Ca. 50 cm lang, og veier ca. 3,2 kg i starten og 3,37 kg i slutten av uken.
Dette stemmer veldig ut i fra kontrollen vi hadde på sykehuset idag! Jordmor målte henne og hun veier nå ca. 3,2 kg (litt fra eller til). og det er vi kjempe fornøyde med!

Fødsels-forventninger: Vi gleder oss! Man kan aldri forberede seg 100% for hva man går til ved en fødsel, så vi tar det litt som det kommer, og har gjort oss opp noen tanker om hva vi ønsker rundt hele prosessen hvis ting går som "planlagt".

Humør: Sliten og trøtt. Det er lite søvn om nettene, så jeg prøver å sove mest på dagtid.

Vektøkning: Totalt 17 kg hittil i svangerskapet. + masse vann.

Neste Kontroll: Onsdag 26 April hos legen, og torsdag 27 April på sykehuset.

// Er du gravid, og i hvilken uke? ♡

Likes

Comments

Gravid

Idag var jeg på 38 ukers kontroll hos legen, og det gikk forsåvidt greit. Blodtrykk er litt høyere, men likevel fint. Jeg har jo kjent at hun ligger ganske høyt i magen den siste tiden, noe som er både ubehagelige og vondt for ribbeina. På kontrollen Idag skulle legen kjenne etter å her er ingen hode festet. Men det som bekymret meg mest er at hu ikke klarte å finne ut hvor hodet var eller hvordan lille ligger i magen. Jeg selv føler hu ligger på tvers med rompa litt høyere, Pga av hvordan hun sparker. Men nå som det nesten bare er to uker igjen til termin så er det greit å finne ut av leie og måle eventuelt bekken, så vi fikk kontroll på sykehuset nå til fredag. "Krysser fingrene" for at jeg kan føde normalt. Alt annet skremmer meg ..

Likes

Comments

Gravid

Dagene begynner plutselig å bli litt lengre nå mot slutten, og jeg prøver hele tiden å finne nye "prosjekter" eller ting å gjøre. Nå har jeg gått hjemme fra jobb siden uke 22, å det har egentlig gått veldig greit. Syntes tiden har gått kjempe fort, og jeg har prøvd å fylle tiden godt. Nå begynner energien å bli noe mindre, så det blir en time eller to på øyet på dagtid hver eneste dag. Tenker at man får samle krefter og hvile så godt det lar seg gjøre nå mens man venter. Ellers bare ordner jeg i stand til lillemor kommer. Vasker klær, rydder, ommøblerer(1000 ganger.. ) og bygger rede. Haha. Jeg vasker og rydder så mye at mannen sier jeg går å leiter etter støv..

Nå har jeg hvertfall fått pakket ferdig fødebagen til meg og lille. Aner ikke om jeg har med for mye eller for lite, men noe sier meg at jeg har med nok til hu hvertfall! Hehe. Man vet liksom ikke hvilke størrelse som passer, så har tatt med litt forskjellig i både 50 og 56. Blir det til at jeg mangler noe til meg selv, så bor vi 10 minutter fra sykehuset og kan få noen til å hente mer klær.

Til meg selv: Ammetopper, ammebher, ammeinnlegg, kosedress, behagelige truser, kamera, minnebok, nattbind, lypsyl, toalettsaker, tøfler + noe og spise og drikke på.


Til lille: Gulpekluter, sokker, 1 buksedress, 2 gensere og 4 bukser, 3 bodyer, strømpebukse, luer, pysj, bamse, teppet og hentesett.

Hva hadde du i fødebagen din? Noe du savnet eller følte du manglet? :-)

Likes

Comments

Gravid

Termin: 6 Mai 2017

Hvor langt på vei: 37+1 (92,9 prosent av svangerskapet er overstått.)

Dager igjen av svangerskapet: 23 dager igjen.

Liv i magen: Litt opp og ned. Noen dager veldig mye, andre dager roligere. Hun hikker endel, så det kjenner jeg jo veldig godt. Ellers hender det hun presser foten ut i siden, men ikke noe særlig med spark.

Hodet festet: Hun ligger med hodet ned, men har ikke festet det enda.

Ukens cravings: Ingen spesielle cravings om dagen.

Innkjøp: Nå er egentlig alt på plass, ihvertfall av det nødvendigste. Så nå bare kjøper vi inn litt småting som vi kommer på underveis. Blant annet kjøpte vi sol-skjerm til vinduet i bilen denne uken. Ellers har jeg handlet inn litt som vi skal ha med i fødebagen når den tid kommer.

Kjønn: Jente

Baby's størrelse: Ca. 48 cm lang, og veier ca. 3 kg i starten og 3,17 kg i slutten av uken.

Fødsels-forventninger: Nå er det bare litt over 20 dager igjen, og det går ikke helt opp for meg. Det er jo ikke lenge siden vi nådde 100 dager, og plutselig så er hun her snart. Jeg gruer meg ikke lenger til fødselen, men er veldig spent. Spent på hele prosessen, og mest av alt gleder jeg meg til vi endelig blir en liten familie!

Humør: Blid for det meste, men begynner å blitt smått utålmodig. Men mest fordi jeg har så store hevelser i beinet, og må derfor tilbringe store deler av beinet i sofa/seng med beinet høyt.. Da blir dagene plutselig litt lengre.

Vektøkning: Totalt 17 kg hittil i svangerskapet. + masse vann.

Neste Kontroll: Onsdag 19 April.

// Er du gravid, og i hvilken uke? ♡

Likes

Comments

Babystrikk

God tirsdag! For en stund tilbake så lagde jeg et hentesett til lillemor i magen. I ettertid ble jeg ikke helt fornøyd da jeg syns det ble veldig ujavnt. Skal prøve å få stryket det litt å se om det hjelper, men i mellomtiden lagde jeg meg et ekstra hentesett. Denne gangen satt jeg sammen 3 forskjellige hentesett-oppskrifter og laget min egen vri. Nå har jeg endelig fått vasket det, å venter bare på at det skal tørke så det kan bli pakket ned i bagen :-) Vi går inn i uke 37 i morgen, så da ønsker jeg å ha alt klart!

Oppskriften på jakke, lue og selebuksen er fra Dale garn. Sokkene er hentet fra Sandnes Garn - tema 24.

// Fler som lager hentesett selv?

Likes

Comments

Gravid

Termin: 6 Mai 2017

Hvor langt på vei: 36+1 (89,7 prosent av svangerskapet er overstått.)

Dager igjen av svangerskapet: 29 dager igjen.

Liv i magen: Veldig mye de siste dagene. Tror det er ei lita jente som begynner å få litt dårlig plass.. Bare nyter det, er så koselig å se den lille foten stikke ut. Føler hun er aktiv hele døgnet igjennom :-)

Hodet festet: Hun har ikke festet hode enda, men ligger med hodet ned, så håper det skjer ganske snart :-)

Ukens cravings: Ingen cravings som jeg kjenner skikkelig på. Mer at jeg går rundt å er små "fysen" på forskjellige ting.

Innkjøp: Denne uken har vi vært å hentet vogna, og vi har kjøpt inn det siste vi manglet til fødebagen, + litt mer til stellebordet. Nå tror jeg vi har alt klart til hun kommer :-)


Uke 17, 24, 29 og 36. Så gøy å se forskjellen mellom ukene på bildene!

Kjønn: Jente

Baby's størrelse: Ca. 46 cm lang, og veier ca. 2,79 kg i starten og 2,97 kg i slutten av uken.

Fødsels-forventninger: Nå nærmer det seg veldig, så fra neste uke av kjenner jeg at hun kan komme når hun ønsker for da er vi over uke 37.. Vi gleder oss til fødselen og sommerfuglene i magen begynner å komme for fult :-)

Humør: Blid og fornøyd, som jeg har vært gjennom alle disse månedene. Sover veldig dårlig om nettene pga. bekken smerter, men heldigvis kan jeg ta igjen litt tapt søvn på dagtid.

Vektøkning: Totalt 16 kg hittil i svangerskapet. + masse vann.

Neste Kontroll: Var på kontroll idag, så nå er neste kontroll Onsdag 19 April.

// Er du gravid, og i hvilken uke? ♡

Likes

Comments

Til min store lettelse så var endelig vognen klar til å hentes i går. Nå føler jeg at vi endelig er klare dersom hun velger å komme litt tidligere. Vognen jeg valgte er fra Emmaljunga i merket Mondial De Luxe og fargen er Lounge Pure. Til tross for at den er så lys som den er, så angrer jeg ikke på at vi valgte akkurat denne fargen. Den er jo så lekker! Understellet vi valgte heter Classic Chrome, og jeg er glad vi valgte å vente noen uker ekstra på det. Disse hjulene tåler litt mer, og blir perfekte for oss som skal gå mye i skog :-)

Nå som stellevesken også er i hus, så tenkte jeg å begynne på bagen til lille som jeg skal ha med på fødselen. Nå er det bare 4 uker igjen til termin, så da er det på tide å begynne å pakke :-)

// Åssen vogn har du?

Likes

Comments