De fem bedste serier til din påskeferie

Liv, Ugen der gik, Serier

Hej igen!

Der har endnu engang være stille (meget stille) fra min side. Jeg har simpelthen haft brug for en pause... En pause fra "upload-stressen" - altså presset ifht konstant at skulle dele noget på de sociale medier.

For et par måneder tog jeg afsted mod Østrig - skiferie med svigerfamilien. MEN fornøjelsen blev ultra kort, da jeg allerede efter blot 2 timer på pisten, styrtede og lavede en ved første øjekast meget slem skade i mit knæ.

For at gøre en laaaaang lang historie kort, mente den Østrigske læge, at mit korsbånd var revet over og underbenet brækket. Derfor blev jeg efter en lang uge i sengen i en hytte i de østrigske bjerge, fløjet til DK med to forskellige fly og kørt i taxa fra København til vores hjem i Århus. PUHA for en oplevelse, men heldigvis var ALLE virkelig gode til at hjælpe omkring mig. TAK!

Status på knæ-situationen er, at der alligevel ikke var brækket noget, korsbåndet er muligvis intakt og jeg kunne faktisk rimelig hurtigt gå i gang med at arbejde igen. Dog venter jeg stadig på at finde ud af hvorfor mit knæ stadig gør vrøvl og en MR-scanning er lige på trapperne.

MEN nu til det som dette indlæg egentlig skulle handle om, nemlig hvilke serier jeg (KLART) kan anbefale, at DU ser eller går i gang med her i påskeferien. Jeg havde nemlig sindssygt god tid i den periode, hvor vi alle troede at mit ben var fuldkommen ødelagt, og fik virkelig set nærmest alle serier på diverse streaming tjenester.

Her kommer mit bud på de fem bedste serier, som du nemt kan gå i gang med de næste dage. Der vil både være serier med få sæsoner og nogle med en hel del. Alle fem bevæger sig dog lidt i den 'mørke' kategori. Måske der kommer et andet indlæg med 'happy-go-lucky' serier en dag... NU er det i hvert fald tid til at dele mine nuværende favoritter.


Sæt i gang!

1. 'DU' - Netflix

'DU' eller 'You' som serien oprindeligt hedder, handler om to menneskers mere eller mindre tilfældige møde i en boghandel.
Boghandleren Joe forelsker sig vildt og voldsomt i Beck, men det er ikke en helt almindelig forelskelse. Det udvikler sig nemlig enormt hurtigt til stalking og besættelse.

En spændende, rørende og samtidig meget foruroligende serie, som på en måde virker uvirkelig, men på en anden meget virkelig. Tanken om, at nogle kvinder (og mænd) går igennem lignende forhold, får maven til at slå knuder. Serien trækker dig igennem en ruchebanetur af følelser som alle er modstridende til tider, men serien er bestemt værd at gå i gang med.

2. 'The OA' - Netflix

'The OA' er en af mine absolut ynglings serier for tiden (selvom jeg lige har set den færdigt). Hvis du, som mig, er til sci-fi, fantasy, mystik o.a. i den stil, så er dette serien for dig.

Handling går på hele spørgsmålet om, hvad der sker når vi er døde. Kommer vi i himlen/helvede? Er der bare sort? Genopstår vi? eller noget helt fjerde... En kanon spændende og særlig serie, der virkelig sætter tanker i gang.

En pige forsvinder sporløst, men vender pludseligt og meget mystisk tilbage efter 7 år. Alle vil vide hvad der skete med hende, men hun vælger nøje fem særlige unge, som hun fortæller hele sin historie. En vanvittig historie, som ingen af dem troede skulle have den effekt på deres liv, som den for allerede fra første sekund.

Dog vil jeg tilføje - DU SKAL VÆRE OPENMINDED, når du kaster dig ud i at se 'The OA'. Vi snakker nemlig om overnaturlige fænomener, troen på sammenhold, kærlighed, men også engle og nærdødsoplevelser m.m.

Kan kun sige: "SE DEN NU!"

3. 'Outlander' - Viaplay

'Outlander' er igen for dig der er til fantasy, drama, kærlighed, historisk fiktion og ikke mindst SKOTLAND! En sindssygt flot serie, der finder sted i henholdsvis år 1945 og år 1743. Det lyder måske top forvirrende og mærkeligt, men NØJ hvor det alligevel fungere.

Vi snakker tidsrejser, uovervindelig kærlighed, kampscener, smukke Skotland og den fortryllende natur. Du skal klart se den her serie, hvis du er til et anderledes form for tilbageblik i historien.

Claire er tidligere sygeplejeske i 2. verdenskrig, og falder ved et uheld gennem tiden via de stående sten ved Craigh na Dun og tilbage til år 1743. Her møder hun højlænderen Jamie, som hun hurtigt forelsker sig vanvittigt i. Claire skal konstant være på vagt, da nærmest alle i år 1743 mistænker hende for at være enten spion eller heks. Jamie bliver hendes klippe og deres historie udvikler sig dramatisk og fantastisk på samme tid.

Bestemt anbefalelsesværdig!

4. 'The Act' - HBO

'The Act' er en fuldkommen sindssyg serie. At den er baseret på virkelige hændelser er næsten ikke til at tro eller bære for den sags skyld. En helt igennem vild fortælling om en ung piges liv.

Gypsy er syg, meget syg, men hendes mor passer godt på hende. Faktisk alt for godt. Det går nemlig langsomt op for den unge pige, at hun slet ikke fejler alle de frygtelige sygdomme, som hendes mor har fortalt hende at hun lider af. Moderen har hele datterens liv 'oplært' hende i løgn, bedrag og svindel, men nat findes moderen pludselig myrdet. Hvem har slået hende ihjel? Den død syge datter i kørestolen? Hvem slår en hårdt arbejdende mor ihjel? Alle disse spørgsmål bliver besvaret i den uhyggelige, virkelige og skrækkelige historie om Gypsy og Dee Dee.

P.S. se også 'Mommy dead and dearest' på HBO. Det er en dokumentar om hovedpersonerne, og et indblik i den virkelige historie som serien er baseret på.

5. 'Escape at Dannemora' - HBO

'Escape at Dannemora' er både tankevækkende, foruroligende og skide sjov. Endnu en gang snakker vi om en virkelig hændelse, der ligger handling til denne serie.

Vi følger en gift kvindelig fængselsmedarbejder, der ender med hjælpe to morderiske mænd med at flygte fra deres fangeskab. Hun ligger både krop, sind og meget mere til i kampen for at give dem deres frihed. Alle tre hovedpersoner er helt fantastisk castet til at fortælle den her fuldkommen vanvittige og virkelige historie om, hvordan de to mænd flygtede fra Clinton Correctional Facility i år 2015.

En vild historie om tre vilde menneskers helt særlige forhold til hinanden.

~ Stine

Synes godt om

Kommentarer