Saga, Dagis

Nu under inskolningen går jag inte till jobbet när Saga är på dagis, jag går hem. Jag har alltså fyra! timmar egentid varje dag som jag har inskolningen. Det känns som om jag fuskar och är en hemsk person! Jag lämnar mitt barn som gråter när jag går och åker hem och har fyra timmar helt för mig själv..

Jag verkligen älskar den här egentiden som jag nu har tre dagar den här veckan. Samtidigt som jag hela tiden går runt och känner dåligt samvete. Jag vet att Saga har det jättebra, dom är så gulliga personalen på Sagas dagis och skickar bilder på när hon leker och har roligt. Samtidigt känner jag att det ska bli skönt att lämna Saga på dagis för att åka till jobbet istället, lite mer lika för lika.

Så onödigt att ha dåligt samvete för saker som inte går att påverka men så är det! Passar på att sitta och titta på gulliga Sagabilder!


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Saga
I måndags började inskolningen på dagis och igår lämnade jag Saga själv där för första gången. Vi har delat upp det så att jag tar inskolningen tre dagar per vecka och Jonatan tar två.
Måndagen gick väldigt bra, hon trivdes bra med personalen, dom andra barnen och stället. Lunchen och sovningen är lite sent för hennes del men dom är flexibla så Saga har fått sova före maten ist. Annars har allt gått toppen måndag, tisdag och onsdag. Igår sa jag hejdå och åkte hem, Saga hade blivit lite ledsen efter att jag gått men det gick snabbt över. Annat var det idag.. Hon var vädigt pepp på att gå dit imorse men när vi väl kom dit blev hon ledsen när hon insåg att jag skulle gå. Det var nog det svåraste jag någonsin gjort! Lämna mitt barn gråtades i armarna på någon jag knappt känner (personalen är urgullig). Hon grät så mycket att jag hörde henne långt ner på gatan.
Efter en liten stund fick jag sms om att hon var glad igen och lekte med dom andra barnen. Ändå försvinnner inte klumpen i magen. Det dåliga samvetet ligger som en tung filt över mig och jag vill bara åka och hämta henne.
Missförstå mig inte, jag är glad att vi båda kan börja jobba igen och jag tror verkligen att Saga kommer få det toppen på Lillmyran! 
Jag har gått ner lite i tid så hon kommer bara vara där tre respektive fyra dagar per vecka till att börja med och det känns väldigt bra. Något annat bra mitt i allt elände är att våran tid tillsamman är ännu bättre och mysigare än innan hon började på dagis.
Jag tror att detta kommer bli super men jag ville få lätta mitt hjärta efter den här jobbiga morgonen. 
 
 
På väg till dagis i måndags!
 
 
 
Och på dagis
 
 
 

Likes

Comments

Inredning
Vi trivs inte speciellt bra i lägenheten vi bor i nu, men man får göra det bästa av situationen! Här kommer lite bilder på Sagas rum.
 
 
 
 
Det finns så mycket jag skulle vilja göra och fixa i ordning här inne, men tillsvidare får det se ut så här.
 

Likes

Comments

Resor
 
 
Nu är vi tillbaka från Gran Canaria. Resan gick jättebra, vädret var toppen och vi har haft det fantstiskt roligt! Men oj va skönt det var att komma hem! Avsaknaden av rutiner var tuffare än jag hade trott, så nu njuter jag verkligen av småsaker som jag tidigare tog för givet. Härligt det där att hitta massa bra saker i vardagen som man tidigare inte ens tänkt på! Bara en sån sak som att ta vatten ur kranen och inte ur en stor dunk. 
 
Mitt största ororsmoment inför resan var ju bilresan och flygresan.
Bilresan dit var mindre lyckad, Saga blev åksjuk och spydde i bilen. Det lärde oss dock en sak (inget ont utan något gott med sig), hon klarar att åka bil om hon inte ätit på ungefär en timme innan avresa. Superbra att vi nu har hittat något som funkar, det som är mindre bra är att vi kan inte åka på längre resor utan att göra ett väldigt långt matstopp på vägen. Nu är det iaf möjligt att resa med Saga, helt fantstiskt! Bilresan hem sov hon till och från och vi behövde bara göra ett stopp OCH inga spyor! 
 
Flygresan till Gran Canaria kändes oändlig! Först blev vi stående på startbanan utan att få lyfta och sen hade vi motvind så den resan skulle ta längre tid, 6 timmar ungefär tog den. Saga ville inte sova, inte sitta i stolen, inte gå i gången, inte titta på film.. ingenting. Bara några minuter efter att bältesskylten tänts så kissade hon så mycket att det gick igenom blöjan och ner i mitt knä. Både jag och Saga satt alldeles kissiga i 20 minuter innan vi hade landat och kunde byta om. På hemresan visste vi att iaf vårat barn kissar väldigt mycket vid start och landning, så där fick hon ny blöja precis innan landningen.. Hemresan däremot gick toppen! Den kunde verkligen inte funkat bättre! Hela resan tog inte ens 5 timmar och hon sov i drygt en av dom. Hon åt bra, var lätt att underhålla och på superbra humör. Hade inte kunnat önska något mer!
 
Själva resan i sig får bli ett eget inlägg.
 

Likes

Comments

Saga
Resa med barn.
Om en vecka åker vi till Gran Canaria. Detta blir då Sagas första utlandsresa.
Det ska bli superroligt att åka utomlands igen, det är över två år sen vi var iväg sist. Den här gången är jag dock lite nervös. Kommer bilresan till flygplatsen gå bra (Saga är lite åksjuk), kommer flygresan gå bra, Kommer det gå bra med värmen m.m. 
Vi åker hemmifrån kl 02.30 på natten och tanken har hela tiden varit att flytta över ett halvsovande barn till bilen som kan få lite välling och sedan somna om. Den planen har nog fallerat helt nu, Saga har senaste vecka vaknat varje natt vid två-tiden och är sedan vaken och gnällig i en timme innan hon somnar om. Jag håller alla tummar att hon ska somna snabbt i bilen så hon inte hinner bli åksjuk!
Nästa orosmoment är självklart flygresan. Kommer hon kunna sova något på planet, kommer start och landning gå bra och kommer vi kunna hålla henne sysselsatt i 5 timmar?! Jag ska förbereda en lekväska i hanbagaget och så får vi hoppas att även denna biten funkar okej!
 
Men vi har det faktiskt så bra med extremt stor hjälp den här resan i form av mina föräldrar och min syster som är med. Inte på bilresan men överallt annars, så det blir 5! vuxna på ett barn! Det känns faktiskt väldigt skönt att det på första längre resan med Saga är flera vuxna än mig och Jonatan med. Detta gör ju självklart att vi kan få lite egentid och kanske gå ut och äta tillsammans utan barn för ovanlighetens skull.
Jag tror att det kommer bli en toppenresa! Vi får se vad jag kommer tycka när vi väl är på plats. 
 
 
 
Bilder är från en resa till Thailand för några år sedan.

Likes

Comments

Inredning
En underbar ram fyndad på loppis för 18:-,  ett gammalt brev som farfar fick på sin första namnsdag och ett kort från 1905! Detta tillsammans blev mysigaste tavlan! 

 
 

Likes

Comments

Saga
NEJ, nää, nejnejnej, näe. Varianterna är många men innebörden den samma. Sagas ordförråd verkar för tillfället innehålla ett enda ord, nej!  Allt är nej och bråk. Och får hon själv ett nej, då är utbrottet ett faktum. 
Samtidigt som dagarna innehåller mer bråk, skrik och tårar än någonsin tidigare så är hon också väldigt go emellanåt. Tur är väl det annars hade jag nog sagt upp mig från mammaledigheten och börjat jobba igen! Jag känner ju inte att jag längtar efter tvåårstrotsen nu när detta tydligen bara är början. 

Min älskade lilla skitunge! ❤

Likes

Comments