Föräldraskap, Småbarnslivet, Vår vardag

Vi hoppar över varför mitt senaste inlägg publicerades i början av april och börjar istället med ett "HEJ IGEN..." som ett försök att sopa denna långa frånvaro under mattan, för denna gång i alla fall.

Vi är mitt uppe i att förbereda för vår utlandsresa om några veckor. Det verkar dock som att vi har ett stort slukhål i garderoben då utbudet av sommarkläder är nästintill obefintligt. Det, eller så har kläderna fått fötter och vandrat bort. En festlig tanke, men ack så o-troligt. Därför valde vi att idag plöja igenom några affärer, på jakt efter lämpliga plagg till solsemestern.

Nu behöver jag er hjälp! Med en lång flygresa som sakta kryper sig närmare har jag ställt mig frågan: Hur underhåller man ett småbarn på ett trångt flygplan i 6 TIMMAR?

Jag tänker mutor, mutor och ännu fler mutor. Vad mutar ni era barn med under långa resor? Och säg nu för i helvete inte majskrokar, för en sådan påse slukar min lilla rackarunge på några få minuter. På den lilla tiden hinner jag knappt dricka en kopp kaffe.

Spamma mig med era bästa tips!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Plugget

Men HALLÅ,

Under de senaste veckorna har mitt sociala liv gått från bristande till helt obefintligt. Det är ett JÄVLA UNDER att jag har några vänner kvar. För att inte tala om min familj, yikes.

Här sitter jag nu i min ensamhet och försöker trycka det sista inför tentan på torsdag. Samtidigt som förskolans utbildningshistoria spelas upp i mitt huvud försöker jag skingra tankarna och sålla ut väsentlig kunskap. Allt medan den gamla fredagsfrestaren går på repeat i mitt huvud; "...på torsdag äts det ärtsoppa, på lördag blir det fest, men fredag är ändå den dagen som känns bäst...".

Kan det bli värre? Jag är inte så säker. Var det någon som sa kyckling?

Likes

Comments

Föräldraskap

MEN HEJ!

Ibland skrattar jag gott åt allt tokigt jag någonsin sagt, pre-Stina det vill säga. Det finns alltid den där okunniga observatören i matkön på Ica, den ofrivilliga tjuvlyssnaren av den högljudda konversationen mellan mamma-barn på favvofiket och "jag-vet-allt"-knösen som blänger strängt på alla kämpande föräldrar. Och vi får inte glömma den unga och barnlösa skaran som högt och lågt yttrar sig om föräldrars barnuppfostran. Jag vet inte hur många gånger jag sagt orden "... så skulle jag aldrig göra med mina barn...".

Men herrejävlar, lilla snorunge, då hade du ju inga barn! Mitt motto just nu, post-Stina? - Allt för husfriden - Ja, med måtta såklart.

Till er med diverse näsan-i-blöt-syndrom kan jag (hånfullt) rekommendera en hög dos HÅLL KÄFTEN och ber er vänligen att snällt (och tyst) vänta och se... Ni kanske blir förvånade.

Likes

Comments

Familjen, Vår vardag

Men hallå där...

Jag har sedan ett par månader tillbaka "kämpat" med skrivandet här på bloggen. En ovanligt långvarig idétorka följt av alldeles för lite ork, tid och motivation har fått mig att tänka. För nog kan fingrarna kan glöda sådär klockan sju en lördagskvällen. Kanske borde bloggen istället för "Föräldraskap" infalla under en ny, fräsig kategori?

Vad sägs om...

"Helgbloggare" eller varför inte "När-tiden-finns-bloggen". Och vad tycker ni om "Här-ekar-det-tomt-bloggen"?

Ett nytt vinnande koncept kanske?

Vi har i vanligt ordning, efter två helger hemma, spenderat denna lördag i stan. I hela två timmar vräkte vi i oss flottig kinamat samtidigt som vi envisades med att äta ris med pinnar. Barnen (Stina och mini-kusinen) mutade vi med fri lejd på grönsaks- och fruktbuffén. Nu när Stina slutat med nattmålen äter hon som en häst. Ett stort svart hål har ersatt hennes fjuttiga lilla småbarnsmage.

Nåväl, nog tjatat om dagen.

Likes

Comments

Om en Mamma

Vet ni,

Igår ledsnade jag på mitt grå-bleka och askiga ansikte och ben som går i en osmickrande blågrön (likblek) tom. I ett desperat försök att välkomna våren med färg beställde jag hem en flaska Brun Utan Sol. Där stod jag då alltså igår - butt naked - i badrummet och smetade in mig med en skrämmande brun sörja.

Förväntansfull gick jag sedan och lade mig, för att nu sitta här och skämmas. Nog är väl "brännan" förvånadsvärt jämn och fin över kroppen, alldeles lagom gyllenbrun. Men händerna är ett skämt. Jag läste att det är viktigt att smörja in alla torra partier ordentligt då dessa suger åt sig färgen mer. Tydligen. Men jag måste ha missat en fläck, eller hundra.

Så nu sitter här i soffan, gyllenbrun och fräsch som satan... med fläckiga händer. Min poäng? Ser ni mig nu i veckan med handskar inomhus - Ja, då vet ni.

Skratta då för i helvete inte.

Likes

Comments

Vår vardag, Stina

Tjabba!

Denna lördag dammade vi av ett utav de många påbörjade projekten här hemma. För er som inte vet byggde vi ut vår lilla stuga med hela 40 kvm, ett välkommet tillskott! Utbyggnaden resulterade i tre rum, varav ett rum fick bli ett litet gästrum (med betoning på litet) som i princip har stått orört sedan i somras. Efter en välbehövlig byggpaus och ett utdraget byggryck börjar vi nu alltså närma oss slutet på fjolårets projekt. Härligt tycker vi! Detta år tar vi oss an ful-köket här hemma.

Första natten utan välling gick verkligen över förväntan. Jag vågar dock inte hoppas på en lika smidig avvänjning denna natt... Kalla mig skeptisk eller pessimistisk, men det är min enda chans till fortsatt överlevnad. Hö hö...

Likes

Comments

Vår vardag, Stina

God kväll solstrålar,

Idag var vi på 18 månaders kontroll (!!) för Stina. Hjälp så stor hon blivit. Jag kan berätta att det var en stolt mamma som satt på golvet inne på BVC och berättade om Stinas alla framsteg. Min unge.

Men så kom vi såklart in på nattmålen... Känsligt ämne. Ja, Stina äter fortfarande på nätterna. Något som verkar förvåna de flesta? Vi missade tydligen den föreläsningen ( hö hö ). ​Därför ska vi nu avvänja henne med nattvällingen. Hon behöver inte längre äta på nätterna och - let's face it - det skulle vara bra jäkla skönt att få sova mer på nätterna. Vi räknar dock med att sömnen blir helt bananas i några nätter framöver.

OM jag mot förmodan slänger upp en bild här under helgen har ni därför tre alternativ...

Ett. Ni kan förvänta er en gammal (men ack så fräsch) bild på en vrålsnygg och låtsaspigg morsa. Men låt er inte luras, verkligheten ser väldigt annorlunda ut.

Två. (Om så inte är fallet...) Kan ni välja att kisa med ögonen. Allt för att undvika att se denna morsas djupa bekymmersrynkor i pannan, de tunga påsarna och de rödsprängda ögonen.

Tre. (Eller..). Stäng av och starta om. Glöm det du såg.

Glöm inte att ni blev varnade.


Likes

Comments

Familjen, Vår vardag

Beskriv en fredagskväll hemma...

Jo, förstår ni. Fredagsmyset är ett fantastiskt fenomen jag längtar efter varje tidig måndagsmorgon. Fredagen för mig markerar slutet av ännu en plugg/jobbvecka och som sätter tonen för den resterande helgledigheten. Fredagskvällen hemma hos oss är sällan planerad in i minsta detalj, men det är fördelaktigt om det serveras god mat och snacks (osockrigt för min del) medan en bra film rullar på teven. Extra trevligt är det om det lilla barnet somnar lugnt i sin säng innan 20.00 så vi föräldrar kan krypa upp i soffan för en helkväll framför teven.

Hur den då egentligen ser ut?

Jo... Ibland räcker det helt enkelt inte med höga förhoppningar... Istället för en finare middag med rödvin beställer vi hem flottig och översaltad hämtmat. Maten käkar vi sedan upp fort som ögat, innan Stina's nattningsrutiner drar igång. Efter en hel del övertalning om att man "måste borsta tänderna..." fortsätter kampen mot klockan och överskottsenergin tills hon däckar. Vid det här laget är vi på tok för trötta för att länsa skafferiet efter godsaker och landar istället i soffan. Efter en halvtimmes velande väljer vi en halvhjärtad och småtrist rulle. Men innan filmen ens hunnit visa rollistan snarkar vi ikapp i varsitt hörn av soffan.

En klassisk fredag. Inte helt i min smak, men vad gör l det?

Hur ser era fredagar ut?


Likes

Comments

Vår vardag, Flams & Trams

Jag är fri!

Ja, ni läste rätt. Jag är fri. Äntligen, vill jag också tillägga. När jag igår skickade in min 39-timmars hemtenta kände jag mig helt utömd på både energi och bättre vetande.

Därför har jag planerat in en heldag hemma för mig och lillknodden. Tanken är att vi ska glida omkring i pyjamas och morgonrock (Stina ser helt galet söt ut i sin lilla minimorgonrock) hela dagen. Vi ska slöa, glo på teve och undvika slasket utanför dörren. Jag hade gärna lagt till snask och annat gott men jag och socker har en paus just nu. Vi är helt enkelt särbos, som bara ses ibland ♡ Separationen var dock smärtsam...

(en jävligt gammal bild, men den tål att delas igen.)

Likes

Comments

Om en Mamma

Idag gjorde jag något förbjudet...

Precis som alla andra dagar ringde klockan alldeles för tidigt denna morgon. I vanligt ordning kliver vi upp ur den varma sängen för att förbereda oss för en ny dag. Morgonrutinerna kickar igång och snart var det dags för pappan och det lilla barnet att vinka hejdå. Kvar i det tysta huset var mamman, alldeles ensam.

Ensam, sedan 06.30 imorse. Vanligtvis brukar lugnet endast vara i någon timme innan jag måste rusa iväg till plugget. Men idag kör jag solo. Tills jag ska hämta Stina på förskolan förstås. Tanken är att läsa ikapp i kurslitteraturen, ta det lugnt och kanske till och med försöka bli av med lite tvätt (utan att ha någon bredvid mig som river upp det jag redan har vikt). Det var längesen jag fick denna tid för mig själv och det känns helt jävla underbart.

Lite förbjudet, men ack så magiskt.

Likes

Comments