Header

Äntligen påsklov! Det är någonting vi båda har längtat efter i evigheter. Ingen av oss ska göra något speciellt under lovet utan vi ska mest njuta av den lediga tiden från skolan. Eventuellt kommer vi åka till Bräkne Hoby (en liten stad i blekinge) tillsammans vilket kommer bli jättekul! Vad ska ni göra på påsklovet? Kommentera gärna! XOXO//Stina & Amanda

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

(Amanda)

Hej! Jag trycker ofta ner mig själv. Jag säger väldigt ofta att jag är dålig på saker och ting. Det kanske inte låter så allvarligt men det har påverkat mig nu efter längre tid och gör mer och mer. Jag har väldigt svårt med att ta emot beröm och om någon t.ex berömmer mig för en bild jag gjort på bilden i skolan säger jag 10 av 10 gånger nej, den är asful. Jag har inte riktigt fattat varför jag säger så eftersom jag är bra på att rita/måla men som jag sa innan har jag svårt att ta emot beröm. Jag söker också väldigt mycket efter bekräftelse, som att jag frågar "ser jag verkligen bra ut?" och "Var jag verkligen bra på matchen?" minst 60 gånger om dagen.

Mina föräldrar och närmaste vänner har påpekat det många gånger att jag trycker ner mig själv och säger åt mig att sluta eftersom det inte är bra för mig och jag har även börjat märka det själv också. Det händer att jag känner mig utanför ibland men det är ingen som "gör mig utanför" utan det är jag själv. Jag låter inte mig själv vara med och bestämma och inte heller att ta kommandot vilket leder till att jag blir deprimerad, eller inte "deprimerad" eftersom det är ett väldigt starkt ord men jag blir väldigt nere och deppig medans det känns som att ingen gillar mig. Jag vet att jag har väldigt många vänner och som skulle stötta mig om dom visste om men jag berättar inte gärna hur jag känner. Det är nog inte många som tänker på det här som inte är mina allra närmaste vänner eftersom jag är en väldigt glad person även om jag bär på mycket inombords.

Det hände en sak för tre år sedan och det har påverkat mig väldigt mycket och efter det har gjort jag känt att mig skyldig till att ta ansvar. Inte ansvar som att alltid vara i tid och sånt (det är jag väääldigt dålig på) utan mer att ta ansvar för känslor och hur andra i min omgivning har det och det kan nog vara anledningen till att jag inte värderar mig själv lika mycket som andra, jag vill att alla andra ska må så bra som möjligt och glömmer bort att tänka på mig själv. Jag startade med en sak igår för att hjälpa mig att komma ifrån det här och det är att varje kväll precis innan jag ska sova säger jag tre saker jag är bra på. Första kvällen säger jag kanske tre olika hobbys jag är bra på och andra kvällen tre bra personligheter jag har, jag ska se om det här hjälper så som detta inlägget har hjälpt mig att förstå vad det är som händer och vad det är jag gör,

Tack för att ni läst detta inlägget, det betyder väldigt mycket för mig även om jag inte brukar berätta så mycket om hur jag mår eller känner mig tycker jag nästan alltid att det känns skönt att var öppen och veta att andra vet.

Tack igen, xxx Amanda<3

Likes

Comments

Hej allihopa! I vårt första inlägg skrev vi att vi skulle lägga upp lite bilder från vår fredag för att vi då hade problem med att föra över bilderna men nu har vi som sagt fixat det och tänkte berätta om hela vår helg.

Fredag: I fredags var vi på restaurangen Rianna och ja, det stavas så. Det var den första riktiga vårdagen och det var fullsatt på restaurangen. Under tiden vi väntade på maten gick vi runt och fotograferade lite allt möjligt. Efter en lång väntan på maten fick vi våra kalvköttbullar med potatismos, sås och lingon. När vi kom tillbaka hem gjorde vi vårt första inlägg och sen gick vi och la oss<3

Lördag: I lördags åkte vi till stan med vår kompis Siri ( @SIRITHEILGAARD ). På vägen dit tog vi massor av fina bilder i bland annat parken och mot en fantastiskt fin rosa vägg. När vi väl var där gick vi in i butikerna Stadium, Zara, HM och Lagerhaus med mera. Fast att vi provade mycket kläder och var inne i många bra butiker köpte vi endast var sitt anteckningsblock. Efter ett tag på stan tog vi en sen lunch på Max. Vi åkte sedan hem till Stina där vi tillsammans hade en riktig myskväll med lördagsgodis och bloggande. När vi blev allt för trötta för att blogga tittade vi på youtube tills vi slutligen slocknade.

Söndag: Vid klockan 08.00 var alla vakna och bloggandet började igen. Snacks och godissuget tog till slut överhand och det blev en otroligt onyttig frukost... Men lyckligtvis fick vi en lite "nyttig" frukost senare om man nu kan kalla den för nyttig. Det var pannkakor med banan och nutella som fick stå på bordet, Tyvärr glömde vi att ta bilder på frukosten och när vi sedan kom på det när vi ätit upp tänkte vi att det kanske inte var så kul att få en bild på de smutsiga tallrikarna. Under dagen åkte Amanda till Laserdome med sin kompis medans Stina gjorde läxor och hade en trevlig dag med familjen.

Hejdå och hoppas att det var roligt att läsa<3//Stina och Amanda


Likes

Comments

Hej allihopa! I detta inlägget kommer jag berätta om vad vi kommer lägga upp på vår blogg och hur vi har tänkt. Vi har tänkt att vi bara ska använda oss av egna bilder och att vi ska ha bilder på mat, bilder som handlar om vår vardag, bilder som handlar om speciella händelser och bilder med coola bakgrunder. Vi har även tänkt att vi ska ha lite olika kategorier. Jag och Amanda kommer såklart att blogga tillsammans men vi kommer även att ha var sin egen kategori där vi kommer lägga upp inlägg själva. En annan kategori vi har valt att ha är "våra vänner" där vi helt enkelt lägger upp bilder med våra vänner. Hoppas att ni har haft en bra lördag<3 //Stina

Bilden längst till vänster: Stina

Bilden i mitten: Amanda

Bilden längst till häger: Vår kompis Siri, följ henne här på nouw @SiriTheilgaard


Likes

Comments

Hej allihopa! Är det bara vi som älskar fredagar? Idag har vi varit och ätit på restaurangen Rianna där vi serverades kalvköttbullar med potatismos. Under tiden vi väntade på maten var vi ute och fotograferade men vi kan tyvärr inte ladda upp de då vi har problem med vår dator men vi hoppas kunna visa er de lite senare<3 Om ni har missat det så heter vi Amanda och Stina och brinner för fotografering men sorgligt nog är vi inte så bra på det :( Hoppas att ni har haft en jättebra fredag och att ni får en fortsatt bra helg! XOXO Amanda & Stina <3 (Detta är en bild tagen av Amanda på Barbados i Karibien för ett tag sedan)

Likes

Comments