Money Girl är ett New Forest-sto född 2002, kallas även för Dullis. Min kusin Rebecca Jern äger henne och jag är otroligt tacksam över att få träna samt tävla denna underbara ponny. Jag har haft henne i två perioder skulle man kunna säga. Första gången från hösten 2012 till våren 2014, sedan åkte hon "hem" och blev dräktig och fick ett föl vid namn Money Maker. Efter att hennes föl var avvant kom hon hit igen i mars 2016. Ett år senare gjorde vi nationell debut, alltså gick vi från LB-nivå till FEI på ungefär 10 månader. I våras startade vi två klasser i Willands nationella OBS-tävling vilket ledde till ett personbästa på 63,248% varav en domare hade oss på 65%.

Money Girl är en otroligt personlig ponny som på alla sätt är helt underbar. Hon har väldigt mycket humör och blir man arg eller irriterad på henne blir hon tredubbelt arg tillbaka. Men däremot om man är positiv och uppmuntrande blir det samma sak fast åt andra hållet. I ridningen gäller det att ha henne med sig och se till att all kommunikation fungerar. Skulle något inte fungera är det bara att ta det lugnt och göra om samtidigt som man är positiv. Alltså är hon en ponny man lär sig väldigt mycket på, inte bara ridmässigt. Utan precis som med allt annat är det ingen idé att bli arg. Det bästa man kan göra om något inte gått som tänkt är att vara positiv och börja om.

Precis som Tango ska även Money Girl med till Svenska New Forest-Mästerskapen i Laholm. Efter det ska vi fortsätta träna så mycket som möjligt för att få de resultaten vi vill ha. I höst ska vi fortsätta tävla nationellt för att få bättre rutin inför vårsäsongen 2018 där vi också precis som Tango satsar på SM.

Likes

Comments

Börsgårds Tango är en valack född 1999. Jag har haft Tango sedan den 21 mars 2014, alltså har vi hunnit med en hel del. Då jag inte hade någon erfarenhet av varken tävling eller träning på högre nivå inom dressyr innan Tango blev min har jag lärt mig otroligt mycket tillsammans med honom. Jag har bland annat varit med i Lidköpings ridklubbs division I-lag två gånger med Tango, blivit placerad i flertalet regionala starter och deltagit i New Forest SM och Dagstorps Ponnyderby stora rundan. Än sålänge har vi inte tagit någon nationell placering, men det är bara att finslipa alla detaljer och träna vidare mot högre resultat.

Tango är en väldigt härlig ponny med ett bra temperament som lyser igenom i det mesta han gör. All hantering är helt okomplicerad och har är för det mesta en lydig ponny. Men ibland kan han vara väldigt busig och vill helst smita iväg antingen in i boxen och äta eller bara kika runt, haha! I hagen står han gärna och filosoferar längst bort mot staketet och tittar ut över de öppna åkrarna. I ridningen får man inget gratis när man sitter på denna ponny. Han kräver otroligt mycket av sin ryttare och gör man inte rätt så gör han heller inte rätt. Det är tufft att ha en sådan ponny men man lär sig fantastiskt mycket på det. När det däremot stämmer och jag gör allt rätt förstår han precis vad jag menar och känslan då är obeskrivlig. För övrigt är han trots sina arton år ganska tittig vad gäller blommor runt dressyrstaket och paraplyn, vilket egentligen är lite konstigt eftersom han tävlat såpass mycket. Men ändå charmigt :)

I sommar ska vi vara med i Svenska New Forest-Mästerskapen i Laholm och det blir sommarens enda stora tävling. Resten av tiden ska vi träna och bli bättre eftersom höstens mål är att ta en nationell placering. Nästa år ska vi fortsätta tävla nationellt och redan nu har vi börjat satsa på SM. Det är viktigt med en långsiktig plan och ambition samt målmedvetenhet när man håller på med denna sporten.

Likes

Comments

Hej!

Välkommen till min blogg. Jag heter Stina Karlsson och är en 16 årig tjej som är dressyrryttare på nationell nivå inom ponnydressyr. Jag har två ponnyer, Börsgårds Tango och Money Girl, som jag tävlar och tränar tillsammans med. Här kommer jag dela med mig av allt som rör hästarna, min vardag samt mina mål och tankar - mitt liv helt enkelt. Jag har länge varit inspirerad av andra bloggare/youtubers och nu bestämt mig för att starta en egen blogg, vilket passar bra då jag slutade nian igår och fick sommarlov finns det mer tid över till annat än skolan. Även om det är väldigt roligt att gå i skolan och utvecklas är det skönt att ha mer ledig tid att lägga på andra saker!

Likes

Comments