Studentår

Kan ni gissa? ;)

Efter studenten flyttar jag till.. Cypern, Ayia Napa!!!

Nu är det 100% klart. Ni som är trogna läsare här vet hur jag har velat fram och tillbaka om jag ska jobba i Napa eller inte. Efter Summer Invasion-kryssningen bestämde jag mig på riktigt att det är något jag bara måste bocka av så då ansökte jag om jobbet som säljare och fick det. Flyg och boende är redan bokat och betalt så nu finns det ingen återvändo. Jag ska som sagt jobba som säljare vilket innebär att man säljer biljetter till eventen som man sedan dessutom är med och anordnar. Event såsom partybåt, poolparty och pubrunda.

Iiih jag är så taggad på detta. Jag flyger ner den 20 juni, fem dagar efter studenten och stannar så länge säsongen är i gång, förmodligen hela september. Känns bra att ha en plan direkt efter studenten, dock måste jag lägga detta på hyllan ett tag så att jag kan njuta av det som komma skall i vår, hehe.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Nerkrupen i soffan efter en dag i backen. Jag, Nina och Stina bestämde oss för att ta en friluftsdag nu när det trots allt är sportlov, och dessutom vårt sista.😍 Vi har haft en super härlig dag. Tror det är 2(!!) år sedan jag åkte sist. Åker alldeles för sällan, är ju bland det roligaste man kan göra.

Självklart var vi tvungna att modella lite i backen 😅
Jag tror jag tog priset för flest vurpor, konstigt nog kom dom bara på slutet med tanke på att jag inte åkt på länge. Kanske för att jag började få ryggrad på slutet? Hehe
Vi var i Kisa, i tolvmannabacken och åkte. Perfekt när man bara ska vara över dagen. Dock blir det ju nästan mer tid i liften än i backen på en sån liten anläggning men vad kan man begära? Kanske, men bara kanske så ska även jag och familjen åka på fredagkväll, we’ll see.

Nu är jag iaf redo för en rejäl jobbvecka. Ska jobba tisdag, onsdag, torsdag, lördag och söndag. Kanske inte kommer bli det roligaste lovet men det kommer garanterat bli produktivt och välbehövligt. Hoppas ni alla får en bra vecka, massa kramar!

Likes

Comments

Gissa vad? Idag är det freeedag😍 Är dock supertrött, min morgonlektion blev inställd och jag har 2 lite lagom sega kvar. Hoppas iaf att kvällen blir bra 👌🏻

Vad gjorde ni på alla ❤️ dag? Tycker ni den dagen är viktig? Jag är inte den som är så speciellt romantisk men jag gillar att vi har en dag då man får visa lite extra uppskattning till alla de man tycker om. Jag, Caroline och Linnea lever just nu samboliv som vi brukar kalla det. När någons föräldrar till oss är bortresta så bor vi alltid den perioden tillsammans. Bästa känslan att bo under samma tak med sina bästa vänner! Så min alla hjärtans dag i år spenderades med dem. Vi hämtade Carro på jobbet vid 21 och sen hade vi förberett tacos och rödvin när hon kom hem. Vi satt bara och snackade skit hela kvällen och hade det bra. Hoppas alla nu får en fin helg, det ska jag ha. Imorgon bär det av mot Sthlm för kalas🎊

Likes

Comments

Festligheter

Här kommer en summering av helgen, en helg där min kropp har frågat mig om jag på riktigt vill ta död på den?! Haha, nej skämt å sido.. Helgen har bestått av jobb och utgång - en så kallad After work av en hårdare variant!

Jag jobbade i fredags efter skolan för att sedan dra till stan och umgås med Nina som tillslut slutade som vilken utgång som helst. Det vill säga på platå till stängning och tanken var att vi endast skulle ta ett glas?

Men glad var jag för det för vi hade det väldigt trevligt! Lite lagom pigg var jag dagen därpå när jag skulle upp och jobba vid 10, ett pass som jag fick kämpa mig igenom.
Hur som haver drog jag sedan in till stan ännu en gång för att gå på bio med Caroline👇🏻

Självklart var det 50 shades of grey som stod på schemat. Vad tyckte jag om den då? Tyckte den var bra men det är inte den bästa film jag har sätt. Ska ge den en chans till för så var det med de två andra också & de blir bättre och bättre.
Under bion hade Carro tagit med sig en återställare till mig snäll som hon är i form av rödvin 🤫 hehe
Detta följdes då självklart upp med ännu en utgång vilket blev väldigt lyckat. Har verkligen haft två så roliga kvällar med massa favoriter. Jag ska inte klaga för gush vad jag har fått skratta i helgen😍 Hoppas ni alla också har haft en bra helg och är taggade för en ny vecka. För oss studerande innebär denna vecka sista innan sportlov!!😄

Likes

Comments

Två nya, klockrena, favoriter. Vet inte vad jag ska säga mer än att ni borde lyssna om ni inte redan har gjort det!!
- If it’s meant to be, it’ll be, it’ll be, baby if it’s meant to be🎶 Raden som har gått om och om i mitt huvud hela dagen. Låtar som dessa kan rädda ett dåligt humör nästan vilken dag som helst, det tackar vi för ❣️

Likes

Comments

Idag startade jag dagen på bästa viset. Inte nog med ett härligt magpass utan fick även draghjälp av Linnea och Carro 😍 nu ligger jag på kökssoffan med träningsverk i hela magen.. ja den kom på en gång. Haha jag brukar inte träna magen så ofta så det var på tiden och det känns kan jag säga. Här nedanför är 3 perfekta övningar just för att slimma bålen och träna de små inre musklerna 👇🏻✨

Just Do It and thank me later 💁🏼‍♀️
Ha en bra lördagskväll! ❤️

Likes

Comments

Tankar

Visste ni att psykisk ohälsa idag, såsom depression, ångest och ätstörningar bara växer sig starkare och starkare?

Att diskutera det här ämnet är viktigt. Viktigt att uppmärksamma och viktigt att förebygga. Min personliga teori till varför den psykiska ohälsan idag växer är pga den förstärkta individualismen. Idag har de flesta ungdomarna väldigt höga förväntningar och krav på sig, både från samhället och från sin omgivning. Man ska vara snygg, aktiv i media, social med både vänner och familj, jobba, vara bra i skolan, läsa vidare efter gymnasiet, få ett jobb som anses ha hög status, göra karriär osv osv. Detta är bara vissa förväntningar som jag har känt av. Jag tror att detta kan göra att många känner sig maktlösa och överrumplade. Det kan i sin tur leda till psykisk ohälsa och passivitet. Vad händer då med vårat demokratiska samhälle om medborgarna i det inte orkar driva det framåt?

Min historia:
Jag blev diagnostiserad med depression när jag var 12 år gammal, åt antidepressiv medicin från 13 till 15 och spenderade åtskilliga timmar med att prata med en psykolog och kurator. Detta berodde inte på den pressen från omgivningen som jag beskriver här ovan, eftersom jag var ganska liten, utan mycket berodde på en annan slags press. Pressen att som flicka passa in i mallen och följa normerna för hur en flicka ska vara. När jag var liten var jag ganska aggressiv samtidigt som jag kunde vara den gladaste. Mina känslor var alltid 100%. Min hjärna var alltid på högvarv. Jag har alltid haft mycket vänner men däremot haft det svårare med de vuxna. Vuxna som bad mig att dämpa mig, att inte vara så mycket och att inte påverka mina vänner negativt. För tydligen var det någon, i detta samhälle, som hade bestämt att flickor skulle sitta tyst och fint på sin stol och att på rasterna måla och inte leka krig i skogen. Som liten är det svårt att få höra detta när man redan känner sig totalt annorlunda. Jag kände mig oförstådd och började tillslut tro att det faktiskt var mig det var fel på.

Det blev inte bättre med åren, på högstadiet så slutade jag vilja vara själv för att jag var rädd för vad jag var kapabel till. Jag var ständigt med folk, struntade i vilka, bara jag slapp vara ensam med mina tankar. Senare gick det över till den passivitet som depression tillslut leder till. Jag slutade tycka saker var roliga och jag slutade bry mig. Om allt! För i det stadiet hade jag slutat att hoppas, hoppas på det bättre. Jag levde med en inlärd hjälplöshet att det var det här livet hade att erbjuda och jag började acceptera att mitt liv inte skulle bli så långt. Vid denna tid började det cirkulera droger i min vänskapskrets, vandalisering och människor som var precis lika trasiga som jag. Här började min familj bli oroliga på riktigt men jag var alldeles för stängd för att låta dem hjälpa mig. Som tur var så började mamma förstå det och var faktiskt den som fick in mig på möten med kuratorn och sedan på BFC, barn och familjecentrum.

Det är många faktorer som spelar in på varför jag står där jag gör idag. Den största faktorn för mig att komma vidare var att någon förstod mig och faktiskt lyssnade. Det var det ända jag behövde, någon som såg mig som en individ och inte som en oppstinat liten tjej som bara trodde sig vara något.

Idag är jag stolt över den jag är. Min hjärna är fortfarande på högvarv och jag är inte den mest stillsamma men jag har idag lärt mig att hantera det, jag har idag lärt mig att älska mig själv! <3 Jag vill aldrig behöva passa in i en påhittad box, där är du utbytbar. Nu när jag står på andra sidan så har jag kommit ut mycket starkare. Kanske låter klyschigt? Men det är faktiskt sant. Jag hade aldrig lärt mig så mycket om mig själv om jag inte hade fått kämpa för det, om jag inte hade blivit tvingad till alla möten som då var mindre kul men som jag idag tackar för allt.

På den vänstra bilden går jag i 6:an och den högra är tagen i somras. På båda bilderna lever jag för dagen. Skillnaden är att jag då trodde livet skulle ta slut vilken dag som helst och att jag idag är tacksam för varenda stund jag lever och för varenda ögonblick jag får uppleva.

Vi alla är så unika, låt aldrig någon eller något trycka ner eller dämpa dig! Du är fantastisk, om du inte kan se det själv så måste du hitta något eller någon som får dig att öppna ögonen. 

Det finns ingen lätt utväg, du måste göra jobbet! 

Likes

Comments

Festligheter

En bildbomb som summerar helgen✨👇🏻

Här har vi tjejerna - vilka goingar!! Maten ni ser på bilden med Carro var en av 2 måltider under denna helg men vad mer kan man begära? Haha, jag blir ju aldrig hungrig när jag dricker eller är bakis men lite näring är ändå viktigt att få i sig (y)

Mesta av näringen från denna helg kom från det fina gröna packet Lojjne håller upp. All näring är bra näring! Btw, titta vilka babes jag fick bo med <3

En glad Stina på ett blåsigt däck, taggad på en kväll spenderad på dansgolvet.

Låt oss ta en groupie, dom sa, det blir kul, dom sa!

Doggeeee, han tjatade om att ta en selfie så jag tänkte varför inte? Haha

Fina Timmy till vänster var vår reseledare i napa. Också en go människa som förtjänar en plats i denna summering<3

Nu, i denna stund som jag skriver detta så vet jag inte om jag fortfarande är full, bakis eller vid liv meeen vilka sköna människor det finns?! När man kommer hem från sånna här events med så mycket glada och framförallt galna människor så är det svårt att inte tycka att sin vardag är lite lätt grå och trist. Det är när man är på sånt här man slutar tveka på att säsonga. Haha jag går från dag till dag när det gäller det men när jag kom hem från helgen nu så är jag på igen, so I guess we'll see!

Men oj oj vilken helg. Nu taggar jag även ännu mer inför studentresan vi ska göra med klassen och för kommande sommar. Tack för denna helg nordic invasion och framförallt tack till mina tjejer. Bästa kompanjonerna. Kärlek<3

Likes

Comments

Festligheter

Oh ah partybåt, säg oh ah partybåt!!
Nu bär det av mot Sthlm för inget mindre än Noric Invasions partykryssning😃
Det är ett summer invasion event. Alltså en reunion för alla de som säsongade eller semestrade i antingen Ayia Napa, Magaluf eller på Rhodos i somras. Kommer bli sjukt kul att träffa alla man träffade när vi var i Napa, alla de Olivia träffade på Rhodos (där hon säsongade) + alla de hemifrån som också jobbade i somras och ska på kryssningen.

Nu måste jag förbereda mig för 48 timmars festande så vi hörs när vi hörs 😘🎊

Likes

Comments

Tankar

Egentligen borde jag sitta och plugga nu men kom på att detta kunde vara roligare, hehe. 30 snabba för att ni ska lära känna mig lite bättre. Let's go..

1. Vad handlade din senaste dröm om? Den senaste tiden har jag drömt mycket om mitt förflutna, gamla kompisar och expojkvänner har hemsökt mig.. Konstigt? Minst sagt.

2. Har du kvar klädesplagg från när du var liten? Jo en del, sådant som mamma har tyckt varit värt att spara.

3. Vilka är dina sämsta egenskaper? Att jag ibland har lite för hett temperament & i perioder är lättiriterad och stressotålig.

4. Hur många kuddar har du i sängen? 4 vanliga och 3 prydnadskuddar.

5. Föredrar du havet eller poolen? Enkelt, havet!

6. Vad gör du när ingen ser på? Sådant som alla gör när ingen ser på men också så spelar jag gitarr och sjunger mycket.

7. Vilket är ditt drömjobb? Hm, jag har ju inte riktigt funderat ut detta än. Det ska iaf vara ett jobb med varierande arbetsuppgifter och med härliga, öppensinnade jobbkompisar.

8. Vilken kroppsdel är du minst nöjd med? Jag är generellt rätt så nöjd med min kropp så kommer inte på något specifikt.

9. Vad gör dig lycklig? När man är i en sådan pass sinnesro så att man kan leva i stunden och njuta av det lilla samt när jag har min familj och mina vänner omkring mig. Då mår jag som bäst!

10. Vild fest eller romantisk hemmakväll? Svårt att avgöra eftersom jag vill ha variation. När det har blivit lite mycket festande så behöver jag en lugn hemmakväll men jag skulle nog säga att jag föredrar när det händer saker, så helst en utekväll.

11. Samlade du på något när du var liten? I perioder, samlade ett tag på kapsyler och ett annat tag på stenar (fråga mig inte varför).

12. Har du några smeknamn? Ja ett par stycken, mina päron brukar kalla mig för Stina-Fina haha och när andra ska särskilja mig och en annan Stina så brukar jag få smeknamnet Lilla Stina eller Cross Stina.

13. Om du fick välja att leva i en tv-serie, vilken skulle du leva i då? One Tree Hill alla dagar i veckan! Och skulle jag välja karaktär också så skulle jag välja Brooke Davis, haha, ni förstår inte hur mycket jag har nördat den serien.

14. Vem är du mest lik, mamma eller pappa? Får alltid höra att jag är väldigt lik min mamma utseendemässigt men vi är väldigt lika generellt så, ja, mamma.

15. Om du hade fått en dotter nu, vad skulle du döpt henne till? Oj vet inte, brukar inte tänka på sånt.

16. Skriv namnen på någon du ser upp till? Finns många som jag ser upp till men 3 av dem är mamma, pappa och en av mina bästa vänner, Caroline.

17. Vem skrev du senast med på Facebook? Pappa.

18. Vad väljer du - chips eller godis? Chips, helst med dipp.

19. Pinsammaste minnet från skoltiden? Skäms inte för så mycket så kommer inte på något direkt ögonblick. Finns säkert många pinsamma stunder att berätta om egentligen, tex igår slog jag i huvudet i skåpet över mitt och reaktionsmässigt skrek rakt ut, vad i helvete! Det var ganska pinsamt, hehe.

20. Vilken är din bästa egenskap? Att jag är empatisk, sprallig och nyfiken.

21. En låt du är beroende av? Pari med Hov1, haha har inte lyckats tjata ut den än.

22. Hur ofta dricker du alkohol? Relativt ofta

23. Vad är din åsikt om droger? Jag är emot. Droger förstör människor och deras tillvaro.

24. När slog du dig senast? Jag har nageltrång och slår i tån ca 1 gång/dag om det räknas?

25. Är du beroende av något? Nej faktiskt inte. Jag har lätt för att bli det men just nu konsumerar jag allt i måttliga mängder.

26. Vad gör dig riktigt förbannad? Människor som tror sig vara finare än andra, de som skvallrar och snackar bakom folks ryggar samt lögner.

27. Vad har du alltid i väskan? Plånbok, hörlurar och läppglans.

28. När vaknade du idag? 06.10

29. Vad dricker du till frukost? Kaffe, livets dryck!

30. Vad gör du om 10 år? Då är jag 29 år, nästan 30. Jag vill då först och främst ha ett jobb som jag älskar och som jag kan utvecklas inom. Jag vill också ha börjat stadga mig nåt och något med en pojkvän, hus och möjligen barn. Jag hoppas att jag är aktiv med musiken, skriver eget och att jag reser mycket.

​Tills vidare, tack för mig <3

Likes

Comments

  • Facebook
  • Instagram
  • Blogkeen
  • Nouw