Veckans tips (V.11)

Serietips! Serietips! Serietips!

Förmodligen har ingen missat att Netflix då och då kommer med serier som slår igenom fort i hela världen och sedan försvinner. Här kommer jag med tre styck som måste ses.

#1 Love is blind
En minireality på sju avsnitt som handlar om ett socialt experiment där man vill se om folk kan hitta kärleken utan att se personen de interagerar med. Målet är att de ska känna så starkt för varandra att de kan gifta sig efter två veckor. Helt sjukt upplägg och det ger verkligen en orättvis bild på hela situationen. Om man ska stressa fram ett bröllop handlar det ju inte längre om "love is blind" konceptet utan tidsbrist för att lära känna varandra? A ja, väldigt intressant och kul att kolla på!

#2 Det första året
Dokumentär-/vetenskapsserie på sex delar som är lite mer intellektuellt givande än föregående ;) Handlar om människans första år, dvs vad som händer i kroppen från födsel tills man fyller ett. De olika avsnitten tar upp olika ämnen som mat, sömn, språk osv och huruvida bebisen lär sig allt. Vetenskapliga metoder visar att den lilla människan är kapabel till saker vid så tidig ålder som man aldrig hade kunnat ana.

#3 Cheer
Dokumentärserie (sex delar, 1h vardera) om ett gäng cheerleaders som man får följa påväg till ett mästerskap. Lagets tränare är en profil som alla vill träna för. Serien handlar om så mycket mer än själva cheerleadingen (vilket jag har noll koppling till), det handlar mycket om personernas bakgrunder, det mentala i sporten och kärleken i "familjen".

Serien touchade mig pga den där jag-har-så-jävla-ont-men-jag-måste-fortsätta-känslan där folk stukar fotleder, har ryggsmärtor, skadar handleder och sånt som jag själv gick igenom i fotbollen. Just att man inte vågar ha ont utan bara måste fortsätta nöta nöta nöta. Lagets tränare var också som en mamma till alla personer trots sin tuffa fasad vilket påminde mig om en ledare jag också haft som inte bara var min tränare utan så mycket mer.

Sjukt cool serie som har fått mig att vilja lära mig volta och grejer, och med det säger vi: lycka till Stina.

// Stina

Gillar