Recept: Bacon- och broccolipasta

Yes, pasta har sina dagar. Då måste man vara förberedd med ett riktigt smaskigt recept, annars står man ju där med nån jävla ketchupsås.

Krämig pasta. Lite salt, rökig smak i baconen. Varm, saftig känsla från broccolin. Det där lilla extra får vi från parmesanen vi toppar med. Dröm? Ja.

Du behöver:

Pasta (ta en form som ser god ut, lovar - det blir godare bara du har en fin form)

1 broccolihuvud (kan med fördel kokas innan)

1 dl babyspenat (upptinad)

1 pkt bacon

1 pkt sojagrädde

1 tsk maizena

1 dl riven ost

1 vitlöksklyfta

Salt, peppar

Hyvlad parmesan

Gör såhär:

Koka broccolin och värm spenaten (om fryst). Sila av vatten från spenaten så det inte blir slabbigt. Ställ åt sidan. Riv osten, alltid skönt att ha det förberett.

Lägg in baconen i ugnen och koka pastan, ta bort 2 minuter från urspr. koktid.

När alla delar är "klara" ska du blanda alltihop, på medelvärme. Häll i sojagrädde, maizena, svartpeppar, pressad vitlök och riven ost i pastan. Blanda i broccoli, spenat och bacon (mindre bitar). När allt är smält och sojagrädden är hyfsat krämig (alltså inte rinnig) är det klart!

Servera med parmesan.

// Stina

Gillar

Kommentarer