Hund, Rallylydnad, Träning

Tävlingen närmar sig och det blir en "träningstävling" helgen innan. Det går lite sisådär nu i kallt väder och snö tävlingen är i ridhus så min förhoppning är att nosandet inte tar över då.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hund, Rallylydnad

Nu finns en ny video uppe, ni får följa med på en träningsdag på klubben. En stor dos miljöträning för Rocky innan tävlingsdebut.

Likes

Comments

Hund

Jag ber om ursäkt för mobilbild men jag bara måste visa Rockys nya halsband som kom på posten idag. Så himla snyggt! Det "silvriga" är reflex (såklart) och självklart ska min Rocky Rockstar ha stjärnor i guld. Nu är vi redo för tävlingsbanan även outfit-mässigt!

Likes

Comments

Hund, Rallylydnad

Nu är vi i full gång med träning inför tävlingsdebuten i rally. Här om dagen åkte vi till klubben för att träna hel bana. Jag hade letat fram banan som användes vid tävling på klubben förra året och byggde upp den så snarlikt jag kunde enligt banskissen. Banan gick vi tre gånger, vilket jag upplever som lagom för att Rocky fortfarande ska tycka att det är kul och intressant istället för tjatigt.

Han var så duktig!

Vi började med en promenad i skogen för att rasta ordentligt innan jag byggde fram bana och vi kunde börja, Jag var inställd på att han skulle vara mer disträ, nosa i marken och vara lite överallt. Nu var det bara i vissa moment det blev lite kommunikationsfel (sitta framför tog han snabbt som runt förare så det får vi tydliggöra) och jag måste öva på att sätta olika tempon i transportsträckorna, det är fasligt lätt att glömma efter ett moment. Nedan finns en vlogg från dagen där ni kan se alla tre rundor, och så ledes även banan. Vi avslutade träningspasset med en tur ner till havet vilket var mycket uppskattat av alla som följde med.

Likes

Comments

Hund, Utställning

I helgen var Rocky i Tyskland med svärmor på utställning. Han gjorde minst sagt bra ifrån sig och resultaten blev följande:

BOS CACIB CAC
Glenriska NRJ Rebel (Ch WW-11 Lemosa Mr Energizer - Brösing’s Touch And Go)

Rockys första cert!

Likes

Comments

Hund

Hej hej!

Nu har vi varit lite tysta, men med höstens busväder och mörker har vi varit lite i mys-mode med långa promenader när vädret tillåter och annars massa mys och bus hemma i värmen. Rocky har även varit hos tandläkaren och fått bort tandsten (trots vårat förebyggande fick han en hel del på ena tanden), så nu har vi lagt till ytterligare ett moment för att förebygga, nu när munnen är fin och fräsch.

Nu är Rocky på väg till Tyskland för utställning med sin syster Tesla (båda på video ovan). Matte (jag) är hästvakt i veckan så han har fått åka med svärmor. Under tiden har vi lille Dacke på besök i stan.

Likes

Comments