Godmorgon alla fina!

Idag är det väl inte så jätte roligt väder men det blev ändå en promenad på 1,5 timme.
Det var verkligen mysigt! Lite härligt kallt sådär och massa vacker natur förstås.
Jag måste verkligen säga att jag bara älskar bär det går över från sommar till höst, nu vet man att den mysiga säsongen bara är runt hörnet.

Jag hoppas ni får en underbar dag och att ni alla mår superbra!

-STHLMSPICE

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hur mår ni? Jag är ganska utmattad och jag slutar inte jobba förrän 00.30 inatt, suck..
SÅ jag tänkte ta och ha en liten pratstund där ni kan få reda på lite fakta om mig, kanske helt värdelös fakta men ändå lite intressant.

1. Jag har tre "dolda talanger". Jag har sjukt bra kontroll på att röra ögonbrynen, jag kan "vicka/ fladdra? Haha" på näsborrarna och även vicka på öronen!

2. Jag är introvert. Det betyder INTE att jag inte vill vara social, jag uppskattar bara mitt eget sällskap lite mer än extroverta människor. Mina "batterier" laddas när jag får egentid. Många missuppfattar mig dock, vilket är synd..

3. Jag rör inte alkohol! Jag har aldrig druckit och kommer förmodligen aldrig heller göra det (om man bortser från en liten klunk öl som jag smakade av pappa som barn haha). Men jag är strikt emot att jag själv ska dricka alkohol och alla mina värderingar och moraler spelar med mig på den punkten. (Skulle ni vilja veta mer om det här skulle jag gärna skriva ett inlägg om just det! Kanske gör det i vilket fall som helst, men kommentera gärna!)

4. Jag är klaustrofobisk. Jag har en sådan extrem FOBI för hissar och små utrymmen som jag inte lätt kan ta mig ut ifrån, det är inte klokt. Det har gett mig en hel del omvägar i livet, men även roliga minnen då dessa omvägar ibland var extremt långa.

5. Jag är pescatarian (vet inte riktigt den svenska stavningen?). Men det betyder att jag är vegetarian som äter fisk, ägg och mjölkprodukter. Dock vill jag bli vegan, men det är något som får vänta tills jag har eget boende och inte belastar min familj med mina livsval, men det är ett stort mål!!

Det var alla mina frågor den här gången, jag hoppas ni det var lite intressant att läs och vi hörs igen imorgon förmodligen.

Ha en trevlig lördagskväll!
-STHLMSPICE

Likes

Comments

Godmorgon underbara ni!
Som ni vet om ni läste mitt tidigare inlägg så var ju jag och plockade (pallade haha) äpplen här om dagen. Så nu måste jag ju såklart komma på lite sätt att ära dom.

Mitt första äpple fyllda recept blir Kanel stekta äpplen med yoghurt och granola!

Det var sååå gott! Hur lätt som helst och ett höstligt recept som går på bara några minuter.

Ingredienser:
-2 st äpplen
-1 msk honung
-1,5-2 tsk Kanel (jag tog lite efter smak, det är inte så noga!)
- 1/2 dl vatten

Servering:
-Grekisk yoghurt
-Granola

Gör så här:
-stek äpplena med honungen och kanelen tills smakerna fått gå in lite (drygt 2-3 minuter)

-Häll på vattnet och sätt på ett lock. Vrid ner värmen till medelhög värme och låt vara i drygt 5 minuter (jag ville ha mina äpplen väldigt mjuka, men föredrar du dom lite hårdare så är det bara att du ligga kortare stund under locket!)

-Servera i en skål och toppa med grekisk yoghurt och granola.
Hoppas ni ger det en chans! Super härligt en kall höstmorgon med en stor kopp grönt te.
Kan tala om att det var väldigt mättande eftersom äpplen har så mycket fiber i säg!

Ha en härlig dag fina ni!
-STHLMSPICE

Likes

Comments

Hallå!
Jag har som vanligt jobbat, men idag var jag ledig och spenderade morgonen med att tvätta och städa. Dagen blev spenderad genom att trotsa regnet och gå en promenad för att plocka äpplen!

Innan vi nådde fram till äpplena blev det stopp på vägen för att leka med pinnar i skogen med min systerdotter och hoppa i vattenpölar.

Vi plockade äpplen hos ödmjuka människor som lät oss plocka deras äpplen, dock blev det väl också lite pallande av äpplen haha!

Men vi kämpade i drygt 2 timmar för dessa äpplen och kom hem kalla och blöta, dock med drygt 7 kg äpplen!

Vi plockade en hel kasse till då vi stannade längs vägen hem och plockade lite här och där.

Men allt detta för en bra sak, vi behåller såklart en del äpplen själva, men resten ger vi till min systerdotters dagis! Det är dyrt för dem att köpa in ekologiska äpplen till barnen så det blir nog superglada imorgon när vi kommer med alla dessa äpplen till barnen.

Nu gäller det bara att komma på vad jag ska göra med min del av äpplena, blir väl lite äppelbak!

Har ni några idéer får ni hemskt gärna kommentera!

#fall
-STHLMSPICE

Likes

Comments