Det hĂ€r med blommor. Det Ă€r ju inte superlĂ€tt att fĂ„ dom att överleva. Jag brukar skylla pĂ„ mörka vintrar, varma element, barnen eller nĂ„t annat haha. Men, nĂ„got som jag lyckats med och som Ă€r superenkelt. Verkligen, man behöver inte göra nĂ„nting typ. Det Ă€r att ta ett blad frĂ„n en Monstera och sĂ€tta i en vas. Funkar varje gĂ„ng. Den fĂ„r rötter och lever typ för evigt. Tills rötterna börjar se groteska ut och man slĂ€nger den. PĂ„ riktigt. 


Ta ett fint blad (för dom Àndras inte sÄ mycket efter det), sÀtt den i en vas och sÄ Àr det klart. Du mÄste bara damma bladet dÄ och dÄ. Ev fylla pÄ lite vatten.

Jag skulle rekommendera att man tar en genomskinlig glasvas, jag Àr inte sÀker, men för mig har det fungerat varje gÄng och det kan ju bero pÄ vasen och att ljuset kommer in.

Perfekt att ha i fönstret eller hyllan om man kÀnner att man behöver lite grönt.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Nu Ă€r dom 14 veckor vĂ„ra smĂ„ sötnosar Tarzan och Elsa. Jag kan fortfarande inte fatta att vi har katter. Det kĂ€nns vĂ€ldigt vuxet att ha katt. Haha, tvĂ„ barn, hus, Volvo osv och sĂ„ Ă€r det 2 kattungar som fĂ„r mig att kĂ€nna mig vuxen 😂 Annars minns jag den stora grejen att frĂ„ga och tjata pĂ„ sina förĂ€ldrar om att skaffa djur. Och kĂ€nslan över att man sjĂ€lv inte bestĂ€mmer Ă€r liksom fortfarande sammankopplad med djur. SĂ„ skönt att vara vuxen, inte för att jag inte fick det jag önskade som barn men för att det kĂ€nns coolt att man fĂ„r bestĂ€mma sjĂ€lv. Och att Ă€ntligen vara i den fasen nĂ€r det passar att skaffa katt. Och sĂ„ kul att Ebba, fyraĂ„ringen, fick sina efterlĂ€ngtade katter ❀

Tarzan Ă€r grĂ„-randig. En snĂ€ll, social och gosig kille som kurrar bara man tittar pĂ„ honom. Nyfiken i en strut som ramlat ner i badkaret flera gĂ„nger. Elsa Ă€r svartbrun. Hon Ă€r social men har mer integritet Ă€n Tarzan. Hon Ă€r smidig och lite lurig och Ă€lskar ocksĂ„ att gosa men hon har tydligare grĂ€nser Ă€n Tarzan som alltid ska ligga pĂ„ henne eller nĂ„n av oss andra â˜ș

Det Ă€r inte alls sĂ„ jobbigt med katt, inte dessa iaf. Man fĂ„r tĂ€nka lite extra bara. PĂ„ att inte rĂ„ka stĂ€nga in dom. Inte sĂ€tta sig pĂ„ dom eller snubbla pĂ„ dom pĂ„ natten. Dom vill gĂ€rna va pĂ„ köksbordet och Ă€lskar all typ av mat. Tror att jag redan tagit ner dom 200 gĂ„nger â˜ș Ge dom mat och vatten och rensa lĂ„dan 2 ggr per dag. Thats it. Dom ger sĂ„ mycket mer Ă€n dom tar. Gullisarna.

Likes

Comments

Var tvungen, ja tvungen, att testa att baka semmelkladdkaka. Jag fullkomligt Ă€lskar semlor och har vanligtvis tryckt i mig flertalet redan innan fettisdagen. Som i Ă„r infaller pĂ„ min och Joels Ă„rsdag â˜șïžđŸ‘ Iaf. Receptet Ă€r ursprungligen frĂ„n Bakamedfrida med lite Ă€ndringar.

Ingredienser:
100 g smör
2 Àgg
1,5 dl strösocker
2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk kardemumma
40 g grovt riven mandelmassa
Lite salt

Garnering:
2 dl vispgrÀdde
1 nypa kardemumma

Gör sÄ hÀr:
Börja med att sĂ€tta ugnen pĂ„ 175°c och klĂ€ en brödform med bakplĂ„tspapper. Min brödform Ă€r 11,5 cm * 26 cm. Kakan blev nĂ„got hög, nĂ€sta gĂ„ng tar jag den som Ă€r 11,5 * 30 cm sĂ„ tror jag grĂ€ddtiden stĂ€mmer bĂ€ttre. 

SmÀlt smöret och lÄt svalna en aning.
Rör ihop Àgg och strösocker i en skÄl. Blanda ihop vetemjöl, vaniljsocker, salt och kardemumma i en annan skÄl och tillsÀtt sedan det samt mandelmassa och det smÀlta smöret. Rör ihop till en slÀt smet och hÀll den sedan i formen.

GrÀdda kakan mitt i ugnen i ca. 20 minuter. Tag ut och lÄt stelna helt i frysen eller kylskÄpet. Antar att den hÄller sig lÀÀÀnge i frysen. Oklart i kylen, jag Àr sÀmst pÄ sÄnt...

Ät upp smeten som Ă€r kvar, varning, inte lika god som vanlig kladdkake-smet...

Innan servering, strö lite florsocker pĂ„ och vispa samt spritsa grĂ€dden pĂ„ kladdkakan. Det ser ju fint ut pĂ„ bild men jag Ă€lskar grĂ€dde, sĂ„ givetvis fanns det vĂ€ldigt mycket mer grĂ€dde pĂ„ sidan i en skĂ„l utanför bilden 😄 Toppa med lite kardemumma.

Ta bild! 😉

Likes

Comments

Det hĂ€r med att göra fina avgjutningar av barns hĂ€nder i gips. Jag Ă€lskar ju enkla DIY-projekt, och gick in i detta som att det var just det, enkelt... men icke 😂 Det blev ju fint Ă€ndĂ„, men inte som jag tĂ€nkt mig.

HĂ€r nedan följer alltsĂ„ en guide i hur du INTE ska göra. Men, förtrösta icke. För av att lĂ€sa den tror jag att man kan vara ett steg nĂ€rmare att fĂ„ det ”rĂ€tt”.


SÄ hÀr gör du inte:

Steg 1. Jag köpte gips pÄ panduro. Gör det, eller inte. Det kan vara sÄ att gipset inte va sÄ bra. Eller sÄ va det jag som inte va sÄ bra. Men slutresultatet blev kornigt. Inte slÀtt och lent som man kan tro.

Steg 2. Jag hittade ingen perfekt bytta. Ville ha nÄn ganska fyrkantig sÄ tillslut bestÀmde jag att en bigpack-förpackning fick duga. Jag klippte av lite av kortsidan sÄ det skulle bli lÀttare att sticka ner handen. Detta steg gjorde jag nog helt korrekt faktiskt, yay!

Steg 3. Jag vĂ€ntade givetvis ca 2 mĂ„nader innan jag kom till skott (hittade lite tid över som smĂ„barnsförĂ€lder). Vilket innebar att jag glömt instruktionen den trevliga tjejen pĂ„ Panduro gav. Jag googlade istĂ€llet sjukt snabbt eftersom jag va sjukt stressad eftersom jag skulle göra detta med 2 barn 😅 Hittade nĂ„gon som skrev nĂ„got om trolldeg sĂ„ det fick det bli.

Steg 4. Receptet pÄ trolldegen va sÄ hÀr:
2 dl mjöl
1 dl salt
1 dl vatten
1 msk olja

Degen blev alldeles för hÄrd. Dvs det va svÄrt bÄde att trycka ut degen i formen sÄ att den blev slÀt innan handen kom i samt att trycka ner handen va ocksÄ svÄrt. I min egna 30 Är gamla gipsavgjutning ser man minsta lilla rynka i dom smÄ fingrarna. SÄ blev det absolut inte hÀr... Efter att ha tryckt ner degen i glass-byttan insÄg jag att ingen liten kavel fÄr plats i lÄdan sÄ jag försökte trycka den slÀt med fingrarna. Not. Man skulle ha tagit lite vatten pÄ fingret, dÄ va det lÀttare att fÄ den slÀt, kom jag pÄ efterÄt...

Det blev ok, men inte alls som jag tĂ€nkt. NĂ€r den sedan va nĂ„gorlunda slĂ€t och jag övertalat barn 1 om att över huvud taget sticka ner handen dĂ€r fick jag hjĂ€lpa till att trycka ner den rejĂ€lt kan man sĂ€ga 😂 Och tĂ„lamod att göra om i det hĂ€r skedet. Nej det har jag inte. Plus att jag insĂ„g att det fanns en chans att det skulle bli Ă€nnu vĂ€rre gĂ„ng nr 2. SĂ„ jag behöll resultatet. Degen rĂ€ckte iaf precis till 2 smĂ„ hĂ€nder, dvs tvĂ„ byttor. Tror fortfarande pĂ„ att det Ă€r helt ok att inte vĂ€nta.

Steg 6. Följ inte instruktionen pĂ„ gips-förpackningen. DĂ€r stod det, iaf enligt mig som ju faktiskt Ă€r utbildad ingenjör och borde fatta detta 😂 2 koppar gips till 1 kopp vatten. Det va typ tvĂ€rt om, plus Ă€nnu mer vatten. Jag gjorde sĂ„ hĂ€r. InsĂ„g att man va tvungen att blanda fort. SĂ„ jag förberedde med en pinne. HĂ€llde i gips och bröt ihop efter ca 10 sek nĂ€r det inte alls sĂ„g ut som jag vĂ€ntat. Jag hade lĂ€st att man inte skulle röra för dĂ„ bildas bubblor. Och det vill man ju inte. Det skulle se ut typ som vĂ€lling. Men det blev bara klumpar. SĂ„. Jag bröt ihop. Min bĂ€sta Joel tog över och blandade fort ihop en vĂ€lling med obestĂ€md mĂ€ngd mer vatten. Sen hĂ€llde han i det i glass-förpackningen med det lilla hand-avtrycket och skakade lite pĂ„ förpackningen. Yay! Pjuh! Nu var det bara att vĂ€nta. Eller, eftersom trolldegen kunde torka gjorde vi tillsammans om samma procedur igen med 2-Ă„ringens hand. NĂ„got som om möjligt va Ă€nnu svĂ„rare. Och vi blandade ganska rejĂ€lt i gipset för att fĂ„ det som vĂ€lling kan jag sĂ€ga, det blev lite bubblor men det va inte vĂ„rat största problem 😂

Steg 7. Det stod vĂ€nta 48 h. Jag gjorde inte det. Som sagt... nyfiken och ivrig. Men jag vĂ€ntade mer Ă€n 24 h iaf đŸ’Ș

Steg 8. Det gick lĂ€tt att fĂ„ ut avgjutningarna. BeskĂ„dade och insĂ„g att det blev helt ok. Men att jag borde göra om och göra rĂ€tt. HĂ€lften av gipset gick Ă„t sĂ„ jag har ju halva kvar. MĂ„ste bara samla kraft 😅 Och. Om 1 vecka kommer min syster hit. Förskole-pedagogen. Hon mĂ„ste ju kunna hjĂ€lpa mig, dom Ă€r vĂ€l experter pĂ„ sĂ„nt hĂ€r? â˜ș✊

SĂ„! Lycka till. Jag lovar att uppdatera eller skriva ett till inlĂ€gg om/nĂ€r jag gör rĂ€tt â˜ș

Likes

Comments

Det hĂ€r Ă„ret har vi haft 2 halloween-fester. SĂ„ kul nu nĂ€r Ebba Ă€r snart 4. Hon Ă€lskar halloween och att pyssla och engagerar sig massor i hur vi ska dekorera. SĂ„ roligt att pyssla med sin lilla unge, dream come trueâ˜șïžđŸ’•

Se nedan för bildbombâ˜ș Vi gjorde enkla saker och köpte mycket fĂ€rdigt.
- Delicatobollar med godisögon och romerska bÄgar som vingar.
- spökmarÀnger
-spindelvĂ€v i heeela nedervĂ„ningen. RĂ„kade köpa massorđŸ˜‚đŸ•·
- pÀrlplattor sÄklart, fladdermöss och spindelvÀv som underlÀgg
- twix som hÀxfingrar med hallonbÄtar som naglar och smÀlt hallonbÄt som blod.
- godis i plasthandskar till Ebba och hennes 6 grannar
- godis-remmar spindel med smÀlt choklad
- pimpat toapapper

PĂ„ Buttericks köpte vi gnuggis-tatueringar som va sĂ„r, skotthĂ„l mm. Perfekt, enkelt och snabbtđŸ‘ŒđŸ»

Likes

Comments

Idag hade vi första kalaset för Tilde. Vi hade tĂ€nkt oss ett litet kalas eftersom vi ska ha ett stort kalas med hela slĂ€kten imorgon. Vi bjöd 10 vuxna och 9 barn inklusive oss fyra. Dock kunde inte en familj och fem vuxna samt sju av barnen var sjuka sĂ„ det blev ett vĂ€ldigt litet, men sĂ„klart mysigt, kalas. Hihi. Ska komma ihĂ„g det till nĂ€sta Ă„r, att tjejerna fyller Ă„r i vĂ€rldens vab-tiderâ˜ș

Jag gjorde en banoffee-paj som tÄrta. Supergod och enkel. Recept frÄn Jennysmatblogg pÄ Instagram.

Botten Àr digestivekex och smör. Sen karamelliserad mjölk och skivade bananer. Toppat med grÀdde och hackad dajm. Mums! Flaggspelet gjorde jag skÀlv igÄr.

Utöver det serverades Kanelbullesnittar och kokosbollar. Caketopern bestÀllde jag frÄn etsy.

Tanken var att ha rÀv-tema, men jag hann inte riktigt göra allt jag ville, haha. Tilde har rÀvstrumpor frÄn Vintagefabriken och jag köpte en stor rÀv-ballong pÄ barnmÀssan. FÀrgtemat gÄr i brunt, orange, grÄtt med inslag av svart och vitt sÄklart. TÀnkte ocksÄ pynta fiskdamms-pÄsarna med rÀvar men hann inte.

Tyckte dessa ovan frĂ„n Pinterest va sĂ„ finaâ˜đŸ»đŸ˜ IstĂ€llet blev det fina bruna pĂ„sar med glittertejp, glömde dock fota domâ˜ș

Likes

Comments

Nu Ă€r ugglan klar. Tanken Ă€r att pedagogerna pĂ„ Tildes avdelning ugglan skulle fĂ„ den. Men den Ă€r ju sĂ„ söt sĂ„ jag tror att jag mĂ„ste göra en till att ha i hennes rumâ˜ș

4 fyrkantiga pÀrlplattor behövs. Jag fick anvÀnda 6 st för jag glömde bort att rÀkna med fötterna frÄn början.

Likes

Comments

Nu Ă€r den Ă€ntligen klar, den hĂ€r stora pĂ€rlplattan. Den var inte det enklaste jag gjort men skam den som ger sig. Har jag sagt att jag Ă€lskar att pĂ€rla?â˜ș SĂ„ kul att fĂ„ lite mysig egentid med stora tjejen pĂ„ kvĂ€llen ocksĂ„ nĂ€r vi gĂ„r upp i studion och pĂ€rlarâ˜șïžđŸ’•

Likes

Comments

Äta SyrĂ©n? Javisst :)

Dessa snyggingar gjorde jag igÄr med Syrén frÄn trÀdgÄrden. Helt kÀr i fÀrgen. Va noga med att ta bort allt grönt frÄn syrenen bara. Och alla insekter ocksÄ sÄklart, haha.

Likes

Comments

Dessa smÄ söta kort har jag och Ebba pÀrlat tvÄ Är i rad nu till pedagogerna pÄ förskolan nÀr det Àr sommaravslutning. JÀtteenkelt och kul att göra sjÀlv tycker vi. Det Àr ju ofta en ganska snÀv budget ÀndÄ nÀr man skrapar ihop till presenter. I Är samlade jag in frÄn Ebbas klass. Vissa tycker att man ska lÀgga 20 kr och andra 100. Jag sa 50 kr eller vad man kÀnner för och vissa swishade 100 kr ÀndÄ och alla va sÄklart tacksamma att jag fixade. Det blev fina buketter, sjÀlv-vattnare i glas till blomkrukor (perfekt pÄ sommaren) och te.

Blommorna gör man enkelt med en hexagon.

Blommorna Ă€r frĂ„n bĂ€sta @houseandflowers sĂ„klart😍

Likes

Comments

Instagram@sthlmdeco