Rubriken är på ett sätt ngt som jag kan beundra i olika individer. Folk som skiter i normen och den standard samhället sätter på oss människor,bara de skillnader vi sätter i maskulint och feminimt är oförståeligt för många. Som t.ex olika kläder som självklart sätts inom dessa två kategorierna dessutom. Vrf? Det är tyg. Tyg har så långt jag vet inget med kön att göra förutom de inbillade idéerna samhället har angående vad som är feminimt / maskulint. Det är så frigörande bara att se och höra de individer som bojkottar detta tankesättet. Men för dessa individer kan det ofta börja likna en häxjakt för de som står upp emot detta på många ställen. Vrf? Man får nästan en känsla av att det hatet handlar om att bibehålla kontrollen över de överliggande köns'normerna.' Vilket i många fall handlar om männens sätt att försöka kontrollera kvinnor igenom att trycka ner dem med ord eller värre om dem inte anstränger sig för det manliga ögat. Jag förstår mig inte ens på vrf man kallar en kvinna butchig pågrund av klädval. Som om kläder,stil o mannerism hade ett kön. Det har den etiketten som samhället satte på det. Detta funkar åt båda hållen. Därför är jag en supporter för genus uppfostran för att det liksom tar en ståndpunkt emot dessa ideer. Det känns som att folk begränsar sig själv med detta tänk. Man ska ju klä sig o ha den stil/beter sig som man känner att man vill utan dessa bestämda ideal.

Vare sig man är kvinna eller man bör man ha den rätten. Men tyvärr ej. Könsideal är en människans påfund. Som när folk förolämpar andra med olika öknamn som verkligen inte borde va förolämpande men som blivit så av vissa människor som gett dem en negativ betydelse.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Så sociala interaktioner i det hela verkar bära med sig en viss del krav eller förväntningar som läggs på en. Något jag funderade på idag o reflekterade angående. Något som jag gör väldigt ofta inom olika områden,områden som kan variera. Jag har säkert för mkt fri tid. Vilket kan leda till bättre och mindre bra resultat. Varför ska någon nödvändigtvis bidra något till en diskussion? Är det nödvändigt eller inbillar jag mig? paranoid? Som om jag t.ex inte bidrar ngt till en diskussion så kanske det är för att personen jag talar med inte går ihop med mig på någon nivå o vrf tycker en del att tystnad är så obekväm? Det har upplevts o det känns ofta som att 'vissa' ger mig ansvaret för detta. När två personer inte tycker om varandra eller när en inte tkr om den andra så varför ska man typ 'fejka' och diskutera olika saker med personer som man egentligen har noll intresse av att diskutera saker med. Det är klart man ska va trevlig till en viss grad dock ofc. Men enligt min känsla så känns det som att ansvaret ofta försöks skyfflas över på mig. Som att det nekas att ingen bär ansvar förutom den enkla fakta att man inte går ihop med varandra. Hatar alla förväntningar o krav som upplevs så bestämde mig ett tag tillbaka i tiden för att liksom sluta bry mig. som om någon t.ex uppenbarligen tycker illa om mig o ändå försöker tvinga fram en diskussion så kommer jag ej att bidra heller. Sen så tycker jag ändå man ska hålla en trevlig ton.

Likes

Comments

Apathy day. Kom idag. Ångest gnagande i själen. O theralen har inget på min negativt felkopplade hjärna. Men jag är ju för negativ o det får man ju inte va för då är man ju jobbig. Så enough with that. Idag har varit en oerhört mundan dag dock. Så nu började jag med ord som var dränkta i negativitet o avslutade med en neutral mening. Neutralitet anses väl iaf ett steg bättre än negativitet. Förbättring. #positivity4alldays

Likes

Comments

StephUnapologetic

Gillar idéen av min egna venue där jag kan tala om olika saker o säga som jag verkligen,verkligen tkr. Ingen sugarcoated falsk osanning utan enbart tala från min synpunkt o osanning kanske var lite off the mark för att min osanning kan ju vara ngn annans sanning(till en viss punkt) då vi alla har olika åsikter som vi har rätt till. Olika åsikter skapar debatt vilket kan va intressant (inom vissa ramar) som t.ex om ngn blir typ otrevlig o nedlåtande mot någon bara för att man har olika åsikter. Men typ att det aldrig skulle va så att några gav sig rätten att va nedlåtande pågrund av olika åsikter kanske är lite väl naivt (?) Jag lutar nog emot att det är så. Sen så kan jag t.ex tycka att vissa saker är rätt straightforward. Filosofisk o spirituell sökare o feminist beskriver mig till en stor del. Det är jag i ett nötskal och det där beskrev en fjärdedel av det skalet.

Likes

Comments